Warner Bro Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα. Θα φτιάξω μια ιστοσελίδα για ένα φίλο ο οποίος θέλει να προσφέρει κάποιες επαγγελματικές υπηρεσίες και πραγματικά χρειάζομαι τα φώτα σας. Εγώ γνωρίζω βασικά πράγματα html και css και σκέφτηκα πως με το Wordpress (το οποίο γνωρίζω καλά) θα τα κατάφερνα. Αλλά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Ας πούμε για παράδειγμα ότι είμαι κατασκευαστής καραμελών (Παράδειγμα γιατί δε θέλω αρχικά να "προδώσω" την ιδέα του παιδιού). Θέλω λοιπόν ο άλλος να συμπληρώνει μια αίτηση που απαρτίζεται από 5 συνδεμένα μεταξύ τους βήματα και να παραγγέλνει στο σπίτι του το είδος της καραμέλας που θέλει. Στο πρώτο βήμα θέλω να έχει διάφορα παραδείγματα καραμελών όπου θα πατάει "Αγόρασε το" σε αυτό που θέλει, έπειτα θα πηγαίνει στο δεύτερο βήμα στο οποίο θα μπορεί να επεξεργάζεται online Και να αποθηκεύει ως εικόνα jpg(ή άλλης μορφής) το σχέδιο της καραμέλας που θέλει. Στο τρίτο και τέταρτο βήμα θα κάνει upload της εικόνας και θα δίνει τα στοιχεία του και στο πέμπτο βήμα θα κάνει την επιβεβαίωση και την αγορά του προϊόντος μέσω paypal. Θέλω λοιπόν να έχει μια ροή όλο αυτό, μόλις περνάει το ένα βήμα να πηγαίνει στο επόμενο, διατηρώντας όμως τις επιλογές και τα στοιχεία που έθεσε στο προηγούμενο βήμα και έτσι στο τέλος, μόλις επιβεβαιώνεται η αγορά να στέλνονται σε ένα email η κάπου αλλού όλες οι πληροφορίες μαζί ώστε να γίνεται η δουλειά και να αποστέλλεται η καραμέλα στη διεύθυνση που δήλωσε. Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Νίκος.
sougiasdj Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δες αυτο το Plugin http://www.deliciousdays.com/cforms-plugin/ βεβαια θα χρειαστεί να το παραμετροποιήσεις ωστε να έχει την custom λειτουργία που θες.
Warner Bro Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Γεια σου φίλε και ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό το plugin καλύπτει όλα τα βήματα που θέλω;
sougiasdj Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 'Όπως ανέφερα και πιο πάνω για να έχεις ακριβώς την λειτουργία που θες θα πρέπει να γράψεις και τον ανάλογο κώδικα. Όμως σου κερδίζει χρόνο απο το να ξεκινήσεις απο το 0 μόνος σου.
angmar Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Εφόσον ο φίλος σου θα πουλάει πράματα, δεν καταλαβαίνω γιατί θέλετε να το κάνετε μέσω forms και όχι μέσω ενός eshop plugin. π.χ. WooCommerce & Product Add-ons και ίσως Composite Products
anetsos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 διαβασα οσα ειπατε και επειδη κανω και εγω κατι παρομοιο...πως μπορω να βαλω στην σελιδα μου το παραπανω? χρησιμοποιω frontpage
sougiasdj Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Εφόσον ο φίλος σου θα πουλάει πράματα, δεν καταλαβαίνω γιατί θέλετε να το κάνετε μέσω forms και όχι μέσω ενός eshop plugin. π.χ. WooCommerce & Product Add-ons και ίσως Composite Products Δε νομίζω ότι πρέπει να δημιουργήσει eshop μόνο γιαυτό. Για να έχει νόημα το eshop θα πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητα checkout που σημαίνει αρκετά έξοδα + διασύνδεση με Paypal/τράπεζες. Αλλιώς πιο το νόημα του eshop. διαβασα οσα ειπατε και επειδη κανω και εγω κατι παρομοιο...πως μπορω να βαλω στην σελιδα μου το παραπανω? χρησιμοποιω frontpage Έχω δεί οτι γενικά ζητάς συνέχεια θέματα για το frontpage θα σου πρότεινα είτε να βρείς κάποιο forum για το συγκεκριμένο "CMS" ή να κάνεις την μετάβαση σε ένα άλλο που θα μπορείς να έχεις όλη την βοήθεια που χρειάζεσαι. Αν αναρωτιέσαι πως και γιατί ήμαστε εδώ. Άνοιξε ένα topic με τι έχεις και τι θές και θα σε καθοδηγήσουμε.
angmar Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Θέλει να πουλάει μέσω internet, θα κάνει e-shop, τι έξοδα έχει; Αρχικά μόνο με Paypal integration, το κόστος θα είναι 0 (εφόσον ο OP γνωρίζει καλά το WordPress).
Warner Bro Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 'Όπως ανέφερα και πιο πάνω για να έχεις ακριβώς την λειτουργία που θες θα πρέπει να γράψεις και τον ανάλογο κώδικα. Όμως σου κερδίζει χρόνο απο το να ξεκινήσεις απο το 0 μόνος σου. Κώδικα; Σε ποια γλώσσα; Ξέρω βασικά πράγματα :/ Μπορεί και αυτό να γίνει(eshop). Το paypal δεν είναι θέμα. Το "περνάω" στο σαιτ και απλώς παίρνει ένα ποσοστό από τις αγορές To θέμα είναι ότι θα προσφέρει μια συγκεκριμένη υπηρεσία οπότε δε ξέρω αν θα βολεύει έτσι
sougiasdj Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Θέλει να πουλάει μέσω internet, θα κάνει e-shop, τι έξοδα έχει; Αρχικά μόνο με Paypal integration, το κόστος θα είναι 0 (εφόσον ο OP γνωρίζει καλά το WordPress). Αρα ενα eshop το μονο που χρειάζεται ειναι ενα e commerce software και το paypal.... Συνεχίζοντας θα πρέπει να δεις τις ανάγκες σου και κατ'επεκταση του ανθρώπου που θα το αναλάβεις. Javascript με ajax calls για να είναι και ασύγχρονο ,html για τον σκελετό και μετά css για το εμφανισιακό κομμάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα