Προς το περιεχόμενο

LG G2: Nέα standards στο σχεδιασμό των Smartphones

insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τώρα όμως το λένε τα στατιστικά, τα νούμερα, οι ειδήσεις και ο νόμος του Moore.

ποια στατιστικά; είδες κανένα να μη χρησιμοποιεί υπολογιστές και να χρησιμοποιεί tablets αποκλειστικά ή μήπως ή μείωση στις πωλήσεις (= έχω μια χαρά pc και δεν το αλλάζω) σημαίνει ότι ξαφνικά αχρηστεύτηκαν και τα πετάξαμε στα σκουπίδια; 

ας σκεφτόμαστε λίγο λογικά, κάποια στιγμή το μόνο που θα συμβεί είναι να δυναμώσουν τόσο οι mobile συσκευές ώστε να πέσουν οι πωλήσεις τους (= έχω μια χαρά συσκευή και δεν την αλλάζω) και να ξεφουσκώσει επιτέλους αυτή η φούσκα 

τα tablet θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως συμπλήρωμα και τα κινητά ως κινητά και smartphones 

όσο για τις φωτογραφικές με το ζόρι προσπαθούν να φτάσουν τα επιπέδα μια φθηνής compact της πλάκας και απέχουν ακόμα αρκετά (και μη μου πεις για το νόκια/pureview με τη πλάτη κουασιμόδου) 

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ας σκεφτόμαστε λίγο λογικά, κάποια στιγμή το μόνο που θα συμβεί είναι να δυναμώσουν τόσο οι mobile συσκευές ώστε να πέσουν οι πωλήσεις τους (= έχω μια χαρά συσκευή και δεν την αλλάζω) και να ξεφουσκώσει επιτέλους αυτή η φούσκα

Ποιος δε σκέφτεται λογικά τώρα; :-D

Πού είναι το παράλογο;

Που δεν προχωράμε την υπερτονισμένη με κόκκινο φράση στη λογική της συνέχεια. Δηλαδή, φορητές συσκευές με επαρκή ισχύ θα αντικαταστήσουν για πολλούς τα PC, όχι για όλους, και όχι αμέσως. Επίσης η απλούστερη λογική (και η ειδησεογραφία) λέει ότι η ισχύς των φορητών συσκευών θα συνεχίσει να αυξάνεται διαρκώς, οπότε σε πέντε χρόνια για παράδειγμα θα μπορούμε να έχουμε συσκευές 10 φορές ισχυρότερες από το LG G2, σε δέκα 20 φορές κτλ. Απορώ και γω τόσο καιρό πόση νοητική δύναμη χρειάζεται για να τα σκεφτεί κάποιος αυτά τα απλά, δεν απορείτε μόνο εσείς.

Πες μου πόσοι θα δώσουν το note 2 για 3..

Σαν απάντηση στα παραπάνω τα smartphone έφτασαν μια αξιόλογη ωριμότητα στην προηγούμενη γενιά, δηλαδή Note 2, S3, iphone 5, Nokia 920 κτλ ήδη πραγματοποιούν πολλές εργασίες με ικανοποιητική άνεση οπότε η αναβάθμιση δεν είναι προτεραιότητα και προσωπικά σκέφτομαι να χτυπήσω το LG G ή κανένα S3 αν τα βρω σε συμφέρουσα τιμή. Βέβαια οι εταιρίες πρέπει να εμφανίζουν κέρδη και το marketing παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτή τη βιομηχανία, γι'αυτό διαφημιστικά τερτίπια (στα οποία ανήκουν και οι παρουσιάσεις νέων προϊόντων) χρησιμοποιούνται κατά κόρον για να πείσουν τον κόσμο να ψωνίζει.

• Like 1

Που δεν προχωράμε την υπερτονισμένη με κόκκινο φράση στη λογική της συνέχεια. Δηλαδή, φορητές συσκευές με επαρκή ισχύ θα αντικαταστήσουν για πολλούς τα PC, όχι για όλους, και όχι αμέσως. Επίσης η απλούστερη λογική (και η ειδησεογραφία) λέει ότι η ισχύς των φορητών συσκευών θα συνεχίσει να αυξάνεται διαρκώς, οπότε σε πέντε χρόνια για παράδειγμα θα μπορούμε να έχουμε συσκευές 10 φορές ισχυρότερες από το LG G2, σε δέκα 20 φορές κτλ. Απορώ και γω τόσο καιρό πόση νοητική δύναμη χρειάζεται για να τα σκεφτεί κάποιος αυτά τα απλά, δεν απορείτε μόνο εσείς.

Σαν απάντηση στα παραπάνω τα smartphone έφτασαν μια αξιόλογη ωριμότητα στην προηγούμενη γενιά, δηλαδή Note 2, S3, iphone 5, Nokia 920 κτλ ήδη πραγματοποιούν πολλές εργασίες με ικανοποιητική άνεση οπότε η αναβάθμιση δεν είναι προτεραιότητα και προσωπικά σκέφτομαι να χτυπήσω το LG G ή κανένα S3 αν τα βρω σε συμφέρουσα τιμή. Βέβαια οι εταιρίες πρέπει να εμφανίζουν κέρδη και το marketing παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτή τη βιομηχανία, γι'αυτό διαφημιστικά τερτίπια (στα οποία ανήκουν και οι παρουσιάσεις νέων προϊόντων) χρησιμοποιούνται κατά κόρον για να πείσουν τον κόσμο να ψωνίζει.

Δεν νομίζω ότι ο qsis εννοούσε πως οι φορητές συσκευές θα αποκτήσουν επαρκή ισχύ για να αντικαταστήσουν τα PCs. Και εγώ είπα κάτι παρόμοιο, αλλά εννούσα ότι, αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα, το hardware των κινητών θα είναι πολύ δυνατότερο από το υπάρχον mobile software. Ήδη το "ποταπό" hardware του nexus 7 χειρίζεται πάρα πολύ καλά την 4.3.

Τί σημασία έχει αν του χρόνου το G3 θα είναι 3 φορές ταχύτερο από το G2, από την στιγμή που το software θα τρέχει το ίδιο καλά σε καθημερινή χρήση (και όχι σε benchmarks) και στις δύο συσκευές;

Οι φορητές συσκευές κάποια στιγμή πράγματι θα αντικαταστήσουν τις σταθερές-αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα. Και όταν λέω "έτσι", εννοώ αν δεν υπάρξει το επόμενο βήμα στο software, που να απαιτήσει πολύ δυνατό hardware. Το real racing 3 στα κινητά φυσικά δεν είναι όσο καλό είναι το Gran Turismo, αλλά είναι αρκετά καλό, ώστε να αποτελεί μία αξιοπρεπή εναλλακτική. Αν το Gran Turismo δεν βρει κάτι το εντυπωσιακό για να μας δώσει και που να απαιτεί ισχυρό hardware, είναι μοιραίο κάποια-κοντινή-στιγμή το Real racing 5 να μην είναι πραγματικά χειρότερο.

• Like 2

Καλή προσπάθεια, αλλά νομίζω θα περιμένω να βγούνε κινητά με ανάλυση οθόνης 4k, όπως στις τηλεοράσεις....

Γιατί όλοι υιοθετούν το μάρκετινγκ του 1080p; Δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από την 720p ανάλυση!  Μια χαρά πάντως η νέα πρόταση LG....δεν μου αρέσουν τα κινητά με τόσο μεγάλη οθόνη αλλά αυτή τη στιγμή είναι ακόμα καλύτερο από s4 και one. Για να δούμε και το αδελφάκι του το nexus 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...