mstavra Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Καλημέρα παιδιά, Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μία HD Video camera. Επειδή με αυτή θα αποθανατίζω τον γιο μου που τον περιμένω τέλη Οκτώβρη θέλω να είμαι 100% σίγουρος ότι τραβάει καλά και σε εσωτερικούς χώρους. Το budjet είναι γύρω στα 400-500 ευρώ και μέχρι στιγμής έχω βρει την παρακάτω: http://www.trustedreviews.com/panasonic-hc-v720_Camcorder_specs Το lux για να τραβάει με καλή ποιότητα σε εσωτερικούς χώρους πρέπει να είναι χαμηλό; Αν έχετε άλλες προτάσεις είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiJKa Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Για καλή ή κακή μηχανή, δυστυχώς, δεν μπορώ να σου πω, πέρα απ' ότι λένε όλα τα review του internet, αφού δεν την έχω. Όσον αφορά το Lux όμως, μπορώ να βοηθήσω. Είναι η ποσότητα φωτός που ρίχνει ένα κερί (1 candela) σε ένα τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας, που απέχει ένα μέτρο από το κερί. Το Minimum Lux Rating είναι η ελάχιστη ποσότητα φωτός (μετρημένη σε Lux) στην οποία, θεωρητικά, παράγει εικόνα η συσκευή. Η Wikipedia έχει μερικά χοντρικά νούμερα ενδεικτικά λέγοντας ότι 50 Lux αντιστοιχούν στο μέσω σαλόνι (με τα φώτα αναμένα) ενώ, ας πούμε, 3.5 Lux είναι μια προσέγγιση της πόλης κατά το σούρουπο. Ως 0.2-1 αναφέρουν παράδειγμα μια νύχτα με πανσέληνο. (Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακριβείς υπολογισμοί, αλλά λαμβανώμενες χοντρικά, μπορεί να σου δώσουν κάποια κριτήρια για το που θα μπορεί να τραβάει η μηχανή.) Αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για κάποιον φυσιολογικό (όχι κατ' ανάγκη εκτυφλωτικό) φωτισμό, πρέπει να είσαι εντάξει. Κράτα υπ' όψιν σου όμως ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες στο πως μετριέται το MLR και ότι ο αριθμός 3 που έδωσε ο κατασκευαστής είναι λίγο αμφιλεγόμενος καθώς αντιπροσωπεύει το ελάχιστο σημείο στο οποίο αυτός θεωρεί οτι η μηχανή παράγει αποδεκτη εικόνα. (Αν τώρα αυτή η εικόνα είναι όντος αποδεκτή είναι μια άλλη υπόθεση.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mstavra Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δηλαδή αν κατάλαβα καλά και συγχώρεσε με αν λέω χαζομάρες, αν υποθέσουμε ότι το lux 3 που δίνει ο κατασκευαστής είναι σωστό, θα έχω τη δυνατότητα με χαμηλό σχετικά φωτισμό σε σαλόνι, δωμάτιο κτλ να έχω καλά αποτελέσματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiJKa Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Σε θεωρητικό επίπεδο, ναι. Να σου ξαναεπισημάνω βέβαια ότι το τι θεωρεί αποδεκτό ο κατασκευαστής είναι αμφιλεγόμενο. (Επίσης, δεν την έχω δουλέψει ποτέ, οπότε δεν μπορώ και να σου πω κατά πόσο και εαν η ποιότητα εικόνας είναι γενικότερα καλή. Γιατί αν, για παράδειγμα, υστερεί με καλό φως οι πιθανότητες λένε ότι στον χαμηλό φωτισμό που τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν, η ζωη σου θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη και η "αποδεκτή" ποιότητα εγγραφής όχι και τόσο εξαιρετική...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα