Προς το περιεχόμενο

format σε imac

chris70

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το οτι δε γνωρίζεις κάτι που μπορεί να γνωρίζει κάποιος άλλος (οι) δεν σημαίνει οτι ο τελευταίος (οι) προσπαθεί (ουν) να εντυπωσιάσει (ουν)! Οσο ζούμε καλό ειναι να μαθαίνουμε. Βέβαια αυτο ειναι προσωπικό σου θέμα οπότε ας μη το συνεχίσουμε.

Νομίζω οτι ειναι κατανοητό το τι έγραψα εξαρχής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μάθετε να απαντάτε στην συγκριμένη ερώτηση που σας τίθεται, και αποφεύγετε τις γενικεύσεις.

Δεν είμαστε σε αυτο το τοπικ για μοιραστούμε γενικές εμπειρίες, ουτε να λάβουμε μαθήματα ζωής.

Όταν κάποιος σας ρωτάει τι ώρα είναι, δεν θέλει να μάθει αν είσαι παντρεμένος και τι δουλειά κάνεις.

Αλλιώς να σας πω και εγω μια ιστορία τι μου συνέβη οταν ημουν φαντάρος.

Η ερώτηση ηταν συγκεκριμένη.

Δεν ξέρω αν το κάνεις άθελα σου η εσκεμμένα να την αποφεύγεις, αλλά το αποτέλεσμα μετράει.

Εννοείται ότι δεν εχω σκοπο να συνεχίσω να γράφω ασχετα πράματα γύρω απο την αρχική ερώτηση απορία του φιλου μας.

Οποτε μέχρι να αντικρούσει κάποιος αντικειμενικά και εμπεριστατωμένα την παραπανω ερώτηση, εγω προσωπικά δεν πρόκειται να απαντήσω σε άλλες γενικεύσεις, και αερολογίες.

Καλή συνέχεια, και ελπιζω ο φιλος μας να εβγαλε κάποια ακρη γυρω απο την ερωτηση του.

Το οτι δε γνωρίζεις κάτι που μπορεί να γνωρίζει κάποιος άλλος (οι) δεν σημαίνει οτι ο τελευταίος (οι) προσπαθεί (ουν) να εντυπωσιάσει (ουν)! Οσο ζούμε καλό ειναι να μαθαίνουμε. Βέβαια αυτο ειναι προσωπικό σου θέμα οπότε ας μη το συνεχίσουμε.

Νομίζω οτι ειναι κατανοητό το τι έγραψα εξαρχής.

ρε φάζι δεν σβήνεις κανένα Π.Μ. δεν μπορώ να σου στείλω για την αγγελία σου.

Ναι αλλα σχεδων παντα προτινεται να γινει clean install,για να "κατσει" καλυτερα το νεο λειτουργικό,παρα κατευθεια upgrade!

Ακομη και στο ios,ποσες φορες εχεις προτινει εσυ η ιδια,σε καποιο να κανει restore it to factory settings,δλδ format?

Πώς ορίζεται το "κάτσει";

Προσωπικά έχω αλλάξει 3 versions MAC OS και δεν έχω κάνει ποτέ clean install. 

Και σχετικά με την χρήση... σε Windows μηχάνημα έκανα (κάνω) 2 φορές τον χρόνο format για την ίδια χρήση. 

Θα επιλέξω τα λόγια του παιδιού που έγραψε πριν... "εάν δεν ξέρεις μην μιλάς γιατί εκτίθεσαι". Άραξε στο να ασκείς τον φανμποϊσμό σου για τον οπαδισμό που έχεις και μην μπλέκεσαι σε άλλα που δεν γνωρίζεις. 

Αλήθεια, ΕΣΥ πόσες φορές έχεις χρειαστεί να κάνεις format στο MAC OS μηχάνημα ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ; Έχεις; 

Σχετικά με το άλλο θέμα που προέκυψε.. καλά τα λέει ο Dr Fuzzy. 

Το bash shell που έχουν τα UNIX based συστήματα είναι ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΥ. Από απλές διαδικασίες αυτοματισμού (god save xargs) μέχρι και διαδικασίες ασφαλείας, ήτοι δημιουργία key pair κ.α. Φυσικά δεν αναφέρω ότι έρχονται με pre-installed python, svn, git, vim, emacs, nano, ftp, ssh (δεν θυμάμαι εάν ισχύει και για την Postgre το ίδιο... plz ας επιβεβαιώσει κάποιος). 

Σιγά να μην επιλέξει κανείς advanced user να κάνει ο ίδιος install application απλά και μόνο για να έχει ssh, svn, git, vim, nano. Αλήθεια, στο Windows πώς τα κάνει κανείς όλα δαύτα; Α! Ναι.. έχει ΤΟΣΑ applications να διαλέξει να κάνει INSTALL.

Υ.Γ. προφανώς η χρήση όρων τύπου "κάτσει" δείχνει πολλά τόσο για την ασχετοσύνη του τι ισχύει σε κάποια συστήματα όσο και για την προσέγγιση συγκεκριμένων διαδικασιών η οποία είναι σε στυλ "βουντού"... "εάν κάτσει το spell" δηλαδή. 

Υ.Γ.2 το ότι με Windows ξεχνάει κάποιος GNU tools και πάει σε λύσεις άλλες (e.g. cygwin) απλά δεν το αναφέρω ως πολύ trivial.

Πώς ορίζεται το "κάτσει";

Προσωπικά έχω αλλάξει 3 versions MAC OS και δεν έχω κάνει ποτέ clean install. 

Και σχετικά με την χρήση... σε Windows μηχάνημα έκανα (κάνω) 2 φορές τον χρόνο format για την ίδια χρήση. 

Θα επιλέξω τα λόγια του παιδιού που έγραψε πριν... "εάν δεν ξέρεις μην μιλάς γιατί εκτίθεσαι". Άραξε στο να ασκείς τον φανμποϊσμό σου για τον οπαδισμό που έχεις και μην μπλέκεσαι σε άλλα που δεν γνωρίζεις. 

Αλήθεια, ΕΣΥ πόσες φορές έχεις χρειαστεί να κάνεις format στο MAC OS μηχάνημα ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ; Έχεις; 

Σχετικά με το άλλο θέμα που προέκυψε.. καλά τα λέει ο Dr Fuzzy. 

Το bash shell που έχουν τα UNIX based συστήματα είναι ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΥ. Από απλές διαδικασίες αυτοματισμού (god save xargs) μέχρι και διαδικασίες ασφαλείας, ήτοι δημιουργία key pair κ.α. Φυσικά δεν αναφέρω ότι έρχονται με pre-installed python, svn, git, vim, emacs, nano, ftp, ssh (δεν θυμάμαι εάν ισχύει και για την Postgre το ίδιο... plz ας επιβεβαιώσει κάποιος). 

Σιγά να μην επιλέξει κανείς advanced user να κάνει ο ίδιος install application απλά και μόνο για να έχει ssh, svn, git, vim, nano. Αλήθεια, στο Windows πώς τα κάνει κανείς όλα δαύτα; Α! Ναι.. έχει ΤΟΣΑ applications να διαλέξει να κάνει INSTALL.

Υ.Γ. προφανώς η χρήση όρων τύπου "κάτσει" δείχνει πολλά τόσο για την ασχετοσύνη του τι ισχύει σε κάποια συστήματα όσο και για την προσέγγιση συγκεκριμένων διαδικασιών η οποία είναι σε στυλ "βουντού"... "εάν κάτσει το spell" δηλαδή. 

Υ.Γ.2 το ότι με Windows ξεχνάει κάποιος GNU tools και πάει σε λύσεις άλλες (e.g. cygwin) απλά δεν το αναφέρω ως πολύ trivial.

Άντε να αγιάσει το στόμα σου αγόρι μου! Ευτυχώς που τα είπες εσυ, γιατι αν τα έγραφα εγω θα ήταν προς "εντυπωσιασμό". Ημιμαθεια σε συνδυασμό με κακό εγωισμό...

Στενοχωριέμαι για την τροπή που πήρε η συζήτηση! Δεν υπάρχει λόγος για σφοδρή αντιπαράθεση.Εξάλλου είμαι πολύ νέος (και αμαθής) στα mac os και θα χρειαστεί να σας κουράσω πολλές φορές με τις απορίες μου. :)

Ειρήνη και κατανόηση να έχουμε όλοι μας.

Δε θα σου πω για το mac που εχω,αλλα για το 5χρονο hp pavilion,που εχει γινει μονο μια φορα φορματ,οταν περασα απο τα vista στα 7!

Εδω και ενα χρονο σχεδων, τρεχει απροβληματηστα windows 8 με τους drivers των vista!

Οσο για το θέμα,δεν ειχα σκοπό να γίνει vs,γιατι ποτε δε θεωρουσα το ενα λογισμικο καλυτερο απο το αλλο,απλα ειναι καιρός να παραδεχτειτε οτι οι καιροι αλλαξαν και οσο χρειάζεται το φορματ τα windows,τοσο χρειάζεται και στο osx!

Αν εσυ για ψυχολογικους λογους θες να φορμαρεις το windows μηχανημα σου,δε σημαίνει οτι θα ακολουθησω και εγω τη ασκοπη τακτηκη να φορμαρω καθε λιγο το μηχανημα μου χωρις λογο!

Στενοχωριέμαι για την τροπή που πήρε η συζήτηση! Δεν υπάρχει λόγος για σφοδρή αντιπαράθεση.Εξάλλου είμαι πολύ νέος (και αμαθής) στα mac os και θα χρειαστεί να σας κουράσω πολλές φορές με τις απορίες μου. :)

Ειρήνη και κατανόηση να έχουμε όλοι μας.

Αυτό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...