mphxths Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Οι άνεργοι δεν πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο. Θα έπρεπε με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του καθενός, να υπάρχουν οι ανάλογες παροχές. Δεν μπορεί ένα κράτος, με τις πολιτικές που επιβάλλει, να σου στερεί τη δουλειά και να απαιτεί παράλληλα να πληρώνεις βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως η μετακίνηση. Ποιο είναι το επόμενο βήμα δηλαδή, να μπουν δίδακτρα και στα δημόσια σχολεία? και ναι η λεξη φοροδιαφυγη μαλλον πρωτη φορα θα ακουστει απο τα χερια μου λες και οι φορολογικες δηλωσεις δεν παραποιουνται ή δεν ειναι ανακριβεις. μπορουν να υπαρχουν κατηγοριες οπως ειπα και πριν πολυτεκνοι , ηλικιωμενοι , παιδια μεχρι καποια ηλικια....φτιαχνεις 2-3-4 κατηγοριες και πιανεις σχεδον ολες τις ευπαθεις ομαδες... το θεμα μας δεν ειναι αυτο... δηλ ο Χ τζαμπατζης δεν χτυπαει το εισιτηριο του 1 ευρω επειδη ειναι ακριβο? ας αλλαξουμε νοοτροπιες πρωτα εμεις και μετα θα αλλαξει και το συστημα (εμεις θα το αλλαξουμε)...οσο δεν το αλλαζουμε...οφειλουμε να ακολουθαμε τους κανονες..ωστε μετα να μπορουμε να κραξουμε 2
HALF EVIL Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Πως να το παρω ρε φιλε μου δεν εχω παθει και λιγα μεσα σε 2 χρονια εχω φαει πολυ χοντρα στραπατσα δεν εχω και δουλεια ουτε προοπτικη να βρω πολυ θελει. Τωρα για το τελευταιο τη προκοπη να δεις οταν μερικοι μερικοι την ωρα των εκλογων παθαινουν ανοια... Τουλάχιστον σαν 29άρης (το ξανατονίζω) μιας και είσαι και ελεύθερο παιδί έχεις πολλές ελπίδες για έναν καλό γάμο με ένα καλό κορίτσι με προίκα. ^_^
N3k21 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Οι άνεργοι δεν πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο. Θα έπρεπε με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του καθενός, να υπάρχουν οι ανάλογες παροχές. Σωστός μεν, αλλά... Δύσκολα βάζεις. Άνεργος μερικές φορές δεν σημαίνει και πάμφτωχος. (Δλδ. να μην υπάρχει 1,40€ για να πας κάπου ). ...μπορουν να υπαρχουν κατηγοριες οπως ειπα και πριν... Όπως σωστά γράφει ο "333", ανεργός =/= άπορος. Επίσης, μπορείς να δουλεύεις στα μαύρα και να φαίνεσαι ως άνεργος στον ΟΑΕΔ. Δε θα ήταν λίγοι αυτοί που θα εκμεταλλεύονταν ένα τέτοιο μέτρο. Η πρόταση του μπήχτη είναι σαφώς ρεαλιστικότερη και η ορθή εφαρμογή της είναι πιθανότερη στην ελληνική κοινωνία.
aristos12 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 αν εγινε ετσι η ιστορια μεσα στο τρολευ ..... φυλακη κ ο οδηγος κ ο ελεγκτης http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=gKUgyIzFIVg 2
LRoi Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Kαι την επομενη μερα ολοι οι ελληναραδες θα δηλωνουν ανεργοι. Με κάρτα ανεργίας μεγάλε. Από εκεί και πέρα αν δουλεύει στα μαύρα και εκεί το κράτος πρέπει να παρέμβει με ελέγχους. Και αυτά τα περί νοοτροπίας τα ακούω βερεσέ. Αν ήταν θέμα νοοτροπίας, καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα είχε μπάρες και ελεγκτικούς μηχανισμούς, θα πλήρωνε από μόνη της η νοοτροπία. Πόσες φορές έχω δει και στο Μιλάνο και στη Μαδρίτη να πηδάνε οι πιτσιρικάδες πάνω από τις μπάρες στο μετρό. Κι αν μπορούσαν θα το έκαναν και οι Αγγλάρες, αλλά εκεί έχει και security δίπλα, δεν γλυτώνεις. 1
mphxths Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δεν πειθει η κυρια... Στην αρχη λεει οτι ηταν ακουμπισμενοι πανω στην πορτα και ξαφνικα αυτη ανοιξε..προς το τελος λεει οτι "το μονο που ακουγα" δινοντας να εννοηθει οτι δεν ειχε οπτικη επαφη με το συμβαν ...ισως ηταν σε αλλο σημειο του τρολευ δηλ. και στην τελικη οπως εχει ειπωθει απο ειδικους του επαγγελματος η πορτα δεν ανοιγει οταν το τρολευ ειναι εν κινησει...και εχει διαπιστωθει οτι ηταν εν κινησει αλλιως δεν θα χτυπουσε θανασιμα ο νεαρος.... Επισης οπως εγραψα και σε προηγουμενο ποστ μου , αυτοπτης μαρτυρας που ηταν πισω απο το τρολευ με αυτοκινητο...ειπε ξεκαθαρα οτι το τρολευ..πηγαινε...επιβραδυνε..ανοιξε η πορτα και πεταχτηκε εξω ο νεαρος...μονος του.... Ολα αυτα ειναι κατοπιν εορτης..το τραγικο εγινε.....
LRoi Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δεν πειθει η κυρια... Στην αρχη λεει οτι ηταν ακουμπισμενοι πανω στην πορτα και ξαφνικα αυτη ανοιξε..προς το τελος λεει οτι "το μονο που ακουγα" δινοντας να εννοηθει οτι δεν ειχε οπτικη επαφη με το συμβαν ...ισως ηταν σε αλλο σημειο του τρολευ δηλ. και στην τελικη οπως εχει ειπωθει απο ειδικους του επαγγελματος η πορτα δεν ανοιγει οταν το τρολευ ειναι εν κινησει...και εχει διαπιστωθει οτι ηταν εν κινησει αλλιως δεν θα χτυπουσε θανασιμα ο νεαρος.... Επισης οπως εγραψα και σε προηγουμενο ποστ μου , αυτοπτης μαρτυρας που ηταν πισω απο το τρολευ με αυτοκινητο...ειπε ξεκαθαρα οτι το τρολευ..πηγαινε...επιβραδυνε..ανοιξε η πορτα και πεταχτηκε εξω ο νεαρος...μονος του.... Ολα αυτα ειναι κατοπιν εορτης..το τραγικο εγινε..... Βασικά η δική σου προσέγγιση δεν πείθει. Πιστεύεις περισσότερο τον επερχόμενο οδηγό, από μια τύπισσα που ήταν μέσα. Ότι θέλει να πιστέψει ο καθένας, το ανάλογο ισχυρίζεται μου φαίνεται. Ας εξηγήσουν λοιπόν οι δύο τύποι, οδηγός και ελεγκτής, πώς το παιδί βρέθηκε με σπασμένο αυχένα. Εκτός αν πηδήξεις έξω και κάνεις 180 μοίρες στροφή στον αέρα και σκάσεις με τον αυχένα, πράγματα αστεία κοινώς. 1
Silverage Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Ας εξηγήσουν λοιπόν οι δύο τύποι, οδηγός και ελεγκτής, πώς το παιδί βρέθηκε με σπασμένο αυχένα. Εκτός αν πηδήξεις έξω και κάνεις 180 μοίρες στροφή στον αέρα και σκάσεις με τον αυχένα, πράγματα αστεία κοινώς. Νομίζω οτι έπεσε με το κεφάλι όχι με τον κ@λο.
mphxths Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Ο επερχομενος οδηγος πειθει περισσοτερο..γιατι δεν ηταν κοντα στα γεγονοτα..ειναι αποστασιοποιημενος και τα βλεπει πιο ψυχραιμα. Οπως υπεθεσα και απο οτι βλεπω απο τις διαφορες μαρτυριες των αυτοπτων μαρτυρων...μεσα στο λεωφορειο γινοταν ενα χαος και οι λοιποι επιβατες ειχανε "χωθει" στην υποθεση θελοντας να πληρωσουν το εισιτηριο του νεαρου κλπ , κοινως περνοντας το μερος του καλως ή κακως. Αρα οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ μου δεν νομιζω οτι οι μαρτυριες των αυτοπτων θαναι 100% ακριβεις ή αντικειμενικες. Θαναι φορτισμενες , συγκεχυμενες και σιγουρα εν μερει υπερ του θανοντος... Σιγουρα δινω περισσοτερο credit στον τυπο που ακολουθουσε απο πισω απο το τρολευ και ειδε την καταληξη του συμβαντος απο πιο ψυχραιμη θεση. Πως βρεθηκε με σπασμενο αυχενα?Πηδωντας εξω απο το τρολευ?Αν εσκασε στο οδοστρωμα και το κεφαλι του εσκασε πανω στο κρασπεδο του πεζοδρομιου...πολυ α ν ε τ α σπαει κεφαλι και αυχενας και ο,τι υπαρχει εκει γυρω ... Αδυνατω να πιστεψω οτι ο ελεγχτης ανοιξε την πορτα ειτε τραβωντας τον μοχλο κινδυνου με τον τρολευ εν κινησει ειτε με το τρολευ σταματημενο ανοιγοντας την πορτα κανονικα και πεταξανε εξω τον νεαρο για να τον διωξουν , σκοτωσουν ή οτιδηποτε. Εδω ολοι οι αυτοπτες λεγανε οτι θελανε να τον πανε στο τερμα ....θα χε λογικη να τον πεταξουν εξω?
REDODIN7 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δύσκολα βάζεις. Άνεργος μερικές φορές δεν σημαίνει και πάμφτωχος. (Δλδ. να μην υπάρχει 1,40€ για να πας κάπου ). Κοιτα και εγω ανεργος ειμαι και χωρις εισοδημα και εισητηριο κοβω αλλα δεν τα πληρωνω πλεον εγω μου τα δινει μια θεια μου παιρνει 20 δεσμιδες και εγω στην ακρη, η αληθεια ομως ειναι οτι 1.4 για εναν που δεν εχει ειναι πολλα ειναι ενα πιτα γυρο. Δεν σου κρυβω πολλες φορες που ξεμενω εχω μπει στο πειρασμο να τα πουλησω τα εισητηρια για να παρω τα λεφτα. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Eπειδη η συζητηση τεχνεηντως παρασυρεται σε λαθος μονοπατια απο ορισμενους που λενε περι ανεργων και αν θα πρεπει να πληρωνουν εισητηρια, ας μας απαντησουν αν πιστευουν πως με ενα τετοιο μετρο θα σταματησουν οι λαθρεπιβατες, τυπου 19χρονος. Επειδη λοιπον οι λαθρεπιβατες δεν θα σταματησουν ακομα κι αν δωθουν δωρεαν εισητηρια σε καποιες κατηγοριες συμπολιτων, το προβλημα ξεκιναει απο αλλου: Ελληναραδικη νοοτροπια λεγεται. Και αντιμετωπιζεται με ενα τροπο ΜΟΝΟ: Αυστηρη εφαρμογη του νομου σε βαρος ΟΛΩΝ των παρανομουντων. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Super Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Αυστηρη εφαρμογη του νομου σε βαρος ΟΛΩΝ των παρανομουντων. σαν τον αντικαπνιστικό μια φάση 2
REDODIN7 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Τουλάχιστον σαν 29άρης (το ξανατονίζω) μιας και είσαι και ελεύθερο παιδί έχεις πολλές ελπίδες για έναν καλό γάμο με ένα καλό κορίτσι με προίκα. ^_^ Ναι σιγουρα γιατι ειμαι κελεπουρι Γυναικα και παιδια ειναι μεγαλα ονειρα για μενα και μακρυνα, εγω θελω να βρω μια δουλεια για αρχη να ζω τον εαυτο μου και να ειμαι ανεξαρτητος. Eπειδη η συζητηση τεχνεηντως παρασυρεται σε λαθος μονοπατια απο ορισμενους που λενε περι ανεργων και αν θα πρεπει να πληρωνουν εισητηρια, ας μας απαντησουν αν πιστευουν πως με ενα τετοιο μετρο θα σταματησουν οι λαθρεπιβατες, τυπου 19χρονος. Επειδη λοιπον οι λαθρεπιβατες δεν θα σταματησουν ακομα κι αν δωθουν δωρεαν εισητηρια σε καποιες κατηγοριες συμπολιτων, το προβλημα ξεκιναει απο αλλου: Ελληναραδικη νοοτροπια λεγεται. Και αντιμετωπιζεται με ενα τροπο ΜΟΝΟ: Αυστηρη εφαρμογη του νομου σε βαρος ΟΛΩΝ των παρανομουντων. Ο 19 χρονος δεν θα κανει μαγκιες γιατι δεν θα χρειαζεται απλα. Ανεργοι, αναπηροι, φοιτητες-μαθητες δεν θα πληρωνουν εισιτηριο.
LRoi Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 WTF ας μας απαντήσουν λέει και μετά απαντάει μόνος του... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις