Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μπατζετ ειναι σφικτο οποτε ψαχνω τον καλυτερο συνδυασμο,θελω την βοηθεια σου εχοντας υποψην σας τα εξης:

1) Δεν θα κανω καθολου Οβερκλοκ

2) Το πισι θα ειναι για παιχνιδια κ θα παιζω σε 1900x1080

3) Υπαρχει οθονη 23"αρα η Lg 23ΕΑ53V-Ρ WIDE LED IPS

4) Το ξερω οτι παω σε νεκρο σοκετ οσον αφορα τον i3 κ πηγαινα για i5 4570 αλλα επειδη οι μητρικες χαζγουελ ειναι ακριβες + οτι ο i5 ειναι ακριβος δεν μου βγαινει το μπατζετ

η σκεψη μου οσον αφορα το ιντελ συστημα ειναι: τον 3240 με μητρικη μια φτηνη gigabyte b-75m-d3v,ενα αξιοπρεπες κουτι μιντι,ενα επωνυμο τροφοδοτικο 500αρι,ενα κλασικο σκληρο οσο πιο γρηγορο με παιρνει το μπατζετ,μνημες 1600αρες με χαμηλα ταιμινγκς,κ μια καρτα μεταξυ 650 boost -660-7850,αναλογα τα χρηματα

Οσον αφορα το αμντ συστημα κολλαω στα εξης:

Δεν κανω οβερκλοκ,θελει ψυκτρα γιατι η μαμισια ειναι θορυβωδεις αρα μου ανεβαζει το μπατζετ κατα 30-35 ευρω,θελει μητρικη των 80-90 ευρω για να ειναι οκ? ειναι πιο ενεργοβοροι?

Αρα i3 3240 η fx 6300 με στοκ ψυκτρες κ καθολου Οc κ με ποιες φθηνες αξιοπιστες μητρικες κ για τους δυο για παιχνιδια σε 1900x1080?

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι i3 ενώ είναι πολύ καλά τσιπάκια, είναι ελαφρώς υπερκοστολογημένα σε σχέση με τις δυνατότητες τους.

Σε σχέση με τον 6300, στα 9/10 παιχνίδια έχουν βέβαια παρόμοια απόδοση, αλλά ο 6300 είναι πιο futureproof και καλύτερος στο multitasking.

Βέβαια αν κάνεις set up με 6300 + 80-90 μητρική + 30 extra cooler, πλέον ο 6300 χάνει το vfm χαρακτήρα του, γιατί με τα ίδια λεφτά, μπορείς να φτιάξεις αρκετά πιο καλό σύστημα πχ με i5 3350p και b75 μητρική στα ίδια ακριβώς χρήματα, ειδικά αν δεν σε ενδιαφέρει το overclock. Εν κατακλείδη, αν κρατήσεις το κόστος της μητρικής χαμηλά και κρατήσεις την στοκ ψύκτρα, είναι η πιο καλή περίπτωση ο 6300 σαν overall απόδοση. 

Οσον αφορά τις κάρτες γραφικών, ανάμεσα στην 650ti boost και 7850 (την 660 άστην απ'έξω), έχει ένα ελαφρό προβάδισμα η 7850 σε κάποια παιχνίδια, αλλά η 650ti boost έχει cuda, physx και την τεχνολογία "boost" για ασφαλες overclock, κάτι που η amd την έχει μόνο σε κάποια high-end μοντέλα της σειράς 7xxx. Aν και για να πούμε την αλήθεια, για τους πιο τολμηρούς overclockers, η 7850 προσφέρει καλύτερο overclock, έστω και αν γίνεται με την κλασική μέθοδο :-D

Κάνε ένα googlaρισμα σε reviews που περιλαμβάνουν τα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν και αποφασίζεις ανάλογα.

Επεξ/σία από trek
  • Like 2
Δημοσ.

Εχεις να προτεινεις καποια φθηνη αξιοπιστη μητρικη για τον 6300?

Και παλι μπαινει το θεμα της ψυκτρας παντως κ με τα 30-35 παραπανω πλησιαζει τον i5

Δημοσ.

Αν έχεις καλο airflow στο κουτί σου, λίγο δροσερό δωμάτιο και βέβαια δεν τον κλοκάρεις, δεν κάνει ιδιαίτερο θόρυβο το stock cooler.

Απο ποιά πόλη είσαι? Μπορείς να το στήσεις ή το θες έτοιμο?

Δημοσ.

Συνολικά ο 6300 είναι καλύτερος και ας μη κλοκάρεις.

Ψύκτρα μπορεί να χρειαστείς και στο intel για τις θερμοκρασίες τους θερμούς μήνες ειδικά αν είσαι "ψείρας".

Απάντησε σε αυτό που σε ρωτάει ο Fulgore1.

Δημοσ.

Ειμαι Αθηνα κ θελω να γινει η αγορα απο ενα καταστημα,το μπατζετ ειναι 600 ευρω για πυργο κ θα ειναι αποκλειστικα για παιχνιδια κ υπαρχει η οθονη που προανεφερα

Δεν με ενδιαφερει ο 6300 να ειναι καλυτερος σε μουλτιτασκιν η σε κατι αλλο

Οποτε το θεμα ειναι 3240 vs 6300 για παιχνιδια αυστηρα χωρις ψυκτρα κ χωρις Οc

Επειδη ομως ο συνδυασμος 6300+990 UD3 μητρικη+ψυκτρα ακλοκαριστος παει στα επιπεδα του i5 με προβληματισε

Κ δεν νομιζω οτι χρειαζεται ψυκτρα ο 3240 δεν λεω οτι ειναι αθορυβη αλλα σε ανεκτα επιπεδα,ενω ο 6300 κανει σαν τρακτερ κ το διαπιστωσα με φιλο που εχει

Παντως η ιδεα του trek δεν ειναι ασχημη i5 3350+gigabyte b75-d3v

Μπορειτε να κανετε δυο συνθεσεις? Μια αμντ κ μια ιντελ χωρις ψυκτρα κ χωρις οβερκλοκ στα 600 ευρω για πυργο κ την 23αρα ips 1900x1080 οθονη που εχω ωστε να συγκρινουμε τα συστηματα? Απο ενα μαγαζι οπως ειπα για δικους μου λογους

Δημοσ.

Χωρίς ψύκτρα και χωρίς oc πάλι ο 6300 είναι καλύτερη επιλογή.Από την άλλη έχεις κλειδωμένο διπύρηνο με HT σε socket που έχει αντικατασταθεί.Δεν είναι μόνο θέμα θορύβου η ψύκτρα αλλά κυρίως θερμοκρασιών και αυτό το θέμα το χεις και σε intel.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι τι διαφορα εχουν Milleniun οι δυο επεξεργαστες ακλοκαριστοι στα παιχνιδια,αν ειναι να εχουν 3-4 fps κ αναλογως κιολας τα παιχνιδια τοτε οποιον κ να παρω το ιδιο ειναι,το ξεκλειδωτο ως πλεονεκτημα του 6300 ειναι ακυρο γιατι δεν θα κλοκαρω,ουτε το μουλτιτασκιν γιατι θα ειναι μονο παιχνιδομηχανη,μιλαμε παντα για παιχνιδια κ για στοκ ρολοι κ στοκ ψυκτρα

Αν ομως υπο αυτες τις προυποθεσεις εχουν διαφορα 8-10 fps στα περισσοτερα των παιχνιδιων τοτε ναι εχει πλεονεκτημα ο 6300

Οποιος μπορει κ δεν βαριεται ας κανει 2 συνθεσεις μια amd κ μια intel στα 600 ευρω για πυργο για gaming στην οθονη που εχω,να ειναι απο Αθηνα κ απο ενα μαγαζι για λογους που δεν ειναι της παρουσης να αναλυσω,ετσι ωστε να καταλαβω τα πλεονεκτηματα του καθενος

Δημοσ.

Ναι για παιχνίδια σε 1080p μιλάμε.Τις διαφορές στα fps τις κάνουν οι κάρτες.Με τις κάρτες στο budget που κοιτάς ο 6300 έχει ίδια περίπου ή και καλύτερα fps σε σύγχρονα παιχνίδια από τον i3 σε stock καταστάσεις.Ο i3 2+2 threads έχει ενώ ο FX 6300 6.Φυσικά ο 6300 είναι και σε πλατφόρμα που δεν έχει αντικατασταθεί ακόμα.

Δημοσ.

Mε 600ε στην τσέπη, δεν θα πήγαινα σε κάτι λιγότερο απο το παρακάτω. Έχει δωρεάν συναρμολόγηση και αποστολή.

Μπορείς αν θες να βάλεις έναν απλό 500άρη δίσκο και με τα 20ε που θα μείνουν να πάς στην 2g έκδοση της 650ti boost, αλλά εμένα δεν μου φαίνεται τόσο αναγκαίο ώστε να θυσιάσω τον caviar black. Θα χρεαστείς και ένα 92mm ανεμιστηράκι για πίσω, αλλά επειδή δεν βλέπω να έχει διαθεσιμότητα το digital master (τουλάχιστον στο site) κάνε τους ένα τηλέφωνο αν είναι να το παραγγείλουν για σένα και να στο εγκαταστήσουν κιόλας.

Αν πας σε i3+b75 ή σε 6300 + φθηνή μητρική και στοκ ψύκτρα, θα μπορούσαμε να βάλουμε ή καλύτερη κάρτα γραφικών ή ssd..ή απλά να σου έρθει φθηνότερα απο 600 ευρώ το pc και τα ρέστα να τα φας σουβλάκια :-D 

post-98342-0-76547800-1376394690_thumb.jpg

Δημοσ.

Εχεις να προτεινεις καποια φθηνη μητρικη Trek για τον 6300?

και να σου πω την αληθεια να ειμαι Αθηνα και να παραγγειλω ολοκληρο πισι απο χανια μου φαινεται λιγο καπως,μπορεις να κανεις μια συνθεση απο τα γνωστα μαγαζια της Αθηνας εκτος πλαισιου φυσικα ε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...