Alex Dafnis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα, Σήμερα έλαβα και εγκατέστησα μετά από ΠΟΛΥ προσπάθεια ( χρειάστηκε τρελό moding για να χωρέσει η ψύχτρα ). Λοιπόν, το όλο μου setup είναι Thermaltake SmartM750W, Asus Sabertooth 990FX Rev.2, AMD FX 8320 @ 3.5GHz, 8GB Kingston HyperX 1600MHz, Nvidia GTX 660, Corsair H80i, Seagate 1TB και OCZ Vertex 3 120GB. Θέλω να τον πάω 4.6. Είναι εφικτό; Θερμοκρασίες σε default IDLE: 23 FULL: 39
adtakhs Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 ναι είναι. Αργότερα θα σου ποστάρω και ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις
Alex Dafnis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Πάω να κάνω ένα φορματ και έρχομαι. 1
maik42 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 @Alex ... τις θερμοκρασιες με ποιο προγραμα τις βλεπεις; παρα ειναι αισιοδοξες για αυτην την εποχη!!!!!
adtakhs Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Μπαίνεις στο BIOS : 1) Στην καρτέλα του CPU κάνεις τα εξής : α) Κλείνει το APM MASTER MODE ! β) Κλείνεις το C1E ! γ) Κλείνεις το C6 SATATES ! δ) Προσοχή !!! Κρατάς ανοικτό το COOL N QUIET !! =============================================== Στην καρτέλα για overlcock A) Κλείνεις το TURBO CORE ! Ανεβάζεις το CPU MULTI στο Χ23 Γ) Δίνεις τάση στο CPU VCORE κοντά στο 1,46V ίσως και λίγο λιγότερο !!! Δ) Βάζεις το LLC στο υψηλότερο σκαλί ! ========================================================= Σώζεις, μπουτάρεις και με OCCT μας λες τι γίνεται !!! Το CPU package temp στο HW MONITOR την ώρα που τρέχεις OCCT να μην ξεπεράσει τους 62C !
ultraex2003 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 για καθε μερα παιζω με αυτα στα 4.500 ........(χρυση τομη θερμοκρασιες-καταναλωση) με απολυτη σταθεροτητα (prime 95 >>cinebench 11.5 κλπ και οικονομια στη καταναλωση !! ρυθμισεις βιος 214x21 = 4500 δηλαδη idle 1500..... στα idle πεφτει το ρευμα 1.008 load 4500 cpu/freq =2354 HT link =2568 Memory =2000 load line calibration = ultra high offset ρευμα= +0.56250 εκει ειμαι καρασταθερος(αναλογα και την cpu και τι θα ζητησει απο ρευμα προσθετεις-αφαιρεις) memory = auto (1.5 v) τα αλλα οπως τα βαζει η μητρικη cool 'n' quiet ....always enable c1e .....enable svm ...... enable core c6 state .....enable hpc mode ......disable apm master mode ---- auto turbo disable απο κει και περα αν θελω παραπανω ρολογια κατα περιπτωση παιζω μεσα με το tool της asus turbo v evo!! υγ για οσους εχουν την δικη μου την Μ599FX PRO-2.0 κυκλοφορησε η asus νεο βιος εκδοση 1903 και πιθανον να εχει βγαλει και για αλλες σειρες για amd
adtakhs Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 apm master mode ---- auto Μπορείς να δώσεις μια γραφική από OCCT με APM ενεργό (auto)? Γιατί μπορεί να νομίζεις πως είσαι στα 4,5Ghz αλλά να μην είσαι πάντα ....
ultraex2003 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 δε βλεπω να πεφτει κατω απο 4.5 ειδικα στο cinebench 11.5 που μετραει καθαρη συχνοτητα στο τερμα δηλαδη τωρα μεσα στα παιχνιδια επειδη εχω το hwinfo(cpu- temps core-mem-cpu-max usage) κλπ να δουλευει μαζι με το msi afterburner(gpu core-mem usage-temps) δε το βλεπω ποτε να ξεκολαει απο τα 4.5 σε πραγματικο χρονο το σκρινακι!! την ωρα που τρεχει δηλαδη το cinebench 11.5!!
adtakhs Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 δε βλεπω να πεφτει κατω απο 4.5 ειδικα στο cinebench 11.5 που μετραει καθαρη συχνοτητα στο τερμα δηλαδη τωρα μεσα στα παιχνιδια επειδη εχω το hwinfo(cpu- temps core-mem-cpu-max usage) κλπ να δουλευει μαζι με το msi afterburner(gpu core-mem usage-temps) δε το βλεπω ποτε να ξεκολαει απο τα 4.5 σε πραγματικο χρονο το σκρινακι!! την ωρα που τρεχει δηλαδη το cinebench 11.5!! Στο CINEBENCH δεν ξέρω τι κάνει, αλλά το APM είναι μια λειτουργία για να κρατά το CPU εντός TDP ορίων ! Εσύ τα έχεις ξεπεράσει οπότε αν το έχεις ενεργό θα έχεις και το παραπάνω σε σενάρια που το CPU ξεπερνά το TDP . 1
ultraex2003 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Στο CINEBENCH δεν ξέρω τι κάνει, αλλά το APM είναι μια λειτουργία για να κρατά το CPU εντός TDP ορίων ! Εσύ τα έχεις ξεπεράσει οπότε αν το έχεις ενεργό θα έχεις και το παραπάνω σε σενάρια που το CPU ξεπερνά το TDP . κατσε γιατι με μπερδεψες τωρα το apm δε το εχω κλεισει στο auto ειναι αρα η μητρικη οταν χρειαζεται κανει τα δικα της (on - off αναλογα τι κρινει αυτη σωστο !! εκτος και αν καταλαβα λαθος !!
adtakhs Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Ναι είναι θέμα του τι της λέει το bios για το εκάστοτε σενάριο ! Ψάξτο λίγο παραπάνω όπως σου είπα. Στην UD7 με AUTO βλέπεις το παραπάνω.
ultraex2003 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 τωρα που κοιτουσα λιγο στα ξενα forum ρωταει καποιος το εξης When I run prime95 my cpu throttles back to 2.8 ghz even with all of amds coolnquiet turbo etc. Other than that I think I got this thing running like a champ και του απανταει καποιος το εξης You need to disable APM(Application Power Management) in my 990Xa-UD3 and 990FXa-UD3 its listed as A.P.M. Master Mode: and has 3 options ( auto, enabled, disabled ) and should be set to disabled. TDP = Thermal Design Power = basically the greatest amount of power the cooling system of a cpu would be required to remove from the cpu. Based on the definition of TDP, it would be a little awkward to say that APM controlling TDP limit would have nothing to do with temperatures. αρα αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι το apm δεν αφηνει τον επεξεργαστη να μεινει ψηλα( throttles) στα πολλα ζορια και του ριχνει συχνοτητα !! φυσιολογικο το βλεπω(για αυξημενη προστασια) μαλλον η asus μου το δουλευει αυτη το apm και αναλογα το κλεινει -ανοιγει κατα περισταση αυτο βλεπω-καταλαβαινω παντως ειναι χαζομαρα να ξεμενεις απο συχνοτητα-(να throttlarei δηλαδη) πχ στο cinebench 11.5- η οπου αλλου χρειαζεται συνεχης επεξεργαστικη ισχυς(redering- προγραμματα- βιντεο-εικονας)κλπ !! καλη συνεχεια !!
adtakhs Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 τωρα που κοιτουσα λιγο στα ξενα forum ρωταει καποιος το εξης When I run prime95 my cpu throttles back to 2.8 ghz even with all of amds coolnquiet turbo etc. Other than that I think I got this thing running like a champ και του απανταει καποιος το εξης You need to disable APM(Application Power Management) in my 990Xa-UD3 and 990FXa-UD3 its listed as A.P.M. Master Mode: and has 3 options ( auto, enabled, disabled ) and should be set to disabled. TDP = Thermal Design Power = basically the greatest amount of power the cooling system of a cpu would be required to remove from the cpu. Based on the definition of TDP, it would be a little awkward to say that APM controlling TDP limit would have nothing to do with temperatures. αρα αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι το apm δεν αφηνει τον επεξεργαστη να μεινει ψηλα( throttles) στα πολλα ζορια και του ριχνει συχνοτητα !! φυσιολογικο το βλεπω(αυξημενη προστασια) μαλλον η asus μου το δουλεει αυτη το apm και αναλογα το κλεινει -ανοιγει κατα περισταση αυτο βλεπω-καταλαβαινω παντως ειναι χαζομαρα να ξεμενεις απο συχνοτητα-(να throttlarei) πχ στο cinebench 11.5- η οπου αλλου χρειαζεται συνεχης επεξεργαστικη ισχυς(redering- προγραμματα- βιντεο)κλπ !! καλη συνεχεια !! Για αυτό σου λέω να το κλείσεις για να είσαι κομπλέ χωρίς υπόνοιες για throttle ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα