Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια εδω και τρεις- τεσσερις μερες παρατητω στο λαπτοπ πως ζεσταινεται αρκετα ο ssd που εχω πανω, ειναι αυτο δυνατον? εχει τυχει σε κανεναν αλλον? τον βγαζω εξω και καιει αρκετα εως πολυ. τι πρεπει να κανω ο ssd ειναι ο Kingston v300 120gb.

Δημοσ.

Eαν δεν μιλαμε για ελλατωματικο κομματι(που το βλεπω εως αδυνατο),αποκλειεται να ζεστενεται ο ssd απο μονος του τοσο.Δεν εχει μηχανικα μερη,και ως εκ τουτου σχεδον πρεπει να εχει σταθερη θερμοκρασια.

Πιο λογικο ειναι να ζεστενεται απο τον ιδιο τον φορητο που ανεβαζει "γκαζια".Εαν ζεστενεται πολυ ενα σημειο,στο οποιο βρισκεται ο ssd κοντα,τοτε απαγει θερμοκρασια απο εκει.

Τωρα...

Πες μας μοντελο φορητου,μοντελο ssd,και αν εχεις καμια βαση για να "δροσιζεται" το μηχανακι σου.

Καθαρισμο αεραγωγων κλπ,εχεις κανει;να μην τοποθετεις τον φορητο σε "ζεστες" επιφανειες.

Ανεβασε λιγο και κανα φωτο με το hw monitor να δουμε θερμοκρασιες.

Δημοσ.

Eαν δεν μιλαμε για ελλατωματικο κομματι(που το βλεπω εως αδυνατο),αποκλειεται να ζεστενεται ο ssd απο μονος του τοσο.Δεν εχει μηχανικα μερη,και ως εκ τουτου σχεδον πρεπει να εχει σταθερη θερμοκρασια.

Πιο λογικο ειναι να ζεστενεται απο τον ιδιο τον φορητο που ανεβαζει "γκαζια".Εαν ζεστενεται πολυ ενα σημειο,στο οποιο βρισκεται ο ssd κοντα,τοτε απαγει θερμοκρασια απο εκει.

Τωρα...

Πες μας μοντελο φορητου,μοντελο ssd,και αν εχεις καμια βαση για να "δροσιζεται" το μηχανακι σου.

Καθαρισμο αεραγωγων κλπ,εχεις κανει;να μην τοποθετεις τον φορητο σε "ζεστες" επιφανειες.

Ανεβασε λιγο και κανα φωτο με το hw monitor να δουμε θερμοκρασιες.

τον ssd τον εχω ενα εξαμηνο περιπου και δεν ειχα παρατηρησει να ζεσταινεται καθολου παρα μονο τις τελευταιες μερες λες και κατι αλλαξε. το λαπτοπ ειναι το hp dv6000, ενταξει μπορει να θελει και αυτο καποιο καθαρισμα αλλα γιατι ζεσταινεται μονο ο ssd? τον βγαζω εξω και ειναι αρκετα ζεστος μονο αυτος και οχι γυρο γυρο στο μερος που κουμπωνει. οσο για τις θερμοκρασιες ο ssd 45 εως 50 βαθμους, μητρικη και επεξεργαστης περιπου το ιδιο σε relax κατασταση.
Δημοσ.

Eγω θα επιμεινω,λεγοντας οτι ΑΝ δεν ειναι καποιο ελλατωματικο κομματι(να προκληθηκε βλαβη),που δεν το νομιζω καθολου,η λογικη οπως λες και'συ με εμμεσο τροπο,ο ssd εχει την ιδια θερμοκρασια με cpu και μητρικη.

Ο ssd καταναλωνει τοσο λιγο ρευμα,που θεωρω αδυνατον να δημιουργει προβλημα.

Μηπως ο δισκος ακουμπα,και ειναι κοντα σε τετοια θερμοκρασια;το λαπτοπ ειναι σε εγγυηση;

Κανε πρωτα καλο καθαρισμο,ΟΧΙ παστες και τετοια,αεραγωγους της cpu κλπ,οτι φαινεται δηλαδη με οσο το δυνατον φυσιολογικη πιεση του αερα,και δοκιμασε να δουλεψεις το λαπτοπ σε ψυχρη επιφανεια και να τον εχεις σηκωμενο απο κατω ωστε να αεριζεται αρκετα.

Δουλεψε τον,και δες αν παλι ανεβαζει θερμοκρασιες.Αν οχι.Παρε μια βαση για να δροσιζεται.

Αν ναι,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ,ανοιξε τα καπακια απο κατω του δισκου(ξεβιδωσε τις βιδουλες),αλλα και οτι ειναι ΕΥΚΟΛΟ να βγει,για να δουμε αν ειναι κοντα σε θερμη περιοχη.ΠΡΩΤΑ ομως φυσηξε τον σε οτι σου ειπα,και μετα βλεπουμε.

• Like 1
Δημοσ.

το πιο πιθανό είναι να ζεσταίνεται το λαπτοπ, γιατί η hp κάνει ό,τι να 'ναι στη ψύξη των λάπτοπ της

εμένα μου έχει κάψει 2 μηχανικούς το δικό μου, μέχρι που αποφάσισα να πάρω βάση με ανεμιστήρα και να διατηρεί λογικές θερμοκρασίες ο 3ος σκληρός που έχω αυτή τη στιγμή επάνω 

οπότε θα συμφωνήσω με τον hawk

Δημοσ.

Εχεις φιλε μου τον ιδιο φορητο ενος φιλου μου.Τα Hp ειναι ζεστα μηχανακια οπως ειπε και ο qsis.Εγω του φιλου μου,του εχω παρει βαση και τον εχει εκει συνεχεια εκει.

Τωρα ειναι και καλοκαιρι.Πρωτα καθαρισε τον,και μετα δοκιμασε να μην ακουμπα σε ζεστην επιφανεια(ξυλο,γυαλι κλπ),αλλα να αεριζεται.

Δες θερμοκρασιες,και αν ειναι νορμαλ,ΤΟΤΕ θελεις βαση.Απλα.

Ακομη και ενα χνουδι να μπηκε καπου,δεν μπορεις να φανταστεις τι ζημια κανει.Δεν αναπνεει το μηχανημα.

• Super Moderators
Δημοσ.

και μένα ο Samsung 830 στο Dell Vostro πιάνει 40-43 βαθμούς καλοκαίρι, ανάλογα τη χρήση...

• Like 1
Δημοσ.

Eγω θα επιμεινω,λεγοντας οτι ΑΝ δεν ειναι καποιο ελλατωματικο κομματι(να προκληθηκε βλαβη),που δεν το νομιζω καθολου,η λογικη οπως λες και'συ με εμμεσο τροπο,ο ssd εχει την ιδια θερμοκρασια με cpu και μητρικη.

Ο ssd καταναλωνει τοσο λιγο ρευμα,που θεωρω αδυνατον να δημιουργει προβλημα.

Μηπως ο δισκος ακουμπα,και ειναι κοντα σε τετοια θερμοκρασια;το λαπτοπ ειναι σε εγγυηση;

Κανε πρωτα καλο καθαρισμο,ΟΧΙ παστες και τετοια,αεραγωγους της cpu κλπ,οτι φαινεται δηλαδη με οσο το δυνατον φυσιολογικη πιεση του αερα,και δοκιμασε να δουλεψεις το λαπτοπ σε ψυχρη επιφανεια και να τον εχεις σηκωμενο απο κατω ωστε να αεριζεται αρκετα.

Δουλεψε τον,και δες αν παλι ανεβαζει θερμοκρασιες.Αν οχι.Παρε μια βαση για να δροσιζεται.

Αν ναι,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ,ανοιξε τα καπακια απο κατω του δισκου(ξεβιδωσε τις βιδουλες),αλλα και οτι ειναι ΕΥΚΟΛΟ να βγει,για να δουμε αν ειναι κοντα σε θερμη περιοχη.ΠΡΩΤΑ ομως φυσηξε τον σε οτι σου ειπα,και μετα βλεπουμε.

γιατι λες οχι παστες και τετοια? το λεω γιατι εχω σκοπο μετα απο μερικες μερες που θα μπορεσω να τον κανω βιδες και να τον καθαρισω καλα. το μηχανημα δεν εχει εγγυηση το εχω πανω απο 6 χρονια, απλως το χειμωνα που περασε του εβαλα τα windows 8 64bit και τον ssd και δουλευει πολυ καλα.

Δημοσ.

είναι πολύ μπελαλίδικη δουλειά να ανοίξεις hp, οι άνθρωποι είναι καθυστερημένοι και κάνουν επίτηδες πολύπλοκη τη διαδικασία 

τα hp δεν ανοίγουν από κάτω, αλλά πρέπει πρώτα να περάσεις από οθόνη και πληκτρολόγιο για να φτάσεις στον επεξεργαστή και γενικά στη μητρική, με λίγα λόγια να το κάνεις τελείως βίδες 

αν ήταν να έβγαιναν μόνο από πίσω καπάκια να το συζητούσαμε, αλλά από πίσω μόνο σκληρό και ραμ μπορείς να φτάσεις 

Δημοσ.

είναι πολύ μπελαλίδικη δουλειά να ανοίξεις hp, οι άνθρωποι είναι καθυστερημένοι και κάνουν επίτηδες πολύπλοκη τη διαδικασία 

τα hp δεν ανοίγουν από κάτω, αλλά πρέπει πρώτα να περάσεις από οθόνη και πληκτρολόγιο για να φτάσεις στον επεξεργαστή και γενικά στη μητρική, με λίγα λόγια να το κάνεις τελείως βίδες 

αν ήταν να έβγαιναν μόνο από πίσω καπάκια να το συζητούσαμε, αλλά από πίσω μόνο σκληρό και ραμ μπορείς να φτάσεις 

το ξερω εχω δει σχετικο βιντεο. αξιζει λες η διαδικασια μιας και το εχω τοσα χρονια και δεν καθαριστηκε ποτε? δεν χρειαζεται και αλλαγη της παστας?

Δημοσ.

εγώ το δικό μου που το έχω 5 χρόνια, απλά το αφήνω τα ψήνεται γιατί δεν έχω καμιά διάθεση να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία όσο κι αν "πιάνουν τα χέρια μου" , έχω πει ότι μόνο σε περίπτωση που χαλάσει κανονικά θα το ανοίξω

δε ξέρω άλλωστε πόσο νόημα έχει από τη στιγμή που το βασικό πρόβλημα σε πολλά hp είναι ο κακός σχεδιασμός της ψύξης και του airflow.. οι άνθρωποι δε δίνουν καμιά βάση σε θερμοκρασίες σε πάμπολες περιπτώσεις 

κάνω μόνο φυσήματα στους αεραγωγούς του επεξεργαστή/gpu ανά διαστήματα και απλά δεν αφήνω το πρόβλημα να πάει σε πολύ επικίνδυνο σημείο

επειδή όμως τα 2.5 πρώτα χρόνια έκαιγε σκληρούς πήρα τελικά βάση με ανεμιστήρα και βρήκα την υγειά μου γιατί όσο το ακουμπούσα σε τραπέζια απευθείας ο σκληρός πήγαινε για πλάκα κοντά στους 60

με τον ανεμιστήρα τα υπόλοιπα parts δεν ψύχονται πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν, αλλά υπάρχει διαφορά και στο σκληρό συγκεκριμένα υπάρχει πολύ έντονη διαφορά, οπότε αυτό σου προτείνω να κάνεις 

δε ξέρω βέβαια οι ssd τι ανοχές έχουν, αλλά οι σκληροί ξέρω σίγουρα ότι δε τη παλεύουν και θέλουν μια βάση

το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν ξαναπαίρνω hp, έχω ήδη δώσει κοντά στο 50αρικο για σκληρό (και ευτυχώς αυτός όταν κάηκε είχε εγγύηση και δεν πλήρωσα τον 3ο) και άλλο ένα 50αρικο για τροφοδοτικό μιας και αυτά καίγονται με μαθηματική ακρίβεια και κάνα 20αρικο για βάση 

πήρα ένα λάπτοπ που διαρκώς ήθελε μερεμέτια 

αα πρέπει να δώσω και άλλο ένα 50αρικο για μπαταρία, αλλά αυτό πες είναι ψιλολογικό να μην έχει αντέξει τόσο καιρό 

Δημοσ.

γιατι λες οχι παστες και τετοια? το λεω γιατι εχω σκοπο μετα απο μερικες μερες που θα μπορεσω να τον κανω βιδες και να τον καθαρισω καλα. το μηχανημα δεν εχει εγγυηση το εχω πανω απο 6 χρονια, απλως το χειμωνα που περασε του εβαλα τα windows 8 64bit και τον ssd και δουλευει πολυ καλα.

Eπειδη γνωριζω οτι αυτο το μοντελο ερχοταν με 1γιγα μνημη,εσυ ποσο του εβαλες;εχει καποια διαδικασια να βαλεις παστουλα,και αν δεν ανοιξες ξανα λαπτοπ,αν γινει καμια ζημια θα λες,"τι ηθελα και τον ανοιξα";καλυτερα να το κανει καποιος που ξερει.Οσο και να σου παρει(δεν θα δωσεις και μια περιουσια),καλυτερα θα ειναι.Παντως ναι,μετα απο 6 χρονια θα θελει αλλαγμα η παστα.

Ειχα Hp,που εβαζες παστα σε 1 λεπτο!Εβγαινε ενα καπακι,και η ψυκτρα με 4 βιδες.Ηταν ανεξαρτητη των heatpipes!Το καλυτερο μηχανημα που περασε ποτε απο τα χερια μου!Ever!

με λίγα λόγια να το κάνεις τελείως βίδες

Ασχετο και ΟΤ,αλλα πες το αυτο και στην Acer :PΤο ανοιξα πριν 2 βδομαδες.Ιεροτελεστια ολοκληρη.

Δημοσ.

ο SSD απο μονος του δεν παραγει θερμοτητα ... τουλαχιστον οχι πολυ.

Αυτον που εχω στο desktop (samsung) που μπαινει και σε λαπτοπ, οσες φορες τον εχω πιασει μετα απο πολυωρη χρηση

ειναι παντα δροσερος...

Οποτε δες μηπως το λαπτοπ σου παραγει την θερμοτητα και την μεταφερει στον ssd, οπως ειπαν και τα παιδια απο πανω...

Δημοσ.

Ειχα Hp,που εβαζες παστα σε 1 λεπτο!Εβγαινε ενα καπακι,και η ψυκτρα με 4 βιδες.Ηταν ανεξαρτητη των heatpipes!Το καλυτερο μηχανημα που περασε ποτε απο τα χερια μου!Ever!

Το αθάνατο pavilion dv4000 από τα τελευταία pavilion που άξιζαν γιατί μετά έπιασε η κατηφόρα, ακόμα δουλεύουν τα ρημάδια όμως έχω και ενα dv5000 με ssd windows 8 κλπ αλλά αυτο δεν λυνετε τόσο εύκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...