KOBAKABG Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Γεια σας παιδια. Ειπα να ζητησω την βοηθεια σας σχετικα με το προβλημα που αντιμετωπιζω...Απο τωρα σας λεω πως δεν ξερω και παρα πολλα και μπορει με τον τροπο που θα προσπαθησω να σας τα εξηγησω να γελασουν αρκετοι γιαυτο ζηταω εξαρχης συγγνωμη αλλα γιαυτο ζηταω την βοηθεια σας. Λοιπον, Εχω το Dell Inspiron N5010 με επεξεργαστη Intel Core i5 2.27 GHz. , 4GB RAM. Κοντευει να κλεισει τα 3 χρονια τωρα...Οταν το επαιρνα ημουν ακομη πιο ασχετος απο τωρα, μου ειπε ο πωλητης πως αυτο το λαπτοπ ειναι με ενσωματωμενη καρτα γραφικων , δηλαδη οταν παιζεις παιχνιδι ή βιντεο γενικα τραβαει απτην μνημη RAM ,αλλα εσυ εχεις 4 GB οποτε δεν θαχεις και ιδιαιτερο προβλημα μου ειπε ακομη και στα πιο πολλα παιχνιδια ,μονο στα πιο βαρια... Δεν με ενδιεφεραν εμενα τα παιχνιδια και τοσο πολυ, ενα football manager παιζω μονο, οποτε το πηρα. Και μεχρι και προσφατα ηταν ολα ενταξει, αλλα εδω και 4-5 μηνες αρχισε να μου ανεβαζει πολυ την θερμοκρασια με αποτελεσμα να δουλευει σχεδον παντα το ανεμιστηρακι,χωρις να εχω τιποτα ανοιχτο. Νομιζα πως ειναι επειδη θελει φορματ γτι δεν του ειχα κανει μεχρι τωρα, και ετσι πριν μερικες μερες εκανα φορματ αλλα βελτιωση 0 ! Μη σας πω ειναι και χειροτερα μου φαινεται...Το μονο που δεν εχω κανει ακομα ειναι να το ανοιξω και να το καθαρισω απτις σκονες...Αλλα δεν νομιζω να φταιει μονο αυτο ρε παιδια ! Πιστευω κατι γινεται με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων,μηπως δεν δουλευει καθολου ? Λοιπον, τωρα π.χ το εχω απο φορματ, δεν εχω τιποτα ανοιχτο ,σχεδον δεν εχω ακομα και τιποτα απο προγραμματα και να σας πω θερμοκρασιες με το HWMonitor και εχω και απο κατω βαση με ανεμιστηρα κιολας....Τα γραφω οπως μου τα λεει γτι ειμαι ασχετος λιγο... To Intel Core i5 Core 0 exei 87C Core 2 exei 88C To Dell Inc 0WXY9J THM exei 91C To HDD 0 WDC WD5000BEVT-75... Assembly exei 51C Αυτο παει να εκκραγει ρε παιδια, χωρις να εχω τιποτα ανοιχτο τωρα...Το προβλημα ειναι απο 3-4 μηνες και στην αρχη ηταν μονο οταν ανοιγα βιντεο , π.χ απτο youtube ή απο καπου αλλου, κ ιδιαιτερα οταν πηγαινα να παιξω manager και ειδικα οταν ξεκινουσε καποιο ματσ στο παιχνιδι γτι ειναι βιντεο....Τωρα χειροτερεψε μετα το φορματ ακομα περισσοτερο ,μονο μερικα σαιτ να ανοιξω και πανε οι θερμοκρασιες στα συννεφα.... Χθες πηγα να δοκιμασω το manager kai to Core 0 pige 104C Core 2 pige 105C THM pige 103C Assembly 54C Και το τονιζω πως τα πρωτα 2.5 χρονια δεν ειχα κανενα προβλημα , επαιζα το μανατζερ ,ανοιγα βιντεο , τωρα παιδια φοβαμαι πλεον να το ανοιξω να διαβασω τα αθλητικα ! νομιζα πως το φορματ θα τα εφτιαχνε ολα αλλα οχι...Δεν ξερω τι μπορει να φταιει κ δεν τοχω παει σε κανα τεχνικο ακομα γτι εχω καποια οικονομικα τωρα....Σας παρακαλω βοηθεια !
nikos903 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Θέλει άνοιγμα και καθάρισμα - αλλαγή πάστας... Σε αυτό το λάπτοπ όμως νομίζω πρέπει να βγει και η μητρική για να δεις την ψήκτρα και να κάνεις αυτά που πρέπει... Γενικά είναι λίγο δύσκολο αμα δεν το έχεις ξανα κάνει... Δες κανένα video dissasembly n5010 στο youtube και αμα νομίζεις οτι το έχεις και δεν θα κάνεις καμιά ζημιά προχωράμε... Αλλιώς πάει σε τεχνικό να στο καθαρίσει αυτός....Υ.Γ Σε Idle ο επεξεργαστής είναι 0% ε; Edit: Αυτό που λες για την ενσωματωμένη μπορεί να ισχύει... Πρέπει να πας στο site της dell στο support και να βάλεις όλους τους drivers που σου δίνει για το μοντέλο του υπολογιστή σου.
KOBAKABG Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Λες ναναι μονο αυτο, να θελει καθαρισμα ? Χθες παρακολουθησα ενα βιντεο και ειναι οντως οπως τα λες , βγαινει και η μητρικη ,βγαινουν αρκετα, σχεδον τα παντα.....Αλλα σαν διαδικασια μου φανηκε σχετικα απλη....Αυτο εδω ειναι Λες να το επιχειρησω ? Δεν φοβαμαι παντως , μαλλον θα το κανω....Το καθαρισμα ενταξει , αλλα την παστα που λες πως την αλλαζεις και γενικα απο που να παρω ? και το τελευταιο που ειπες δεν καταλαβα για Idle αν ειναι 0 % ? Πως να δω για να σου πω ? ειμαι λιγο ασχετος....σορυΤωρα π.χ κατεβηκε σε ποιο νορμαλ θερμοκρασιες ,ολα πηγαν κατω απο 60 C....
isay Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Πιστευω κατι γινεται με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων,μηπως δεν δουλευει καθολου ? Αυτό δεν ισχύει (με τον τρόπο που το σκέφτεσαι). Αν δεν λειτουργούσε ή αν είχε σοβαρό πρόβλημα δεν θα είχες καθόλου εικόνα (black screen) .Το μονο που δεν εχω κανει ακομα ειναι να το ανοιξω και να το καθαρισω απτις σκονες...Αλλα δεν νομιζω να φταιει μονο αυτο ρε παιδια !Αυτό φταίει. Αν εχεις να το καθαρίσεις 3 χρόνια, τότε στις ψύκτρες θα είναι έρημο σαχαρα απο χνουδι και σκονη. Το ανεμιστηράκι υπερλειτουργεί σε τρεις περιπτώσεις: Έχουν βαρύνει τα windows και τα προγράμματα που φοράνε Έχει πιάσει σκόνες και ζεσταίνεται Η πάστα ή thermal pad που είναι πάνω σε cpu/gpu θέλουν αλλαγη Μην ξεχνας βέβαια οτι είναι καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες ειναι ήδη πολύ ζεστές Πέρασε τα windows όπως ήρθε απο τη μάνα του. Μην κάνεις κανενα update. Αν και εκεί υπερλειτουργεί ο ανεμιστήρας, δοκίμασε να καθαρίσεις με συνδυασμό ηλεκτρικής σκούπας και σπρέυ ξηρού αέρα τις ψύκτρες γύρω και κάτω απο το ανεμιστηράκι. ΚΑΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ. Αν δεν δεις βελτίωση τοτε θέλει εγχείρηση για καλό καθαρισμό και ίσως και αλλαγή πάστας. Το τελευταίο σου προτείνω να το δώσεις σε τεχνικό γιατί δεν σε βλέπω να το καταφέρνεις χωρίς μπόλικη πρότερη μελέτη. Και το τονιζω πως τα πρωτα 2.5 χρονια δεν ειχα κανενα προβλημα ,Σε έξι μήνες ξέρεις πόση σκόνη/χνουδι είναι ικανό να μαζέψει;
KOBAKABG Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 nikos903 , Αυτο με τους drivers το εκανα ηδη, τους περασα ολους απτο σαιτ της DELL.... οποτε δεν ξερω μαλλον ολα λειτουργουν ενταξει. isay : σευχαριστω και εσενα για την απαντηση ! Θα κανω οσα μου ειπες , βρηκα το βιντεο που ποσταρα πιο πανω σχετικα με πως να το ανοιξω για να το καθαρισω, αν θελει αλαγη η παστα ομως μαλλον πρεπει να το παω σε τεχνικο καλυτερα γτι δεν ξερω πως γινεται ? Θα προσπαθησω εγω να το καθαρισω και να δουμε αν θα υπαρξει καμια βελτιωση και βλεπω ! Γτι ειμαι και λιγο χαλια οικονομικα αυτον τον καιρο.... Εκανα ηδη αρκετα update sta windows μετα το φορματ, αφου μου βγαζει συνεχεια κατι....Δεν ξερω πως τα σταματαω, και μαλιστα ειναι καλο να μην κανεις να update για να μην βαραινουν και αλλο το λαπτοπ ή ειναι απαραιτητα ?
isay Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Τα updates των win και προγραμματων ειναι απαραίτητα. Παραπάνω σου ειπα να βάλεις τα win οπως ήρθαν απο τη μάνα τους για να δεις αν υπερλειτουργεί ο ανεμιστήρας. Αν ΔΕΝ υπερλειτουργεί πριν τα Updates και υπερλειτουργεί μετά τα updates/εγκαταστάσεις αυτό σημαίνει οτι ειναι σχετικά καθαρός (θελει ομως ξεσκόνισμα σίγουρα) αλλά δουλεέυι παραπάνω επειδή εχουν βαρύνει τα windows. Υπάρχει ο άλλος τρόπος. Να κάνεις boot με ενα live linux dvd και να δεις τη συμπεριφορα του ανεμιστήρα. Εγω επειμένω οτι το προβλημα σου ειναι το ξεσκόνισμα. 1
KOBAKABG Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Ναι ,υπερλειτουργουσε και πριν κανω τα update, μολις ειχα κανει το φορματ, γενικα ηταν και παλι σαν να μην ειχα κανει καθολου , αρα θελει καθαρισμα....Δεν ηξερα πως μπορει να ανεβασει τετοιες τρομακτικες θερμοκρασιες μονο επειδη θελει καθαρισμα, νομιζα πως κατι χαλασε ....Ωραια σας ευχαριστω , μολις το καθαρισω να γραψω αν θα υπαρξει βελτιωση (μακαρι) αλλιως θα πρεπει να το παω σε τεχνικο isay: να σε ρωτησω κατι τελευταιο φιλε , γτι βλεπω πως τα ξερεις τα πραγματα..... Οταν κανεις φορματ, υποτιθεται πως μετα το λαπτοπ θα λειτουργει σαν καινουργιο ? Θελω να πω, δεν θα κολλαει , θα τα ανοιγει ολα γρηγορα οπως στην αρχη ? Η λυχνια που δειχνει ποτε δουλευει ο επεξεργαστης μου ειναι μερικες φορες συνεχεια αναμμενη χωρις εκεινη την στιγμη να εκτελει τιποτα το λαπτοπ, κολλαει αναμενη δηλαδη ? αυτο ειναι φυσικο μετα απο φορματ, μαλλον επειδη φωρτονε και παλι update μου εβγαλε στο πλαι ? Γενικα ,μετα απο φορματ πρπει να λειτουργει σαν καινουργιο αφου εχω καθαρισει ολη την σαβουρα ? Και κατι αλλο , οταν κανεις το φορματ και κανεις και ολα τα update που θα σου βγαλει μηπως πλησιαζει στην κατασταση που ηταν και πριν το φορματ ? Ή λεω μαλακιες ? Γτι σαν να μην ειμαι πολυ ευχαριστημενος απτο αποτελεσμα μετα το φορματ, νταξει δεν το εχω καθαρισει ακομα, μαλλον φταιει αυτο και στις επιδοσεις οχι μονο στις θερμοκρασιες ?
GREGKERKYRA Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Θέλει πολύ προσοχή αν το ανοίξεις δεν είναι όσο απλό φαίνεται, και αν δεν το έχεις ξανακάνει ακόμη περισσότερο. Να σαι σίγουρος πριν κάνεις οτιδήποτε.
KOBAKABG Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Θα το ξεκινησω τωρα , θα προσεχω πολυ και μακαρι ολα να πανε καλα...Θα ενημερωσω για το αποτελεσμα ! Σευχαριστω GREGKERKYRA
KOBAKABG Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Γεια σας και παλι παιδια , χθες εκατσα και το ανοιξα τελικα. Για πρωτη φορα τα πηγα καλα πιστευω, μου πηρε λιγη περισσοτερη ωρα γιατι αντιμετωπισα προβλημα με το να βγαλω το πληκτρολογιο γιατι δεν ηταν οπως το εδειχνε στο βιντεο που ποσταρα πιο πανω, ειχε κολλησει ενα αυτοκολλητο διαφημιστικο απο κατω για το πληκτρολογιο και τελικα δεν εβγαινε , αλλα μην πολυλογω , τα καταφερα μετα μια χαρα. Λοιπον, μεσα ηταν πολυ καθαρο σχετικα, πολυ λιγη σκονη,μην πω σχεδον καθολου, οποτε δεν ισχυαν αυτα που μου ειπατε πιο πανω πως θαναι σαν την ΕΡΗΜΟ ΣΑΧΑΡΑ μεσα, οχι ηταν πολυ καθαρο....Το καθαρισα και εγω απτα λιγα που ειχε. Τωρα, η παστα στο cpu ειχε ξυρινει πολυ λιγο , αλλα εγω πιστευω πως αντεχει ακομα γτι υπηρχε ακομα μπολικη....Δεν ηταν εξαφανισμενη ολη. Και τωρα να σας πω αυτο που μου εκανε εντυπωση - Στο βιντεο που εχω ποσταρει πιο πανω στο 4:53 που βγαζει ο τυπος την ψυκτρα απο την μητρικη και την γυρναει εχει μια πλακα με παστα κοντα στο ανεμιστηρακι , την βλεπετε ? Το δικο μου δεν εχει , ουτε παστα ουτε αυτην την πλακετα να βαλεις παστα....Αυτο προσεξα εγω , δηλαδη δεν εχει καθολου που να βαλεις παστα στην ψυκτρα..... Θελω να σας πω πως στην ουσια τζαμπα το ανοιξα, γιατι δεν εκανα και σχεδον τιποτα... Αλλα αποτελεσμα ομως εχω οποτε παραξενευτηκα τωρα... Πηγα τωρα να το τεσταρω βαζοντας το manager με το οποιο μου ανεβαζε πανω απο 100-105 C και τωρα μου ανεβαζει αποτι βλεπω μεχρι 75 C , που νομιζω τωρα για καλοκαιρι ειναι σχετικα καλα, ειδικα για το δικο μου το λαπτοπ, εχω καιρο να το δω με τετοιες χαμηλες θερμοκρασιες οταν ανοιγω βιντεο ή manager...Το ανεμιστηρακι σταματησε να υπερλειτουργει , αφου οι θερμοκρασιες πεσανε δραματικα, οταν ανοιξα το μανατζερ και πηγε στους 70 , αρχισε να λειτουργει πολυ λιγο ,ενω οταν δεν εχω τιποτα ανοιχτο πεφτει στους 50 κ κατι κ εκει δεν λειτουργει καθολου Οποτε ρε παιδια, πολυ ωραια σαν αποτελεσμα , καλα που μου ειπατε να το ανοιξω , αλλα μενει η απωρια "Τι εκανα στην ουσια?" Γιατι δεν υπηρχε και τιποτα να καθαρισω, οπως το ανοιξα ετσι και το εκλεισα σχεδον , αλλα το προβλημα διορθωθηκε....Εσεις τι λετε για ολα αυτα ? Και για την πλακετα στην ψυκτρα η οποια λειπει ?
Xristaras12 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 στο οτι λειπει απλα το λαπτοπ σου εχει ενσωματωμνη καρτα γραφικων στον επεξεργαστη οπως καλα ειπες κ εσυ στην αρχη,αρα δεν υπαρχει λογος να υπαρχει το δευτερο τσιπακι αν ειχες ξεχωριστη καρτα γραφικων με αυτονομη μνημη(πχ 7670m)τοτε ναι θα υπηρχε κ εκεινο το τσιπακι επισης σημαντικο εφοσον ανοιξες το λαπτοπ κ εβγαλες ψυκτρες κλπ οι θερμοαγωγιμες παστες χρειαζονται αλλαγη,μονο κ μονο που ειπες οτι ειχε ξεραθει ειναι προβλημα.
KOBAKABG Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Ααα, μαλιστα ,αρα ειναι επειδη εχω ενσωματωμενη καρτα γραφικων, γιαυτο λειπει. Ωραια. Κοιταξε , εγω παστα ειδα να υπαρχει μονο σε ενα σημειο , και αυτη ηταν η παστα στον επεξεργαστη , στο cpu δηλαδη και πουθενα αλλου....Δεν θα επρεπε να εχει και αλλου ? Αυτη στον επεξεργαστη ειχε ξερανθει αλλα πολυ λιγο απο πανω, οχι παρα πολυ, οπως π.χ ειδα σε φωτος απο παστες που στανταρ θελουν αλλαγη, αλλα νταξει, σιγουρα εχεις δικαιο και θα θελει αλλαγη, απλα δεν ξερω αν θα μπορεσω να το κανω μονος μου... Αλλα φιλε, τωρα το προβλημα διορθωθηκε εντελως, δεν υπαρχει ουτε ιχνος απτις θερμοκρασιες που ειχα μεχρι και χθες....Και δεν ξερω πως εγινε αυτο, γτι πραγματικα η σκονη που καθαρισα ηταν πολλη λιγη και απορω πως ανεβαζε τετοιες θερμοκρασιες μονο απαυτην....Δεν ξερω , να και τωρα παιζω μανατζερ οπως και χθεσ που προσπαθησα και με πηγε στους 105 C ,ενω τωρα εχω ουτε 65 C, και μονο οταν ανοιγει το βιντεο του μανατζερ, οσο δεν εχει βιντεο δεν φθανω καν τους 50 C ! Επιτελους! Αλλα περιεργο και παλι που εφτιαξε....Παντως για τωρα αποτι φαινεται τα καταφερα....Και εριξα πολυ κοπο χθες γτι δεν εβγαινε το πληκτρολογιο οπως ειπα....
GREGKERKYRA Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Την ίδια πάστα άφησες; Αν ναι τότε παίζει χωρίς να το θες να έχει κάτσει καλύτερα απότι πριν, αφού βλέπεις καλές θερμοκρασίες άστο όπως είναι, αν και πιστεύω θέλει καινούργια πάστα. Ίσως επίσης αυτή η λίγη σκόνη να επηρέαζε κάπως. Μπράβο όμως που όλα πήγαν καλά.!
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Υπαρχει και το ενδεχομενο κατι μεσα να ηταν χαλαροβιδωμενο (η και να μην εκανε την καλυτερη επαφη) και με το ξεβιδωνε-ξαναβιδωνε, να ηρθε στα ισια του! (ακομη και μεχρι 1mm κανει διαφορα, π.χ. σε cpu)
KOBAKABG Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Ναι την ιδια παστα αφησα... Και θα το αφησω ετσι για τωρα μιας και οι θερμοκρασιες ειναι ενταξει πλεον οπως ειπες και εσυ, και θα δειξει. Τωρα αν ηταν απτην λιγη σκονη δεν ξερω ,μαλλον γτι δεν εκανα και κατι αλλο...Παντως ο'τι και νακανα , το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο TheDevilMayCare: Μπορει να'ναι και αυτο που λες , οποτε το εφτιαξα ! Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας και τις συμβουλες !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα