nikolaos_ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Έχω την εντύπωση πως λείπει από το φόρουμ ένα συγκεντρωτικό θέμα για την κατανάλωση ενέργειας που γίνεται από το υλικό. Σε ένα σπίτι βέβαια όπου αυτό είναι συνειδητή επιλογή, ή υπάρχει απλώς ένα τροφοδοτικό, μια οθόνη συν δυο, τρία περιφερειακά (ρούτερ, εκτυπωτές, εξωτερικοί δίσκοι, ηχεία κλπ.) καλυπτόμαστε με την ετικέτα της κάθε συσκευής που αναγράφεται πόσα Watt ρεύματος καταναλώνει. Εγώ προσωπικά θα ήθελα κάτι πιο real-time, να μπορώ να υπολογίζω την κατανάλωση ρεύματος στο σύστημα του σπιτιού μου ανά πάσα στιγμή. Υπάρχει κάτι που να κάνει monitoring και να φτιάχνει ένα γραφηματάκι πάνω στην οθόνη, όπως γίνεται με το bandwidth που χρησιμοποιείται; Μήπως πρέπει οπωσδήποτε να πάρω πολύμετρο ή κάποιο άλλο τεχνικό εργαλείο για να συγκρίνω τα λεγόμενα της ετικέτας μιας συσκευής με την πράξη; Υπάρχει κανένα πολύμπριζο με usb σύνδεση που να βοηθάει στην επιτήρηση της κατανάλωσης; Όλα αυτά με αφορμή τόσο τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και γιατί πρόσφατα έλαβα στο χώρο που δουλεύω ένα e-mail από τον "μητρικό" οργανισμό (δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες) που ζητούσε να εκτιμήσω την κατανάλωση των υπολογιστικών συστημάτων, τόσο συνολικά όσο και κατά περιόδους (στο βαθμό που είχα τη δυνατότητα). Δεν ζητούσε κάτι αυστηρό, αλλά με έβαλε σε σκέψεις δεδομένου ότι εκτός από τα PC και τα workstation είναι και τα ρούτερ, τα hub, τα ups ακόμη και το κλιματιστικό κι ό,τι άλλο έχουμε μέσα και καίει ρεύμα.
WalkerSW Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Ο πιο απλος τροπος μετρησης της καταναλωσης μιας συσκευης μονη της η πολλών πανω σε πολυπριζο ειναι αυτος. http://www.antoniadis.com.gr/product_info.php?products_id=3839 2
panos2171 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μήπως μπορείτε να με πείτε στο περίπου πόσα watt καταναλώνουν ταυτόχρονα τα 2 PC της υπογραφής μου με χρήση internet κυρίως?
TheELF Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μήπως μπορείτε να με πείτε στο περίπου πόσα watt καταναλώνουν ταυτόχρονα τα 2 PC της υπογραφής μου με χρήση internet κυρίως? http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp Μπορείς εδώ να βάλεις τα στοιχεία και να πάρεις μια γενική ιδέα για το τι καίνε,αλλά καλό θα είναι να τα μετρήσεις πραγματικά αφού αλλιώς μόνο θεωρεία είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα