Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Καλημέρα.

Θέλω να στήσω ένα gaming σύστημα για να το συνδέσω στην HDTV μου στο σαλόνι, γύρω στα 900-1000 ευρώ. Επειδή θα είναι στο σαλόνι θέλω να είναι τρέντι, επομένως πάμε σε μικρό κουτί. Επίσης, παραμένουμε σε Intel και NVidia, εκτός κι αν έχετε να προτείνετε κάτι με τρομερές διαφορές στην τιμή. Δείτε μία πρόχειρη σύνθεση που έφτιαξα και πείτε γνώμες (οι τιμές είναι παρμένες από skroutz.gr):

Chassis: Bitfenix Prodigy -> 75.00

- Θεωρώ ότι το Prodigy είναι από τα πιο ωραία μικρά κουτάκια της αγοράς με αρκετά καλό air flow απ' ότι διαβάζω, οπότε πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή.

Mobo: Gigabyte GA-H87N-WIFI -> 116.03

- Η Gigabyte είναι σταθερή αξία στις μητρικές και η συγκεκριμένη έχει το WIFI feature το οποία μου είναι απαραίτητο, οπότε και εδώ πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή.

CPU: Intel Core i5-4430 -> 167.22

- Ο φθηνότερος τετραπύρηνος στο πιο καινούριο socket, νομίζω πως είναι υπεραρκετός για gaming pc.

RAM: Corsair Vengeance 16GB 1600 Mhz kit -> 129.15

- Είναι υπερβολή τα 16 GB; Μήπως αρκεί να πάω στα 8GB για να ρίξω το κόστος;

SSD: OCZ AGILITY 3 120 GB 2.5" SATAIII -> 118.10

- 120 GB μόνο για το OS και κάποια προγράμματα είναι ok.

HDD: Western Digital Caviar Green 1.5 TB -> 76.84

- Αυτό μπορεί να είναι προαιρετικό καθώς έχω ήδη αρκετούς σκληρούς, αλλά εάν με παίρνει οικονομικώς θα το βάλω. Οι δίσκοι ποτέ δεν είναι αρκετοί. :Ρ

PSU: Corsair Builder Series CX600 V2 80Plus -> 68.97

- Εδώ θέλω βοήθεια από κάποιον που έχει δουλέψει ήδη με mini-ITX. Δεν ξέρω αν πρέπει να πάω σε modular ή σε non-modular PSU. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο πρόβλημα θα έχω με τα καλώδια.

GPU: Gigabyte GeForce GTX 760 2GB Windforce -> 250.92

ή   ASUS GeForce GTX 760 2 GB DirectCU II   -> 269.67

- Κι εδώ θέλω βοήθεια από κάποιον που ξέρει από mini-ITX. Από τις φωτογραφίες που βλέπω μόνο, δεν μπορώ να καταλάβω πως φοριέται η κάρτα. Θα χωρέσει μία από αυτές τις δύο κάρτες στο Prodigy;

Τέλος, σκέφτομαι να βάλω και BR-drive, αλλά δεν βρίσκω πουθενά λευκό ώστε να ταιριάζει με το κουτί. Αν κάποιος έχει κάποια πρόταση σε λευκό optical drive, ας τη ρίξει.

Δημοσ.

Ναι για ssd πανω απο 100ευρο πιστευω μονο ο http://www.skroutz.gr/s/2506644/Samsung-840-Pro-Series-128GB-2-5-inch-SSD.html?from=catspan αξιζει στα 120-128gb,αλλιως κατι φτηνοτερο οπως 

http://www.skroutz.gr/s/2506637/Samsung-840-Series-120GB-2-5-inch-SSD.html 

ή http://www.skroutz.gr/s/2591228/Kingston-SSDNow-V300-120GB-w-Adapter.html,ή φυσικα και ο Ocz που κοιταξες αν και πιο ακριβος.

Για ram το καλυτερο ειναι 8 Gb τωρα και αν χρειαστεις στο μελλον/πετυχεις καμια προσφορα βαζεις και αλλα 8 αργοτερα αν θελεις.

• Moderators
Δημοσ.

Ουφ, αφήστε τις σαχλαμάρες. :Ρ

Σιγά μη δώσω 160 ευρώ για κάτι τόσο άχρηστο όσο το optical drive.

Πάμε παρακάτω. Έχω προβληματιστεί ελαφρώς. Μήπως δεν είναι κατάλληλη εποχή για στήσιμο πισιού; Αυτή τη στιγμή στο desktop μου έχω μία GTX 560Ti, η οποία για την ώρα καλύπτει τις ανάγκες μου. Μήπως να τσιμπήσω μόνο κουτί/cpu/mobo/psu και να βολευτώ με τα υπόλοιπα pc-parts που ήδη έχω (σκληρούς, μνήμες και κάρτα) μέχρι να βγουν οι νέες κονσόλες και μέχρι να δούμε τι ψάρια πιάνουν οι υπάρχουσες κάρτες; Γιατί στα χαρτιά δίνει 2,4 Tflops η 760 έναντι του 1,84 Tflop του PS4. Στην πράξη όμως δεν ξέρουμε ακόμα τι θα ισχύσει.

Τι λέτε, να τρενάρω την αγορά της κάρτας; Επίσης, αν τρενάρω την αγορά της κάρτας μήπως θα πρέπει τρενάρω την αγορά ολόκληρου του συστήματος για να περιμένω την επόμενη σειρά της intel; Δύσκολες αποφάσεις. :(

Δημοσ.

Πιστεύω πως η 560Ti υστερεί μπροστά στην 760 κυρίως λόγο της μνήμης 1Gb / 2Gb. Αν η τηλεόραση είναι μεγάλη λογικά θα χρειαστείς περισσότερη vram επάνω.Αν γλυτώσεις 100ευρώ από κάπου και δεν θέλεις τόσο τα PhysX μπορείς να πας για μια Radeon 7970 και να μην κολλήσεις πουθενά για κανένα λόγο. (Αν και εγώ προσωπικά γουστάρω PhysX).

Όσο αφορά τον σκληρό,έχω ακούσει πως η Green/Eco που τρέχουν στις 5400 δεν αποδίδουν καλά. (Δεν έχω προσωπική εμπειρία πάνω στο θέμα,δούλευα πάντα με 7200rpm)

Τώρα κατ εμέ καλύτερα να μην συγκρίνεις PC με Console. Άν το θέλεις μόνο για Gaming και μόνο για το σαλόνι και γουστάρεις να σκας κάθε τόσο και λεφτά για τα παιχνίδια τότε πάρε μια κονσόλα.Αν και πιστεύω ότι πλέον είναι προιόν πολυτελείας όταν μπορείς να στήσεις ένα καλό PC για να παίζεις εκεί πάνω και για να κάνεις και την δουλειά σου αν χρειαστεί.

Δημοσ.

Καλά τα Tflop μη τα κοιτάς.Έρχονται νέες κάρτες γραφικών το φθινόπωρο και οι τιμές θα αλλάξουν σε αυτές.Η επόμενη σειρά intel θα έρθει του χρόνου κυρίως στους φορητούς μαζί με haswell refresh στο desktop.

Δημοσ.

Φίλε Malthador γιατί δεν επενδύεις καλύτερα όπως λες τώρα σε CPU-Mobo-RAM και να αφήσεις την κάρτα γραφικών για μετά τα Χριστούγεννα? Ήδη η τωρινή σου είναι αρκετά δυνατή ώστε να παίζεις καλά τα τωρινά παιχνίδια. Βλέπεις πως θα πάνε οι απαιτήσεις στην νέα γενιά και αγοράζεις αντίστοιχα.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, εκεί προσανατολίζομαι κι εγώ τελικά.

Κουτί/mobo/cpu/psu και χρησιμοποιώ κάρτα/σκληρούς/μνήμες που ήδη έχω, τουλάχιστον μέχρι να βγουν οι νέες κονσόλες.

Θέλω απόψεις για cpu και mobo, θα είμαι ok με τον 4430 για τα επόμενα 4-5 χρόνια, όσον αφορά το gaming;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...