pavlinara Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Καραβανάς.Έτσι μου το είπε.Δουλεύουν 20 χρόνια αυτοί; Kαλά κι εγώ ειρωνικά το είπα αυτό για τους βοθρατζήδες. Προφανώς ο φίλος δουλεύει εκεί για αυτό και έχει άποψη.
galactikos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Ο ξάδερφος μου είναι στρατιωτικός , είναι γεννημένος το 1969 και είναι στην σύνταξη εδώ και μερικά χρόνια. 1969! Δηλαδή 44. Και βγήκε στην σύνταξη κάπου στα 40.Δηλαδή wtf. Αρχικά έπαιρνε 1800 ευρώ σύνταξη, τώρα παίρνει 800. Όντως, για να βγήκε τόσο σύντομα σε σύνταξη θα έπρεπε να ήταν κάτω χωμένος στα ραντάρ και να έχει τελειώσει όλα τα σχολεία ειδικών δυνάμεων. Επίσης οι στρατιωτικοί δεν βγαίνουν σε σύνταξη. Γίνονται εν αποστρατεία. Καραβανάς.Έτσι μου το είπε.Δουλεύουν 20 χρόνια αυτοί; Άρα θα μπήκε οπλίτης βραδείας ανακατάταξης στα 20 κάτι του και βάλε και θα βγήκε μετά στην αποστρατεία αφού μονιμοποιήθηκε και πέρασε η υπηρεσία του .
CROM271 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Όποιος θεωρεί πως το να δουλεύει με 500 ευρώ ανασφάλιστος του μειώνει την προσωπικοτητα να τον πληροφορήσω πως το να ζητάει λεφτά από την μαμά και τον μπαμπά του την μειώνει ακομα περισσότερο...
Baslir Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Όποιος θεωρεί πως το να δουλεύει με 500 ευρώ ανασφάλιστος του μειώνει την προσωπικοτητα να τον πληροφορήσω πως το να ζητάει λεφτά από την μαμά και τον μπαμπά του την μειώνει ακομα περισσότερο... Συμφωνώ μαζί σου, όταν νοιώσεις πως θες να ανεβάσεις την προσωπικοτητά σου, στείλε μου pm. Σου έχω ανασφάλιστη εργασία με 200 ευρώ, για 12ωρο. 3
REDODIN7 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Eσεις ομως κατα την διαρκεια των σπουδων κανετε/κανατε ζωαρα αυτοι κατα την διαρκεια των σπουδων "τρεχουν"/"ετρεχαν" μεχρι την ημερα που θα γινουν δευτεροετεις ή τεταρτοετεις, με μονη ημερα εξοδου μια τεταρτη και ενα Σ/Κ, εσεις σαν φοιτητες ειχατε την επιλογη φοιτητικη εστια ή σπιτι εξω αυτοι την μονη επιλογη που εχουν ειναι ενα δωματιο μεσα σε εναν θαλαμο στην καλυτερη με αλλους τρεις μαζι στην χειροτερη με αλλους 7 ή 9..... Ολα λοιπον οπως καταλαβαινεις ειναι θεμα επιλογων...ζωαρα κατα την διαρκεια και συνεχες τρεξιμο μετα για να βρεις δουλεια και να "εδραιωθεις" ή "τρεξιμο" πρωτα και μετα σταθερη (?) δουλεια με μεταθεσεις και παρα πολυ ανοχη για τους ενα σωρο κομπλεξικους που πρεπει να συναναστραφεις, (ειτε αυτοι ειναι μονιμοι ειτε στρατευσιμοι....) Διαλεγεις και παιρνεις με την οποια "τυχη" θα εχει και φυσικα οτι συνεπαγεται η επιλογη σου....... Ζωωαρα καναν μερικοι αλλοι δουλευαν και ετρωγαν το παλουκι, και σε ρωταω γιατι ο αλλος που μπηκε με 15 σε αστυνομικη σχολη να εχει σιγουρη δουλεια και ο αλλος 5 χρονια στο πολυτεχνιο με 19+ να ειναι ανεργος ? Όποιος θεωρεί πως το να δουλεύει με 500 ευρώ ανασφάλιστος του μειώνει την προσωπικοτητα να τον πληροφορήσω πως το να ζητάει λεφτά από την μαμά και τον μπαμπά του την μειώνει ακομα περισσότερο... Δεν εχω μαμα και ο μπαμπας ειναι σε κλινικη με ανοια πες ομως οτι ειχα γιατι ρε φιλε ειναι λαθος ε ? Οκ τα λεφτα γαμησετα αλλα τα ενσημα με την καμια , σττα 67 που δεν θα εχω συνταξη ποιος θα μου δωσει φαρμακα και λεφτα να ζω ? Και πριν 10 χρόνια τόσο ήταν το βοήθημα δοκίμων. Βρε άνθρωπέ μου, έδινε ποτέ το κράτος σπίτια και φαΐ στους αστυνομικούς; Το ότι κάποιοι ΔΙΑΒΑΣΑΝ και ΕΓΡΑΨΑΝ για να μπουν σε μία σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία τα χρόνια τα οποία θα περνούσαν εκεί τους προσέφερε διάφορα (πχ στέγαση και διατροφή) δεν πάει να πει ότι δεν μπορούσαν και οι υπόλοιποι να ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ και να ΓΡΑΨΟΥΝ για να μπουν σε αυτές τις σχολές. Απλά εν γνώση τους δεν τις δήλωσαν επειδή δεν ήθελαν να περάσουν σε αυτές τις σχολές το οποίο συνεπάγεται με το ότι εν γνώση τους και με δική τους επιλογή ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ την δωρεάν σίτιση και την δωρεάν στέγαση που παρέχουν οι σχολές αυτές. Και στο κάτω-κάτω Ένοπλες Δυνάμεις είναι. Εάν και εκεί δεν μείνουν μέσα στην σχολή οι δόκιμοι, τότε σε ποια σχολή θα μείνουν; Υ.Γ. Εντελώς πληροφοριακά: έχω ακούσει ότι τα έξοδα σίτισης και στέγασης των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών αφαιρούνται από τον μισθό τους ή εάν κάποιος αποχωρήσει από την σχολή πρέπει να τα πληρώσει εκείνη την στιγμή, άρα δεν τίθεται θέμα "δωρεάς του κράτους προς τους δοκίμους" όπως το κάνεις να φαίνεται. Φιλικά! Σπιτι δεν ειχαν εχουν ομως τα κρεβατια στην σχολη δεν χρειαζεται να νοικιασουν σπιτι και φαει πληρωνουν ενα Α ποσο απο την τσεπη τους απο αυτα που τους δινουν ενω οι αλλοι δεν εχουν ουτε σπιτι μονο ελαχιστοι μενουν εστιεσ 100 στις 5 χιλιαδες περιπου και φαει το 90% ειναι για το που@#$ Κατ αρχην δεν μπορουν να γινουν ολοι αστινομικοι υπαρχουν σωματικα κριτηρια και επισης οπως ειπα ποιο πανω γιατι ωα εχει αμεσα δουλεια και γιατι να πληρωνετε οταν εκπεδευετε ?
Kenny McCormick Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Το θέμα δεν είναι μόνο να συμβιβάζεσαι (π.χ. με τον μισθό των 300Ε) αλλά να διεκδικείς αυτά που σου ανήκουν το δικαίωμα στην εργασία , στην αξιοπρεπή ζωή όχι να είσαι με το άγχος θα τη βγάλω δεν θα τη βγάλω αυτό το μήνα και με δανεικά.Αυτό πιστεύω λείπει το αγωνιστικό πνεύμα.
galactikos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Ζωωαρα καναν μερικοι αλλοι δουλευαν και ετρωγαν το παλουκι, και σε ρωταω γιατι ο αλλος που μπηκε με 15 σε αστυνομικη σχολη να εχει σιγουρη δουλεια και ο αλλος 5 χρονια στο πολυτεχνιο με 19+ να ειναι ανεργος ? Σπιτι δεν ειχαν εχουν ομως τα κρεβατια στην σχολη δεν χρειαζεται να νοικιασουν σπιτι και φαει πληρωνουν ενα Α ποσο απο την τσεπη τους απο αυτα που τους δινουν ενω οι αλλοι δεν εχουν ουτε σπιτι μονο ελαχιστοι μενουν εστιεσ 100 στις 5 χιλιαδες περιπου και φαει το 90% ειναι για το που@#$ Κατ αρχην δεν μπορουν να γινουν ολοι αστινομικοι υπαρχουν σωματικα κριτηρια και επισης οπως ειπα ποιο πανω γιατι ωα εχει αμεσα δουλεια και γιατι να πληρωνετε οταν εκπεδευετε ? Ρωτάς τα αυτονόητα. Έτσι είναι η φύση των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντίστοιχα γιατί οι απόφοιτοι των Ιερατικών Σχολών έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση; Απλά έτσι είναι η φύση αυτού του επαγγέλματος. Σου αρέσει; Καλώς. Δεν σου αρέσει; Πάλι καλώς. Και για τελευταία φορά: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ. Θέλεις να το γράψω με μεγαλύτερη γραμματοσειρά για να γίνει κατανοητό; Απλά παίρνουν μετά από 7 μήνες ένα βοήθημα των 110€ για τα μεταφορικά να δουν τους γονείς τους στις άδειες το οποίο κιόλας πολλές φορές δεν φτάνει. Το θεωρείς πληρωμή; Εγώ πάντως όχι. Σε είχα συμπαθήσει από την αρχή αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα έχεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις (και τις Σχολές τους). Έχεις δει έστω και μία στρατιωτική σχολή χωρίς εστίαση στους δοκίμους; Έχεις δει και μία στρατιωτική σχολή χωρίς να προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση στους στρατιωτικούς που θα βγάλει; ΌΧΙ γιατί έτσι είναι η φύση των σχολών αυτών. Τώρα εάν το θεωρείς άδικο επειδή το ΤΕΙ που πήγες δεν σου προσέφερε κάτι τέτοιο, είναι τελείως άλλο καπέλο. Εάν στο ΤΕΙ σου έπαιζε η εκπαίδευση και η πειθαρχία που (χρειάζεται να) λαμβάνουν οι στρατιωτικοί δόκιμοι, τότε καλώς να παρείχε σίτιση και στέγαση στους φοιτητές. Από ό,τι βλέπω προσπαθείς να αναλύσεις την σύσταση των Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων συγκρίνοντάς την με την σύσταση των Πολιτικών Σχολών. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, δεν παίζει καμία ομοιότητα άρα και καμία σύγκριση.
8elwADSL Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Οντως έτσι είναι η φύση αυτών των σχολών και το ξέρει ο καθένας από την αρχή μπορούσε όποιος ήθελε να διαλέξει αυτό το δρόμο και να απαλλαγεί μια και καλή από το άγχος της επαγγελματικής αποκατάστασης με όποια θετικά/αρνητικά έχουν αυτές οι δουλειές. 1
thanasis00 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δυστυχώς είναι οι εποχές τέτοιες που δύσκολα μπορείς να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο από τον κατώτατο μισθό (άντε καμιά άδεια στη καλύτερη). Βέβαια όλα αυτά αλλάζουν, όταν αρχίσεις να γίνεσαι πραγματικά παραγωγικός στη δουλειά. Μου έχει τύχει εμένα και δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να έχει τύχει και σε κάποιον άλλο, να πάρεις άυξηση στη δουλειά επειδή είσαι πολύ καλός. Και στη πρώτη μου δουλειά δεν ήταν καν στον τομέα μου, σε Support δούλευα. Αλλά και τώρα που δουλεύω στον τομέα μου, πάλι το ίδιο πράγμα γίνεται. Γίνεσαι παραγωγικός = θα εκτιμηθεί. Αν δεις ότι γίνεσαι παραγωγικός και δεν αλλάζει τίποτα, ξεκινάς να ψάχνεις για νέα δουλειά. Αλλά το παν είναι να μπαίνεις στο πνεύμα της δουλειάς, και ας μην είναι στον τομέα σου... Εκτός αν προτιμάτε να μην έχετε καθόλου δουλειά. Και προφανώς, δε μιλάω να πας σε δουλειά που θα σου δίνουν μαύρα 200ε για 8ωρο, ή έτυχες σε λαμόγιο αφεντικό... Στα (δυστυχώς πλέον) λογικά πλαίσια του κατώτατου μισθού.
CROM271 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Συμφωνώ μαζί σου, όταν νοιώσεις πως θες να ανεβάσεις την προσωπικοτητά σου, στείλε μου pm. Σου έχω ανασφάλιστη εργασία με 200 ευρώ, για 12ωρο. Εκανα συγκριση μεταξυ των δυο. Δεν ειπα πως το αλλο ειναι το καλυτερο δυνατο. Εσυ βεβαια το ξεχεσες. 200 ευρω για 12ωρο δεν προκειται να βρεις ουτε πακιστανο. Αντιθετα βλεπω καποια παιδια που δουλευουν 8ωρα με 500 ευρω ανασφαλιστα και αναλαμβανουν τα εξοδα τους τουλαχιστον. Απο την αλλη βλεπω και κηφηνες που ξεζουμιζουν τον πατερα τους και την μανα τους. Εγω προσωπικα αναμεσα στις 2 περιπτωσεις σεβασμο εχω σε αυτους της 1ης περιπτωσης. Εσυ ισως να σεβεσαι τους αλλους περισσοτερο... Δεν εχω μαμα και ο μπαμπας ειναι σε κλινικη με ανοια πες ομως οτι ειχα γιατι ρε φιλε ειναι λαθος ε ? Οκ τα λεφτα γαμησετα αλλα τα ενσημα με την καμια , σττα 67 που δεν θα εχω συνταξη ποιος θα μου δωσει φαρμακα και λεφτα να ζω ? Δηλαδη προτιμας να καθεσαι απο το να παιρνεις 500 ευρω εστω και ανασφαλιστα. Δεν λεω πως ειναι το ιδανικο. Αλλα ειναι προτιμοτερο να εισαι καμια τριετια ανεργος?
REDODIN7 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Ρωτάς τα αυτονόητα. Έτσι είναι η φύση των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντίστοιχα γιατί οι απόφοιτοι των Ιερατικών Σχολών έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση; Απλά έτσι είναι η φύση αυτού του επαγγέλματος. Σου αρέσει; Καλώς. Δεν σου αρέσει; Πάλι καλώς. Και για τελευταία φορά: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ. Θέλεις να το γράψω με μεγαλύτερη γραμματοσειρά για να γίνει κατανοητό; Απλά παίρνουν μετά από 7 μήνες ένα βοήθημα των 110€ για τα μεταφορικά να δουν τους γονείς τους στις άδειες το οποίο κιόλας πολλές φορές δεν φτάνει. Το θεωρείς πληρωμή; Εγώ πάντως όχι. Δεν ξερω τωρα τι γυνετε πριν 10 χρονια ενας γνωστος επαιρνε ενα σχετικα καλο ποσο απο αυτο εδυνε στην λεσχη για να τρωει και τα υπολοιπα τα κραταγε. Και πες οι στρατιωτικες σχολες ετσι ειναι και δεν γυνετε να αλλαξουν οι αστυνομικες γιατι να ειναι ετσι, μπορουσαν να βγαινουν απο την σχολη με μια αδεια για σεκιουριτι, ντεντεκτιβ κλπ και να επαιρναν ενα ποσοστο μετα απο εξετασεις στην αστυνομια Δηλαδη προτιμας να καθεσαι απο το να παιρνεις 500 ευρω εστω και ανασφαλιστα. Δεν λεω πως ειναι το ιδανικο. Αλλα ειναι προτιμοτερο να εισαι καμια τριετια ανεργος? Οχι δεν ειναι ιδανικο αλλα αν καποιος εχει τον τροπο του γιατι να μην καθετε και να γυνετε χαμαλις στον καθε κερατα ? Αυτα βλεπουν και ερχονται χαμηλοτερος βασικος και απελευθερωσει των μαζικων απολυσεων
CROM271 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Οχι δεν ειναι ιδανικο αλλα αν καποιος εχει τον τροπο του γιατι να μην καθετε και να γυνετε χαμαλις στον καθε κερατα ?Αυτα βλεπουν και ερχονται χαμηλοτερος βασικος και απελευθερωσει των μαζικων απολυσεων Ο τροπος ποιος ειναι? Να σε ταιζουν οι γονεις? Για ποσο? Για 1 χρονο? Για 2? Για 3? Μεχρι να περασει η κριση? Μεχρι (χτυπα ξυλο) να πεθανουν? Αν μου ελεγες για ενα χρονο δεν θα παω ρε πουστη να δουλεψω για 500 ευρω ανασφαλιστα και θα την βγαλω απο τους γονεις μου μηπως βρω κατι καλυτερο. Αυτο να το δεχτω! Αυτο ομως εχει χρονικο οριζοντα. Μετα αν συνεχισεις να το κανεις πας σε αλλη κατηγορια... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Όποιος θεωρεί πως το να δουλεύει με 500 ευρώ ανασφάλιστος του μειώνει την προσωπικοτητα να τον πληροφορήσω πως το να ζητάει λεφτά από την μαμά και τον μπαμπά του την μειώνει ακομα περισσότερο... Ευτυχώς είναι απλά η αποψη σου. Να σε πληροφορήσω κι εγώ με τη σειρά μου ότι υπάρχει κάτι που ονομάζεται κληρονομια. Οπότε θεωρείται άκυρη η μείωση της προσωπικότητας επί τουτου. Από την άλλη, η καταναγκαστική ζήτηση οικονομικής στήριξης προέρχεται από τις μαμηστερές αξίες που εξακολουθούν να παραμένουν κυρίαρχες στη κοινωνία. Εκείνες της λαμογιάς, της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, του ρουσφετιού-νεποτισμού, της ανευθυνότητας, της απάθειας και του τιτανοτεράστιου ελληνικού ονείρου (εισαγωγή στο ελληνικό δημόσιο). Το χεις;
CROM271 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Ευτυχώς είναι απλά η αποψη σου. Να σε πληροφορήσω κι εγώ με τη σειρά μου ότι υπάρχει κάτι που ονομάζεται κληρονομια. Οπότε θεωρείται άκυρη η μείωση της προσωπικότητας επί τουτου. Από την άλλη, η καταναγκαστική ζήτηση οικονομικής στήριξης προέρχεται από τις μαμηστερές αξίες που εξακολουθούν να παραμένουν κυρίαρχες στη κοινωνία. Εκείνες της λαμογιάς, της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, του ρουσφετιού-νεποτισμού, της ανευθυνότητας, της απάθειας και του τιτανοτεράστιου ελληνικού ονείρου (εισαγωγή στο ελληνικό δημόσιο). Το χεις; Οπως τα λες... Καμια μειωση προσωπικοτητας, 30 χρονων γομαρι να χαρτζηλικωνεται απο τους γονεις του. Λογω κληρονομιας ολα αυτα... Τι αλλο θα ακουσουμε!!! Φαντασου σκηνικο τωρα. 30αρης φιλοσοφημενος αεργος παει στην συνταξιουχο μανα του και της λεει. Ρε μανα δωσε 3 ευρω να παω να πιω κανενα καφε. Καμια μειωση προσωπικοτητας. Τι να λεμε τωρα... Κληρονομια ειναι αυτη... 2
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Οπως τα λες... Καμια μειωση προσωπικοτητας, 30 χρονων γομαρι να χαρτζηλικωνεται απο τους γονεις του. Λογω κληρονομιας ολα αυτα... Τι αλλο θα ακουσουμε!!! Φαντασου σκηνικο τωρα. 30αρης φιλοσοφημενος αεργος παει στην συνταξιουχο μανα του και της λεει. Ρε μανα δωσε 3 ευρω να παω να πιω κανενα καφε. Καμια μειωση προσωπικοτητας. Τι να λεμε τωρα... Κληρονομια ειναι αυτη... Το 30 χρονών γομάρι όπως περιγράφεις, θεωρείται ικανό να πάρει δικές του αποφάσεις, όποιες κι αν είναι αυτές. Σε ενοχλεί που ζητάει χρήματα, τα οποία αποδεδειγμένα θα καταλήξουν σε αυτόν ενώ ταυτόχρονα δεν επηρεάζουν τη δική σου τσέπη ή προσωπικότητα. Αν θες κράξε, αλλά χωρίς σοβαρά επιχειρήματα και με χρόνια κλασικοαναμασημένες, αντιδραστικές εκφράσεις (τύπου τι αλλο θα ακούσουμε, τι να λέμε τώρα, κτλ) θα κριθείς αναλόγως. Αλήθεια, πόσο μειονεκτική προσωπικότητα έχει ένας 45αρης που είναι (πολύ) καιρό άνεργος, του τέλειωσαν οι αποταμιεύσεις, έχει απλήρωτο ρεύμα/τηλέφωνο και περιμένει την σύνταξη της μητέρας του για να φάει; ή μήπως θα έπρεπε να είχε πάει για δουλειά στη Μανωλάδα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα