Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εβαλα στο συστημα μου να τσεκαρω μια παλια καρτα, για την οποια ειχα υποψια οτι ηταν καμμενη.

Τη βαζω λοιπον και εκκινω και φυσικα δεν υπηρξε εικονα. Ακουστηκε ενα "τσαφ" και μυρωδια καμμενου. Εσβησα αμεσως το συστημα και εβγαλα τη καρτα. Μια μνημη της προσεξα οτι ηταν καμμενη(δε θυμαμαι αν ηταν απο πριν ή εγινε τωρα).

Υπαρχει περιπτωση να επαθε ζημια κατι απο το συστημα μου?

Δημοσ.

Τα παντε ειναι πιθανα... αν το τσαφ ηρθε απο την καρτα μπορει και να την γλυτωσες.... αν οχι το πιο πιθανο είναι να αρπαξε το τροφοδοτικο και λιγοτερο πιθανο η μνημη....

Πιο τροφοδοτικο έχεις? Μετα το τσαφ δοκιμασες να ανοιξεις τον υπολογιστή χωρις την καμμενη καρτα εννοειται??

Δημοσ.

To τσαφ ειπαμε ηρθε απο τη καρτα, απο που αλλου να ηρθε? Εννοεις οτι η καμμενη καρτα μπορει να προκαλεσε τσαφ σε καποιο υποσυστημα?

Ο υπολογιστης δουλευει εδω και ωρα κανονικα.

Αν εχει αρπαξει οπως λες το τροφ/κο ή οι μνημες πως θα το καταλαβω? Απο μελλοντικη δυσλειτουργια τους?

Δημοσ.

Μα δεν ειπα οτι δεν δουλευει. Το ερωτημα ηταν σαφες, αν υπαρχει περιπτωση να επαθε καποια ζημια.

Αποκλειεις δηλαδη τη περιπτωση να εγινε καποια ζημια που θα παρουσιαστει στο μελλον?

Δημοσ.

Αν ήταν κάτι άμεσο θα φαινόταν αμέσως ή άντε στο άμεσο μέλλον. :P  Αν παίζεις παιχνίδια και συνεχίζεις να κάνεις ο,τι λειτουργία έκανες και πριν, είσαι μια χαρά. Άλλωστε αν δεν σου παρουσιάσει πρόβλημα, τι άλλο μπορείς να πεις κι εσύ και ο καθένας... άντε και σου λέει κάποιος οτι κάτι θα έπαθε πρόβλημα... τι θα κάνεις; Δεν μπορείς να το ξέρεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσέχεις με τους πειραματισμούς.

Δημοσ.

Πως αλλιως θα πειραματιζομουν. Εβαλα μια καμμενη καρτα για να βεβαιωθω οτι ειναι οντως καμμενη, Εσυ δεν θα το εκανες? Πως αλλιως θα βεβαιωνοσουν?

Η απαντηση σου λοιπον στο ερωτημα μου ειναι οτι δεν αποκλειεται να επαθε και ζημια, θα φανει στο μελλον.

Δηλαδη το να βαζεις μια καμμενη καρτα σε ενα συστημα δεν ειναι ασφαλες?

Δημοσ.

Δεν ειναι 100 % ασφαλές γιατι μπορεί να προκαλέσεις καποιο βραχυκήκλωμα η ζημιά στην ιδια την θύρα που θα την βάλεις (pci express . agp) η ακομα και στην motherboard, εμενα βέβαια δεν μου εχει τύχει ποτε με οτι κάρτες εχω δοκιμάσει αλλα ναι μπορεί να συμβεί

Δημοσ.

Aπο τη στιγμη ομως που τωρα φαινεται να δουλευει κανονικα σημαινει οτι ειμαι ok?

εμενα βέβαια δεν μου εχει τύχει ποτε με οτι κάρτες εχω δοκιμάσει

Δε σου εχει τυχει ποτε, τι πραγμα?

Δημοσ.

Δεν μου εχει τύχει ποτε να βάλω κάρτες που δεν λειτουργούσαν και να πάθει κατι η motherboard να καει κατι δηλαδη

Δημοσ.

Εγω παντως που το εχω κανει αρκετες φορες για δοκιμες δεν εχει συμβει κατι.

πιο πιθανο ειναι να παθει ζημια και καποιο αλλο εξαρτημα περα απο την καρτα την στιγμη που καιγεται η καρτα παρα μετα.

Δημοσ.

Δηλαδη το να βαζεις μια καμμενη καρτα σε ενα συστημα δεν ειναι ασφαλες?

Οχι δεν ειναι 100% ασφαλες, αν οπως αναφερεις, προκειται για "υποψια καμμενης"....

Καπου πρεπει να εχω κρατησει Agp που δεν ειναι καμμενη (υπο την εννοια οτι γυριζει το ανεμιστηρακι της),

αλλα στανταρ εκαιγε ( :blink:) την Agp θυρα* της μητρικης οπου εμπαινε. Μαλιστα επιτελουσε, κι αυτο ακριβως

το εργο: χρησιμοποιουνταν αριστα, οποτε χρειαζοταν να βγει off-εκτος λειτουργιας, καποιο μηχανημα-pc  :-(

[μαλιστα οχι απολυτως εκτος λειτουργιας, καθως μπορουσαν να δουλεψουν παντα & κανονικα, με pci vga!] 

*Υποψιν οτι, αυτο δεν ειχε να κανει με τις διαφορετικες agp θυρες -> οπου ηταν συμβατη να μπει, τις εκαιγε.

Δημοσ.

Υποψια ξε-υποψια, ηταν καμμενη η καρτα. Κι αν δε τη βαλεις σε ενα συστημα να τη δοκιμασεις, πως θα βεβαιωθεις? Υπαρχει αλλος τροπος?

Το ανεμιστηρακι γυριζει.

Αν η αρχαια σου καρτα εκαψε μια φορα μια υποδοχη, εσυ συνεχιζες να τη βαζεις και σε αλλες υποδοχες?

Δημοσ.

Υποψια ξε-υποψια, ηταν καμμενη η καρτα. Κι αν δε τη βαλεις σε ενα συστημα να τη δοκιμασεις, πως θα βεβαιωθεις? Υπαρχει αλλος τροπος?

Το ανεμιστηρακι γυριζει.

Αν η αρχαια σου καρτα εκαψε μια φορα μια υποδοχη, εσυ συνεχιζες να τη βαζεις και σε αλλες υποδοχες?

Τη βαζεις μονο σε συστημα που δεν σε νοιαζει καθολου για το μελλον του :shifty: 

Ειχε καψει agp θυρα σε τουλαχιστον 8-9 μητρικες, μπορει ο αριθμος να ηταν και μεγαλυτερος/περισσοτερες,

καθως επισης μου την ζητουσαν/δανειζοντουσαν συνεχεια: βλεπεις επιτελουσε θεαρεστο κοινωνικο εργο :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...