Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καραβανάς.Έτσι μου το είπε.Δουλεύουν 20 χρόνια αυτοί;

Kαλά κι εγώ ειρωνικά το είπα αυτό για τους βοθρατζήδες. Προφανώς ο φίλος δουλεύει εκεί για αυτό και έχει άποψη.

Το "καραβανας" δεν λεει τιποτα....την ειδικοτητα του στην εχει πει? απο την αλλη 20 χρονια ΟΧΙ  εκτος και εαν ηταν πιλοτος, ιπταμενος μηχανικος, ραδιοναυτιλος στα υποβρυχια ή υπηρετουσε σε καποια κατηγορια των ειδικων δυναμεων, τοτε ΝΑΙ  στα 20 χρονια βγαινουν σε συνταξη αφου για αυτες τις κατηγοριες τα χρονιαυπηρεσιας μετρανε (εως και) διπλα, ομως δε νομιζω οτι εαν ηταν κατι απο αυτα που ανεφερα θα αναφεροταν στον εαυτο του σαν "καραβανας"!!!!!!!

• Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Junior μηχανικός σε πολυεθνική γνωστού Ελληνικού ομίλου και διατηρώ κι εμπορική επιχείρηση μηχανολογικού εξοπλισμού μαζί με τον αδερφό μου...σε λίγους μήνες κλείνω τα 24!

Αν τα κατάφερες μόνος σου χωρίς κάποιο γνωστό να σε βάλει και δεν είχες πλάτες από γονείς τότε εύγε.

Δημοσ.

Sorry αλλά περίτεχνες και αβάσιμες μπούρδες βλέπω, οι οποίες αποσκοπούν να δικαιολογήσουν την προσβολή κάποιου μέσα σε μια κατάσταση που ουδεμία σχέση έχει με εσένα. Καλύτερα ασχολήσου με άλλα πράγματα αφού αδυνατείσαι να καταλάβεις ότι είτε το ποσό είναι 10 ευρώ είτε 10 γκαζίλιον, ο κανακάρης "αυτομάτως" θα το κληροδοτηθεί απαξ και πάθουν κάτι σοβαρό οι γονείς. Άρα το τι κάνουν με το οικογενειακό τους εισόδημα είναι καθαρά δική τους υπόθεση και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.

Μεγαλε τα χρηματα τα κληρονομεις αφου πεθανουν οι γονεις σου. Οσο ζουν δεν εχεις θεωρητικα δικαιωμα σε αυτα. Ειναι χρηματα τον γονιων σου και οχι δικα σου. Και εσυ ζεις εις βαρος τους... Σαν παρασιτο ενα πραγμα...

Και απο εκει και περα τι να κληροδοτησει ρε παλικαρε? Μας δουλευεις?

Βγαζουμε εξω την περιπτωση των πολλων χρηματων και παμε σε νορμαλ περιπτωσεις.

Παιρνουν οι γονεις απο 1000 ευρω συνταξη σου λεω (δεν λεω πιο κατω γιατι εκει μαυρο φιδι που μας εφαγε!!!). Με αυτα τα λεφτα μπορουν να ζησουν ανετα την ζωη τους και να ψυχαγωγηθουν κιολας. Να κανουν κανενα ταξιδακι, να πανε καμια θαλασιτσα πριν τους παρει ο χαρος.

Αν εχεις τον μαντραχαλο τεμπελη που περιμενει την δουλεια των ονειρων του για να σηκωθει απο τον καναπε καθε μηνα θα μενει μηδεν εις το πηλικον για να καλυφθουν οι βασικες αναγκες. Αντε και παθαινουν κατι οι γονεις. Τι θα κληρονομησει? Απο τα 3 το μακρυτερο?

Απλως οσο ζουν οι γονεις αντι να περασουν οσο καλυτερα γινεται τρεφουν την βδελα.

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι ελαχιστοι πιστευουν οτι θα χρειαστει ποτε να μπουν στη διαδικασια να ανασκουμπωθουν και να κανουν κατι. Ακομα και βρακι στον κωλο τους να μην εχουν να βαλουν αυτοι παλι ετσι θα ειναι οσο εχουν εστω και ενα πιατο φαι απο τους γονεις. Και εκει ειναι το προβλημα. Δηλαδη ναι οκ, παθαινει κατι ο πατερας...αλλα οχι στη δικη μου οικογενεια. Ναι ατυχηματα συμβαινουν...αλλα οχι σε εμενα. Ενταξει μωρε δυσκολιες υπαρχουν...αλλα εγω δεν εχω τωρα. Ελα μωρε, υπαρχουν και χειροτερα.

Ειλικρινα δεν μπορω με τιποτα ουτε να καταλαβω αλλα ουτε και μπω σε αυτην την ψυχολογια. Δεν λεμε να ξεφτιλιστεις γιατι αν ειναι να ξεφτιλιστεις την αποψη μου την εχω πει πολλες φορες πανω στο θεμα (γινε ξεφτιλα τουλαχιστον βγαζοντας λεφτα, ξεφτιλα και μπατιρης σιγουρα δεν λεει) αλλα κατι να κανεις απο τη στιγμη που δεν βλεπεις φως στο τουνελ ειναι σιγουρα προτιμοτερο απο το να χανεις τον χρονο σου πινοντας καφεδακια και σουλατσαροντας ολη μερα σαν την αδικη καταρα. 

• Like 2
Δημοσ.

Το θεμα ειναι πως εχουμε καλομαθει και δεν εχουμε αντιληφθει πως τα πραγματα εχουν αλλαξει.

Εγω ως το 2009 επαιρνα 1600 ευρω τον μηνα πανω στο αντικειμενο που σπουδασα με ολα κομπλε (ασφαλιση κλπ).

Αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει πιθανοτητα ουτε μια στις χιλιες να βρω δουλεια πανω στο αντικειμενο ουτε αυτον τον μισθο. Τι σημαινει αυτο? Πως πρεπει να καθομαι και να με τρεφουν οι γονεις μου μεχρι να γυρισει η κατασταση? Οπου βρω δουλεια θα παω και αν δεν βρω με ασφαλιση θα παω και ανασφαλιστος.

Αυτο δεν σημαινει πως εχω παρατησει τα ονειρα μου κλπ. Φετος κατα πασα πιθανοτητα θα ανοιξω κατι δικο μου. Δεν εκατσα ομως 4 χρονια ανεργος περιμενοντας καρτερικα και ξεζουμιζοντας τους γονεις...

• Like 2
Δημοσ.

Αν τα κατάφερες μόνος σου χωρίς κάποιο γνωστό να σε βάλει και δεν είχες πλάτες από γονείς τότε εύγε.

Στο δεύτερο κομμάτι προφανώς και είχα πλάτες (είμαι πολύ νέος άλλωστε για να κατάφερνα να ξεκινήσω τέτοια επιχείρηση μόνος)...το 1ο είναι καθαρά δικό μου επίτευγμα,πήγαινα κάποια καλοκαίρια από πρωτοετής,έκανα την 6μηνη πρακτική μετά και τώρα με κράτησαν...παίρνω ένα χιλιάρικο κι απ'την επιχείρηση έτσι όπως μας γδύνουν κι έχουν πέσει οι τζίροι άντε να μένουν για μένα άλλα τόσα,τα οποία επειδή μου φτάνει και μου περισσεύει ο μισθός τα ξαναβάζω πίσω (τσούκου-τσούκου βγαίνει μια καλή extra εισαγωγή π.χ. στην 3ετία ή καμιά επενδυσούλα)...

Αυτό που λέω είναι ότι θα ήταν πολύ αφελής κάποιος που στη δική μου θέση θα επαναπαυόταν!Είμαι πεπεισμένος πως εδώ τα χειρότερα δε τα έχουμε δει ακόμα και οι μόνοι που είναι "εξασφαλισμένοι" είναι οι δωσίλογοι της Ελλάδας και κάποιοι τυχεροί εκατομμυριούχοι που τα κληρονόμησαν/έβγαλαν τους "αφράτους" καιρούς και δε χρειάστηκε να τα επιστρέψουν πίσω όπως τα πήραν (όπως π.χ. εργολάβοι οικοδομών κ.α.)...

• Like 1
Δημοσ.

Μεγαλε τα χρηματα τα κληρονομεις αφου πεθανουν οι γονεις σου. Οσο ζουν δεν εχεις θεωρητικα δικαιωμα σε αυτα. Ειναι χρηματα τον γονιων σου και οχι δικα σου. Και εσυ ζεις εις βαρος τους... Σαν παρασιτο ενα πραγμα...

Περισσότερο δικαίωμα έχει αυτός στα χρήματα της οικογένειας του, παρά ένας άσχετος που ψάχνει αφορμές για να κράξει και να βγει από πάνω. Τα υπόλοιπα δεν τα διαβάζω καν. Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος και ήδη αφιέρωσα αρκετό

Καλή συνέχεια

Δημοσ.

Περισσότερο δικαίωμα έχει αυτός στα χρήματα της οικογένειας του, παρά ένας άσχετος που ψάχνει αφορμές για να κράξει και να βγει από πάνω. Τα υπόλοιπα δεν τα διαβάζω καν. Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος και ήδη αφιέρωσα αρκετό

Καλή συνέχεια

Οτι εχει περισσοτερο δικαιωμα απο μενα στα λεφτα της οικογενειας του ειναι αυτονοητο και δεν ξερω καν γιατι το αναφερεις. Ειπα να τα δωσουν σε μενα και δεν το καταλαβα?

Αυτο ομως δεν μου αφαιρει το δικαιωμα να τον χαρακτηρισω παρασιτο γιατι αυτο ειναι...

Μην τα διαβαζεις τα υπολοιπα. Τι να απντησεις αλλωστε. Αρκετη ηταν η αρλουμπα-δικαιολογια περι κληρονομιας...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν θα μπω στην ουσία - τι να πεις εξάλλου όταν διαβάζεις "δουλειές υπάρχουν αλλά φταίει η νοοτροπία..." - θα μείνω σε κάτι διαδικαστικό που αφορά κυρίως την Δ.Ο.:

Θέλω να μου πείτε πώς όταν ανοίγει ένα νήμα που δέκα σελίδες τώρα φιλοξενεί "και για 300 να σου πουν, θα πας..." και συμπαραμαρτούντα, το περιεχόμενό του δεν είναι άκρως πολιτικό. Νομίζω ότι έχετε μπερδέψει την μικροπολιτική (ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΠΑΟΚ/ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) με την πολιτική κουβέντα (e.g. το παρόν νήμα).

'Η διορθώστε τους όρους χρήσης ή απλά κλειδώστε το, τιμώντας τους αρχικούς :)

• Like 1
Δημοσ.

Προς το παρον μεγαλη πλειοψηφια ελληνων και νεων, τρωνε απο το λιπος των προηγουμενων ετων και την βγαζουν κουτσα-στραβα...

Επίσης είναι πολύ της μόδας στις ηλικίες 20-30 ο "νεόπτωχος μπρούκλης"!Τι εννοώ;

Το τέκνο ευκατάστατης οικογένειας η οποία πλέον φαλίρισε ή βρίσκεται κοντά στο να φαλιρίσει,που παρ'όλα αυτά εξακολουθεί να ζει με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν από μερικά χρόνια,φοβούμενος για το ότι θα τσαλακωθεί το "image" του,ότι δε θα του κάθεται πια κανένα γυναικάκι κ.λπ. ηλίθιους λόγους!

Πάντα φυσικά κρυμμένοι πίσω απ'το δάχτυλο τους καθ'ότι αργά ή γρήγορα όλα βγαίνουν στη φόρα...

Π.χ. γνωστός μου βιομήχανος να μου λέει είμαι 20% πάνω και να βλέπω στον ισολογισμό του ένα σκασμό ζημιές!

Άλλος,γιος πρώην μεγαλοεργολάβου οικοδομών που δεν του έχει μείνει τσέτουλο να τρέχει σαν ένα από τα πολλά κομματόσκυλα μαζί με την ΟΝΝΕΔ μπας και του κάτσει κάνα γιούρο,αλλά στις παρέες να το παίζει πολιτική προσωπικότητα!

Άλλος,φοιτητής ιατρικής και γιος τέως εισοδηματιών που δεν έχει αφήσει beach bar για beach bar αυτό το καλοκαίρι να λέει στις παρέες "θέλω να πάω για ειδικότητα Γερμανία για να τελειώσω γρηγορότερα" αντί να έχει την ευθιξία να πει "πάω Γερμανία μπας και βρω καμιά δουλειά γιατί εδώ δε θα βρω τίποτα και τα έξοδα τρέχουν"!

Μεγάλες αστειότητες που δε πιστεύω ότι μπορεί να υφίστανται σε άλλη χώρα πλην της δικής μας (σ'αυτό το βαθμό τουλάχιστον)...

• Like 1
Δημοσ.

Θετω ενα ερωτημα και οποιος θελει απαντα.

Ειναι καποιος ανεργος. Ζει απο τους γονεις του.

Οι μονες δουλειες που βρισκει ειναι 500 ευρω ανασφαλιστα οχι πανω στο αντικειμενο του.

Τι κανει?

1. Θα παει στη δουλεια?

2. Δεν θα παει στην δουλεια αλλα θα ψαξει να βρει κατι καλυτερο σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα και μετα εφοσον δεν βρει θα παει στην παραπανω δουλεια. (Εδω να αναφερετε το χρ. διαστημα. Δηλαδη 1 χρονο π.χ.)

3. Δεν προκειται να παει στη συγκεκριμενη δουλεια ακομα και να περασουν 10 χρονια και ειναι ακομα ανεργος.

Δημοσ.

Για μένα το θέμα δεν είναι ότι είμαι ηλεκτρολόγος και δεν κάνω αυτή την δουλειά, εγώ κάνω τα πάντα αρκεί να υπάρχει ανθρώπινο περιβάλλον και δυστυχώς αυτό δεν υπάρχει, στην πρακτική μου ήμουν χαμάλης κουβάλαγα εργαλεία και πήγαινα και έπαιρνα καφέδες και σάντουιτς για 440 ευρώ αλλά δεν με πείραζε γιατί πέρναγα καλά είχα ωραίο περιβάλλον.  

Επειδή κι εγώ Τ.Ε.Ι. τελείωσα,έχω να πω ότι αυτό με την υποχρεωτική 6μηνη πρακτική άσκηση έχει καταντήσει αηδία και σ'αυτό φταίτε κυρίως εσείς,που ενώ έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε από πολλούς εργοδότες (όχι μόνο από Ελλάδα αλλά και να φύγετε σε ξένη χώρα μέσω eraplaces κ.α.) πάτε κι επιλέγετε τελευταία στιγμή (αντί να το έχετε ψάξει καιρό πριν) κι απλά με βάση το πόσο κοντά θα είναι η εταιρία στο σπίτι σας!Ούτε το μέγεθος/σοβαρότητα της εταιρίας,ούτε το αντικείμενο της πρακτικής,ούτε η προοπτική του "μετά" ούτε τίποτε απ'όλα αυτά μπαίνει στη ζυγαριά!

Όπως λέτε "να κάνουμε πτυχιακή όπως-όπως να φεύγουμε" έτσι λέτε και "να κάνουμε πρακτική όπως-όπως να πάρουμε το πτυχίο"...γι'αυτό καταλήγετε χαμάληδες!

Δημοσ.

Οι μονες δουλειες που βρισκει ειναι 500 ευρω ανασφαλιστα οχι πανω στο αντικειμενο του.

Τι κανει?

1. Θα παει στη δουλεια?

2. Δεν θα παει στην δουλεια αλλα θα ψαξει να βρει κατι καλυτερο σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα και μετα εφοσον δεν βρει θα παει στην παραπανω δουλεια. (Εδω να αναφερετε το χρ. διαστημα. Δηλαδη 1 χρονο π.χ.)

3. Δεν προκειται να παει στη συγκεκριμενη δουλεια ακομα και να περασουν 10 χρονια και ειναι ακομα ανεργος.

Προσωπικά θα πάω και ταυτοχρόνως θα κοιτάζω για κάτι άλλο και 12ωρο να είναι δεν έχω πρόβλημα ΑΛΛΑ δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ!!!!

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή ένα παιδί 18 χρονών αποφάσισε να περάσει κάτι χρόνια της ζωής του κλεισμένος σε ένα στρατόπεδο περνώντας όλα όσα πέρασε και μετά έχοντας μια ζωή γεμάτη μεταθέσεις για τα λεφτά και τα όρια συνταξιοδότησης; Να μου έλεγες για τους ΕΠΟΠ που μπήκαν με βύσμα αργότερα να πω εντάξει, αλλά για τα 18χρονα παιδιά; Συγγνώμη αλλά δεν το πιστεύω. Εάν όμως κάποιος όντως τα άντεξε όλα αυτά για τα 800€, τότε τα αξίζει, μαγκιά του και άπειρο respect.

Μια πρόχειρη στατιστική σχετικά με το πόσες "πρώτες επιλογές" είχαν στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές στα μηχανογραφικά τα τελευταία 10 χρόνια είναι αρκετή για να σε διαψεύσει!

Δημοσ.

Τι κανει?

1. Θα παει στη δουλεια?

θα παει φυσικα!ας δουλεψει για λιγους μηνες να βγαλει λιγα φραγκα αλλα ψαχνει ταυτοχρονα για κατι καλυτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...