Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

-...  Οι ψυχτρες είναι για την σταθερότητα του Thomson σαν συσκευή router για να μην κολλάει από overheating

..    μετά από πολλές ώρες λειτουργίας σαν modem και σαν access point ( και η κάρτα WiFi ζεσταίνεται ).

Γενικά ότι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω μια συσκευή το κανω γιατί να έχει bare τα chips χωρίς Heatsinks 

είναι λίγο βλακεία και τα heatsinks είναι παμφτηνα στο ebay δεν υπάρχει λόγος να μην να τα παρεις.

Tο pigtail σου είναι περίεργο τι είναι αυτό που έχει στην μέση καλυμμένο με heatshrink ?
Η συγκεκριμένη Version του Thomson είναι πολύ καλή και ίσος είναι καλύτερο και από πολλά μεταγενέστερα modem.
Δημοσ.

Θα δοκιμάσω τη δεύτερη λύση με την αλλαγή στο hardware και την τοποθέτηση μεγαλύτερης κεραίας.

Το έχει εφαρμόσει κανείς για να μου τη γνώμη του?

απλα να αναφερω οτι βαζοντας μεγαλυτερη κεραια μην περιμενεις οτι ξαφνικα το ρουτερ θα απογειωθει και θα πιανει 10 δωματια πιο περα.ειναικαι ατομα που αλλαξαν την κεραια και εβαλαν μεγαλυτερη και δεν ειδαν απολυτως καμια διαφορα η καποιοι που ειδαν ελαχιστη διαφορα.

Δημοσ.

-...   Απλά πρέπει να διαλέξεις quality pigtails και καλή Antenna γιατί υπάρχουν πολλές που είναι

..     μαϊμουδιά και απλός είναι μεγάλες μονο σε μέγεθος και όχι σε dbi. Εγώ πήρα μια alfa omni

---   που θεωρητικά πρέπει να είναι καλή.

--    Πολύ μεγάλη διαφορα δεν θα έχει γιατί απλά τα laptop δεν πιάνουν πολύ μακριά με την

.     εσωτερική κάρτα. Άμα κανεις όμως το MOD του Thomson και παρεις και μια Alfa AWUS036H

-.-.  USB wifi θα είναι η μέρα με την νύχτα. Πρέπει να κανεις upgrade και τις 2 μεριές του Link για

.-    να είσαι 100% σωστός.

-.    Όμως το Mod του Thomson κάνει καμια 10ria euro δεν υπάρχει λόγος να μην το κανεις και

---   ας μην έχει και τρομερή διαφορα.

..
-..

Δημοσ.

-...   Απλά πρέπει να διαλέξεις quality pigtails και καλή Antenna γιατί υπάρχουν πολλές που είναι

..     μαϊμουδιά και απλός είναι μεγάλες μονο σε μέγεθος και όχι σε dbi. Εγώ πήρα μια alfa omni

---   που θεωρητικά πρέπει να είναι καλή.

--    Πολύ μεγάλη διαφορα δεν θα έχει γιατί απλά τα laptop δεν πιάνουν πολύ μακριά με την

.     εσωτερική κάρτα. Άμα κανεις όμως το MOD του Thomson και παρεις και μια Alfa AWUS036H

-.-.  USB wifi θα είναι η μέρα με την νύχτα. Πρέπει να κανεις upgrade και τις 2 μεριές του Link για

.-    να είσαι 100% σωστός.

-.    Όμως το Mod του Thomson κάνει καμια 10ria euro δεν υπάρχει λόγος να μην το κανεις και

---   ας μην έχει και τρομερή διαφορα.

πραγματι υπαρχουν φτηνες κεραιες με χαλια ποιοτικα καλωδιο και υπαρχουν και καλωδια Low loss κτλ.ναι σιγουρα για 10 ευρω το κανεις δεν ειναι θεμα απλα το λεω γιατι μερικοι νομιζουν οτι θα αλλαξουν κεραια και θα γινεται χαμος.ναι σκοπος ειναι να φτιαχτουν και οι 2 πλευρες.απλα και η awus θελει προσοχη διοτι φτανει μεχρι 0,5 watt και καποιες μεχρι 1 watt που δεν εχει νοημα να βαλει καποιος την καρτα να παιζει τοσο πολυ.

Δημοσ.

Παρακολουθώ το θέατρο του παραλόγου.

Ο @kinezos69, θέλει ασύρματη επέκταση του δικτύου του, πράγμα που με τις συσκευές που έχει απλά δεν γίνεται, όπως σωστά προανέφεραν κάποιοι φίλοι.

Εν τούτοις έχει ανοίξει διάλογος σχετικά με έναν, κατά τα άλλα, καλό οδηγό που όμως δεν έχει εφαρμογή στο παρόν θέμα μιας και προϋποθέτει την ενσύρματη σύνδεση μεταξύ των 2 συσκευών.

Πιθανόν να παίξει, όπως έγραψε και ο @poulinos, αν και τα 2 έχουν WDS και φυσικά να συνεργάζονται έστω και με χαμηλή ασφάλεια.

Λοιπόν αναθεωρώ εν μέρη αυτό που έγραψα, καθώς μου είχε διαφύγει το μήνυμα #8 που έγραψε ο @kinezos69, ότι θ' ακολουθήσει την 2η λύση, εξού και τα υπόλοιπα σχετικά με το modification μηνύματα.

Δημοσ.

Παρακολουθώ το θέατρο του παραλόγου.

Ο @kinezos69, θέλει ασύρματη επέκταση του δικτύου του, πράγμα που με τις συσκευές που έχει απλά δεν γίνεται, όπως σωστά προανέφεραν κάποιοι φίλοι.

Εν τούτοις έχει ανοίξει διάλογος σχετικά με έναν, κατά τα άλλα, καλό οδηγό που όμως δεν έχει εφαρμογή στο παρόν θέμα μιας και προϋποθέτει την ενσύρματη σύνδεση μεταξύ των 2 συσκευών.

Πιθανόν να παίξει, όπως έγραψε και ο @poulinos, αν και τα 2 έχουν WDS και φυσικά να συνεργάζονται έστω και με χαμηλή ασφάλεια.

Λοιπόν αναθεωρώ εν μέρη αυτό που έγραψα, καθώς μου είχε διαφύγει το μήνυμα #8 που έγραψε ο @kinezos69, ότι θ' ακολουθήσει την 2η λύση, εξού και τα υπόλοιπα σχετικά με το modification μηνύματα.

δυστυχως το wds με thomson ειναι πολυ αμφιβολο να παιξει σωστα και ο φιλος δεν εχει δυο thomson>με μεγαλυτερη κεραια δεν θα δει καμια τρομερη διαφορα οποτε τον βλεπω σε repeater πραγματι.

Δημοσ.

Λοιπόν, ενημερώνω για το τι έκανα τελικά:

Αντάλλαξα το δικό μου Thompson με ίδιο ενός φίλου που όμως έχει βύσμα για pigtail (φοραει δλδ την πλακέτα που αναφέρει ο Universal Soldier). Έβγαλα την μαμίσια κεραία και έβαλα μεγαλύτερη. Το αποτέλασμα είναι αρκετα καλό, δεδομένου το ότι πλέον έχω σήμα σε όλο το σπίτι. Και να σκεφτείτε ότι δεν τη στερέωσα με θερμοκόλλα όπως προτείνει ο φίλος και είναι ακουμπισμένη στον τοίχο. Φαντάζομαι με καλύτερη στήριξη, θα έχω και καλύτερα αποτελέσματα.

Το ερώτημα που θέλω να θέσω είναι αν υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης της πλακέτας του ρούτερ ή όχι?

Δημοσ.

Δεν έχει καμια σχέση με τα temps του modem.

Το pigtail κανονικά βιδώνει πάνω στο κουτι και η θερμοκολλα είναι απλός για extra support γιατί βάλε - βγάλε την antenna καμια φορα μπορεί να ξεβιδώσει.

Δημοσ.

Λοιπόν, ενημερώνω για το τι έκανα τελικά:

Αντάλλαξα το δικό μου Thompson με ίδιο ενός φίλου που όμως έχει βύσμα για pigtail (φοραει δλδ την πλακέτα που αναφέρει ο Universal Soldier). Έβγαλα την μαμίσια κεραία και έβαλα μεγαλύτερη. Το αποτέλασμα είναι αρκετα καλό, δεδομένου το ότι πλέον έχω σήμα σε όλο το σπίτι. Και να σκεφτείτε ότι δεν τη στερέωσα με θερμοκόλλα όπως προτείνει ο φίλος και είναι ακουμπισμένη στον τοίχο. Φαντάζομαι με καλύτερη στήριξη, θα έχω και καλύτερα αποτελέσματα.

Το ερώτημα που θέλω να θέσω είναι αν υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης της πλακέτας του ρούτερ ή όχι?

v8 ειχες και πηρες το v7 απο τον φιλο σου η το αναποδο??

Δημοσ.

Το V8 δεν έχει θέση για pigtail το V7 έχει

οκ αυτο ηθελα.απλα το v8 το θεωρω λιγο καλυτερο και πιο stable απο το v7.δεν το λεω επειδη το v8 εχει wifi n στα 65 Mbps αλλα γενικοτερα.το μεγαλο μειον του v8 βεβαια ειναι οτι αργει να bootarei διπλο χρονο απο το v7.και το v7 Που πηρε ο φιλος μας καλο θα ειναι να του βαλει ειτε το 8.2.6.5 το firmware to generic ειτε το 8.2.7.8 αν θυμαμαι καλα της forthnet.μην κρατησει το firmware 7.x.x.x που ειναι παλιο.ευχαριστω για την απαντηση.απλα σε ρωτησα επισης επειδη ο φιλος στην αρχη ειπε οτι εχει το v7 αρα εδωσε το v7 και πηρε αλλο v7?στην αρχη θεωρησα οτι εδωσε το v7 και πηρε το v8 αλλα εσυ μου λες το αντιθετο.ισως να υπαρχει πιο παλια παρτιδα v7 που να μην εχει pigtail..πρεπει να ανοιξω ενα v8 που εχω να δω απο περιεργεια.

Δημοσ.

Eχει δεν έχει βύσμα ας ακονίσουμε λίγο τα κολλητήρια μας.

δεν σκοπευω να αλλαξω κεραια εγω στα 2 thomson απλα θελω να δω για να ξερουμε.κατα τα αλλα οπως καταλαβα εστω και μετα απο αρκετο καιρο οτι δεν ειναι μονο το να εισαι καλος με το κολλητηρι αλλα και να εχεις και σωστο κολλητηρι.every tool for the right job.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...