Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά και καλώς σας βρήκα!

Έχω έναν υπολογιστη με:

Μητρικη gigabyte p35 ds4

Επεξεργαστη intel c2d e6750 2,67ghz

Κάρτα γραφικών nvidia 8800gt

Μνήμη 2gb 800mhz

Ξαφνικά γύρναω απο διακοπές και δεν ανοίγει. Πατάω το κουμπί, ανάβουν τα λαμπάκια, γυρνούσαν οι ανεμιστήρες αλλα η μητρικη δεν κάνει post, ουτε γράμματα δεν φαίνονται στην οθόνη κλπ. Κρατάει έτσι για κανα 15δευτ και μετα σβήνει. Μετα απο 3δευτ ξαναανοιγει μόνος του και ξανά σβήνει μετα απο 1δευτ.

Τα εξαρτήματα μνήμη, κάρτα γραφικών και σκληρός δοκιμάστηκαν σε άλλο υπολογιστη και δουλεύουν. Το τροφοδοτικο δουλεύει μια χαρα αν το βραχυκυκλωσω και σε λίγο θα το δοκιμάσω και αυτό αλλού. Το μόνο πρόβλημα ειναι οτι δεν δουλεύει το ανεμηστηρακι της ψυκτρας αλλα αν το με συνδέσω απο το cpu_fan και το βάλω αλλου δουλεύει.

Απο μόνος μου σκέφτομαι οτι θα έχει χαλάσει η ο επεξεργαστής η η μητρικη. Εντύπωση μου κάνει πως δεν υπήρχαν συμπτώματα. Επισης το πολυπριζο που έδινε ρεύμα ήταν κλειστό στις διακοπές. Καμία γνώμη;

Edit

Η ψυκτρα ειναι coolermaster tx2 και έχει γίνει clear CMOS.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο ειναι zalman 600w. XML-600hp. Δουλεύει σε παρόμοιο σύστημα όπως επισης και αν βραχυκυκλωθει. Εν αναμονή σύνδεσης και αλλού..

Παει κάπου το μυαλό σου;

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά και καλώς σας βρήκα!

Το μόνο πρόβλημα ειναι οτι δεν δουλεύει το ανεμηστηρακι της ψυκτρας αλλα αν το με συνδέσω απο το cpu_fan και το βάλω αλλου δουλεύει.

Για εξήγησε το λίγο γιατί δεν το κατάλαβα.

Δημοσ.

Ενώ ανοίγουν όλα τα ανεμιστηρακια του υπολογιστη, το ανεμιστηρακια της ψυκτρας του επεξεργαστη δεν δουλεύει. Ειναι συνδεμένο πάνω στη μητρικη στη θέση CPU fan. Αν το συνδέσω σε άλλη θέση η αλλο σύστημα δουλεύει. Γράφω με το iPad και το διόρθωσε το autocorrect..

Δημοσ.

Ίσως όντως να έχει πρόβλημα η μητρική. Μία ένδειξή είναι πιθανό πρόβλημα στο +12V του cpu fan που σου εμφανίζει.

Βεβαιώσου όμως πως η ψήκτρα είναι κουμπωμένη σωστά και πως πατάνε και τα 4 ποδαράκια της.

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδη βαρέθηκα ν βγάζω το τροφοδοτικο απο τον άλλο μου υπολογιστη και να τον βάλω σε αυτόν, απλα σύνδεσα το 24pin και το 8pin του στον υπολογιστη που έχει πρόβλημα, στη μητρικη και τι 6pin στη κάρτα γραφικών. Στην αρχή μου έκανε τα ίδια αλλα μετα έκανε post κανονικα. Απλα δεν έβρισκε το σκληρο. Μάλλον επειδη ήταν συνδεμένο περίεργα. Κανονικά όμως αφού περνει ρεύμα απο τη μητρικη θα έπρεπε να παίζει κ ο σκληρος.

Οχι εγγύηση δεν έχει ο υπολογιστής ειναι του 2006.

Στο κάτω μέρος του κουτιου βρήκα κ έναν μικρό πυκνωτη. Δεν φαίνεται να έσπασε απο κάπου, δεν έχει σύρματακια απο κάτω δηλαδη, αλλα όλοι οι πυκνωτες πάνω στη μητρικη έτσι ειναι σαν κουμπομενοι. Και το τροφοδοτικο πως γίνεται να επηρεάζει το boot, αφού στο άλλο σύστημα δουλεύει κανονικά..

Δημοσ.

Λοιπόν έχω νέα. Σύνδεσα ένα άλλο τροφοδοτικο πάνω αφήνοντας επεξεργαστη, μια μνήμη, σκληρο και κάρτα γραφικών. Και ξεκίνησε. Μπαίνοντας στα windows έσβησε, προφανώς γιατι δεν υπήρχε CPU cooler, αφού ζεματουσε κ ο επεξεργαστής. Έβαλα CPU cooler και δεν ξεκινούσε..

Οπότε έβγαλα τα πάντα κ κράτησα μια μνήμη κ τον επεξεργαστη, όμως δεν ξεκινούσε. Κ έκανα πειράματα. Μόλις έβγαζα τον επεξεργαστη ξεκινουσε, τον εβαζα τζιφος.

Αρα τ συμπέρασμα ειναι οτι φταίει ο επεξεργαστής ή η μητρικη; Υπενθυμίζω οτι στη μητρικη δεν δουλεύει η 3πιν υποδοχή για το cooler , με όνομα CPU fan και οτι βρήκα έναν πυκνωτη μέσα στο κουτί όταν έβγαλα τη μητρικη, ο οποίος μάλλον αποκολληθηκε τώρα η στο παρελθόν.

Παίζει ν έχει χαλάσει καποια υποδοχή στη μητρικη κλπ; Γιατι έχω ακούσει πως δύσκολα χαλάνε οι επεξεργαστής.

Δημοσ.

Αν και τα πειράματα που έκανες ήταν αλλοπρόσαλλα, τι το ψάχνεις το θέμα φίλε μου αφού "περισσεύουν" κομμάτια;

Δημοσ.

Χαίρεται! Έκανα οτι πείραμα μπορούσα να φανταστώ.. Λες να ξέχασα κάτι ή να δοκιμάσω και κάτι άλλο;

Δεν έχω περισσεύουμενα κομμάτια. Απλα έχω 2 υπολογιστές με κοινή αρχιτεκτονική, γι αυτό έφερα αυτόν που έχει πρόβλημα στο άλλο σπίτι μου για να δοκιμάσω τα κομμάτια του ενός στου αλλου. Ημουν φοιτητής μέχρι πριν λίγο καιρό και διατηρούσα 2 υπολογιστές ένα στον τόπο καταγωγής και έναν στον τόπο διαμονής..

Δημοσ.

Παράλειψες να διαβάσεις τα εισαγωγικά στο περισσεύουν κομμάτια:

...βρήκα έναν πυκνωτη μέσα στο κουτί όταν έβγαλα τη μητρικη, ο οποίος μάλλον αποκολληθηκε τώρα η στο παρελθόν.

Δε σου λέει τπτ αυτό;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...