Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακουσα πριν λιγο σε καποιο καναλι και καπου το ξαναεχω ακουσει οτι αυτοι οι ...κυριοι για καθε προστιμο που κοβουν εχουν bonus σε χρημα....Αν ισχυει αυτο και μονο λεει πολλα..

Επισης αν ο νεαρος ηταν αθιγγανος , μαυρος ή Αλβανος θα εκανε το ιδιο ο ...ελεγκτης ?

Τωρα σε καναλι αυτοπτης μαρτης λεει οτι ο ελεγκτης ηταν ακρως προκλητικος...Νομιζω οτι αυτοι που κανουν αυτη τη δουλεια ειναι ακρως επιλεγμενοι για αυτη.

Μάθε σε παρακαλώ στα σίγουρα και αποδεδειγμένα πρώτα αν ισχύει και άσε τα άκουσα, μου είπαν, το είδα σε κάποιο κανάλι κλπ. Η νοοτροπία που έλεγα παραπάνω.

Θα αρχίσω λέγοντας ότι αν υπάρχει κάποιος που αποδεδειγμένα και εμπεριστατωμένα ξέρει τι ισχύει σ' αυτές τις περιπτώσεις από νομικής πλευράς, καλό θα ήταν να  μας πληροφορήσει υπεύθυνα.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια τι ψυχολογικο πόλεμο του εκανε; Σιγα μην του εκανε και καψονια οπως στον στρατό.

Και εμενα με εχει πιάσει ελεγκτής οταν ημουν φοιτητής και μου ειχε παρει το τελευταιο πεντοχιλιαρο που ειχα για να βγαλω την εβδομαδα (και μαλιστα ουτε καν με πιστευε πως ημουν φοιτητής (οχι φτωχος κτλ) καθως δεν ειχα μαζι μου το πασο), με εχει γραψει η αστυνομία κτλ αλλα αφου εκανα την μαλακια μου πρεπει να υποστω τις συνέπειες. Και στο φιναλε αν του εγραφε το πρόστιμο τι θα γινόταν. Το πολυ να μην το πλήρωνε. Τι θα του έκαναν; Θα τον βαζανε φυλακή; Θα του επαιρναν το σπιτι;

Ο αλλος λεει γιατι δεν επιασε 10; Εδω εναν πιανει και ολοι οι συναγωνιστες του φορουμ επαναστατούν. Και απο την αλλοι οι υπολοιποι μιλανε για ποσοστα κτλ. Παιδια αποφασιστε. Παιρνουν ποσοστα και τους γραφουν ολους ή 1 στους 10; Και αν παιρνουν το 10% τι λεει; Μηπως γραφουν καποιον που εχει εισητηριο;

Οσο για το αν ισχύει πως πατησε το κουμπι κινδυνου μιλάμε για μεγάλη μαλακια καθως το οχημα, τρένο κτλ φρεναρει αμεσως με εντελως απρόοπτες συνέπειες για τους επιβαινοντες και οσους ακολουθουν. Απλα νομιζω οτι καποιοι βλεπουν πολλες ταινιες γιατι αλλιως πως ειναι δυνατον να ΠΗΔΗΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝ ΚΙΝΉΣΕΙ ΌΧΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ;

• Like 3
Δημοσ.

Μάθε σε παρακαλώ στα σίγουρα και αποδεδειγμένα πρώτα αν ισχύει και άσε τα άκουσα, μου είπαν, το είδα σε κάποιο κανάλι κλπ. Η νοοτροπία που έλεγα παραπάνω.

10% μπονους απο τα προστιμα

Πηγη: ΕXTRA3 πριν 20 λεπτα.

Δημοσ.

10% μπονους απο τα προστιμα

Πηγη: ΕXTRA3 πριν 20 λεπτα.

Και τι σκατά είναι το ΕΧΤRΑ3 , ο φωτεινός παντογνώστης;

Τέλος πάντων, τη γνώμη μου την είπα, αρκετοί  συνάνθρωποί μας , είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε κάνουν την πάπια.

Αυτά και τέλος από μένα.

Δημοσ.

Από ποιά ηλικία και από ποιά οικονομική κατάσταση και κάτω ?

Και γιατί θα είναι έτσι "ηθικός" ο ελεγκτής που θα κάνει τα σταβά μάτια και όχι ένας αστυνομικός ή δικαστής ?

Μπορείς να μου εξηγήσεις τα "..." πριν το "κύριοι" ?

Δηλαδή ο τρόπος αμοιβής τους του κάνει "μή κύριους" ?

Θεωρω οτι ο τροπος αμοιβης αλοιωνει χαρακτηρες ....Δεν θελει και πολυ μυαλο για να το καταλαβουμε.

Δημοσ.

Θεωρω οτι ο τροπος αμοιβης αλοιωνει χαρακτηρες ....Δεν θελει και πολυ μυαλο για να το καταλαβουμε.

Εγώ πάλι θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει ο συκγεκριμένος τρόπος αμοιβής.

Αλλά ΟΚ, ας πάρουμε την άποψή σου.

Πως τον αλλοιώνει τον χαρακτήρα ?

Δηλαδή τι κακό μπορεί να κάνει κάποιος αν πληρώνεται έτσι από το αν πληρώνεται φιξ ποσό ?

Το πολύ πολύ να ΧΑΡΙΣΤΕΙ λιγότερο σε κάποιους γιατί δε θα τον συμφέρει οικονομικά.

Αυτό είναι κακό ?

Αν ναι πάει να πει ότι το να χαριστεί είναι καλό.

Δηλαδή να ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ είναι καλό ?

Πάμε τώρα όλοι σε άλλο thread να σκυλοβρίσουμε όσους τόσα χρόνια ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ (Αστυνομικούς, Δικαστικούς, Πολιτικούς, Εφοριακούς κλπ κλπ) και μετά να την πέσουμε για ύπνο.

• Like 5
Δημοσ.

Ο τελευταίος που θα περίμενα να πάρει την θέση του ελεγκτή θα ήμουν εγώ!!Πιστεύω ότι όλοι ξέρουμε υπό ποιες προϋποθέσεις μπαίνουμε σε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς και τις συνέπειες που διέπουν την μη καταβολή του εκάστοτε αντιτίμου.Τώρα για το αν ασκήθηκε ψυχολογική ή σωματική βία πιστεύω πως κανείς από τους συμφορουμίτες δεν είναι σε θέση να γνωρίζει.Καταλαβαίνω απόλυτα την οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Έλληνες καθώς την ζω στο πετσί μου με ένα μεροκάματο και δύο παιδιά.Αλλά δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα υπό το πρίσμα της ιδεολογίας και της ψευτοεπανάστασης παντού.Άντε και δεν είχε μία άντε και ήταν επείγον να πάει κάπου δεν είχε ένα φίλο έναν γνωστό να τον πάει εκεί που ήθελε; Μέρα ήταν δεν του έτυχε κάτι ξαφνικό στις τρεις την νύχτα που και εκεί πάλι με κάποιον γνωστό του θα έπρεπε να εξυπηρετηθεί.Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί στεκόμαστε πάντα απέναντι σε ανθρώπους που κάνουν την δουλειά τους.Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ο ελεγκτής να του δώσει και άλλα 100 ευρώ να περάσει την εβδομάδα για να μην θεωρηθεί κοινωνικά ανάλγητος;

• Like 3
Δημοσ.

Εμενα οπως εχω ξαναγραψει σε παρομοιο θεμα μ ενοχλει η διακριση που κανουν.

Δηλαδη στο 049 Αθηνα-Πειραιας το 80% ειναι αλλοδαποι.Ο ελεγκτης δεν θα τους ρωτησει καν αν εχουν εισιτηριο,θα ψαξει για καμια κοπελα για κανενα 16χρονο κ εκει θα εφαρμοσει το νομο.

• Like 1
Δημοσ.

Εμενα οπως εχω ξαναγραψει σε παρομοιο θεμα μ ενοχλει η διακριση που κανουν.

Δηλαδη στο 049 Αθηνα-Πειραιας το 80% ειναι αλλοδαποι.Ο ελεγκτης δεν θα τους ρωτησει καν αν εχουν εισιτητιο,θα ψαξει για καμια κοπελα για κανενα 16χρονο κ εκει θα εφαρμοσει το νομο.

Αν το κάνει, έχεις ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ως πολίτης να το καταγγείλεις. Αλλά που να τρέχουμε τώρα.....

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως εδώ Λάρισα σαφώς με μικρότερο στόλο λεωφορείων (είναι όλα καινούρια)το έχουμε λύσει το πρόβλημα καθώς όλοι μπαίνουν από την πόρτα του οδηγού και έτσι δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα.Πάντως και εδώ υπάρχουν ελεγκτές.Τώρα δικαιολογίες έχασα το χαρτάκι κ.τ.λ είναι παιδικές.Όσες φορές χάλασε το αμάξι και πήρα αστικό κρατούσα το εισιτήριο στο χέρι για να αποφύγω δυσάρεστες καταστάσεις.

Δημοσ.

Αν το κάνει, έχεις ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ως πολίτης να το καταγγείλεις. Αλλά που να τρέχουμε τώρα.....

Η μονη υποχρεωση που εχω εκεινη τη στιγμη κι αυτο που κανω ειναι να του πω οτι πρωτα θα κοιταξει αν εχουν εισιτηριο οι παρεουλες των λαθρομεταναστων κ μετα θα γραψει αυτον που επιασε.

Οπως καταλαβαινεις, κανει τη κοτουλα παει μπροστα στον οδηγο κ δε γραφει κανεναν.

Δημοσ.

Απορω παντως πως δεν καηκε η Αθηνα ακομα....

Αμοιβη συνδεμενη με την παραγωγικοτητα λεγεται, αυτη ειναι η (δυσκολη και ασχημη) δουλεια του και για αυτην πληρωνεται.

Ο νεαρος εκανε ενα λαθος, το τελευταιο του δυστηχως. Ολα τα αλλα ειναι ιστοριες απλα για να λεγονται. Αλλοι τρακαραν με αμαξια ή μηχανακια γιατι δεν σταματησαν για ελεγχο. Ο καθενας πληρωνει για τις πραξεις του ή για την απερισκεψια, ο νεαρος με την ζωη του και ο ελεκτης με τις τυψεις του.

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ πάλι θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει ο συκγεκριμένος τρόπος αμοιβής.

Αλλά ΟΚ, ας πάρουμε την άποψή σου.

Πως τον αλλοιώνει τον χαρακτήρα ?

Δηλαδή τι κακό μπορεί να κάνει κάποιος αν πληρώνεται έτσι από το αν πληρώνεται φιξ ποσό ?

Το πολύ πολύ να ΧΑΡΙΣΤΕΙ λιγότερο σε κάποιους γιατί δε θα τον συμφέρει οικονομικά.

Αυτό είναι κακό ?

Αν ναι πάει να πει ότι το να χαριστεί είναι καλό.

Δηλαδή να ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ είναι καλό ?

Πάμε τώρα όλοι σε άλλο thread να σκυλοβρίσουμε όσους τόσα χρόνια ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ (Αστυνομικούς, Δικαστικούς, Πολιτικούς, Εφοριακούς κλπ κλπ) και μετά να την πέσουμε για ύπνο.

Το κυνηγι του χρηματος επηρεαζει παντα αρνητικα ενα χαρακτηρα...Αφου ειναι δημοσιος υπαλληλος γιατι να εχει bonus ανα προστιμο ?

Για να το εχει , αν τελεικα το εχει , καποιος λογος υπαρχει

Δημοσ.

Για την ηλικία με επιφυλάξεις να συμφωνήσω, αλλά για την οικονομική κατάσταση ; Γιατί απαιτείς από έναν υπάλληλο που βλέπει μπροστά του κάθε μέρα εκατοντάδες ανθρώπους να έχει την μαγική ικανότητα να σταθμίζει την οικονική κατάσταση του καθενός και να παίρνει ανάλογες αποφάσεις. Δεν είναι αυτή η δουλειά του, ούτε του το απαίτησαν όταν τον προσέλαβαν. Ούτε πιστεύω ότι πέρασε από ειδική εκπαίδευση για να σταθμίζει καταστάσεις, ούτε εν τέλει του το ζήτησαν να το κάνει.

Δεν χρειαζεται να εισαι μαγος οταν η ανεργεια ειναι 30% και στους νεους φθανει το 67% ε τοτε πρεπει να εισαι πολυ πιο ελαστικος οκ σε εποχες παλιοτερες οχι αλλα τοτε δεν θα ειχαμε και αυτοκτονιες τωρα ολοι η ελλαδα ειναι με προβληματα.

Δημοσ.

Ε , τότε η μόνη λύση είναι να απαγορεύσουμε στους αλλοδαπούς και στους αθίγγανους (και γενικότερα στους σκουρόχρωμους) να μπαίνουν στα λεωφορεία.   Καλό θα ήταν οι υπόλοιποι να κρατάν και το εκκαθαριστικό της εφορίας για να ξέρουμε αν μπορούν να πληρώσουν εισητήριο ή όχι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...