kostas123pao Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 clc clear all; st=100; i=zeros(1,st); v=zeros(1,st); dz=0.01; c=0.1; l=250; dt=dz*sqrt(l*c); for n=1:2000 t=n*dt for k=1:st-1 v(k)=v(k)-(dt/(c*dz))*(i(k+1)-i(k)); end fs=exp( - ((t-2)/(0.3))^2 ); v(1)=fs; for k=2:st i(k)=i(k)-(dt/(l*dz))*(v(k)-v(k-1)); end plot(v); axis([0 st -2 2]); frame = getframe; end Πρεπει να δημιουργήσω μια γραφική παράσταση με τον συντελεστή ανάκλασης στοι πεδίο της συχότητας. Ουσιαστικά πρέπει να υπολογίσω μέσω της fft το ανακλώμενο και προσπίπτον κύμα και να τα διαιρέσω. O παλμός είναι γκαουσιανός. Καμια ιδέα για το πως θα βρω το το ανακλώμενο και το προπίπτον?
cyberrobot Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δεν λες όμως πολλά..... Δηλαδή τι γίνετε στο ανακλώμενο, παθαίνει κάτι? Είναι ολική ανάκλασή? Επηρεάζει την συχνότητα? το πλάτος? Γενικότερα μία λογική φίλτρου θα πρέπει να φτιάξεις, όπου ότι συχνότητα πέφτει πάνω θα την περνάς στο πεδίο των συχνοτήτων F.T., θα την επεξεργάζεσαι και θα την μεταφέρεις στο πεδίο του χρόνου κ πάλι. Δώσε πληρέστερη εκφώνηση. Υ.Γ. Μετά χαράς να βοηθήσω αλλά 1) μην περιμένεις κώδικα γτ δεν έχω όρεξη να ψαχτώ-κουνηθώ καλοκαιριάτικα 2) πρέπει να μάθεις.
cyberrobot Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Από πού έρχεται το πρωτεύων κύμα; To φόρουμ γίνετε όλο και πιο αινιγματικό τον τελευταίο καιρό! Προσπαθείς να μαντέψεις πλέον...
kostas123pao Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Έχω μια γραμμή μεταφοράς χωρίς απώλειες οπού ως είσοδο τάσης έβαλα έναν γκαουσιανό παλμό. Η ανάκλαση είναι ολική. Ένα απόσπασμα από ένα άρθρο για τον υπολογισμό του συντελεστή ανάκλασης: "In order to obtain the reflection coefficient, the coaxial cable was excited with a Gaussian pulse of the formVs (t) = exp(-(t − 3Ts)/Τs) Ts =2fmaxwhich was added at every time step to the voltage node located at z = 6.340 cm. The number of time steps as well as the step sizethat were used are given in the first row of Table III. The voltage waveform was sampled at the node located at z = 8.622 cmin order to compute the reflection coefficient Γnum from a discrete Fourier transform of the incident and reflected pulses." Πρώτα από όλα δεν ξέρω αν πρέπει να φτίαξω καινούργιο ξεχωριστό κώδικα για τον υπολογισμό του συντελεστή ανάκλασης ή θα τροποποιήσω τον υπάρχων? Δεν ξέρω πως να αρχίσω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα