Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Σκοπεύω να αγορασω νεα οθόνη για επαγγελματική και προσωπικη χρήση. Κυριως για σχεδίαση και επεξεργασία εικονας, αλλα και για gaming, με budget γυρω στα 300€, max 400€.

Εκανα μια μικρή έρευνα και κατέληξα στα παρακάτω 4 προιόντα με τυχαια σειρά
1) http://www.lg.com/gr/monitors/lg-27EA73LM
2) http://www.asus.com/Monitors_Projectors/MX279H/
3) http://www.dell.com/gr/p/dell-s2740l/pd
4) http://www.samsung.com/levant/consumer/computers-peripherals/monitors/led-monitor/LS27C750PS/ZN

Θα ηθελα να μου πειτε την γνώμη σας, θετική ή αρνητική αν έχετε εμπειρια με καποιο/α απο τα παραπανω μοντελα και τις προτασεις σας για ξεσκαρταρισμα ή αν θεωρείτε καποιο οτι ξεχωρίζει αρκέτα περισσοτερο απο τα υπόλοιπα.

Προσωπικα αν υποθεσουμε οτι ολα εχουν τα ιδια τεχνικα χαρακτηριστικα η πρώτη μου επιλογη ειναι το (3) αλλα εχω προβληματισμους λογο της glossy εμφανισης και των αντανακλασεων που θα εχει. Δευτερη επιλογη ειναι το (4) αλλα δεν ξερω αν ειναι αρκετα υποδεεστερο γιατι ειναι WVA vs IPS που ειναι τα υπολοιπα. Αν κοπουνε τα παραπανω για τους λογους αυτους ειναι να επιλεξω αναμεσα στο (1) και (2) με το 2ο να μου αρεσει περισσοτερο απο θεμα σχεδιασης και το πρωτο να εχω λιγο περισσοτερη εμπιστοσυνη λογω της εταιριας.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Εχετε να μου προτεινετε 24inch μοντελα που να ειναι πιο καταλληλα για αυτα που θελω και να μην ξεπερνανε το budget που ανεφερα?

Δημοσ.

27αρι με 1920Χ1080 αναλυση δεν αξίζει... και κουραστικο είναι και δεν κανει για την δουλεια που το θέλεις....

Οποτε ή πας σε 24αρι με 1920Χ1200 και πιο συγκεκριμενα αυτο....

http://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html

η μαζευεις λιγο ακομη χρημα και πας εδώ...

http://www.skroutz.gr/s/2304051/Dell-UltraSharp-U2713HM.html

Οτιδηποτε και να παρεις ειδικα για την δουλεια που το θελεις ειναι καλύτερα να έχει Ips panel (καλύτερα χρώματα και γωνιες θέασης). 

Δημοσ.

Πριν διαβασω τις συμβουλες σας ειχα καταληξει στην S27C750P, παιζοντας μεγαλο ρολο στην αποφαση μου αυτο το review που δειχνει οτι η VA δεν υστερει τοσο στην ποιοτητα των χρωματων οσο οι TN vs IPS και οχι μονο αυτο αλλα τα black levels ειναι με διαφορα ανωτερα απο οποιαδηποτε ips μοντελο.

Σκεφτομενος μετα τις απαντησεις σας, συμφωνω και εγω οτι 1080 σε 27inch θα ειναι κουραστικο και δεν θα με ικανοποιει. Επειδη δεν βλεπω να βρισκω 1440 στο budget που ανεφερα, μαλλον θα παω σε 24inch.

WalkerSW, ευχαριστω πολυ για την προταση σου γιατι δεν την ειχα δει στο site της dell. Εξαιρετικη. Αν ολες οι επιλογες μου ηταν ips θα πηγαινα στην U2412M με κλειστα ματια, αλλα εχω ενθουσιαστει πολυ με τα black levels στην samsung (παρακαλω δες το review) και δεν μπορω να αποφασισω αναμεσα στο 24inch της samsung ή στην dell που ανεφερες.

Στο site της dell εχει βγει η διαδοχος της, U2413, αλλα η διαφορα στην τιμη ειναι τεραστια (η διπλασια) και δεν γνωριζω που οφειλετε. Υπαρχουν μικρες βελτιωσεις στα τεχνικα χαρακτηριστικα αλλα και παλι δεν εξηγειται εκτος αν οι AH-IPS (U2413) ειναι πολυ ανωτερες απο τις απλες IPS (U2412M) οπου αν ισχυει αυτο, η U2412M χανει και αλλους ποντους.

Εχει κανεις εμπειρια με το VA panel και ακομα καλυτερα με το παραπανω μοντελο της samsung να μας πει αν τα πλεονεκτηματα τους ειδικα το μηδαμινο bleeding υπερκαλυπτει την μικρη διαφορα στην ποιοτητα των χρωμματων εναντι των IPS μοντελων που παιζουν σε αυτο το ευρος τιμων (<400€)?

Η διαφορα στην ποιοτητα των AH-IPS ειναι αρκετα εμφανης εναντι των απλων IPS?

Ευχαριστω

Δημοσ.

AH-IPS με 8bit+A-FRC με wide gamut (factory calibrated) έχει η U2413,έχει καλύτερο panel από την U2412M.

Επίσης έχει hdmi,usb 3,όχι τόσο επιθετικό ag coating.Είναι 24αρι ας πούμε high end ενώ η U2412M είναι πιο basic.

Δημοσ.

Εγώ πήρα την dell u2713hm πριν λίγους μήνες...να σου πω την αλήθεια η ανάλυση 2560x1440 κάνει τα γράμματα πολύ μικρά..Ξέρω πολλούς που προτιμήσανε 27άρα σε 1080p ανάλυση μόνο και μόνο να μην φαίνονται όλα τόσο μικροσκοπικά....χτύπα και τα μοντέλα στο youtube υπάρχουν πολλά reviews να δεις... Η dell s2740 φέρνει πολύ στην apple cinema display με το glossy panel που έχει....Επίσης δεν ξέρω για τις άλλες οθόνες αλλά προσωπικά η dellu2713hm αν και έχει πολύ καλό panel, τέλεια χρώματα μου παρουσίασε ghosting και επίσης με ψιλοχαλάει που ενώ πλήρωσα τόσα λεφτά για να την πάρω η όλη πλαστικίλα γύρω γύρω δε σου δημιουργεί την αίσθηση μιας premium οθόνης.

Δημοσ.

Ωραία οθόνη μοναδικό αρνητικό ίσως η απουσία θύρας hdmi

Για πιο λόγο θα έπρεπε να έχει hdmi? DVI και displyport δεν σου φτάνουν για ψηφιακές συνδέσεις? 

Δημοσ.

Τελικα κατεληξα στο οτι αν θελω να παρω μια οθονη που να κανει πραγματικα την διαφορα, θα πρεπει να εχω budget 500€+. Ετσι αποφασισα να παω σε μια πιο φθηνη και προσωρινη λυση με μικροτερο χρονικο οριζοντα. Ημουν αναποφασιστος και προβληματισμενος (και ακομα ειμαι  :) ) αναμεσα σε δυο μοντελα, το U2412M και το S24C750P. Τελικα βαζοντας κατω ολους τους παραγοντες, εκλεισα προς το 2ο με 51% εναντι 49% του πρωτου. Το παραγγειλα και ελπιζω και πιστευω πως θα μεινω ικοναποιημενος σε αυτα που ζηταω.

Σας ευχαριστω και παλι ολους για την πολυτιμη βοηθεια που μου δωσατε στην αποφαση μου με τα σχολια σας.

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο site της dell εχει βγει η διαδοχος της, U2413, αλλα η διαφορα στην τιμη ειναι τεραστια (η διπλασια) και δεν γνωριζω που οφειλετε.

η U2413 είναι διάδοχος της U2410, όχι της U2412m κι έχει "10bit panel", όπως κι ο προκάτοχος, για αυτό είναι πιο ακριβή από την U2412m

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παλι νομιζω Dell λιγακι καλυτερη ειναι .

Κατεβασε τα manual και απο dell, samsung τα λεει πιο αναλυτικα απο τα site τους και θα δεις μικρες διαφορες βεβαια. πχ 1920x1200 Dell - 1920x1080 Samsung .

Μετα ειναι και θεμα design τι σου αρεσει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...