Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι το να σκεφτεί για μένα κάτι ο αστυνομικός επειδή δεν θα απαντήσω...

θα απαντήσω οπότε θεωρητικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα, για τους άλλους δεν με νοιάζει, αυτό εννοούσα...

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τις είπαμε και τις υποχρεώσεις. Έχεις υποχρέωση να δώσεις την ταυτότητα σου, να φέρεσαι με ευγένια και να δεχθείς τυχόν έλεγχο. Σε περίπτωση που δεν έχεις ταυτότητα, είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις τους αστυνομικούς στο τμήμα, ώστε να γίνει εξακρίβωση. Εκεί τελειώνουν οι υποχρεώσεις σου. 

Δεν μπορώ να μιλήσω προσωπικά για κάτι που δεν μου έχει συμβεί. Ούτε δίνω συμβουλές για το πως πρέπει να φέρεται κάποιος. Τα δεδομένα λέω. Εγώ σου είπα και πριν πως δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να απαντήσω. Δικαίωμα μου. Κάποιος μπορεί να μην θέλει να απαντήσει. Δικαίωμα του επίσης.

Υ.Γ.: Κοπέλα είμαι. Τόσο αντρικό φαίνεται το nickname μου; :(

Πολυ αντρικο. :)

όχι το να σκεφτεί για μένα κάτι ο αστυνομικός επειδή δεν θα απαντήσω...

θα απαντήσω οπότε θεωρητικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα, για τους άλλους δεν με νοιάζει, αυτό εννοούσα...

Σωστα.Συνεργαζεσαι -και εφοσον εισαι οκ και καθαρος- πας και πινεις τον καφε σου μετα.Ουτε να κουραζεσαι ουτε τιποτα.Εαν ομως σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ βαση υπαρξη παραβιαση δικαιωματος εκει να απαιτησεις τα δικαιωματα σου.Σε πραγματικη βαση ομως οχι σε βαση προσωπικης λογικης και προσωπικου κριτηριου.

Δημοσ.

Έχετε μπερδέψει την π@@τσα με την βούρτσα μερικοί.

Δεν μιλάμε για καταχρηση βίας κλπ εδω.

Μιλάμε για ελεγχο. Ε αν σε σταματήσει αστυνομικός πρέπει να δείξεις την ταυτοτητα, να απαντησεις στις ερωτήσεις και αν το παίζεις μαγκιτσα να είσαι έτοιμος να πας και τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων (ακομα και αν εχεις την ταυτοτητα μαζί).

Τα υπόλοιπα που ακουω είναι αυτό που είπα πριν. ΠΑΙΔΑΚΙΑ ψευτοεπαναστατες που οταν έπρεπε οι γονείς τους να τους ρίξουν ένα χέρι ξύλο δυστυχώς δεν το έκαναν...

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είμαι βέβαια ιδιαίτερα αισιόδοξος για το πόσο θα δικαιωθω σε περίπτωση που καταπατηθουν...

Δημοσ.

Μιλάμε για ελεγχο. Ε αν σε σταματήσει αστυνομικός πρέπει να δείξεις την ταυτοτητα, να απαντησεις στις ερωτήσεις και αν το παίζεις μαγκιτσα να είσαι έτοιμος να πας και τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων (ακομα και αν εχεις την ταυτοτητα μαζί).

Τα υπόλοιπα που ακουω είναι αυτό που είπα πριν. ΠΑΙΔΑΚΙΑ ψευτοεπαναστατες που οταν έπρεπε οι γονείς τους να τους ρίξουν ένα χέρι ξύλο δυστυχώς δεν το έκαναν...

βασει του γνωστου νομου περι τεντιμπο'υ'σμου?

• Like 3
Δημοσ.

Έχω μείνει πίσω, η προτροπή για παιδική κακοποίηση έγινε μαγκιά.

• Like 3
Δημοσ.

Έχεις υποχρέωση να δώσεις την ταυτότητα σου. Σε περίπτωση που δεν έχεις ταυτότητα, είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις τους αστυνομικούς στο τμήμα, ώστε να γίνει εξακρίβωση.

Aυτο.

Δημοσ.

a.k.a. εσένα σε κοπάναγαν οι γονείς σου ε;

Ε ναι - δικαιολογούνται πολλά από αυτά που λες, έτσι. Περαστικά σου.

• Like 3
Δημοσ.

Τις είπαμε και τις υποχρεώσεις. Έχεις υποχρέωση να δώσεις την ταυτότητα σου, να φέρεσαι με ευγένια και να δεχθείς τυχόν έλεγχο. Σε περίπτωση που δεν έχεις ταυτότητα, είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις τους αστυνομικούς στο τμήμα, ώστε να γίνει εξακρίβωση. Εκεί τελειώνουν οι υποχρεώσεις σου.

Ακριβώς αυτό.

Όπως επίσης έχεις υποχρέωση να διευκολύνεις την έρευνα της αστυνομίας. 

Επίσης, μπορεί οι ερωτήσεις να είναι διερευνητικές αλλά δεν παύουν να αφορούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Εάν ο νομοθέτης κρίνει ότι θα πρέπει η αστυνομία να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτά, ας το θεσμοθετήσει και θα ΠΡΕΠΕΙ να υπακούσουμε όλοι. Μέχρι τότε, τα μόνα δεδομένα που μπορεί να ξέρει η αστυνομία χωρίς να γίνει ανάκριση είναι ό,τι γράφουν τα επίσημα έγγραφα του κράτους. 

Τίποτα άλλο. 

Τώρα, τα περί έργου της αστυνομίας και τα σχετικά... απλά ό,τι να 'ναι. Όλα τα επαγγέλματα παράγουν έργο. ΟΛΑ. Ακόμα και αυτό της τσατσάς.. αλλιώς δεν θα υπήρχαν επιδοτήσεις για μπουρδέλα σε μικρές πόλεις και οι βιασμοί θα αυξανόντουσαν κατακόρυφα. 

Με ό,τι ευγένεια θα φερθεί κανείς σε κάποιον επαγγελματία, με αυτή θα φερθεί σε όλους. Από τον Δ.Υ. μέχρι τον πιλότο του αεροπλάνου. Και με περισσότερη από όλους στους οδοκαθαριστές (μαζί με απορριμματοφόρα ή χωρίς), τους χασάπηδες (κρεοπώλες εννοώ και όχι γιατρούς) και τους ψαράδες. 

Υ.Γ. Ο allosmoueautos είναι ο birckoman? Γιατί οι mods δεν κάνουν κάτι για τέτοιου είδους trolls; 

Δημοσ.
Επίσης, μπορεί οι ερωτήσεις να είναι διερευνητικές αλλά δεν παύουν να αφορούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Εάν ο νομοθέτης κρίνει ότι θα πρέπει η αστυνομία να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτά, ας το θεσμοθετήσει και θα ΠΡΕΠΕΙ να υπακούσουμε όλοι. Μέχρι τότε, τα μόνα δεδομένα που μπορεί να ξέρει η αστυνομία χωρίς να γίνει ανάκριση είναι ό,τι γράφουν τα επίσημα έγγραφα του κράτους. 

Τίποτα άλλο. 

Τώρα, τα περί έργου της αστυνομίας και τα σχετικά... απλά ό,τι να 'ναι. Όλα τα επαγγέλματα παράγουν έργο. ΟΛΑ. Ακόμα και αυτό της τσατσάς.. αλλιώς δεν θα υπήρχαν επιδοτήσεις για μπουρδέλα σε μικρές πόλεις και οι βιασμοί θα αυξανόντουσαν κατακόρυφα. 

Με ό,τι ευγένεια θα φερθεί κανείς σε κάποιον επαγγελματία, με αυτή θα φερθεί σε όλους. Από τον Δ.Υ. μέχρι τον πιλότο του αεροπλάνου. Και με περισσότερη από όλους στους οδοκαθαριστές (μαζί με απορριμματοφόρα ή χωρίς), τους χασάπηδες (κρεοπώλες εννοώ και όχι γιατρούς) και τους ψαράδες. 

Υ.Γ. Ο allosmoueautos είναι ο birckoman? Γιατί οι mods δεν κάνουν κάτι για τέτοιου είδους trolls; 

Για το πρωτο θεμα ειπαμε...Διερευνητικη ερωτηση ειναι.Το ποσο προσωπικο δεδομενο ειναι το "τι κανεις σε ενα σημειο" αυτο το κρινει ο καθενας ξεχωριστα.Σιγα το προσωπικο δεδομενο δηλαδη...Το οτι οφειλεις να δωσεις τα προσωπικα σου στοιχεια δεν ειναι προσωπικα δεδομενα ?Το εξηγησα και πριν το ολο θεμα.Ο καθενας απο εκει και περα εχει το μυαλο να κρινει με βαση τον τροπο σκεψης του.

Ολα τα επαγγελματα παραγουνε εργο σαφως.Ομως καποια πραγματα αποτελουνε ανωτερα αγαθα απο καποια αλλα.Πχ το αγαθο της ασφαλειας ειναι κατα πολυ ανωτερο αγαθο απο το να φας μια μπριζολα.Δεν μειωνω φυσικα το επαγγελμα του χασαπη , μιλαω για το αγαθο αυτο καθ' αυτο και οχι για τον επαγγελματια.Το ιδιο ισχυει πχ για το αγαθο της υγειας σε σχεση με της καθαριοτητας.Και παει λεγοντας.

Επισης , μη ξεχναμε και ορισμενα θεματα : το να κανει ενα περιπολικο μηδεν ελεγχους η το να κανει 15 ελεγχους σημαινει ακριβως τον ιδιο μισθο στο τελος του μηνα.

Ποια ειναι η διαφορα ομως ?Οτι με μηδεν ελεγχους δεν εκανε το κατι παραπανω , και ισως δεν απετρεψε ορισμενες εκνομες ενεργειες , ενω με 15 ελεγχους εκανε και το κατι παραπανω και ισως απετρεψε μια οποιαδηποτε ενεργεια.Εαν καποιος λοιπον δεν δινει δεκαρα για αυτο και δεν το εκτιμαει λεγοντας πως ολα ειναι ισα και ομοια, τοτε πιστεψε με το ιδιο θα νιωσει και ο αστυνομικος.Θα κανει τα εντελως τυπικα και τερμα , δεν υπαρχει ο λογος για κατι παραπανω , αλλωστε γιατι να το κανει εφοσον θα ειναι σωστος στα απαραιτητα ?Αυτο ομως δεν νομιζω να το θελει κανεις πραγματικα ετσι ?Να βλεπει ο αστυνομικος το λαμογιο και να κοιταει αλλου και να μην κανει τα απαραιτητα επειδη πχ δεν πηρε καποιος τηλεφωνο.Αρα δεν ειναι επιχειρημα το "απλα οτι ναναι".

Θελω να πω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο αστυνομικων δουλευει απο φιλοτιμο και μονο , και εαν αυτο φυγει (προς τα εκει παει το πραγμα δυστυχως) τοτε οι διαφορες θα ειναι τεραστιες.Αυτο θα φανει βεβαια συντομα εαν συνεχιστει ετσι το πραγμα στη χωρα μας.

Δημοσ.

Αυτες ηταν οι προκλητικες ερωτησεις που σου εκαναν ?Λυπαμε αλλα θα βαλω λιγη ειρωνια εδω φιλε.. με το συμπαθειο.Μηπως επρεπε να επισκεφτεις μετα και καποιο γιατρο απο το σοκ ?Μα ελα τωρα...Αυτες οι ερωτησεις ειναι καθαρα διερευνητικες.Μπορει ειπαμε να υπηρχε συγκεκριμενο σημα που να ελεγε "ατομο με κιτρινη μπλουζα παρακολουθει οικιες κατω απο δεντρο" και να ελεγε για εσενα.

Δηλαδη καποιος γειτονας να πηρε τηλεφωνο.Μην εισαι τοσο υπερβολικος στην αντιδραση σου και στην "πονηρια" οτι δηλαδη εγινε ετσι για να σου τη σπασουνε.

Οσο αναφορα τα αρνητικα περιστατικα που λες , το 80% αφορα εντελως λαθος εκτιμηση και κακη κοινωνικη "εκπαιδευση" του πολιτη.

Διοτι ο πολιτης ουδεποτε εμαθε να ειναι συνεργασιμος με τον αστυνομικο , αλλα αντιθετα επι πολλα χρονια δημιουργηθηκε μια ριζα στην ελληνικη κοινωνια , οτι ο αστυνομικος ειναι ο δυναστης.Εαν κανω λαθος σε αυτο , τοτε να ριξω ενα κουβα κρυο νερο στο προσωπο μπας και ξυπνησω.....

.

Από τη στιγμή που είμαι ένας νομοταγής πολίτης ,απαιτω να μου φερονται με σοβαροτητα και να με σεβονται.. Απο την πρωτη στιγμη ήμουν φιλικός και συνεργάσιμος.

Ας κανει οτι ελέγχο θέλει,τα χαρτιά μου τα είχα ολά και τα ελεγξανε,το αυτοκινητο το ξεσκονισανε. Άλλα όχι να μου λένε βλακειες και να κανουν μαγκιες..

Ηταν προφανές οτι κάνανε την πλάκα τους.

Δημοσ.

Που ακριβως ηταν η μαγκια και οι βλακειες ?Σε εκεινες τις τρομερες ερωτησεις που σου εκαναν ?Αντε οκ...Λυπαμε αλλα η δικη μου λογικη βγαζει αλλο συμπερασμα τι να κανουμε ?

Και ναι ειναι πολυ αστειο να κανεις ελεγχους ,ξερεις τι πλακα εχει ?τι να σου πω...Αυτο κανει ο αστυνομικος για να διασκεδασει και να σπασει πλακα , να σου κανει ελεγχο...

Δημοσ.

Που ακριβως ηταν η μαγκια και οι βλακειες ?Σε εκεινες τις τρομερες ερωτησεις που σου εκαναν ?Αντε οκ...Λυπαμε αλλα η δικη μου λογικη βγαζει αλλο συμπερασμα τι να κανουμε ?

Και ναι ειναι πολυ αστειο να κανεις ελεγχους ,ξερεις τι πλακα εχει ?τι να σου πω...Αυτο κανει ο αστυνομικος για να διασκεδασει και να σπασει πλακα , να σου κανει ελεγχο...

Αν είσαι αστυνομικός και εχεις τη λογική αστυνομικού μπορεί να βγαζεις άλλα συμπεράσματα..

Αλλά αν είσαι νομοταγής πολίτης και εχεις τη λογική νομοταγη πολίτη προσβαλεσαι όταν σου λένε μηπως είσαι κλέφτης ,ναρκομανής κτλ και σου φερονται σαν τον ρωχαμη τη στιγμη που καθεσαι και χαλαρωνεις σε ενα μερος αναψυχης.

Άλλο να σε ελέγχουν και άλλο να σε ανακρίνουν.. Έχει μεγάλη διάφορα.

Και αν όπως λες είχαν σήμα ας μου λέγαν απο την αρχή οτι είμαι ύποπτος να ξέρω με τι έχω να κανω...όχι να πετούν υπονοούμενα.

Δημοσ.

Απο οσα λες δεν βγαινει νοημα.Λες πραγματα τα οποια εσυ κρινεις ως προσβλητικα , ομως βαση μιας κοινης λογικης δεν ειναι.

Η ερωτηση εαν εισαι χρηστης ναρκωτικων η οχι , δεν εχει καποια προσβολη στον ελεγχο.Απλα λες οχι δεν ειμαι.Η υπερβολικη αναλυση ορισμενων πραγματων φερνει αυτα τα αποτελεσματα.Οτι δηλαδη σε ρωτησανε οτι εισαι χρηστης επειδη σκοπο ειχανε την ανακριση η την μειωση της προσωπικοτητας σου , πραγμα που δεν ισχυει στο λεω με το χερι στη καρδια.

Προσβλητικο θα ηταν να εισαι πχ σε ενα παγκακι με την κοπελα σου και να κανεις οτι κανεις , και να σε ρωταει καποιος "τι κανετε εδω" ?Εκει μαλιστα.Και εγω εαν ημουν , θα ενιωθα ασχημα.

Τωρα οσο αναφορα την απαιτηση σου να σου λεει η αστυνομια για πιο λογο ηρθε , αυτο δεν προκειτε να γινει εξ αρχης.Δεν θα βγαινει ανακοινωση απο το μεγαφωνο "ηρθαμε για το σημα".Ημαρτον...Εαν ολα πανε κατ' ευχην τοτε ειναι αρκετα πιθανο να σου πουνε οι αστυνομικοι οτι ειχανε δεχτει συγκεκριμενη κληση.

Τελος , δεν εχεις βρεθει ποτε σε κατασταση κατα την οποια αντιμετωπιζεις ιδιαιτερα φιλικα ατομα τα οποια σε καμια περιπτωση δεν φαινονται υποπτα , και στην συνεχεια "ανακαλυπτεις" διαφορα εργαλεια πανω τους και σε 2 στενα πιο πισω σπασμενα οχηματα , οποτε μην βγαζεις γρηγορα συμπερασματα.Ο ελεγχος ποτε δεν ειναι τελειωμενος εαν δεν εχει τελειωσει.

Απο εκει και περα εφοσον εισαι νομοταγης , δεν εχεις κανενα θεμα και προβλημα και ουτε προκειτε ποτε να αντιμετωπισεις προβλημα.

Η διαφορα ομως ειναι οτι η λογικη του νομοταγη -Ελληνα- πολιτη δεν ειναι η λογικη του κλασσικου νομοταγη πολιτη.Εαν θεωρεις εσυ οτι ο μεσος Ελληνας πολιτης διαθετει την κοινωνικη εκπαιδευση του μεσου Ευρωπαιου (καλα Αμερικη δεν πιανω καν) τοτε ενταξει.

Οχι πως δεν ισχυει και για αστυνομικους αυτο , σαφεστατα.Ομως σε πολυ μικροτερη αντιστοιχια , αποδεδειγμενα.

Και ειχα πει ενα παραδειγμα σε καποια μηνυματα πιο πριν : για τα αεροδρομια.Πηγαινουμε στο εξωτερικο σε αεροδρομια και καθομαστε σουζα , μεχρι και τα παπουτσια μας βγαζουνε πολλες φορες.Και ερχομαστε Ελλαδα και οταν μας πουνε βγαλε την ζωνη αρχιζουνε μερικοι τις ειρωνιες και οτι αποτελει υπερβολη.Εχω δει τετοια πραγματα απειρες φορες.Εαν πηγες εξωτερικο θα δεις οτι εχω δικαιο.

.Ειναι εξαλλου δεδομενο οτι δεν γνωριζεις βασικες νομικες γνωσεις , πραγματα τα οποια ισως καποια στιγμη τυχουνε και θα πρεπει να τα γνωριζεις για να μη νομιζεις οτι θιγεται καποιο δικαιωμα.

Πχ κατι πολυ απλο που εχει τυχει σε αρκετους : εισαι μαρτυρας σε ενα περιστατικο , και οταν σου λενε οι αστυνομικοι να καταθεσεις λες (καποιες φορες δικαιολογημενα βεβαια) οτι δεν επιθυμεις η οτι φοβασε η οτι δεν θες να μπλεξεις κτλ.Ελα ομως που η μαρτυρια ειναι υποχρεωση και οχι δικαιωμα και σε περιπτωση αρνησης πας κατηγορουμενος...Αυτο ως προς το "νομοταγης πολιτης" φιλε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...