Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούγεται άσχημο αλλά όποιος νομίζει οτι το email είναι ιδιωτικό (gmail ή άλλο) τότε δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Όποιος θέλει ιδιωτικότητα πρέπει να χρησιμοποιήσει encryption.

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το βλέπω να το γυρίζουν σε κάποια φάση: "Οι υπηρεσίες μας είναι δωρεάν, όμως αν θέλετε ιδιωτικότητα πρέπει να έχετε Google-all in one συνδρομή" ή τίποτα τέτοιο.

Και ξαφνικά θα βλέπεις και πάλι @yahoo.com...

Δημοσ.

Ρε παιδια τι αγχώνεστε? Ξέρετε πόσα εκατομύρια είμαστε? Ξέρετε πόσα εκατομμύρια email στέλνονται ανα δευτερόλεπτο. Ποιος θα κάτσει να τα ελέγξει όλα αυτά??? Ακόμη και υπολογιστές να βάζουν, σιγά να μην βγάζουν άκρη.

Σιγά μη βγάζουν άκρη; <-Αστείο. Προφανώς βγάζουν...

Κάνε τον κόπο και άρχισε να διαβάζεις κάνα paper για big data analysis για αρχή...

Το ότι είναι τόσα πολλά εκατομμύρια τα email λειτουργεί προς όφελός τους.Δεν τους λείπει το processing power... Βασικά,όσο πιο πολλά data έχουν τόσο πιο ακριβή είναι τα αποτελέσματά τους και τόσο πιο εύκολα βγαίνουν. 

Όταν φτάνεις στο σημείο και μπορείς να προβλέπεις αντιδράσεις πχ του κόσμου σε διαφορετικά ερεθίσματα και πως κάποια διαφοροποίηση σε ένα ερέθισμα διαφοροποιεί τις αντιδράσεις, καταλαβαίνεις τι δύναμη έχεις στα χέρια σου;

Όταν πχ ξέρει κάποιος με ακρίβεια πως θα ήθελε η πλειοψηφία μιας χώρας να είναι το δημόσιο (μηντιακό) προφίλ κάποιας επόμενης κυβερνησης.. Νομίζω δε χρειάζεται να συνεχίσω ε; Αυτό και μόνο το παράδειγμα (που δεν είναι καν δύσκολο) να υλοποιηθεί, θα πρέπει να σου είναι αρκετό...

• Like 6
Δημοσ.

Σιγά μη βγάζουν άκρη; <-Αστείο. Προφανώς βγάζουν...

Κάνε τον κόπο και άρχισε να διαβάζεις κάνα paper για big data analysis για αρχή...

Το ότι είναι τόσα πολλά εκατομμύρια τα email λειτουργεί προς όφελός τους.Δεν τους λείπει το processing power... Βασικά,όσο πιο πολλά data έχουν τόσο πιο ακριβή είναι τα αποτελέσματά τους και τόσο πιο εύκολα βγαίνουν. 

Όταν φτάνεις στο σημείο και μπορείς να προβλέπεις αντιδράσεις πχ του κόσμου σε διαφορετικά ερεθίσματα και πως κάποια διαφοροποίηση σε ένα ερέθισμα διαφοροποιεί τις αντιδράσεις, καταλαβαίνεις τι δύναμη έχεις στα χέρια σου;

Όταν πχ ξέρει κάποιος με ακρίβεια πως θα ήθελε η πλειοψηφία μιας χώρας να είναι το δημόσιο (μηντιακό) προφίλ κάποιας επόμενης κυβερνησης.. Νομίζω δε χρειάζεται να συνεχίσω ε; Αυτό και μόνο το παράδειγμα (που δεν είναι καν δύσκολο) να υλοποιηθεί, θα πρέπει να σου είναι αρκετό...

Όχι, πραγματικά δεν μου είναι αρκετό και δεν μου λέει τίποτα...

Εμένα προσωπικά ΚΑΜΙΑ απολύτως διαφήμιση δεν έχει έρθει όσα χρόνια κι αν έχω το emαιl μου. Που σημαίνει πως σιγά να μην κάτσουν να ασχοληθυν μαζί μου. Και ναι, έχω αποθηκευμένα πολύ σημαντικά πράγματα στον λογαριασμό μου. Τα μηχανήματα όπως λες ψάχνουν συγκεκριμένες λέξεις. Αν δεν τις βρουν μέσα σε βάζουν στην άκρη. Αν βάλεις λίγο τα μυαλό σου να δουλέψει, θα καταλάβεις ποιες είναι αυτές οι λέξεις...

Τώρα βέβαια θα μου πεις τι σχέση έχουν οι διαφημίσεις που είπα με την κυβέρνηση που είπες έ? Όλα ξεκινάνε απο την παρακολούθηση.

Υγ: Βάζω στοίχημα πως έχεις facebook...

Δημοσ.

Έκλεισε η υπηρεσία email που χρησιμοποιούσε ο Edward Snowden Η υπηρεσία email που χρησιμοποιούσε ο Edward Snowden, σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα. Αν ανοίξετε την ιστοσελίδα της Lavabit LLC στο browser σας, θα δείτε ότι δεν υπάρχει παρά μόνο ένα μήνυμα από τον ιδιοκτήτη της και διαχειριστή κ. Ladar Levison. Το μήνυμα του αναφέρει ότι η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει μετά από τις αφόρητες πιέσεις που δεχόταν από την Αμερικάνικη Κυβέρνηση. Στο τέλος του μηνύματος υπάρχει και μια προειδοποίηση για όλους εμάς που χρησιμοποιούμε υπηρεσίες από εταιρείες που έχουν δεσμούς με την Αμερικάνικη κυβέρνηση. Η είδηση μας κάνει ξεκάθαρο τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση της Αμερικής και όχι μόνο. Ενώ οι νόμοι ισχυρίζονται ελευθερία του λόγου και δικαίωμα για δουλειά, το κράτος πολλές φορές έχει αντίθετη άποψη. Θα σκεφτείτε ίσως ότι κινδυνολογούμε… Διαβάστε την ανακοίνωση του Ladar Levison Αναγκάστηκα να πάρω μια πολύ δύσκολη απόφαση: να γίνω συνένοχος σε εγκλήματα κατά του αμερικανικό λαού ή μετά από σχεδόν δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς να κλείσω την Lavabit. Μετά από μια ενδοσκόπηση, αποφάσισα να να αναστείλω τη λειτουργία της ιστοσελίδας. Μακάρι να μπορούσα να μοιραστώ μαζί σας τα γεγονότα που με οδήγησαν σε αυτή απόφασή. Δεν μπορώ. Αισθάνομαι ότι αξίζετε να ξέρετε τι συμβαίνει – η πρώτη τροποποίηση του νόμου υποτίθεται ότι μου δίνει την ελευθερία να μιλήσω σε καταστάσεις σαν αυτές. Δυστυχώς, το Κογκρέσο έχει περάσει νόμους που λένε το αντίθετο. Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι εβδομάδων, αν και έχω κάνει δύο φορές τα κατάλληλα αιτήματα. Τι πρόκειται να συμβεί τώρα; Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της γραφειοκρατίας που απαιτείται για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα Συνταγματικά μας δικαιώματα στο Εφετείο. Μια ευνοϊκή απόφαση θα μου επέτρεπε να αναστήσω την Lavabit σαν μια αμερικανική εταιρεία. Αυτή η εμπειρία με δίδαξε ένα πολύ σημαντικό μάθημα: θα ήθελα να σας συστήσω μην εμπιστεύεστε τα προσωπικά σας δεδομένα σε καμία εταιρεία που έχει δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με εκτίμηση, ladar Levison Ιδιοκτήτης και Διαχειριστής, Lavabit LLC

Read more at: http://iguru.gr/2013/08/09/lavabit-email-service-shuts-down/

Δημοσ.

Καλά τα λέτε εσείς ότι μας φακελώνουν εδώ και καιρό και δεν πρέπει να δίνουμε σημασία...

Διαφωνώ κάθετα & οριζόντια, κάτσε ρε φίλε τώρα! θα με φακελώνεις και θα πω δεν τρέχει τίποτα?

Ναι ενταξ, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα αλλά δεν γουστάρω ρε φίλε να έχεις πρόσβαση στην προσωπική μου ζωή, να κερδίζεις εις βάρος μου...

Αν δεν έχετε πρόβλημα να σας εκμεταλλεύονται, τότε μπράβο σας!

• Moderators
Δημοσ.

Αναφέρεσαι στο γεγονός πως ο όρος για το συγκεκριμένο βρίσκεται μέσα σε έναν γενικότερο και πλασαρισμένο με ωραίο τρόπο που καλύπτει νομικά την εταιρεία ή λες ότι η Google δεν είναι νομικά καλυμμένη; Αν λες το δεύτερο προφανώς και δεν ισχύει. Η EULA έχει φτιαχτεί από δικηγόρους έτσι ώστε να καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις.

'nough said...

Not enough it seems.

Πολυ συγκεκριμένα ζήτησα να μου βρεις πού το λέει αυτό στην EULA (που υποστήριξες ότι από την αρχή ζητούσε αυτό το αντάλλαγμα), και δη στο ειδικό section που έχουν με τον τίτλο Privacy.

Το τι μπορεί να φτιασιδώσουν οι δικηγόροι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Δημοσ.

1)     θα πρέπει να συνδυάσουμε την υπόθεση Snowden με την ανακοίνωση της Google , αλλά και παλιότερες υποθέσεις κλοπής δεδομένων.

2)     η Google ξέρει τι κάνει , μεταφέρει εσκεμμένα τα βλέμματα στα email ,το περιεχόμενό τους  και τις στοχευόμενες  διαφημίσεις , και όλοι τρώνε την καραμέλα. Ενώ δεν μιλά καθόλου για το ποιος διαβάζει τα email , η ίδια ; ή μήπως οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής (υπόθεση Snowden).

3)     Σ΄αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο που ζούμε  , ο ισχυρός προσπαθεί να επιβάλει την τάξη με κάθε μέσο . Για να το πετύχει αυτό πρέπει να έχει τον έλεγχο και αυτό επιτυγχάνεται μόνο όταν έχει πληροφορίες. Πολλές πληροφορίες …πάρα πολλές πληροφορίες …ακόμη και το email που έστειλα σε φίλο μου για χρόνια πολλά και αυτό ακόμα κρίνεται important or junk .

4)     Μην πέφτετε στη παγίδα ότι μόνο η Google δίνει πληροφορίες , ελέγχονται όλες οι εταιρείες από τον Big Brother.

5)     Το σημαντικότερο πράγμα για μερικούς λαούς όπως τους Αμερικάνους  , τους Άγγλους , τους Γάλλους είναι η ασφάλεια τους από οποιοδήποτε κίνδυνο και αυτή επιτυγχάνεται με μόνο με απόλυτο έλεγχο . Άλλωστε γι΄ αυτό δεν αντιδρούν τόσο πολύ όπως οι Έλληνες όταν τους παρακολουθούν  με κάμερες ή τα email τους και τα Videos .

6)     Μηνύσεις στη Google για προστασία δεδομένων και αθέμιτο ανταγωνισμό στις διαφημίσεις δεν έκαναν απλοί πολίτες αλλά ανταγωνιστικές εταιρείες . Το μάθαμε το παραμύθι.

Δημοσ.

Και τι εναλλακτική έχουμε που... δεν έχει δεσμούς με το Κογκρέσο (και όχι αμερικάνικη); 

Κοίτα! δεν θα σκάσεις κιόλας, αφού δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε! ΑΛΛΑ με την πρώτη ευκαιρία αναζητούμε το καλύτερο.

Θα σου έλεγα τα παρακάτω αλλά θα μείνω στα πάνω

Όσο για το Mail, μπορείς να στήσεις έναν Mail Server μόνος σου. (αυτό δεν είναι εφικτό για όλους, όσοι ξέρουν καλός!)

Τώρα για κινητό, εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! (θα σου έλεγα να φτιάξεις μια VOIP εφαρμογή αλλά δεν στο λέω)

απλά δεν είσαι τόσο βλάκας ώστε να πεις "ύποπτα" πράγματα μέσω τηλεφώνου (και ιντερνετ).

Δημοσ.

Λογικό

Γενικά δεν θα πρέπει να περιμένουμε ιδιωτικότητα σε οποιαδήποτε δωρεάν υπηρεσία του διαδικτύου.

Το ότι είναι δωρεάν η υπηρεσία δεν είναι απόφαση του καταναλωτή αλλά της εταιρίας. Η εταιρία θα πρέπει να διαφυλάσσει την ιδιωτικότητα των email άσχετα αν είναι δωρεάν ή όχι. Είναι δύο τελείως άσχετα πράγματα μεταξύ τους, η ασφάλεια-ποιότητα των υπηρεσιών και η χρέωση, δωρεάν ή όχι. Η εταιρία είναι υποχρεωμένη να διατηρεί την ποιότητα των υπηρεσιών (όποιες και αν είναι αυτές) είτε υπάρχει χρέωση είτε δεν υπάρχει, με την διαφορά ότι όταν υπάρχει χρέωση ίσως να παρέχει περισσότερες υπηρεσίες. Όπως και να έχει όμως, όποιες και αν είναι οι δωρεάν υπηρεσίες πρέπει να τυγχάνουν ίδιας ποιότητας με τις χρεώσιμες και να συμμορφώνονται με τις νομικές διατάξεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...