chris70 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Καλησπερα σε ολους,ειμαι νεος σε mac os και imac και θα ηθελα την βοηθεια σας. Σε περιπτωση που θα θελησω να κανω φορματ και να επαναφερω τον υπολογιστη στην πρωταρχικη του κατασταση,πως θα το κανω; Υποψιν οτι με την αγορα του imac model 2013 δεν εχω δισκακι του λειτουργικου (mountain lion) Ευχαριστω πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Γιατί θέλεις να κάνεις format ;. Στο Mac OS X το format είναι απαραίτητο μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως βλάβη στον δίσκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris70 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δεν εχω καποιο προβλημα, ειναι και ολοκαινουργιος βλεπεις, απλα ετσι για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις και αν χρειαστει καποτε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Καλορίζικο το εργαλείο, για επιμόρφωση λοιπόν ρίξε μια ματιά στο άρθρο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris70 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Ευχαριστω πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannisl Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα, Καλορίζικο το Τερατάκι σου! Θα σου πρότεινα επίσης να χρησιμοποιήσεις άμεσα (αφού το ενεργοποιήσεις), το Time Machine. Το Time Machine είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προστατέψεις όλα τα δεδομένα, όλες τις ρυθμίσεις και όλες τις ενημερώσεις του συστήματός σου σε έναν εξωτερικό δίσκο εντελώς αυτόματα και χώρις κούραση! Θα σου πρότεινα λοιπόν να αγοράσεις έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (κατα προτίμηση φορητό 2,5 ιντσών), ο οποίος να έχει χωρητικότητα ΙΣΗ ή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σε σχέση με τον σκληρό δίσκο του iMac σου. Έτσι δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσεις τι θα γίνει με τα δεδομένα σου αν ο δίσκος του iMac σου γεμίσει, ή και στην περίπτωση που στο μέλλον θελήσεις να τον αλλάξεις με έναν μεγαλύτερο, να έχεις ήδη έναν μεγαλύτερο δίσκο για το Time Machine σου. Προτείνω λοιπόν, ο "Time Machine" δίσκος σου, να είναι μόνιμα συνδεδεμένος με το iMac σου, και να μην τον αφαιρέσεις παρά μόνο αν χρειαστεί να μετακινήσεις το iMac σου, ή αν ο δίσκος αυτός ποτέ χαλάσει. Μόνο έτσι θα πετύχεις πλήρη διαδοχική ενημέρωση του Backup του συστήματός σου στο λιγότερο δυνατό χρόνο. Μόλις λοιπόν τον αγοράσεις, τον συνδέεις, και ενεργοποιείς το Time Machine. Αφού επιλέξεις αυτόν σαν τον "Time Machine" δίσκο του συστήματος, είσαι έτοιμος! Το σύστημα ανα τακτά χρονικά διαστήματα θα κάνει backup χωρίς να σε ρωτήσει στον δίσκο αυτό και θα δεις και την ενδεικτική σήμανση να ενεργοποιείται. Προσοχή! Το αρχικό backup του συστήματος ενδέχεται να κρατήσει αρκετή ώρα και καλό θα ήταν να μην διακοπεί για κανένα λόγο! Δες και αυτό το βίντεο: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris70 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 το εκανα το αντιγραφο σε εξωτερικο σκληρο με το time machine και σιγουρα νιωθω πιο ασφαλης. απλα ηθελα να δω πως γινεται ενα ''καθαρο'' φορματ οπως στα windows. ευχαριστω πολυ παντως! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris70 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 ασχετο με το θεμα, εχω κανει switch στο mac os και στον imac και εχω ξετρελαθει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 <p>ασχετο με το θεμα, εχω κανει switch στο mac os και στον imac και εχω ξετρελαθει! </p> Ναι ειναι αστα να πανε! Καταπληκτικό. Δε θα χρειαστείς πάντως σχεδόν ποτέ φορματ οπότε μη σε ανησυχεί. Και οι αναβαθμίσεις απο πάνω γίνονται δε θα χρειαστεί καθαρή εγκατάσταση οπότε μη σκας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Ναι ειναι αστα να πανε! Καταπληκτικό. Δε θα χρειαστείς πάντως σχεδόν ποτέ φορματ οπότε μη σε ανησυχεί. Και οι αναβαθμίσεις απο πάνω γίνονται δε θα χρειαστεί καθαρή εγκατάσταση οπότε μη σκας.Το clean install ειναι ουσιαστικα το format και μη λετε οτι δε χρειάζεται ποτε να του κανεις!Καθε χρονο σχεδον βγαινει καινουριο λογισμικο και συνηθως τις πλειστες φορές περνα απο αυτη τη διαδικασια! Γι'αυτο ειναι καλο να ξερει καποιος,οτι os και να εχει,πως κανεις clean install(format)! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Ναι ειναι αστα να πανε! Καταπληκτικό. Δε θα χρειαστείς πάντως σχεδόν ποτέ φορματ οπότε μη σε ανησυχεί. Και οι αναβαθμίσεις απο πάνω γίνονται δε θα χρειαστεί καθαρή εγκατάσταση οπότε μη σκας.Το clean install ειναι ουσιαστικα το format και μη λετε οτι δε χρειάζεται ποτε να του κανεις!Καθε χρονο σχεδον βγαινει καινουριο λογισμικο και συνηθως τις πλειστες φορές περνα απο αυτη τη διαδικασια! Γι'αυτο ειναι καλο να ξερει καποιος,οτι os και να εχει,πως κανεις clean install(format)! Τις "πλείστες φορές"; Δε χρειάζεται η διαδικασία που λες, αναβάθμιση απλά γίνεται όπως το iOS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Τις "πλείστες φορές"; Δε χρειάζεται η διαδικασία που λες, αναβάθμιση απλά γίνεται όπως το iOS.Ναι αλλα σχεδων παντα προτινεται να γινει clean install,για να "κατσει" καλυτερα το νεο λειτουργικό,παρα κατευθεια upgrade!Ακομη και στο ios,ποσες φορες εχεις προτινει εσυ η ιδια,σε καποιο να κανει restore it to factory settings,δλδ format? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Τις "πλείστες φορές"; Δε χρειάζεται η διαδικασία που λες, αναβάθμιση απλά γίνεται όπως το iOS.Ναι αλλα σχεδων παντα προτινεται να γινει clean install,για να "κατσει" καλυτερα το νεο λειτουργικό,παρα κατευθεια upgrade!Ακομη και στο ios,ποσες φορες εχεις προτινει εσυ η ιδια,σε καποιο να κανει restore it to factory settings,δλδ format? Ναι το έχω προτείνει οταν ειναι JAILBROKEN η συσκευή ή όταν έχει κάποιο πρόβλημα. Οχι στα καλά καθούμενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Ναι το έχω προτείνει οταν ειναι JAILBROKEN η συσκευή ή όταν έχει κάποιο πρόβλημα. Οχι στα καλά καθούμενα.Αυτό θέλω να σου πω,ότι πρέπει να ξέρουμε πως γίνεται clean install η συσκευή μας,για διάφορους λόγους!Στα καλα καθούμενα δε κάνει κανείς format! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Ε καλα οχι οτι θελει κατι ιδιαιτερο το format του mac... απλα αντι να κανεις κατευθειαν upgrade διαμορφωνεις τον δισκο σε mac os (journalated) μεσω του disk utility!!! Off-Topic Εγω εχω ξετρελαθει με το mac τωρα που εβαλα και καρτα wifi και εχω Full internet access δεν μπαινω καν στα windows! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις