iLuxus Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Καλησπερα σε ολους,ειμαι νεος σε mac os και imac και θα ηθελα την βοηθεια σας. Σε περιπτωση που θα θελησω να κανω φορματ και να επαναφερω τον υπολογιστη στην πρωταρχικη του κατασταση,πως θα το κανω; Υποψιν οτι με την αγορα του imac model 2013 δεν εχω δισκακι του λειτουργικου (mountain lion) Ευχαριστω πολυ Καλορίζικος. Εδω η εδω: (Bootable usb στκακι min 8gb) Ναι αλλα σχεδων παντα προτινεται να γινει clean install,για να "κατσει" καλυτερα το νεο λειτουργικό,παρα κατευθεια upgrade! Ακομη και στο ios,ποσες φορες εχεις προτινει εσυ η ιδια,σε καποιο να κανει restore it to factory settings,δλδ format? Που το γραφει αυτο φιλε μου;; Nα ΄΄κάτσει΄΄που;; Βασικά αν δεν εχεις παρατηρήσει κάποια προβληματική λειτουργιά του δισκου σου (σπιν, λαγκαρισματα, αδικαιολόγητη αργοπορία για άνοιγμα φακέλων κτλ), τοτε δεν βλεπω κανεναν λόγο με κάθε update της Apple να μπαίνεις σε τέτοιο περιττό κόπο. ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Θελεται να σας θυμήσω την περίπτωση του lion και το μεγάλο ερώτημα "Clean install or upgrade?" και ποια ήταν η δημοφιλέστερη απαντηση? Νομίζω ξεχνούμε πολύ γρήγορα σ'αυτο το φόρουμ και κυρίως σ'αυτη τη κατηγορία προϊόντων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iLuxus Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Θελεται να σας θυμήσω την περίπτωση του lion και το μεγάλο ερώτημα "Clean install or upgrade?" και ποια ήταν η δημοφιλέστερη απαντηση? Νομίζω ξεχνούμε πολύ γρήγορα σ'αυτο το φόρουμ και κυρίως σ'αυτη τη κατηγορία προϊόντων! Πάλι δεν μου λες τίποτα. Ούτε τον λογο, ουτε γιατί θα έπρεπε να κάνουμε! Να μου θυμίσεις τι;; Και ποιος το έκανε αυτό το δημοψήφισμα! Η Αππλ;; Εχει βγαλει καμια τέτοια ανακοίνωση στο επίσημο site της και δεν το πήρα χαμπάρι;; Για να μην παιδεύεσαι λοιπον να ψάχνεις, θα σου απαντησω οσο πιο περιληπτικά μπορώ, χωρις να χρησιμοποιήσω δυσκολονόητες τεχνικές ορολογίες. Το Snow Leopard Installer & το Setup/Migration Assistant, κάναν εξαιρετική δουλειά στο να μην μεταφέρνουν ασύμβατα (incompatible) λογισμικά (software), και μαζι με το Lion και το Mountain Lion τα πράγματα γίναν ακομα καλύτερα. Ειδικά στο Lion και Mountain Lion, υπάρχει κωδικας που εντοπίζει αμεσως τα ασύμβατα προγράμματα, και system add-ons, και στα βγάζει κατευθειαν στο log in. Ειδικα το περασμα (αναβάθμιση) του Lion σε ML, ηταν ενα παιχνιδάκι. Οι κωδικες ειναι σχεδόν ίδιοι. Στα τόσα χρόνια Μακ γιουζερ, ήταν πράγματι πολύ λίγες οι φορες που υποχρεώθηκα να κανω clean install. Και αυτο γιατί κυρίως ειχα δημιουργήσει εγω special recovery HD partiton, οπου 'αναγκάστηκα' να του κανω ενα κλιν ινσταλ σε περασμα καινούργιας εκδοσης. (π.χ απο Lion σε ML) Αλλα επειδή δεν νομιζω να είμαστε και πολλοί οι "power users" επιμένω οτι μια απλή αναβάθμιση του λογισμικού, ειναι οτι του χρειάζεται του Μακ, και τιποτα παραπάνω. Τα κατάλοιπα των switchers (PC>Mac) και των Linuxακιδων που παίζουν πολυ με τερμιναλ, δεν μας αφορούν. Το οτι τους εχει μεινει ενα τικ εδω και χρόνια, και το κουβαλάνε σε οποιο φόρουμ και αν πανε και σταθούνε, (η 'καθαρότητα' του συστήματος), ειναι απλώς ξεπερασμένο. Απαλλαχτείτε επιτέλους από τα τικ περί 'καθαριότητας' , και απο τα πλαστικα που κρατατε κλεισμένους τους καναπέδες σας, και απλώς χαρείτε τα. (..υπάρχουν ηδη ατομα που ασχολούνται με την 'καθαριότητα' του υπολογιστή σας) Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2013 από iLuxus 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Πάλι δεν μου λες τίποτα. Ούτε τον λογο, ουτε γιατί θα έπρεπε να κάνουμε! Να μου θυμίσεις τι;; Και ποιος το έκανε αυτό το δημοψήφισμα! Η Αππλ;; Εχει βγαλει καμια τέτοια ανακοίνωση στο επίσημο site της και δεν το πήρα χαμπάρι;; Για να μην παιδεύεσαι λοιπον να ψάχνεις, θα σου απαντησω οσο πιο περιληπτικά μπορώ, χωρις να χρησιμοποιήσω δυσκολονόητες τεχνικές ορολογίες. Το Snow Leopard Installer & το Setup/Migration Assistant, κάναν εξαιρετική δουλειά στο να μην μεταφέρνουν ασύμβατα (incompatible) λογισμικά (software), και μαζι με το Lion και το Mountain Lion τα πράγματα γίναν ακομα καλύτερα. Ειδικά στο Lion και Mountain Lion, υπάρχει κωδικας που εντοπίζει αμεσως τα ασύμβατα προγράμματα, και system add-ons, και στα βγάζει κατευθειαν στο log in. Ειδικα το περασμα (αναβάθμιση) του Lion σε ML, ηταν ενα παιχνιδάκι. Οι κωδικες ειναι σχεδόν ίδιοι. Στα τόσα χρόνια Μακ γιουζερ, ήταν πράγματι πολύ λίγες οι φορες που υποχρεώθηκα να κανω clean install. Και αυτο γιατί κυρίως ειχα δημιουργήσει εγω special recovery HD partiton, οπου 'αναγκάστηκα' να του κανω ενα κλιν ινσταλ σε περασμα καινούργιας εκδοσης. (π.χ απο Lion σε ML) Αλλα επειδή δεν νομιζω να είμαστε και πολλοί οι "power users" επιμένω οτι μια απλή αναβάθμιση του λογισμικού, ειναι οτι του χρειάζεται του Μακ, και τιποτα παραπάνω. Τα κατάλοιπα των switchers (PC>Mac) και των Linuxακιδων που παίζουν πολυ με τερμιναλ, δεν μας αφορούν. Το οτι τους εχει μεινει ενα τικ εδω και χρόνια, και το κουβαλάνε σε οποιο φόρουμ και αν πανε και σταθούνε, (η 'καθαρότητα' του συστήματος), ειναι απλώς ξεπερασμένο. Απαλλαχτείτε επιτέλους από τα τικ περί 'καθαριότητας' , και απο τα πλαστικα που κρατατε κλεισμένους τους καναπέδες σας, και απλώς χαρείτε τα. (..υπάρχουν ηδη ατομα που ασχολούνται με την 'καθαριότητα' του υπολογιστή σας) Αν ειχες περασει απο win7 στα win8,θα εβλεπες οτι πανω κατω ισχυουν τα ιδια πραγματα και δε πλεωνεκτει πουθενα!Οσο για το καθαρησμα του pc μου,θα σε στεναχορισω,αλλα εχω να ασχοληθω πολλα χρονια με τετοιου ειδους θεματα! Απο τα vista και μετα επαψα να ασχολουμε clean utilities,με ιους,φορματς,μπλε οθονες και πολλα αλλα που τα εχετε κανει καραμελιτσα!Φυσικα αν εσυ εξακολουθεις να πιστεύεις οτι εξακολουθω να ταλεπορουμε με ολα αυτα και μονο εσυ με το osx,εισαι χαλαρος και ήρεμος,δε θα στο χαλασω και θα σε αφησω να ζήσεις το παραμυθι σου! Το θεμα μας ομως ειναι οτι πρεπει να σταματησουμε να υποσχομαστε πραγματα που δε υφίστανται οπως οτι "δε θα χρειαστεί να ξανακάνεις φορματ με τα osx" και να αρχίσουμε να παρουσιαζουμε τις πραγματικες δυνατοτητες και αρετές ενως λογισμικου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iLuxus Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Αν ειχες περασει απο win7 στα win8,θα εβλεπες οτι πανω κατω ισχυουν τα ιδια πραγματα και δε πλεωνεκτει πουθενα! Οσο για το καθαρησμα του pc μου,θα σε στεναχορισω,αλλα εχω να ασχοληθω πολλα χρονια με τετοιου ειδους θεματα! Απο τα vista και μετα επαψα να ασχολουμε clean utilities,με ιους,φορματς,μπλε οθονες και πολλα αλλα που τα εχετε κανει καραμελιτσα!Φυσικα αν εσυ εξακολουθεις να πιστεύεις οτι εξακολουθω να ταλεπορουμε με ολα αυτα και μονο εσυ με το osx,εισαι χαλαρος και ήρεμος,δε θα στο χαλασω και θα σε αφησω να ζήσεις το παραμυθι σου! Το θεμα μας ομως ειναι οτι πρεπει να σταματησουμε να υποσχομαστε πραγματα που δε υφίστανται οπως οτι "δε θα χρειαστεί να ξανακάνεις φορματ με τα osx" και να αρχίσουμε να παρουσιαζουμε τις πραγματικες δυνατοτητες και αρετές ενως λογισμικου! Ξανακοίτα τι έγραψα, και μην φαντάζεσαι πράγματα. Εγω προσωπικά ποτε δεν είπα ότι δεν πρόκειται, η δεν θα χρειαστείς ποτέ να κάνεις φορματ τον δισκο σου με OS X. Επίσης δεν μου χαλάς κανένα όνειρο γιατι εχω πάψει να πιστεύω στα παραμύθια εδω και χρόνια. Δεν χρησιμοποίησα καμιά καραμελίτσα απο αυτες που αναφέρεις, παρα μονο σου απάντησα με γεγονότα. Εσυ πάραυτα εξακολουθείς την αερολογία, και την αμπελοφιλοσοφία, με άσχετες γενικεύσεις χωρίς να δίνεις κανένα επιχείρημα πάνω στο θέμα μας. Οποτε θα προσπαθήσω και εγω να σου απαντήσω με τον ιδιο τροπο, ελπίζοντας οτι αυτη την φορα να συνειδητοποιήσεις την ουσία της συζήτησης. Κοίτα το δάσος, και όχι το δάκτυλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Αν ειχες περασει απο win7 στα win8,θα εβλεπες οτι πανω κατω ισχυουν τα ιδια πραγματα και δε πλεωνεκτει πουθενα! Οσο για το καθαρησμα του pc μου,θα σε στεναχορισω,αλλα εχω να ασχοληθω πολλα χρονια με τετοιου ειδους θεματα! Απο τα vista και μετα επαψα να ασχολουμε clean utilities,με ιους,φορματς,μπλε οθονες και πολλα αλλα που τα εχετε κανει καραμελιτσα!Φυσικα αν εσυ εξακολουθεις να πιστεύεις οτι εξακολουθω να ταλεπορουμε με ολα αυτα και μονο εσυ με το osx,εισαι χαλαρος και ήρεμος,δε θα στο χαλασω και θα σε αφησω να ζήσεις το παραμυθι σου! Το θεμα μας ομως ειναι οτι πρεπει να σταματησουμε να υποσχομαστε πραγματα που δε υφίστανται οπως οτι "δε θα χρειαστεί να ξανακάνεις φορματ με τα osx" και να αρχίσουμε να παρουσιαζουμε τις πραγματικες δυνατοτητες και αρετές ενως λογισμικου! Μα γιατί και πάλι συγκρίνεις τα windows με το OS X? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 και των Linuxακιδων που παίζουν πολυ με τερμιναλ, δεν μας αφορούν. Να σου υπενθυμίσω, αν το γνωρίζεις φυσικά, ότι το MacOSX είναι ένα UNIX based λειτουργικό. Το ότι δεν σε αφορά εσένα το terminal γιατί έχεις μάθει το click-click-next-OK, δε σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμο ή ότι δεν υπάρχει στο MacOSX. Προσωπικά είμαι χρήστης πολλά χρόνια Linux και πρόσφατα MacOSX και με το ερευνητικό αντικείμενο που ασχολούμαι εγώ (και πολύ άλλος κόσμος!) χωρίς terminal δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα. Αν φυσικά εσύ, βλέπεις ταινίες, σερφάρεις και ανοίγεις και κανένα Photoshop, Autocad και τα λοιπά, όντως δε το χρειάζεσαι. Αυτό που θέλω να πω είναι μη γενικεύεις, όταν δεν ξέρεις κάτι καλά γιατί εκτίθεσαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Guys chill! Καθενας στα χωραφια του, δεν χρειαζεται να κανουμε αστοχες συγκρισεις εδω, το παιδι ανοιξε ενα θεμα να ρωτησει κατι απλο, αν θελετε να πλακωθειτε για το ποιο λειτουργικο ειναι καλυτερο κλπ μετακινηστε το τομαρι σας στον τομεα "Μπλα-Μπλα" Προς την δεσποινις/κυρια απο πανω: Αλλαξε αυτο το πραγμα στην υπογραφη σου με τα κοκκινα γραμματα γιατι προκαλει αρκετα, τα windows δεν πετουν στα καλα του καθουμενου μπλε οθονες αν βεβαια και ο χρηστης εχει παραμετροποιησει το λειτουργικο σωστα, οποτε αν το τελευταιο windows λειτουργικο που χρησιμοποιησες ηταν τα vista βρισκω λογικη την αποψη σου αλλα πλεον αστοχη αφου τα 7 δεν πασχουν απο τετοιου ειδους σφαλματα με την προυποθεση οτι το συστημα που τρεχουν δεν ειναι σαραβαλο για την χωματερη! ΦΙΛΙΛΚΑ ΠΑΝΤΑ δεν θελω παρεξηγησεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Guys chill! Καθενας στα χωραφια του, δεν χρειαζεται να κανουμε αστοχες συγκρισεις εδω, το παιδι ανοιξε ενα θεμα να ρωτησει κατι απλο, αν θελετε να πλακωθειτε για το ποιο λειτουργικο ειναι καλυτερο κλπ μετακινηστε το τομαρι σας στον τομεα "Μπλα-Μπλα" Προς την δεσποινις/κυρια απο πανω: Αλλαξε αυτο το πραγμα στην υπογραφη σου με τα κοκκινα γραμματα γιατι προκαλει αρκετα, τα windows δεν πετουν στα καλα του καθουμενου μπλε οθονες αν βεβαια και ο χρηστης εχει παραμετροποιησει το λειτουργικο σωστα, οποτε αν το τελευταιο windows λειτουργικο που χρησιμοποιησες ηταν τα vista βρισκω λογικη την αποψη σου αλλα πλεον αστοχη αφου τα 7 δεν πασχουν απο τετοιου ειδους σφαλματα με την προυποθεση οτι το συστημα που τρεχουν δεν ειναι σαραβαλο για την χωματερη! ΦΙΛΙΛΚΑ ΠΑΝΤΑ δεν θελω παρεξηγησεις Κατ'αρχάς η υπογραφή μου αφενός είναι χαριτολογία, αφετέρου δεν αφορά κανέναν το τί έχω σαν υπογραφή. Δεύτερον, χρησιμοποιώ υπολογιστή από το 1988 ξεκινώντας με έναν Amstrad 1512 και έναν IBM και εν έτει 1997 είχα το πρώτο μου λάπτοπ με windows 95. Έχω χρησιμοποιήσει από τότε ΟΛΑ τα windows (μέχρι και Millenium) τα οποία έχουν κυκλοφορήσει (ακόμη και ΝΤ όταν δούλευα στο computer lab του πανεπιστημίου, και UNIX και LINUX επιπλέον καθώς και το MAC OS της εποχής, μιλάμε για 1998-1999), και μέχρι και σήμερα τα έχω δουλέψει όλα. Αυτή τη στιγμή έχω ένα τοσίμπα με windows 7 (τα οποία τα χρησιμοποιώ από τότε που κυκλοφόρησαν ακόμη και στο παλιό μου λάπτοπ εδώ και πάνω από 2.5 χρόνια). Και έχω επίσης βάλει dual boot windows 8 για να τα δοκιμάσω και αυτά (και υπάρχουν και στο μακμπουκ μου στο Parallels 8). Τα vista ήταν όντως απαράδεκτα θα συμφωνήσω. Αλλά και στα 7άρια παίζουν μπλε οθόνες οι οποίες βέβαια συνήθως έχουν να κάνουν με κάποιο software conflict ή με κάποιο θέμα hardware. Δεν παύουν να υπάρχουν όμως. H διαφορά είναι ότι στα μακ είναι δεμένο πολύ πιο άρτια το hardware με το software και γι'αυτό αποφεύγονται τα προβλήματα τις περισσότερες φορές. Από κει και πέρα, τα παραπάνω τα αναφέρω επειδή υπέθεσες ότι δεν ξέρω και για να σου δώσω να καταλάβεις ότι με το αντικείμενο ασχολούμαι χρόνια και δε σημαίνει ότι επειδή προτιμώ το Mac OS πλέον (παρότι συνεχίζω να τα χρησιμοποιώ και τα δυο ταυτόχρονα) δεν ξέρω τα θέματα που έχουν τα windows. Το κάθε λογισμικό έχει τα προβλήματά του, κανένα δεν είναι τέλειο. Σαφώς. Από κει και πέρα η συζήτηση είναι κατα πόσο έχει προβλήματα το ένα ή το άλλο (και είμαστε και εκτός θέματος) και από κει και πέρα το ότι δε χρειάζεται ένας χρήστης μακ να έχει τη νοοτροπία των windows όσον αφορά τα φορμάτ κλπ κλπ γιατί είναι εντελώς άλλη η αρχιτεκτονική και εντελώς άλλο λογισμικό. Αυτό προσπαθούμε να πούμε. Ούτε να κακολογήσουμε τα windows ούτε τίποτε άλλο. Αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Moderators Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Αλλά και στα 7άρια παίζουν μπλε οθόνες οι οποίες βέβαια συνήθως έχουν να κάνουν με κάποιο software conflict ή με κάποιο θέμα hardware. Δεν παύουν να υπάρχουν όμως.Φυσικα και υπαρχουν. Πως ακριβως προκυπτει απο το παραπανω πως φταινε τα 7αρια? H διαφορά είναι ότι στα μακ είναι δεμένο πολύ πιο άρτια το hardware με το software και γι'αυτό αποφεύγονται τα προβλήματα τις περισσότερες φορές.Μια αλλη διαφορα ειναι το hardware που καλουνται να υποστηριξουν τα Windows 7, το οποιο ειναι πολλαπλασιο του αντιστοιχου για το OSX. Οπως φυσικα συμβαινει και με το software. Και ειναι και αυτος ενας λογος που αποφευγονται τα προβληματα τις περισσοτερες φορες. /offtopic apologies Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Αλλά και στα 7άρια παίζουν μπλε οθόνες οι οποίες βέβαια συνήθως έχουν να κάνουν με κάποιο software conflict ή με κάποιο θέμα hardware. Δεν παύουν να υπάρχουν όμως.Φυσικα και υπαρχουν. Πως ακριβως προκυπτει απο το παραπανω πως φταινε τα 7αρια?H διαφορά είναι ότι στα μακ είναι δεμένο πολύ πιο άρτια το hardware με το software και γι'αυτό αποφεύγονται τα προβλήματα τις περισσότερες φορές.Μια αλλη διαφορα ειναι το hardware που καλουνται να υποστηριξουν τα Windows 7, το οποιο ειναι πολλαπλασιο του αντιστοιχου για το OSX. Οπως φυσικα συμβαινει και με το software. Και ειναι και αυτος ενας λογος που αποφευγονται τα προβληματα τις περισσοτερες φορες. /offtopic apologies Δεν ειπα αυτό. Ήταν απάντηση στο ότι ίσως να είχα μείνει στα Vista ενώ τα 7αρια λειτουργούν πολύ καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Εγω πάντως δεν έκανα καμία σύγκριση λειτουργικών! Απλα ανάφερα οτι το terminal ειναι χρήσιμο και σε κάποιους απαραίτητο τόσο στο Linux όσο και στο macosx, γενικά στα unix-based λειτουργικά. Με τα windows δεν ασχολούμαι και δεν με εξυπηρετούν σε αυτο που κάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iLuxus Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Να σου υπενθυμίσω, αν το γνωρίζεις φυσικά, ότι το MacOSX είναι ένα UNIX based λειτουργικό. Το ότι δεν σε αφορά εσένα το terminal γιατί έχεις μάθει το click-click-next-OK, δε σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμο ή ότι δεν υπάρχει στο MacOSX. Προσωπικά είμαι χρήστης πολλά χρόνια Linux και πρόσφατα MacOSX και με το ερευνητικό αντικείμενο που ασχολούμαι εγώ (και πολύ άλλος κόσμος!) χωρίς terminal δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα. Αν φυσικά εσύ, βλέπεις ταινίες, σερφάρεις και ανοίγεις και κανένα Photoshop, Autocad και τα λοιπά, όντως δε το χρειάζεσαι. Αυτό που θέλω να πω είναι μη γενικεύεις, όταν δεν ξέρεις κάτι καλά γιατί εκτίθεσαι. Σε ευχαριστω για την υπενθύμιση, αλλα δεν χρειαζόταν. Το κλικ κλικ next, σε εφαρμογές η αλλού προφανώς έχουν κωδικά που εκτελείται σε τερμιναλ και κάνεις την δουλεια σου απλα και ωραια, χωρις να αναγκάζεσαι πλεον να ανοίγεις εσυ το τερμιναλ, και να χτυπας την εντολη. Η λυνουξακιδες μπορουν να το κάνουν, γουστάρουν να το κάνουν. Όλος ο κόσμος δεν ξέρει, και ουτε τον ενδιαφέρει να μάθει κωδικα και να γράφει σε τερμιναλ. Η αππλ το εκανε λοιπον λιγο πιο απλό, πιο εύχρηστο και πιο προσιτό. Δεν ειναι ολοι power user οπως εσύ, και δεν χρειάζονται τον Μακ τους για παραπανω πράγματα απο αυτα που προανέφερες. Το τι κανω εγώ με τον Μακ, προφανώς δεν σε αφορά, και κατα δεύτερων η γενίκευση έρχεται απο σενα, πιστεύοντας οτι οι περισσότεροι χρήστες λειτουργικού OS X, ειναι εξειδικευμένοι! (...''και με το ερευνητικό αντικείμενο που ασχολούμαι εγώ (και πολύ άλλος κόσμος!) Πανω στην ερώτηση λοιπον του αν πρεπει να κανει καποιος κλιν ανσταλ μετα απο καθε αναβάθμιση της Απλ παντως, δεν είδα ακόμα μια τεκμηριωμένη απάντηση. Ουτε εσυ είπες κάτι πάνω σε αυτο. (...περα βεβαια απο τις ιστοριες σου). Το ποιος εκτίθεται ας το κρινουν τα μελη που παρακολουθούν την συζήτηση. Guys chill! Καθενας στα χωραφια του, δεν χρειαζεται να κανουμε αστοχες συγκρισεις εδω, το παιδι ανοιξε ενα θεμα να ρωτησει κατι απλο, αν θελετε να πλακωθειτε για το ποιο λειτουργικο ειναι καλυτερο κλπ μετακινηστε το τομαρι σας στον τομεα "Μπλα-Μπλα" Πανω στο θεμα του απαντήσαμε, (φορματ και κλιν ανςταλ η όχι) και προσπαθούμε να αιτιολογήσουμε μαλιστα και το γιατι. Αν τωρα κάποιοι το είδαν σαν σταυροφορία, καλη τους τύχη. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2013 από iLuxus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Οσο απλό το έκανε η αππλ το κλιΚ κλικ νεχτ οκ για everyday use, άλλο τόσο απλό ειναι και στο Ubuntu, mint κλπ μη σου πω ιδιο, για τις χρήσεις που σου ανέφερα πριν! Οι εντολές τις κονσόλας στο macosx και στο Linux ειναι για άλλη χρήση και δεν αντικαθίστανται με κλικ κλικ ούτε στο ένα ούτε στο άλλο λειτουργικό. Ενας πολυ σημαντικός λόγος που σε ερευνητικό επίπεδο κυριαρχούν τα δυο αυτά λειτουργικά και όχι τα windows ειναι η δύναμη της κονσόλας unix που διαθέτουν. Αν δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα δεν ειναι κακό να ρωτάς, διοτι συνεχίζεις να εκτίθεσαι. Εγω προσωπικά οταν δε ξέρω κάτι ρωτάω, κανε και εσυ το ίδιο αν θες τι γνώμη μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iLuxus Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Οσο απλό το έκανε η αππλ το κλιΚ κλικ νεχτ οκ για everyday use, άλλο τόσο απλό ειναι και στο Ubuntu, mint κλπ μη σου πω ιδιο, για τις χρήσεις που σου ανέφερα πριν! Οι εντολές τις κονσόλας στο macosx και στο Linux ειναι για άλλη χρήση και δεν αντικαθίστανται με κλικ κλικ ούτε στο ένα ούτε στο άλλο λειτουργικό. Ενας πολυ σημαντικός λόγος που σε ερευνητικό επίπεδο κυριαρχούν τα δυο αυτά λειτουργικά και όχι τα windows ειναι η δύναμη της κονσόλας unix που διαθέτουν. Αν δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα δεν ειναι κακό να ρωτάς, διτι συνεχίζεις να εκτίθεσαι. Εγω προσωπικά οταν δε ξέρω κάτι ρωτάω, κανε και εσυ το ίδιο αν θες τι γνώμη μου. Επιμένεις να φέρεις την συζήτηση γύρω από το αντικείμενο σου, και πόσο σημαντικό είναι το τερμιναλ γύρω από την δουλειά σου! Ξαναριξε μια ματιά στην ερώτηση, και ασε τις ιστορίες εντυπωσιασμού. Δεν ξεγελας κανέναν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις