Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Φιλος αγορασε το εν λογω modem-ρουτερ προ ολιγων ημερων. Πηγα να του το σεταρω και μετα εκπληξεως διαπιστωνω οτι δεν σε αφηνει να απενεργοποιησεις το WPS (που ως γνωστον ειναι risky σε θεματα wifi security αν το εχεις ανοιχτο). Επικοινωνησα με το support της netgear και ελαβα την αποστομωτικη απαντηση οτι "προκειται περι γνωστου bug και δεν σκοπευουν να βγαλουν firmware που να το διορθωνει". Αυτοματως μαυρο απο μενα στην netgear αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μου τωρα.

Το θεμα ειναι οτι στην υποθετικη περιπτωση που υπαρχει καποιος γειτονας backdoor-ακιας τι μπορουμε να κανουμε για να ειμαστε ασφαλεις απεναντι του? Σκεφτομαι να του πω να επιστρεψει το ρουτερ στο μαγαζι που το αγορασε (πλαισιο, δεν εχει ουτε βδομαδα που το πηρε) αλλα δεν το βλεπω και πολυ πιθανο να το δεχονται πισω ωστε να αξιζει η ταλαιπωρια. Καμια αλλη ιδεα/καποιος αλλος κατοχος με τα ιδια προβληματα?

Δημοσ.

περα απο τα απλα εξτρα κλειδωματα. Hidden ssid mac address filtering και ολα αυτα που ξερεις και εσυ δεν νομιζω να μπορει να κανει κατι.

Δημοσ.

telnet interface δεν εχει.

config file δεν βρισκω.

Εχει μεσα στο interface επιλογη disable WPS αλλα ειναι γκριζαρισμενη, δεν σε αφηνει να την επιλεξεις και απτο support της netgear ειπαν οτι ειναι bug και απλως δε θα το διορθωσουν :D

@poulinos. Το προβλημα ειναι οτι το δικτυο ειναι γνωστου, οχι δικο μου. Και ασχετου απο τετοια. Αρα ενα hidden ssid θα του βγαλει τα 2 ipad εκτος μαχης, mac filtering καλο μεν αλλα δεν θα μπορει να βαλει νεες συσκευες περα απο αυτες που θα του καταχωρησω εγω. Ισως παντως ξεκινησω με ενα mac filtering και βλεπουμε απο κει και περα πως θα παει.

Δημοσ.

η του το αφηνεις ετσι.δεν θα ειναι ο πρωτος που εχει το wsp ανοιχτο.και ολα τα thomson ανοιχτο το εχουν η μετα δεν ξερω με κανα custom firmware τι παιζει.επισης δεν ξερω αν παιζει καμια πατεντα του στυλ κατεβαζω το config κανω επεξεργασια το αρχειο και ανεβαζω παλι το config.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...