sarantatessera Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Παιδια χρειαζομαι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ βοηθεια: Επεσε το ρευμα 2 απανωτες φορες (μου εχει χαλασει το UPS και ειναι απευθειας στο ρευμα το pc) και απο εκεινη τη στιγμη κι επειτα δεν ανοιγει ο υπολογιστης. Παει ως ενα σημειο (στι σημα των windows), βγαζει για ενα κλασμα του δευτερολεπτου μια μπλε οθονη και επειτα κανει ρισταρτ μονο του. Κατι παρομοιο συμβαινει κι οταν παω να τον ανοιξω σε safe mode. Οποιος μπορει ας με βοηθησει παρακαλω. Με καιει πολυ το θεμα. Εκτος ολων των αλλων εχω αποθηκευμενη δουλεια μηνων, την οποια και πρεπει να συνεχισω αμεσα. Δεν εχω αλλον υπολογιστη ή λαπτοπ.
isay Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Αφου εχεις αποθηκευμένες δουλειες μηνών εγώ θα σταμάταγα τις προσπάθειες, μεχρι να εχω την ικανότητα να πάρω backup τα αρχεία (π.χ. με εξωτερικό case σε αλλο υπολογιστή). Μπορεί να είναι τροφοδοτικό, μπορεί μητρική, μπορεί δίσκος, αλλά σίγουρα με τα απαντωτα restart που κάνεις διακινδυνεύεις και την υγεία του δίσκου σου (σε software και hardware επιπεδο). 2
sarantatessera Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Ενταξει τα δεδομενα τα εσωσα. Εχει κανεις καμια ιδεα του τι μπορω να κανω ΑΜΕΣΑ μπας και καταφερω να μπω στα windows να κανω δουλεια αποψε; Ας ειναι και ρισκο.
isay Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Αφου στο κάνει και άμα μπεις σε safe mode, πρέπει πρώτα να δεις αν το πρόβλημα ειναι σε hardware ή σε software. Εγώ θα έκανα boot με κάποιο linux live dvd. Πρώτα θα έκανα ένα memtest για 1-2 ώρες (είναι στην αρχική οθόνη σχεδον όλων των διανομων Linux live dvd) και μετά μετά boot στο γραφικό περιβάλλον του linux (και σκάλισμα - πλόηγηση για μισή ώρα). Με αυτό το «μπακαλίστικό» τρόπο και αν όλα δουλεύουν ομαλά θα καταλάβω οτι τροφοδοτικό, μνήμη και μητρική δεν έπαθαν κάτι φοβερό και θα επικεντρωνόμουν σε δίσκο και filesystem των windows. Αν αντίθετα εχω καμένη μνήμη ή αστάθειες στον υπολογιστή, αυτό σημαίνει οτι πρέπει να βάλει χέρι μάστορας και να μπουν τα κατάλληλα ανταλλακτικά. Κάνε αυτά πρώτα και βλέπουμε για τα υπολοιπα (μη γράφω τζάμπα) 3
sarantatessera Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Το θεμα ειναι οτι δεν εχω linux live dvd. Γενικα, ειμαι σκραπας στους υπολογιστες (ακομα με σιχτιριζω που δεν αντικατεστησα το ups κατευθειαν και τωρα την πληρωνω ασχημα) που και linux live dvd να ειχα, μαλλον δεν θα καταφερνα να κανω αυτα που λες.
D4rkst3EL Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Διάφορα μπορεί να έχουν παιχτεί όπως ειπε και ο isay. Πάντως εφόσον έσωσες τη δουλειά σου και ξέρεις/μπορείς να βάλεις τα προγράμματα που χρειάζεσαι εγώ θα σου λεγα να κάνεις ένα format εφόσον βιάζεσαι (προϋπόθεση να ξέρεις πως γίνεται και αυτό.... αν δε ξέρεις μάθε δεν είναι τπτ) 1
sarantatessera Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Φορματ δεν ξερω να κανω, αλλα πιστευω πως αν διαβαδω καπου τις οδηγιες θα τα καταφερω. Το θεμα ειναι οτι χρειαζομαι, προφανως, και το cd των windows, το οποιο δεν το εχω. Τωρα, εβαλα εναν αλλον σκληρο δισκο που εχει φορτωμενα windows και κανει τα ιδια, αν και καθυστερει περισσοτερο τωρα στο σημα των windows. Δειχνει δηλαδη οτι φορτωνει, αλλα δυστυχως κανει παλι ρισταρτ.
panos0100 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 αμα σε χτυπησε ο δισκος θες αλλαγη μετα, ειναι και το πιο πιθανο, ο δισκος ειναι ευεσθητος σε ρευμα, μετα ειναι το τροφοδοτικο και μετα η μνημη εμενα ευτηχως εχτες που εκανε διακοπη με εσωσε το ups (και ηρθε μετα μια υπερταση που το ups ανοιξε απο μονο του και μετα ξαναεκλεισε, δοκιμες κανουνε κι αυτοι, ειναι μεχρι να μου το καψουνε το ups μετα θα ανατοιναξω την ΔΕΔΗΕ) 2
sarantatessera Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Σε safe mode με τον αλλον δισκο τρεχει! Παιζει η περιπτωση να μπορω να διορθωσω τωρα κατι;;; Γνωριζει κανεις ρε παιδια;
isay Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δεν εχεις κανενα εργαλείο (ανταλλακτικά, δισκάκι windows, δισκάκι linux, κλπ) που να μπορεις να κάνεις δουλεια. Πρέπει είτε να αποκτήσεις, είτε να περιμένεις να το πας σε κάποιο μάστορα. Αν καίγεσαι προσπάθησε με το safe mode του δεύτερου δίσκου να μπεις στο net και να κατεβάσεις/γράψεις ένα linux live dvd (προτεινω linux mint). Έτσι θα ξεκινήσεις απο κάπου. Με αναλογο τρόπο βέβαια μπορείς να αποκτήσεις δισκάκι των windows που εχεις και να κάνεις επιδιόρθωση αλλά αν το πρόβλημα ειναι σε hardware (τροφοδοτικό, μνήμη, μητρική) τοτε ακόμα και να κάνεις επιδιόρθωση, μολις μπεις windows θα αρχίσουν πάλι τα μπλε (= χαμένος κόπος και χρόνος). Καλύτερα να επιβεβαιώσεις πρωτα οτι το hardware ειναι καλα και μετά ξεκινάς επιδιόρθωση των windows. 1
sarantatessera Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Το θεμα ειναι οτι δεν μ'αφηνει να μπω στο ιντερνετ, ακομα κι οταν κανω την επιλογη Safe mode with networking... Αυτο γιατι γινεται τωρα;
isay Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Δοκίμασε να συνδεθείς με καλώδιο αντί για wifi
D4rkst3EL Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Για μένα γράψε απο κάποιο άλλο υπολογιστή ένα δισκάκι windows 7, γίνεται και σε flashaki να μπουν, εγώ έτσι το κάνω. Υπάρχει πρόγραμμα που επιλέγεις το αρχείο των windows που θα κάψεις σε ενα dvd και στο βάζει στο flashaki και στο κάνει bootable.
Roger Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Αφου στο κάνει και άμα μπεις σε safe mode, πρέπει πρώτα να δεις αν το πρόβλημα ειναι σε hardware ή σε software. Εγώ θα έκανα boot με κάποιο linux live dvd. Πρώτα θα έκανα ένα memtest για 1-2 ώρες (είναι στην αρχική οθόνη σχεδον όλων των διανομων Linux live dvd) και μετά μετά boot στο γραφικό περιβάλλον του linux (και σκάλισμα - πλόηγηση για μισή ώρα). Με αυτό το «μπακαλίστικό» τρόπο και αν όλα δουλεύουν ομαλά θα καταλάβω οτι τροφοδοτικό, μνήμη και μητρική δεν έπαθαν κάτι φοβερό και θα επικεντρωνόμουν σε δίσκο και filesystem των windows. Αν αντίθετα εχω καμένη μνήμη ή αστάθειες στον υπολογιστή, αυτό σημαίνει οτι πρέπει να βάλει χέρι μάστορας και να μπουν τα κατάλληλα ανταλλακτικά. Κάνε αυτά πρώτα και βλέπουμε για τα υπολοιπα (μη γράφω τζάμπα) Δεν ειναι καθολου μπακαλιστικος τροπος,μια χαρα τροπος ειναι,απο τα ευκολα πας στα δυσκολα. Σωστος
nikS Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Όταν προσπαθείς να μπεις σε safe mode με τον προβληματικό δίσκο, σου εμφανίζει μια σειρά από drivers που κάνει load. Μπορείς να δεις ποιος είναι ο τελευταίος που έχει φορτώσει πριν κάνει reboot?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα