Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 2 laptop και θέλω να μπορώ να στέλνω αρχεία με κάποιο τρόπο απ το ένα στο άλλο χωρίς την μεσολάβηση κάποιου router.

Δεν θα προτιμούσα την διαδικασία μεταφοράς πρώτα σε εξωτερικό δίσκο η φλασάκι από τον 1ο υπολογιστή και μετά μεταφορά στο 2ο υπολογιστή γιατί είναι χρονοβόρο.

Ψάχνω έναν απευθείας ασύρματο τρόπο μεταφοράς όμως η λύση του bluetooth δεν με καλύπτει ως αρχή γιατί ενδιαφέρομαι για μεγάλα αρχεία άρα το μόνο που μένει είναι μέσω wifi με κάποιο τρόπο που δεν γνωρίζω.

Σημειώνω και τονίζω πως ο ένας υπολογιστής έχει Windows 7 και ο άλλος Windows XP.

Δημοσ.
Με το WiFi το file  transfer παιζει να  είναι πιο αργό από ότι να το γράψεις σε usb. Άμα θες ευκολία και ταχύτητα ένωσε τα 2 pc με ένα ethernet.

Το να κανεις το ένα pc Access Point ( Win7 ) και το άλλο client ( WinXP ) είναι πιο φασαρία και πιο αργό.
Δημοσ.

Καλά είναι δυνατόν στην εποχή μας να μην γίνεται εύκολα αυτο που ψάχνω?

Με το bluetooth μεγάλο αρχείο δεν μεταφέρεται ποτέ και με usb μέσο αποθήκευσης πρέπει να συνδέω και να ξεσυνδέω 100 φορές αν θέλω να μεταφέρω αρχεία σε διάφορες στιγμές της ημέρας.

Έψαχνα έναν εύκολο τρόπο δημιουργίας δικτύου wifi.

Δημοσ.
-...    Γίνετε να κανεις Δίκτυο WiFi αλλα για να ρωτάς δεν ξέρεις να το κανεις και

..      θα σου φάνει δύσκολο.

---     Πιο εύκολο για σένα είναι να βάλεις καλώδιο και να κανεις Setup 2 IPs  + ότι

--      θα εχεις πολύ περισσότερη ταχύτητα.

.       Tόση ώρα που κανεις post εδώ με το καλώδιο θα είχες τελειώσει.

-.-.   Άμα θες σώνει και καλά WiFi ενώ είναι όντως χειρότερη/δυσκολότερη λύση,

.-     κανε τα Win7 Access Point και τα ΧΡ Client.

-.     Μια χαρά γίνετε στην εποχή μας WiFi transfer αρκεί να ξέρεις.

-.     η εντολή στα windows 7 είναι :

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=ONOMA key=KODIKOS

---   Εσύ θες κιόλας να το κανεις και χωρίς Access Point  που το κάνει πιο δύσκολο.

..    Δεν γίνετε να έχουμε όλα  εύκολa και χωρίς σωστό hardware, με την εντολή πάντως 

-..   θα γίνει αυτό που θες

Δημοσ.

-...    Γίνετε να κανεις Δίκτυο WiFi αλλα για να ρωτάς δεν ξέρεις να το κανεις και

..      θα σου φάνει δύσκολο.

-.-. Άμα θες σώνει και καλά WiFi ενώ είναι όντως χειρότερη/δυσκολότερη λύση,

.- κανε τα Win7 Access Point και τα ΧΡ Client.

-. Μια χαρά γίνετε στην εποχή μας WiFi transfer αρκεί να ξέρεις.

-. η εντολή στα windows 7 είναι :

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=ONOMA key=KODIKOS

--- Εσύ θες κιόλας να το κανεις και χωρίς Access Point που το κάνει πιο δύσκολο.

.. Δεν γίνετε να έχουμε όλα εύκολa και χωρίς σωστό hardware, με την εντολή πάντως

-.. θα γίνει αυτό που θες

Ναι δεν ξέρω να το κάνω και μιας και είναι και δύσκολο καλύτερα να μην μπλεχτώ καν.

Δεν αμφέβαλα πως θα γινόταν κάπως αλλά μου κάνει εντύπωση να μην μπορεί να γίνει κάπως εύκολα.

Συναντιέμαι δηλαδή με κάποιον που έχει laptop και για να του στείλω κάτι απ το δικό μου πρέπει να είμαστε ειδικοί ή να έχουμε router.

---     Πιο εύκολο για σένα είναι να βάλεις καλώδιο και να κανεις Setup 2 IPs  + ότι

--      θα εχεις πολύ περισσότερη ταχύτητα.

.       Tόση ώρα που κανεις post εδώ με το καλώδιο θα είχες τελειώσει.

Τι είναι αυτο? Δεν κατάλαβα το παραμικρό για το τί είναι και πως γίνεται.

Δημοσ.

-...   Θες να κανεις Networking και καταργείς το router που σου ρυθμίζει αυτόματα όλες τις ρύθμισις

..      του δικτύου που δεν ξέρεις να βάλεις χειροκίνητα. Έτσι αρχίζουν τα προβλήματα

---    Επειδή το router το έχουμε ξεχασμένο σε μια γωνια δεν πάει να πει πως δεν κάνει κάποια

--     σοβαρή δουλειά και συνήθως το καταλαβαίνουμε άμα χαλάσει.

.      Για να δουλέψει ένα WiFi δίκτυο με κάποιο βαθμό αυτοματοποίησης χρειάζεται router και

-.-.  αφού δεν θες hardware router πρέπει να κανεις router το καινούριγο pc σου με τα Windows 7.

.- Τα Windows 7 το κάνουν αυτό:

http://www.ishanarora.com/2009/07/29/windows-7-as-a-wireless-access-point/

-.    Άμα σου φαίνεται βουνού κανε file transfer μέσω Ethernet συνδέεις τα 2 pc με καλώδιο

---  και βάζεις χειροκίνητα IPs στα 2 μηχανήματα. Μετά πρέπει να κανεις share ένα folder

..    που θα φαίνεται στο μικρό δικτυο που θα φτιάξεις.

-..  Τώρα θα μου πεις πως βάζεις IPs, πως κανεις Shared folder etc etc. Καλός η κακός

έτσι είναι τα πράγματα και δεν είναι καθόλου δύσκολα απλός άμα δεν τα εχεις ξανακάνει

φαίνονται δύσκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...