Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ότι αφορά τα εσωτερικά του laptop θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι σαπάκια γιατί έγινε "ειδική" παραγγελία και στο πίσω μέρος υπάρχει μεταλλική πλακέτα που γράφει ότι "κτίστηκε" στο όνομα του κατόχου του.

Η "πανουκλα" στις 8ΧΧΧ κ.λπ., εχει να κανει με την Nvidia   :cry:

Edit: για τις Nvidia vga υπηρχαν και αποφασεις παρατασης εγγυησης-αντικαταστασης!

(ειδικα για το συγκεκριμενο προβλημα, νομιζω μεχρι 4ετια μετα την αρχικη αγορα τους) 

Επεξ/σία από TheDevilMayCare
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαίνεται ότι έχεις απόλυτο δίκιο.

Μόλις μου τηλεφώνησε ο τεχνικός και είπε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην κάρτα (8700M GT) στην οποία φαίνεται να έχει ξεκολλήσει το τσιπάκι. Έψαξε, λέει, στο ίντερνετ και είναι ακριβές αλλά μπορεί να προσπαθήσει να το κολλήσει χωρίς εγγύηση για το πόσο θα κρατήσει.

Τι γνώμη έχεις για την κατάσταση;

ΥΓ

Έψαξα και εγώ στο ebay και βρήκα, εκτός από πολλές μεταχειρισμένες, μια καινούργια στη Γερμανία με 139€ (συζητήσιμη), με 15€ μεταφορικά, που μπορεί να έρθει μέχρι την επόμενη ΠΑ.

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ.

Καλησπερα!

[Βουλωμενο γραμμα διαβαζω λεμε, χιχιχι :-D ]

Ο φιλος σου ηταν ατυχος => εφερε το λαπτοπ @ Ελλαδα μαζι του, κατακαλοκαιρο...
Σε θερμοκρασιες Καναδα, σαφως καθυστερουνταν πιθανη εμφανιση προβληματος.

Διχως να ξερω ποτε αγοραστηκε ακριβως και ποια επεκταση εγγυησης ειχε δωθει,
ειδικα για προβληματα Nvidia (π.χ. η Apple ειχε δωσει 4 χρονια), θα εψαχνα 1ο & 
καλυτερο, αυτο: μηπως -στον ευνομουμενο Καναδα!- καταναλωπροστατευεται :shifty:

Απο κει και περα, εφοσον η vga του ειναι mxm, κοιταζει τι επιλογες υπαρχουν: 
http://www.ebay.com/dsc/i.html?LH_BIN=1&LH_TitleDesc=1&_sacat=0&_from=R40&_nkw=M15X+mxm&_sop=15
^^ εδω ebay αποτελεσμα πολυ γρηγορα, εσεις θα κανετε ενδελεχη αναζητηση  

Εννοειται πως:
- παιρνει μονο καποια που, να εχει δοκιμαστει οτι, υποστηριζεται απο το μοντελο του
- αποφευγει απολυτα να παρει Νvidia 8XXX -εκτος ξερωγω κι αν του την χαριζουνε  :-(

• Like 1
Δημοσ.

@axel12p

20€ θα πλήρωνα για τη διάγνωση και ζήτησε 50 για την επισκευή χωρίς να δίνει εγγύηση για το πόσο θα κρατήσει.

@The Devil

Ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλές σου.

Το laptop έχει έρθει όλα τα καλοκαίρια στην Ελλάδα και φέτος ήρθε και το χειμώνα αλλά ... η στάμνα πάει στη βρύση πολλές φορές αλλά μία φορά θα σπάσει ...

Θα τις μεταφέρω στον ξάδελφο τις οδηγίες σου ώστε να αποφασίσει τι θα κάνει όταν επιστρέψει στον Καναδά τον άλλο μήνα.

Δημοσ.

Σχετικα με το ποιες mxm vga μπορειτε να βαλετε, υπαρχουν οι εξης δυνατοτητες

http://alienwareusersupport.weebly.com/m15x-r12.html

R1 ^^
B)
http://alienwareusersupport.weebly.com/m15x-r2.html

R2 ^^

Edit:
Εαν θελεις πληροφοριες, για τεχνικο που εμπιστευομαι,
-δεν ειμαι εγω αυτος, χιχι!- με ρωτας εδω, ή και σε p.m.

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως δεν γνωρίζω αρκετά γύρω από το συγκεκριμένο laptop, αλλά θέλω να ρωτήσω πώς καταλήγεις ότι οι κάρτες mxm μπορούν να αντικαταστήσουν τις Nvidia 8ΧΧΧ που τοποθετούνται σ' αυτά τα laptops.

Σε ότι αφορά στον τεχνικό, θα ήταν χρήσιμη η πληροφορία πριν πάω το laptop σ' αυτούς που γνωρίζω αλλά θα επανέλθω αφού το παραλάβω σε λίγες ώρες, ελπίζω σε λειτουργία.

Δημοσ.

Ίσως δεν γνωρίζω αρκετά γύρω από το συγκεκριμένο laptop, αλλά θέλω να ρωτήσω πώς καταλήγεις ότι οι κάρτες mxm μπορούν να αντικαταστήσουν τις Nvidia 8ΧΧΧ που τοποθετούνται σ' αυτά τα laptops.

Σε ότι αφορά στον τεχνικό, θα ήταν χρήσιμη η πληροφορία πριν πάω το laptop σ' αυτούς που γνωρίζω αλλά θα επανέλθω αφού το παραλάβω σε λίγες ώρες, ελπίζω σε λειτουργία.

Δεν εχω τον "ασθενη" μπροστα μου ανοιχτο, αλλα: η vga που εδειξες απο το Γερμανικο ebay ειναι mxm,

το site alienwareusersupport δειχνει ολες τις mxm -> S.O.S.: εκεινο που πρεπει να προσεξεις ειναι ποιες

ειναι συμβατες = ποια mxm version εχεις (καθως δεν ειναι ολες ιδιες & δεν ταιριαζουν στην τοποθετηση)

Εκτιμηση μου ειναι οτι: καλυτερα να πατε σε ΑΤΙ μερια! Π.χ. νομιζω μια 4650-70 θα ηταν o.k.

Στο σεναριο που θελετε να τη κρατησετε αν γινει σωστα & με τροπο που να σε "εξασφαλιζει",

(δηλαδη να δωθει κι ετησια εγγυηση γι' αυτο) θα σου στοιχισει τελικα πανω-κατω οσο οι ATI...

Αν δεν σας δωσουν εγγυηση, να το ξερεις απο τωρα, οτι θα ξαναχαλασει

-εκτος κι αν ο ξαδερφος σου μενει...επανω στον αρκτικο κυκλο => ψυγειο!-

Μη παροχη εγγυησης, μπορει να σημαινει...ακομη και φουρνισμα της :shock: 

Ειναι σημαδι, εργασιας-πασαλλειματος 100%. Γιατι να θελετε κατι τετοιο?

Δημοσ.

Εκτιμηση μου ειναι οτι: καλυτερα να πατε σε ΑΤΙ μερια! Π.χ. νομιζω μια 4650-70 θα ηταν o.k.

Στο σεναριο που θελετε να τη κρατησετε αν γινει σωστα & με τροπο που να σε "εξασφαλιζει",

(δηλαδη να δωθει κι ετησια εγγυηση γι' αυτο) θα σου στοιχισει τελικα πανω-κατω οσο οι ATI...

Ακριβώς αυτό. Πιστεύω είναι η καλύτερη λύση και το κόστος λογικά θα είναι το ίδιο με λιγότερο ρίσκο και ταλαιπωρία.

Δημοσ.

Παρέλαβα το laptop το πρωί αφού διαπίστωσα τη λειτουργία του.

Το έδωσα στον ξάδελφο ο οποίος το δουλεύει από το μεσημέρι και είναι πολύ ικανοποιημένος (μέχρι στιγμής).

Ο τεχνικός είπε ότι το καθάρισε από σκόνες (ένα ελαφρύ καθάρισμα με πινέλο και φύσημα έκανα και εγώ στα δύο μικρά ανεμιστήρια που βρήκα όταν το άνοιξα) και άλλαξε την πάστα. Είπε ότι αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται από την υψηλή θερμοκρασία, όπως είπες και εσύ. Του είπα αυτό που είπες για τις κάρτες 8ΧΧΧ και απάντησε ότι η Nvidia, διαπιστώνοντας το πρόβλημα με τις κάρτες αυτές, έβγαλε νέες με την ένδειξη rev 2. Δεν ξέρω αν αυτό αληθεύει αλλά αυτό που ενδιαφέρει, προς το παρόν, είναι να λειτουργήσει το laptop μέχρι τα μέσα ΣΕΠ που θα επιστρέψει ο ξάδελφος στο Μόντρεαλ.

Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές και τις προτάσεις, τις οποίες θα στείλω στον ξάδελφο με link σ' αυτό το topic.

Δημοσ.

Δηλαδη, στην ουσια, δεν ξερεις τι του εκανε...απλως εισαι happy customer, γιατι (προς το παρον) δουλευει.
Κοιταξε, κι εσυ ο ιδιος να φουρνιζες την καρτουλα, του κερατα +2-3 μηνες λειτουργιας o.k. θα στους εβγαζε.
:whistle:

Απο τη στιγμη που αποδεχεσαι οτι, κατι δε θα το διορθωσεις μονος σου -και επομενως καμποσο θα κοστισει-
καλο ειναι να γινεται εργασια σωστη [εκτος και θελει καποιος, εστω να δουλευει, μεχρι να το πουλησει αλλου...] 

Δημοσ.

Τώρα, κάπου σε χάνω.

Αυτή είναι η πιο εύκολη και ΑΜΕΣΗ λύση για να χρησιμοποιήσει ο κάτοχος το laptop του και εσύ μου λες, Όχι, έπρεπε να επιλέξει τη λύση να φέρει από κάποιο σημείο του πλανήτη νέα κάρτα (σε πόσες μέρες άραγε και με ποιο κόστος + μεταφορικά; ), να την τοποθετήσει και ... αν προλάβει να ολοκληρωθούν όλα αυτά μέχρι να φύγει, ΟΚ, αλλιώς να το αφήσει εδώ για του χρόνου.

Το έχει και το λειτουργεί, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, και είναι ευχαριστημένος που διαβάζει τα μηνύματά του και μαθαίνει τα νέα του κόσμου και της χώρας που ζει.

Ας του ευχηθούμε να λειτουργήσει έτσι, όσο περισσότερο γίνεται....

Δημοσ.

Για μισο λεπτο, ολα αυτα τα γραφεις εσυ μονος σου τωρα. Δεν τα εγραψα πουθενα εγω.

Ποιο αλλο μερος του πλανητη? Μου εδωσες ebay link, κι απαντησα επισης με ebay link.
[o.k., πιθανολογησα οτι αυτο σας εξυπηρετει, για τον οποιονδηποτε λογο, περισσοτερο]  

Θελεις την ΙΤ pro μου απαντηση? Σε κοστος/αποδοση, δεν ειναι βελτιστη επιλογη.
Σαν να αγοραζω κινεζικο τροφοδοτικο αντι για επωνυμο ενα πραγμα.
Το οτι ισως το παιρνω μισοτιμης, δεν λεει τιποτα. Τελεία. 

Να εισαι/στε καλα! 

Δημοσ.

Έδωσα ένα ebay link για την κάρτα που ήταν όμοια με αυτή που φοράει το laptop. Η κάρτα βρίσκεται στη Γερμανία και θέλει μια βδομάδα περίπου έως 10 μέρες να έρθει στην Ελλάδα. Έδωσες κάποια links για άλλες κάρτες (και σωστά, όπως λες) που βρίσκονται, όμως, οι περισσότερες, στο Hong Kong και, όπως γνωρίζουμε όλοι, η αποστολή ενός δέματος από εκεί χρειάζεται περίπου ένα μήνα.

Ο ξάδελφος ήθελε άμεση λύση για να χρησιμοποιήσει το laptop το διάστημα που ια μείνει ακόμη στην Αθήνα.

Νομίζω ότι ήταν η καλλίτερη λύση αυτή που κάναμε και μακάρι να κρατήσει για μεγάλο διάστημα η κόλληση, με όποιο τρόπο έγινε.

Έχω πει επανειλημμένα ότι με βοήθησες πολύ με τις συμβουλές-οδηγίες σου και σ' ευχαριστώ για μία φορά ακόμη.

Να είσαι και εσύ καλά και να δίνεις βοήθεια και συμβουλές στα μέλη του forum.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...