Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι τωρα καιρο να αγορασω ενα Macbook (μαλλον το Pro με 13αρα η 15αρα).

Εξωφρενικες τιμες στην Ελλαδα οποτε κοιταξα μεσω ιντερνετ....στο Amazon,το ιδιο το amazon και μια αλλη εταιρια το δινουν με περιπου 850 ευρω( οι τιμες ειναι σε δολλαρια).

Μαζι με μεταφορικα (βγαζει 15 ευρω ) - δειχνει να συμφερει παρα πολυ...

Ομως εχω ακουσει για προβληματα με δασμους....

Ξερετε τι παιζει?

Δημοσ.

Δεν καταλαβαλινω πως έβγαλες αυτά τα μεταφορικά γιατί έβαλα στο καλάθι αυτό ($ 1049,99) και δεν το στέλνει στην Ελλάδα.

Εκτός από αυτό, θα σου πρότεινα να βρεις αυτό που θέλεις είτε σε άλλο κατάστημα Amazon στην Ευρώπη είτε από Αμερική αλλά με εταιρεία, όπως η priceUSA, που αναφέρεται στο αντίστοιχο κεφάλαιο του οδηγού της υπογραφής μου που σου υπέδειξε και ο cyberrobot. Από την 3η σελίδα και μετά θα βρεις και όσα κατέγραψε ο unforgiven που αγόρασε με τον ίδιο τρόπο laptop από την Αμερική καθώς και όλα τα έξοδα που πλήρωσε.

Δημοσ.

Ναι βασικα εχω πηξει,δεν περιμενα οτι τα πραγματα θα ηταν τοσο μπερδεμενα....

Οκ λοιπον συμπερασμα δεν στελνονται απο αμερικη,γραφτηκα στο amazon.uk,παλι οι τιμες φαινονται καλυτερες συγκριτικα με εδω - 1837 ευρω για mbp 15'' retina.

Στις οδηγιες που εγραψε ο cyberrobot,λεει πως για αγορες απο το αγγλικο amazon βγαζουν το ΦΠΑ τους και επιβαλουν ελληνικο...ξερουμε πως γινεται αυτη η μετατροπη?

Δημοσ.

Στο checkout αλλάζει ο ΦΠΑ από 20% σε 23% επειδή το αγγλικό κατάστημα έχει ελληνικό ΑΦΜ.

ΥΓ

Ο οδηγός που έγραψε ο cyberrobot είναι αυτός της υπογραφής μου.

Δημοσ.

Μιας και εγώ βρίσκομαι σε φάση αγοράς macbook pro (13" όπως το κόβω) και το έχω ψάξει αρκετά θα σου πω τι έχω βρει μέχρι στιγμής.

Αν κάνεις αγορά από το amazon.co.uk ή από το notebook.de (φαίνεται πολύ καλό και οργανωμένο κατάστημα που υποστηρίζει και αποστολή με αντικαταβολή αν δεν κάνω λάθος) θα κερδίσεις σε σχέση με τις εγχώριες τιμές εώς και 300 ευρώ! (ανάλογα και το μοντέλο βέβαια, εγώ πχ αναφέρομαι στο rmbp 13).

Επίσης άλλη μια λύση θα ήταν να ρίξεις μια ματιά στον electronic-king στο ebay, αυτός τα φέρνει από αμερική αλλά τα στέλνει από αγγλία σε εμάς οπότε πάλι δεν πληρώνουμε δασμούς κλπ. Διαβάζω πολλά αρνητικά βέβαια για αυτόν, όπως καθυστερήσεις, λάθος αποστολές κλπ αλλά αν πάρεις το ρίσκο γλυτώνεις ακόμα 100 ευρώ περίπου.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιταξα και ενα αλλο post,για mbp 13 πηγαινα και εγω,απ'οτι φαινεται συμφερει να περιμενεις για τις νεες εκδοσεις retina-ειναι σε ενα ποστ για τα μακ,αν δεν το εχεις δει τσεκαρε το,εχει πεσει εκτενης κουβεντα.

Γενικοτερα ειδα οι τιμες ειτε απο amazon ειτε ebay ειναι σχετικα ιδιες,με ενδιαφερει ομως αυτο το κερδος και στη τελικη γιατι να το χαρισω στους δικους μας που τα πουλανε χρυσα?!

Απλα εκει εγκειται η απορια μου,γραφτηκα amazon.uk και εφτασα μεχρι πριν δωσω τα στοιχεια της καρτας,προφανως εκει η τιμη εχει ηδη αλλαχτει στα ελληνικα δεδομενα αυτο δεν μου λετε?(εχω βαλει και ελληνικη διευθυνση).

Σορρυ ειμαι πιεστικος αλλα μιας που ειναι η πρωτη μου αγορα και δεν ειναι ψιλολογια,ειπα να το ξεψαχνισω.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω που έχεις μπλεχτεί με το θέμα.

Στο Amazon (γενικά, και όχι μόνο στο αγγλικό) μπορείς να φτάσεις ένα βήμα πριν την τελική παραγγελία, να δεις όλες τις χρεώσεις (μεταφορικά, ΦΠΑ), να αλλάξεις το νόμισμα αγοράς (συνηθως το δίνει σε ευρώ αλλά λόγω προνομιακής ισοτιμίας το γυρίζουμε στο νόμισμα της χώρας που ψωνίζουμε) και μετά αποφασίζεις αν θα κάνεις το κλικ της παραγγελίας.

Ειδικά, στο αγγλικό, πληρώνουμε ΦΠΑ 23% αντί 20% που είναι ο αγγλικός. Μπορείς να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου, για το μέλλον, και αν σε συμφέρει προχωράς σ' αυτή ή σε άλλη αγορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...