MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Το link να το δώσει ο φίλτατος συμφορουμίτης, ο οποίος ισχυρίζεται πως στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν εργασιακές ευκαιρίες που απλά μένουν ανεκμετάλευτες από τους 1.5 εκ. ακατάδεχτους άνεργους "επιστήμονες". Ειρωνικό ήταν το post, γιατί σε αστήριχτες απόλυτες αντιλήψεις Ελληναράδων του στυλ "τράβα δούλεψε ρε τεμπέλη ανασφάλιστος με 300 ευρώ, που θες και κανονικό εισόδημα, έχουμε κρίση λέμε", μόνο ειρωνεία ταιριάζει.Ειπα να αγνοησω τα ποστ σου, κυριως επειδη το υφος σου ειναι πιο πολυ για flame παρα για συζητηση και δευτερευοντως, θεωρουσα οτι ειμαι σαφης ακομα και για αυτους που στην εκθεση-εκφραση-γλωσσα κλπ στο λυκειο κανανε κοπανα και πηγαιναν για τσιγαρο.Ομως βλεπω οτι επιμενεις και επανερχεσαι με ακομα πιο δεικτικα σχολια εναντιον μου, αρα να διευκρινισω (οχι για σενα, αλλα για αυτους που σε διαβαζουν και υπαρχει 1 στο εκατομυριο να παρανοησουν οσα ειπα εγω): Καταρχην δεν ειπα οτι η Ελλαδα εχει εργασιακες ευκαιριες. Καποιος εγραψε "ειμαι επιστημονας με 3 πτυχια και απαιτω να δουλεψω στο αντικειμενο μου και με τις εργασιακες συνθηκες που μου αξιζουν". Απαντησα λοιπον με το ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ παραδειγμα βοθρατζη/λατζερη κλπ, διοτι ο συγκεκριμενος φιλος (και πολλοι αλλοι) προφανως δεν καταδεχεται τετοια επαγγελματα και απαιτει απο την αγορα εργασιας να... προσαρμοστει στα δικα του στανταρ! Δεν ειπα οτι υπαρχουν δουλειες βοθρατζη, αρα τραβατε δουλευτε εκει. Ειπα οτι και να υπηρχαν, καποιοι αρνουνται, με διαφορα επιχειρηματα. Καποιος θα πει σπουδασα, αλλος θα πει "δεν με ασφαλιζουν", αλλος "ειναι χαμηλος ο μισθος", αλλος "ασε μηπως βρω τιποτα καλυτερο" και την ιδια ωρα ολοι αυτοι θα μιλουν/γραφουν/ποσταρουν για τα χαλια της αγορας εργασιας. Δεν διαφωνω για τα χαλια της, αλλα τι ειναι πιο ρεαλιστικο? Να περιμενουμε η αγορα εργασιας να προσαρμοστει στα δικα μας στανταρτ, ή να ακολουθησουμε τις εξελιξεις προσαρμοζομενοι στα τωρινα της δεδομενα? Κατα τ'αλλα αγαπητε, στα παλαιοτερα των υποδηματων μου αν θεωρεις την αντιληψη μου Ελληναραδικη ή δυτικοευρωπαικη. Αργα η γρηγορα που θα πεσει πεινα -για οσους πεσει- θα αναγκαστουν οσοι τωρα θεωρουν ελληναραδικες τετοιες αποψεις, να συνηδητοποιησουν την πραγματικοτητα απτην αναποδη της. Διοτι τωρα την φιλοσοφουν, κρινουν τις αποψεις αλλων, τους ειρωνευονται κλπ. Εχουν την πολυτελεια και το κανουν. Ισως καποια στιγμη, με τα μυαλα που κουβαλουν αρκετοι εδω μεσα "εγω ειμαι σπουδαγμενο, δεν θα πλενω τζαμια, ουτε θα δουλευω για 500 ευρω", αυτη η πολυτελεια να σταματησει να υπαρχει. Το απευχομαι φυσικα, αλλα οσοι θεωρουν οτι η αγορα θα προσαρμοστει στα δεδομενα τους και οχι ΟΙ ΙΔΙΟΙ στα δεδομενα της αγορας, νομιζω οτι πλανωνται πλανην οικτραν, τουλαχιστον για την επομενη 10ετια. Αν φυσικα εχουν εξασφαλισμενους πορους για αυτο το διαστημα και παραλληλα η αεργια δεν τους επηρεαζει την ψυχολογια, τοτε καλως πραττουν, αρκει να μην μας ζαλιζουν με τις ουτοπικες φιλοσοφιες με τροπο τουλαχιστον προσβλητικο. 5
giorgarello Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Το 30 χρονών γομάρι όπως περιγράφεις, θεωρείται ικανό να πάρει δικές του αποφάσεις, όποιες κι αν είναι αυτές. Χωρίς δική σου τσέπη φίλος, ακόμα και 5 ευρώ να έχει, το μόνο που μπορείς να αποφασίσεις είναι πού να ξοδέψεις το χαρτζιλίκι της μαμάς. 3
phanispal Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δουλειές παίζουν στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλειας, απλά χρειάζεται να σκάσεις ~600€ για την άδεια εργασίας, αν δεν την έχεις ήδη. Συν ένα πεντάμηνο τουλάχιστον. Πρόσφατα βρήκα μία. Για κάτι άλλο θες είτε υπερβολική τύχη, είτε μέσο.
Mirlogria Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Και παλι δυσκολα εχω δωσει βιογραφικο σε ξαδερφο για Αγγλια και δεν εχει τιποτα και αν το θαυμα γινει θα πρεπει να δανειστω απο γνωστους και φιλους για να παω γιατι δεν υπαρχει σαλιο αλλα και αυτοι που να τα βρουν ? Μάγκες άμα μιλάτε όλο κι όλο Αγγλικά κι αυτά "σπαστά" (σε φάση πήρα ένα lower/proficiency/whatever πριν από 100 χρόνια) κι έχετε στο στόχαστρο μόνο τη ριμάδα την Αγγλία (εσείς κι ο μισός πλανήτης) τι ακριβώς περιμένετε να βρείτε; Τα λέω ειδικά σ'εσένα γιατί είμαστε κοντά στην ειδικότητα (εγώ μηχανολόγος) και ξέρω πολύ καλά ότι σε μέρη τύπου Τουρκία,Εμιράτα,Σκανδιναβία κ.λπ. υπάρχει μεγάλη ζήτηση! Το να μενεις στασιμος στον τομεα που σπουδασες ειναι ενα μεγαλο φαουλ.. Δεν είναι απλά "φάουλ"...ουσιαστικά καίγεσαι και τελειώνεις ως επιστήμων!Όλα τα χρόνια και οι κόποι πάνε χαμένα γιατί στα 30 π.χ. χωρίς ουσιαστική εμπειρία ως τότε δε σε θέλει ΚΑΝΕΙΣ! Σερβιτοριλίκια κ.λπ. από άτομα που σπουδάσανε (εκτός αν σπούδασαν από "hobby") πρέπει να αντιμετωπίζονται ως λύση ανάγκης και για σύντομη χρονική διάρκεια (σε φάση δουλεύω ένα 6μηνο barman να μαζέψω λεφτά για να φύγω μετανάστης)... Κι αν τελοσπάντων δεν βρίσκετε τίποτα πουθενά,προσπαθήστε να αυτοαπασχοληθείτε χρησιμοποιώντας αυτό που σπουδάσατε! 2
CROM271 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Το 30 χρονών γομάρι όπως περιγράφεις, θεωρείται ικανό να πάρει δικές του αποφάσεις, όποιες κι αν είναι αυτές. Σε ενοχλεί που ζητάει χρήματα, τα οποία αποδεδειγμένα θα καταλήξουν σε αυτόν ενώ ταυτόχρονα δεν επηρεάζουν τη δική σου τσέπη ή προσωπικότητα. Αν θες κράξε, αλλά χωρίς σοβαρά επιχειρήματα και με χρόνια κλασικοαναμασημένες, αντιδραστικές εκφράσεις (τύπου τι αλλο θα ακούσουμε, τι να λέμε τώρα, κτλ) θα κριθείς αναλόγως. Αλήθεια, πόσο μειονεκτική προσωπικότητα έχει ένας 45αρης που είναι (πολύ) καιρό άνεργος, του τέλειωσαν οι αποταμιεύσεις, έχει απλήρωτο ρεύμα/τηλέφωνο και περιμένει την σύνταξη της μητέρας του για να φάει; ή μήπως θα έπρεπε να είχε πάει για δουλειά στη Μανωλάδα; Καταρχην οπως ειπε ο φιλος πιο πανω δεν μπορει να παρει καμια αποφαση ο συγκεκριμενος παρα μονο που θα ξοδεψει το χαρτζηλικι. Επειτα ακομα και το θεμα της κληρονομιας που λες και τα χρηματα που θα καταληξουν σε αυτον μπαζει απο παντου. Μαλλον οταν το αναφερεις σκεφτεσαι καποιον με γονεις λεφταδες. Αν η μανα και ο πατερας παιρνουν απο 600 ή και 1000 ευρω συνταξη ομως και αντι να ζησουν οσο ανετα γινεται τι ζωη τους απο εδω και περα θρεφουν με αυτα τα λεφτα το ''καμαρι'' τους που δεν σηκωνεται απο τον καναπε να παει να δουλεψει, sorry αλλα για ποια κληρονομια και μπαρμπουτσαλα μιλαμε. Πινει το αιμα των γονιων του κανονικοτατα... Τωρα αν καποιος εχει κανενα εκατομμυριο ευρω στην ακρη ''κληρονομια'' παμε σε αλλη περιπτωση... Οσο για τον 45αρη που λες εφοσον απορριπτει δουλειες του 500αρικου ας πουμε εστω και ανασφαλιστα και περιμενει την συνταξη της μανας του δεν μιλαμε απλα για μειονεκτικη προσωπικοτητα αλλα για ξεφτιλα σε ολο της το μεγαλειο... 1
Mirlogria Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Οι μόνοι που δεν κοιτάζουν να φύγουν τουλαχιστον στον δικό μου κύκλο είναι όσοι είτε έχουν δουλειά σταθερή είτε δεν μπορούν(στα 40 με οικογένεια και μονη γλώσσα τα ελληνικά - χωρίς εκπαίδευση) είτε έχουν περιουσία. Μια χαρά κοιτάζουν να φύγουν και αυτοί!Πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους;Τι εκπαίδευση και προοπτική για το μέλλον θα τους προσφέρουν στην Ελλάδα; Και για να διορθώσω τα περί περιουσίας,το σωστό είναι "...είτε έχουν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ περιουσία",δηλαδή μετοχές σε 5-10 μεγάλες εταιρίες,χαρτοφυλάκια,καταθέσεις εκατομμυρίων κ.λπ.! Γιατί "περιουσία" (μαγαζιά,οικόπεδα,σπίτια,εταιρία,κάποιες χιλιάδες € κ.α.) έχω κι εγώ όπως και πολύς κόσμος ακόμη,παρ'όλα αυτά όμως βλέπουμε πως το πράγμα πάει κατά διαόλου και η σκέψη της "φυγής" πάντα υπάρχει...όσοι δεν είμαστε κοντόφθαλμοι τουλάχιστον! Ούτε όνειρα ούτε φιλοδοξίες ούτε τίποτα δεν μας έχουν αφήσει.. απελπισία θυμός και αγανάκτηση αλλά όλα αυτά στα λόγια για να γίνουν αυτά πράξη θα περάσει λίγος καιρός ακόμα μέχρι να λυγίσει όλη η μικρομεσαία τάξη. Σ'εμποδίζει κανείς (πέρα απ'τις ικανότητες σου) να βγεις στην Ευρώπη και να φτάσεις κάποια στιγμή να πληρώνεσαι αδρά; Ή να γυρίσεις στο χωριό σου να κάνεις μια πρότυπη αγροτική (ή όποια άλλη) επιχείρηση,να εξάγεις το προϊόν σου (αφού η εγχώρια αγορά δε σε καλύπτει) και να είσαι άνετος; Το ότι η Ελλάδα ανέκαθεν είχε το μαύρο της το χάλι τι σχέση έχει με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του καθενός;;; Παύεις δηλαδή να έχεις φιλοδοξίες και όνειρα επειδή δε μπορείς να χωθείς στο Ελληνικό Δημόσιο απ'το παράθυρο; 1
phanispal Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Σ'εμποδίζει κανείς (πέρα απ'τις ικανότητες σου) να βγεις στην Ευρώπη και να φτάσεις κάποια στιγμή να πληρώνεσαι αδρά; Ή να γυρίσεις στο χωριό σου να κάνεις μια πρότυπη αγροτική (ή όποια άλλη) επιχείρηση,να εξάγεις το προϊόν σου και να είσαι άνετος; Δεν έχω εντρυφήσει πάνω στο ζήτημα, αλλά δε νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο, ειδικά το δεύτερο, ελέω γραφειοκρατίας κ.λπ..
Mirlogria Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δεν έχω εντρυφήσει πάνω στο ζήτημα, αλλά δε νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο, ειδικά το δεύτερο, ελέω γραφειοκρατίας κ.λπ.. Δεν είπα ότι είναι εύκολο...τίποτα δεν είναι εύκολο! Αλλά δε μπορώ να διαβάζω κλάψες τοιούτου τύπου όταν όποιος θέλει υπάρχουν πολλές "πέτρες" για να "στύψει"!
Mirlogria Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Για 400€ προσωπικά δεν πάω σε κανέναν πουστη για δουλεια. Δεν ντρέπονται ρε να προσφέρουν δουλειές με 400€; Δεν είναι όλοι μεγαλολαμόγια που "ρουφάνε το αίμα του εργαζόμενου",όπως πιθανώς νομίζεις... Σαν τι μισθό πιστεύεις ότι μπορεί να σου προσφέρει μια μέση Ελληνική επιχείρηση στην ξεζουμισμένη Ελλάδα του '13; Με τι ασχολείσαι εσύ? Junior μηχανικός σε πολυεθνική γνωστού Ελληνικού ομίλου και διατηρώ κι εμπορική επιχείρηση μηχανολογικού εξοπλισμού μαζί με τον αδερφό μου...σε λίγους μήνες κλείνω τα 24!
giorgarello Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Μίρλο ο καθένας έχει διαφορετικές τσέπες, τι να κάνουμε. Τα 400 για εμένα ας πούμε είναι γαμώ τους μισθούς στη φάση που είμαι. Ε για κάποιον άλλον είναι το ποτάκι του Σαββάτου. Για δουλειά θα πάει; Αφού τα παίρνει από αλλου.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Καταρχην οπως ειπε ο φιλος πιο πανω δεν μπορει να παρει καμια αποφαση ο συγκεκριμενος παρα μονο που θα ξοδεψει το χαρτζηλικι. Επειτα ακομα και το θεμα της κληρονομιας που λες και τα χρηματα που θα καταληξουν σε αυτον μπαζει απο παντου. Μαλλον οταν το αναφερεις σκεφτεσαι καποιον με γονεις λεφταδες. Αν η μανα και ο πατερας παιρνουν απο 600 ή και 1000 ευρω συνταξη ομως και αντι να ζησουν οσο ανετα γινεται τι ζωη τους απο εδω και περα θρεφουν με αυτα τα λεφτα το ''καμαρι'' τους που δεν σηκωνεται απο τον καναπε να παει να δουλεψει, sorry αλλα για ποια κληρονομια και μπαρμπουτσαλα μιλαμε. Πινει το αιμα των γονιων του κανονικοτατα... Τωρα αν καποιος εχει κανενα εκατομμυριο ευρω στην ακρη ''κληρονομια'' παμε σε αλλη περιπτωση... Οσο για τον 45αρη που λες εφοσον απορριπτει δουλειες του 500αρικου ας πουμε εστω και ανασφαλιστα και περιμενει την συνταξη της μανας του δεν μιλαμε απλα για μειονεκτικη προσωπικοτητα αλλα για ξεφτιλα σε ολο της το μεγαλειο... Sorry αλλά περίτεχνες και αβάσιμες μπούρδες βλέπω, οι οποίες αποσκοπούν να δικαιολογήσουν την προσβολή κάποιου μέσα σε μια κατάσταση που ουδεμία σχέση έχει με εσένα. Καλύτερα ασχολήσου με άλλα πράγματα αφού αδυνατείσαι να καταλάβεις ότι είτε το ποσό είναι 10 ευρώ είτε 10 γκαζίλιον, ο κανακάρης "αυτομάτως" θα το κληροδοτηθεί απαξ και πάθουν κάτι σοβαρό οι γονείς. Άρα το τι κάνουν με το οικογενειακό τους εισόδημα είναι καθαρά δική τους υπόθεση και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.
Mirlogria Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Επισης πολυς κοσμος εφυγε και ξαναγυρισε με την σταμπα του αποτυχημενου. Ας μην γενικευουμε, η μεταναστευση σιγουρα ειναι διεξοδος αλλα ειναι κατι δυσκολο και θελει κοτσια να την παλεψεις και να μεινεις εξω. Γύρω στο 80% όσων αφορά τους Έλληνες αν θυμάμαι καλά,κάπου το είχα διαβάσει...κι αυτό κυρίως διότι μεγάλο ποσοστό φεύγει για το εξωτερικό εντελώς "χύμα",χωρίς ιδιαίτερα προσόντα ή εξειδίκευση,χωρίς γνωστούς/φίλους/συγγενείς και εντελώς βιαστικά λόγω ανάγκης (και τι να κάνουν θα μου πεις)... Μίρλο ο καθένας έχει διαφορετικές τσέπες, τι να κάνουμε. Τα 400 για εμένα ας πούμε είναι γαμώ τους μισθούς στη φάση που είμαι. Ε για κάποιον άλλον είναι το ποτάκι του Σαββάτου. Για δουλειά θα πάει; Αφού τα παίρνει από αλλου. Ο συγκεκριμένος που μιλάει για τα 400€ έτσι προφανώς και δεν ανήκει στην κατηγορία "ποτάκι του Σαββάτου" αλλά στη δική σου (πιθανώς και πιο κάτω) οπότε η μισή ντροπή στους εργοδότες και η μισή δική του που δε σέβεται το χρήμα,όσο κι αν είναι αυτό...
spinemm Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Ζωωαρα καναν μερικοι αλλοι δουλευαν και ετρωγαν το παλουκι, και σε ρωταω γιατι ο αλλος που μπηκε με 15 σε αστυνομικη σχολη να εχει σιγουρη δουλεια και ο αλλος 5 χρονια στο πολυτεχνιο με 19+ να ειναι ανεργος ? Σπιτι δεν ειχαν εχουν ομως τα κρεβατια στην σχολη δεν χρειαζεται να νοικιασουν σπιτι και φαει πληρωνουν ενα Α ποσο απο την τσεπη τους απο αυτα που τους δινουν ενω οι αλλοι δεν εχουν ουτε σπιτι μονο ελαχιστοι μενουν εστιεσ 100 στις 5 χιλιαδες περιπου και φαει το 90% ειναι για το που@#$ Κατ αρχην δεν μπορουν να γινουν ολοι αστινομικοι υπαρχουν σωματικα κριτηρια και επισης οπως ειπα ποιο πανω γιατι ωα εχει αμεσα δουλεια και γιατι να πληρωνετε οταν εκπεδευετε ? Θα στο πω πολυ ωμα και ΣΥΓΝΩΜΗ για αυτο....ΠΑΛΙΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ αλλα τι να κανουμε, στο εγραψα και πριν ο καθενας κανει τις επιλογες του, ειτε εχεις τα @@ και μπαινεις σε μια στρατιωτικη σχολη (ή αστυνομικη) και μετα εχεις λυσει (?) το προβλημα της ζωης σου εστω παιρνοντας αυτα τα 800~1000Ε ή περνας ζωαρα σαν φοιτητης, αλλα μετα τρως το παλουκι, ειλικρινα δεν ξερω πως αλλιως να στο γραψω για να το καταλαβεις....οσο για το 15 το εκανες λυσσα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπαινει απο τα 15 του σε στρατιωτικη ή αστυνομικη σχολη.... Τωρα για το ερωτημα σου γιατι το ενα και γιατι το αλλο, τι να σου πω...στο απαντησα ηδη εαν εχεις εσυ ή οποιοσδηποτε εσυ τα @@ να αντεξετε αυτο που ζουν τα 2 ή 4 χρονια μεσα σε μια σχολη με την πειθαρχια και το "πηδημα" που βιωνουν τοτε ΚΑΛΑ κανουν και τα παιρνουν και εχουν ετοιμη δουλεια οταν τελειωσουν, στο ξαναγραφω, ΠΑΛΙΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ αλλα ο καθενας ζει με τις επιλογες του οποτε μετα εινα δωρον αδωρον το να "κλαιγεσαι"...... Οσον αφορα τα το κρεββατια και το σπιτι, αληθεια εχεις παει φανταρος γιατι διαβασα κατι για Ι5 που ανεφερες,(δεν το γραφω προσπαθωντας να σε υποτιμησω) αν λοιπον δεν εχεις παει καλο ειναι να μην μιλας γιατι οοοολοι μας εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λεμε!!!! Αυτο που γραφεις για το φαι και την εστια επετρεψε μου να τα αμφισβητησω...... Σωματικα κριτηρια ΟΚ εαν εισαι 1.55 και 150 κιλα μου ακουγεται λογικο το να υπαρχουν σωματικα - ιατρικα κριτηρια......
Mirlogria Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Καλό αυτό θα είναι ένα στήριγμα ψυχολογικό κυριώς γιατί όπως και να το κάνεις μια νοσταλγία ένα home sick θα σε πιάσει κάποια στιγμή φίλους κάνεις τη πρώτη βδομάδα αν θες όπως και να χει καλή επιτυχία και πάλι στο εγχειρημά σου ! Το "home sick" εξαρτάται από το που θα πας! Την εποχή του Skype,αν μιλάμε για καμιά Γερμανία π.χ. που όποτε γουστάρεις χτυπάς με 80€ πήγαινε-έλα ένα εισιτήριο για 3ήμερο στην πατρίδα ή παίρνεις 15-20 εργάσιμες άδεια τα καλοκαίρια τότε πρέπει να είσαι πολύ "κλασικός Ελληναράς" για να νιώσεις "home sick",δε νομίζεις; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα