metmat Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα παιδιά. Αντιμετωπίζω ένα πολύ παράξενο πρόβλημα το οποίο προέκυψε σήμερα. Θα προσπαθήσω να το περιγράψω όσο πιο αναλυτικά μπορώ κι ελπίζω να μην γίνω κουραστικός. Σήμερα μεταφέρθηκε η γραμμή από την forthnet στον οτε. Όταν λοιπόν μπήκα στο ίντερνετ παρατήρησα κάποια μικρή καθυστέρηση στην φόρτωση της αρχικής σελίδας (google). Να σημειώσω ότι το router συνδέεται με το pc μέσω καλωδίου ethernet. Πάω στη συνέχεια να μπω στο gmail και η σελίδα σταματάει να φορτώνει. Για την ακρίβεια σταματούσε εκεί που δείχνει την μπάρα φόρτωσης και γράφει "loading [email protected]". Σκέφτομαι λοιπόν ότι κάποιο πρόβλημα θα έχει το gmail εκείνη τη στιγμή. Μετά πάω να κάνω update στον firefox επειδή είχα δει το πρωί στην δουλειά ότι είχε βγει αναβαθμισμένη έκδοση. Μου βγάζει μήνυμα ότι η αναβάθμιση απέτυχε. Πάω λοιπόν να κατεβάσω τον firefox μόνος μου. Ξεκινάει το κατέβασμα και σταματάει στα μισά. Δεν κατέβαζε άλλο. Δοκιμάζω να κατεβάσω κάποιο άλλο αρχείο στην τύχη και κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Πάω να κάνω login στο yahoo mail και κάνει το ίδιο με το gmail. Δεν μπορεί να κάνει login. Επιπλέον στο youtube, όλα τα βίντεο παίζουν με έντονα pixels. Σαν να σέρνεται η σύνδεση. Πολλές συμπτώσεις έπεσαν μαζί. Κάνω ένα speed test και οι ταχύτητες είναι μια χαρά. Σκέφτομαι λοιπόν ότι ίσως επειδή άλλαξε ο πάροχος να πρέπει να αλλάξω και καμιά ρύθμιση στο router. Το router από τον οτε δεν έχει έρθει ακόμα και χρησιμοποιώ αυτό που ήδη έχω. Είναι ένα huawei. Τσεκάρω τις ρυθμίσεις και είναι όλα κανονικά. Επικοινωνώ και με την υποστήριξη του connx και μου επιβεβαιώνουν ότι οι ρυθμίσεις είναι σωστές. Άλλα sites που δοκίμασα τα ανοίγει κανονικά (τις περισσότερες φορές). Έτυχε σήμερα να έχω κι ένα laptop στο σπίτι και λέω κάτσε να δοκιμάσω να μπω από δω. Συνδέομαι στο ίδιο router μέσω wifi. Όλα λειτουργούν κανονικά. Δοκιμάζω και μέσω κινητού με wifi και δουλεύουν όλα ρολόι κι εκεί. Δοκιμάζω ξανά το laptop μέσδω ethernet αυτή τη φορά. Με το ίδιο καλώδιο που είναι στο pc. Το βγάζω λοιπόν από το pc και το βάζω στο laptop. Μια χαρά πάλι το laptop μπαίνει παντού απροβλημάτιστα. Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι κάτι φταίει στο pc. Αλλά τι μπορεί να φταίει; Έχω καθαρίσει cache, έχω φτιάξει ρυθμίσεις στο internet protocol, έχω κάνει ipconfig /release /renew /flushdns. Έχω κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μου. Να συμπληρώσω ότι το πρόβλημα δεν συμβαίνει μόνο με τον firefox. Δοκίμασα και με chrome και με explorer. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει. Επίσης να σημειώσω ότι δεν πέρασα τπτ στον υπολογιστή πριν εμφανιστεί το πρόβλημα. Ούτε καμιά εφαρμογή εγκατέστησα, ούτε κανένα update έγινε σε κάτι. Στο ιντερνετ μπήκα με τους κωδικούς της forthnet στην αρχή μιας και ήταν ακόμα σε ισχύ και δεν είχα λάβει τους νέους από τον οτε. Μετά μπήκα με αυτούς του οτε τους οποίους μου έστειλαν μετά από κανένα μισάωρο σκεπτόμενος κιόλας ότι ίσως η forthnet είχε "ημιαπενεργοποιήσει" τους δικούς της και είχα αυτά τα προβλήματα. Φυσικά όρος "ημιαπενεργοποίηση" δεν υφίσταται αλλά ακόμα κι αυτό μου πέρασε από το μυαλό πάνω στην απόγνωσή μου. Βέβαια κανένα ρόλο δεν έπαιζε αυτό. Ακόμα και τώρα που γράφω το insomnia το εμφανίζει με έναν πολύ χάλια τρόπο (τα γράμματα πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο, το φόντο της σελίδας είναι σαν μουτζουρωμένο, οι επιλογές φαίνονται μισές και άλλα πολλλά) και δεν ξέρω και αν θα πάρει το θέμα όταν πατήσω υποβολή! Δεν νομίζω να έπαιξε ρόλο η μεταφορά της γραμμής γιατί λογικά θα έπρεπε να είχε πρόβλημα και το laptop και το κινητό. Τι μπορώ να κάνω; Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά ήθελα να περιγράψω το πρόβλημα με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για να έχετε κι εσείς μια εικόνα και να μπορέσετε να προτείνετε καμιά πιθανή λύση. Ευχαριστώ. Edit : Πάνω στον πανικό μου και στην μπερδεμένη εμφάνιση της σελίδας στο pc μου μόλις παρατήρησα ότι έβαλα το θέμα μου στην ενότητα internet και όχι σε αυτή των συνδέσεων adsl που ήταν από κάτω. Έτσι όπως μου τις εμφανίζει όμως δεν μπόρεσα να καταλάβω ότι ποστάρω σε λάθος ενότητα. Παρακαλώ κάποιον mod να το μεταφέρει αν είναι εφικτό. Ευχαριστώ και πάλι. Να και δύο εικόνες για να καταλάβετε τι εννοώ για την εμφάνιση της σελίδας.
poulinos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 δυο πραγματα θα εκανα.το ενα system restore και το β.αν δεν επαιζε ενα format στο pc.και αντε να ερθει κανα νεο ρουτερ γιατι το Huawei ειναι μην πω τι. ειχε βγει και ενα firmware για το Huawei αλλα δεν θα αλλαξει και τιποτα.
metmat Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Εντάξει... το huawei μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο αλλά την δουλειά του μια χαρά την κάνει μέχρι τώρα. Έστειλαν και το zte τώρα αλλά τελικά έλυσα το πρόβλημα εχθές το βράδυ. Το πρόβλημα τελικά ήταν με το antivirus. Συγκεκριμένα έχω το nod. Το έκανα uninstall και όλα λειτουργούν όπως πριν. Και αυτό το βρήκα στην τύχη! Κοιτούσα όλα τα προγράμματα που μπορεί να επηρεάζουν την λειτουργία του υπολογιστή και είπα να αρχίσω τα uninstall μπας και γίνει τπτ. Ευτυχώς το nod ήταν το πρώτο και δεν χρειάστηκε να τα σβήσω όλα! Τώρα ο λόγος που συνέβη αυτό δεν ξέρω ποιος είναι. Να πήρε κανένα update χωρίς να το καταλάβω το οποίο δημιούργησε το πρόβλημα; Δεν ξέρω. Ίσως να έγινε αυτό.
poulinos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Εντάξει... το huawei μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο αλλά την δουλειά του μια χαρά την κάνει μέχρι τώρα. Έστειλαν και το zte τώρα αλλά τελικά έλυσα το πρόβλημα εχθές το βράδυ. Το πρόβλημα τελικά ήταν με το antivirus. Συγκεκριμένα έχω το nod. Το έκανα uninstall και όλα λειτουργούν όπως πριν. Και αυτό το βρήκα στην τύχη! Κοιτούσα όλα τα προγράμματα που μπορεί να επηρεάζουν την λειτουργία του υπολογιστή και είπα να αρχίσω τα uninstall μπας και γίνει τπτ. Ευτυχώς το nod ήταν το πρώτο και δεν χρειάστηκε να τα σβήσω όλα! Τώρα ο λόγος που συνέβη αυτό δεν ξέρω ποιος είναι. Να πήρε κανένα update χωρίς να το καταλάβω το οποίο δημιούργησε το πρόβλημα; Δεν ξέρω. Ίσως να έγινε αυτό. Μπορεις να το ξαναπερασεις και να δες αν εφταιγε η εγκατασταση ή κατι αλλο.(update)
metmat Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Το ξαναπέρασα και δουλεύει μια χαρά. Το είχα εγκατεστημένο τουλάχιστον 2 χρόνια πριν και έπαιρνε κανονικά τα updates χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα. Τώρα μόνο παρουσίασε το πρόβλημα το οποίο ευτυχώς λύθυκε με ένα απλό uninstall και ξανά εγκαστάσταση. Το άλλο που μου περνάει από το μυαλό είναι μήπως κατά την φορητότητα της γραμμής, έπιασε το νέο δίκτυο του οτε σαν απειλή ή σαν προσπάθεια σύνδεσης κάποιου τρίτου και το μπλόκαρε αυτόματα. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια πιθανότητα ή αν τα προγράμματα προστασίας λειτουργούν έτσι αλλά είναι κι αυτό ένα ενδεχόμενο που σκέφτηκα.
poulinos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 αν ειχες αλλαξει ρουτερ μπορει να σουβρισκε το νεο ρουτερ σαν νεο δικτυο οποτε να σε ρωταγε κατι.ετσι κανουν τα windows τουλαχιστον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα