galactikos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Eτσι ακριβως...και εαν ειναι Αεροποροι - Ναυταιοι εχει καλως, καποια στιγμη θα "γυρισουν" κοντα στα σπιτια τους.....οι του στρατου ξηρας ομως? Επίσης να τονίσω ότι οι Αεροπόροι και οι Ναυταίοι έχουν και αυτοί άλλα. Οι Αεροπόροι το ριψοκίνδυνο του επαγγέλματός τους και οι Ναυταίοι τα ταξίδια. Γενικά κατά την άποψή μου αυτά τα επαγγέλματα δεν πρέπει να τα πιάνει κανείς στο στόμα του. Ειδικά τώρα πια που συνεχίζουν να επιτελούν το ίδιο έργο σε ίδια συχνότητα με το 1/3 του μισθού που παίρνανε. 1
spinemm Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δεν μπορεις να πιστεψεις ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΥΜΦΩΝΩ μαζι σου!!!!!! 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Τώρα για το αν η νέα γενιά είναι τεμπέληδες, όχι δεν συμφωνώ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας αντιμετωπίζουν σαν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και ΟΧΙ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΔΕΣ Η ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΩΝ 200,400 ΕΥΡΩ γκέγκεΤεμπεληδες μπορει οχι. Συνηδητοποιημενοι σιγουρα οχι απτη στιγμη που σε τετοιες εποχες προβαλουν σαν ασπιδα αρνησης της χειρωνακτικης εργασιας καποια πτυχια 1.αμφιβολου αξιας 2.αμφιβολου τροπου-διαδικασιας αποκτησης τους 3.πρακτικα αχρηστα στη σημερινη εποχη. Και ετσι βολευονται στην δικαιολογια της ανεργιας ακομα και αν βρουν μια εργασια που απλως θα τους ξυνιζει, ειτε επειδη το αφεντικο ειναι στριμενο, ειτε επειδη "σπουδασαν αλλο πραγμα", ειτε επειδη "εγω ειμαι επιστημονας, δεν γινεται να σφουγγαριζω και να πλενω τζαμια", ειτε επειδη "δεν γινεται να αμοιβομαι με 600 ευρω ενω εχω 15 πτυχια με αριστα 10". Καλως η κακως η ελληνικη αγορα εργασιας δεν εχει πλεον αναγκη το πτυχιο μου/σου/σας. Ειτε προσαρμοζομαστε σε αυτο το δεδομενο (αρα και βοθρατζηδες παμε να δουλεψουμε αμα λαχει), ειτε δεν προσαρμοζομαστε και την κανουμε για χωρες που υπαρχει ζητηση της ειδικοτητας μας (αρα μεταναστευουμε με οτι συνεπαγεται αυτο για τον καθενα), ειτε δεν προσαρμοζομαστε&δεν μεταναστευουμε&αρχιζουμε τις φιλοσοφιες στα φορουμ για το ποσο αδικημενη ειναι η γενια μας και το πως μας τα φερε η κακια η μοιρα. Στην τελικη καθε γενια κρατα το δικο της σταυρο. Οπως ειπα πριν οι παπουδες περασαν πολεμους, οι πατεραδες περασαν (καποιοι) κατοχη, χουντες και πεινα στα παιδικα τους χρονια, εμεις περναμε τη φαση της οικονομικης κρισης. Δεν ειμαστε εμεις η αδικημενη γενια, ΚΑΘΕ γενια ειχε τα δικα της, so οι μοιρολατριες ας περασουν στην ακρη, αν υποτιθεται οτι κανουμε ωριμη συζητηση. Το ζητημα στο οποιο οι περασμενες γεννιες ανταπεξηλθαν ειναι να προσαρμοζεσαι στις συνθηκες που διαμορφωνονται. Βλεπω λοιπον οτι η τωρινη γεννια 20ρηδων εως 35ρηδων δεν τα παει και πολυ καλα σε αυτον τον τομεα. Προτιμα να μοιρολατρει με προκλητικη ψυχραιμια (κι οταν λεω ψυχραιμια εννοω οτι δεν πολυαγχωνεται και για το μελλον της, δεν κοιταει να προκοψει, αλλα κοιταει να ΒΟΛΕΥΤΕΙ με τους ορους που αυτη επιθυμει ή κρινει οτι της αξιζουν. Και γιαυτου του τυπου την ματαιοδοξια σπαταλα χρονο/χρονια κλπ αεργιας/ανεργιας/παθητικης στασης απεναντι στη ζωη). 4
REDODIN7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Εσύ όμως δεν μου απάντησες σε αυτό που σε ρώτησα πριν. Δεν θυμαμε τι ρωτησες ?
galactikos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δεν θυμαμε τι ρωτησες ? Το παρέθεσα κιόλας από κάτω βρε. Το παραθέτω κι εδώ. Αφού τα θεωρείς λοιπόν τόσο σημαντικά για ένα 18 χρονών παιδί και πιστεύεις ότι κάποιος θα ανεχόταν όλα τα άλλα για αυτά που προανέφερες, τότε γιατί δεν μπήκες και εσύ σε μία στρατιωτική σχολή να είχες τώρα την δουλίτσα σου;
REDODIN7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Συγνωμη αλλα το πιο πιθανο ειναι οτι ποτε ΜΑ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ομως δεν εχεις συναναστραφει με στρατιωτικους και αστυνομικους....... Το τρομερο ποσον των 800Ε τα παιρνεις στα 20 εαν εχεις περασει σε σχολη υπξκων ή στα 22 σου εαν εχεις περασει σε σχολη αξκων εαν και εφοσον ΒΕΒΑΙΑ μπηκες με τη μια στη σχολη και οχι με την 2η, 3η, 4η........απο αυτα τα 800 ΛΟΙΠΟΝ πρεπει να πληρωσεις νοικι, ΓΙΑΤΙ σχεδον κανεις δεν μενει στα ΣΟΥΠΕΡ ΟΥΑΟΥ (απο την αναποδη βεβαια) οπως εχουν αφησει καποιοι να εννοηθει σπιτια που σου παρεχει η υπηρεσια τα πρωτα χρονια της οποιας σταδιοδρομιας σου, εχουμε λοιπον μετα....κοινοχρηστα, δεη, οτε ευδαπ, δοση αυτοκινητου, με τα υπολοιπα απο τα 800 θα πρεπει να φας, να βαλεις βενζινη για να πας στη δουλεια σου (αστικος μυθος τα υπηρεσιακα οχηματα που εχουν aircondition Και προσωπικους καναπεδες με μασερ για να μην κουραζεσαι ή για να ξεκουραζεσαι μετα απο μια δυσκολη μερα, και φυσικα να πληρωνεις εθιμοτυπιες, καθαριστριες (αφου οι υπηρεσιες καθαριοιτητας κοπηκαν λογω οικονομικης κρισης) και αλλα ομορφα, με τα υπολοιπα απο το τρομερο ποσο των 800Ε θα πρεπει να βγεις και καμμια βολτα....μονο που τα 800 εχουν τελειωσει εδω-->να πληρωσεις νοικια, κοινοχρηστα, δεη, οτε ευδαπ. Εσυ σπουδαζεις και πληρωνεσαι εμεις ειχαμε την σχολη και καποιοι επρεπε να δουλευουν κιολας και για πολυ λιγοτερα εμεις σαν φοιτητες ζουσαμε 600 ευρω αντε 700 το πολυ με αυτα τα λεφτα να εχεις να πληρωσεις ολα τα εξοδα. Εχω πολλους φιλους και ολοι ειναι φτιαγμενοι εμεις οταν ειμασταν 22-23 και μας φταναν ισα ισα τα λεφτα αυτοι ειχαν παρει αυτοκινητα, ειχαν δικος τους σπιτη και δουλευαν΄. Το παρέθεσα κιόλας από κάτω βρε. Το παραθέτω κι εδώ. Γιατι Α δεν γουσταρω το στρατο και την αστυνομια Β εχεις δει πολλους ι5 παθολογικο να μπορουν να μπουν σε στρατιωτικες σχολες
galactikos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Α) Εσυ σπουδαζεις και πληρωνεσαι εμεις ειχαμε την σχολη και καποιοι επρεπε να δουλευουν κιολας και για πολυ λιγοτερα εμεις σαν φοιτητες ζουσαμε 600 ευρω αντε 700 το πολυ με αυτα τα λεφτα να εχεις να πληρωσεις ολα τα εξοδα. Εχω πολλους φιλους και ολοι ειναι φτιαγμενοι εμεις οταν ειμασταν 22-23 και μας φταναν ισα ισα τα λεφτα αυτοι ειχαν παρει αυτοκινητα, ειχαν δικος τους σπιτη και δουλευαν΄. Β) Γιατι Α δεν γουσταρω το στρατο και την αστυνομια Β εχεις δει πολλους ι5 παθολογικο να μπορουν να μπουν σε στρατιωτικες σχολες α) Τα 110€ που έλαβαν μετά από 7 μήνες στην Σχολή τα θεωρείς πληρωμή; Επειδή δεν φτάνουν ούτε για τα μεταφορικά για να δεις τους γονείς σου στις άδειες. Επίσης ας διάβαζε κάποιος να περάσει σε σχολή κοντά στο σπίτι του. β) Δεκτόν.
REDODIN7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 α) Τα 110€ που έλαβαν μετά από 7 μήνες στην Σχολή τα θεωρείς πληρωμή; Επειδή δεν φτάνουν ούτε για τα μεταφορικά για να δεις τους γονείς σου στις άδειες. Επίσης ας διάβαζε κάποιος να περάσει σε σχολή κοντά στο σπίτι του. β) Δεκτόν. Τωρα μπορει πριν 10 χρονια καναν ζωαρα! Δυστηχως δεν μπορουμε ολοι να γραψουμε τοσο καλα ας εδυνε το κρατος λιγοτερα σε αστινομικους να μας ειχε σπιτια και φαι
Moderators stormrain Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Φυσικα οταν τεθουν θεματα επιβιωσης τοτε ο οποιοσδηποτε θα πηγαινει σε οποιαδηποτε δουλεια. Midi σε γενικες γραμμες συμφωνω με τα γραφομενα σου (γενικα) και με το συγκεκριμενο ποστ (αν και το βρισκω λιγουλακι απολυτο αλλα τεσπα), απλα θεωρω πολυ σημαντικο το σημειο που quotαρω. Θα μιλησω απο καθαρα προσωπικη εμπειρια και με βαση τα οσα εχω δει απο τον κυκλο μου για να δουμε και μια αλλη οπτικη γωνια που ειναι ανεξαρτητη πτυχιων/σπουδων. Ειχα την τυχη (και ταυτοχρονα την ατυχια) να εχω δικο μου καταστημα (γυρω στη δεκαετια). Οποτε συναναστρεφομουν (και ακομα συναναστρεφομαι ως εναν βαθμο) ατομα που ειχαν δικη τους εμπορικη επιχειρηση. Οι περισσοτεροι αν οχι ολοι εκλεισαν τα μαγαζια τους για ευνοητους λογους. Απο αυτους οσοι εχουν βρει πλεον μια δουλεια μετρουνται στα χερια του ενος χεριου. Ο λογος ειναι πολυ απλος (ξαναλεω, με βαση τον δικο μου κυκλο, δεν σκοπευω να βγαλω κανεναν κανονα): Οι περισσοτεροι εχουν ακομα την ψυχολογια του μαγαζατοραρά που δεν καταδεχεται να κανει οτιδηποτε αλλο απο το να εχει κατι δικο του. Το οποιο και αντιλαμβανομαι ως ενα σημειο. Οσοι δε βρηκαν καποια αλλη δουλεια, ειναι αυτοι που ειτε ειχαν σπουδασει κατι ασχετο και το καταστημα τους ειχε προκυψει (αμαρτιες γονεων) ειτε οσοι αποφασισαν να ψαξουν πολυ εντατικα να βρουν δουλεια σε πωλησεις. Ειμαι απο τους δευτερους (εχω εργαστει και ως υπευθυνος και ως απλος πωλητης και σε καλες και σε αισχρες συνθηκες) και παντα ακουγα απο τους συγκεκριμενους "καλα ρε εισαι σοβαρος, πας να δουλεψεις σε αλλον μετα απο τοσα χρονια μπλα μπλα μπλα" καποιοι απο τους οποιους προτιμουν να πουλανε σκοτωνουν σπιτια για καταφερουν να τη βγαλουν καθαρη ή να τρωνε τη συνταξη των γονεων τους μεχρι να αλλαξει (σε εντελως φλου φαση) κατι. Σε καμια περιπτωση δε θα πω πως "Δουλειες Υπαρχουν Τεμπεληδες", γιατι κατι τετοιο αφενος μεν δεν ισχυει (τα ποσοστα ειναι εδω για να μας το θυμιζουν), αφετερου δε ειναι αδικο. Ουτε προασπιζομαι το "Δουλιτσα να Υπαρχει" που το θεωρω μοιρολατρικο. Αλλα καποιες φορες ειναι και θεμα οπτικης, πρεπει να υπαρχει καποια προσαρμογη στις εκαστοτε καταστασεις (εδω κολλαει και το quote). Φυσικα δεν εννοω πως ειναι ok να εργαζεται καποιος για 300 ευρω 60 ωρες την εβδομαδα, γιατι το εχω δει κι αυτο (βεβαια καποιος πολυετης ανεργος με οικογενεια φυσικα και θα το κανει και θα εχει και καθε δικιο γιατι well let's face it καπως πρεπει να τραφουν οσοι εξαρτωνται απο αυτον), αλλα πρεπει να υπαρχει και ενας ρεαλισμος στην "εκει εξω" κατασταση και μια ευελιξια απο την μοναδα. Επαναλαμβανω πως το ποστ μου αφορα πολυ συγκεκριμενες καταστασεις που δεν εχουν αναφερθει (αλλα ειναι κι αυτες μερος της γενικης εικονας) και δεν εχει καμια σχεση με την ψυχολογια/εργασια πτυχιουχων γιατι δεν θελω να κατευθυνθω προς τα εκει. 3
galactikos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Τωρα μπορει πριν 10 χρονια καναν ζωαρα! Δυστηχως δεν μπορουμε ολοι να γραψουμε τοσο καλα ας εδυνε το κρατος λιγοτερα σε αστινομικους να μας ειχε σπιτια και φαι Και πριν 10 χρόνια τόσο ήταν το βοήθημα δοκίμων. Βρε άνθρωπέ μου, έδινε ποτέ το κράτος σπίτια και φαΐ στους αστυνομικούς; Το ότι κάποιοι ΔΙΑΒΑΣΑΝ και ΕΓΡΑΨΑΝ για να μπουν σε μία σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία τα χρόνια τα οποία θα περνούσαν εκεί τους προσέφερε διάφορα (πχ στέγαση και διατροφή) δεν πάει να πει ότι δεν μπορούσαν και οι υπόλοιποι να ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ και να ΓΡΑΨΟΥΝ για να μπουν σε αυτές τις σχολές. Απλά εν γνώση τους δεν τις δήλωσαν επειδή δεν ήθελαν να περάσουν σε αυτές τις σχολές το οποίο συνεπάγεται με το ότι εν γνώση τους και με δική τους επιλογή ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ την δωρεάν σίτιση και την δωρεάν στέγαση που παρέχουν οι σχολές αυτές. Και στο κάτω-κάτω Ένοπλες Δυνάμεις είναι. Εάν και εκεί δεν μείνουν μέσα στην σχολή οι δόκιμοι, τότε σε ποια σχολή θα μείνουν; Υ.Γ. Εντελώς πληροφοριακά: έχω ακούσει ότι τα έξοδα σίτισης και στέγασης των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών αφαιρούνται από τον μισθό τους ή εάν κάποιος αποχωρήσει από την σχολή πρέπει να τα πληρώσει εκείνη την στιγμή, άρα δεν τίθεται θέμα "δωρεάς του κράτους προς τους δοκίμους" όπως το κάνεις να φαίνεται. Φιλικά! 2
spinemm Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Εσυ σπουδαζεις και πληρωνεσαι εμεις ειχαμε την σχολη και καποιοι επρεπε να δουλευουν κιολας και για πολυ λιγοτερα εμεις σαν φοιτητες ζουσαμε 600 ευρω αντε 700 το πολυ με αυτα τα λεφτα να εχεις να πληρωσεις ολα τα εξοδα. Εχω πολλους φιλους και ολοι ειναι φτιαγμενοι εμεις οταν ειμασταν 22-23 και μας φταναν ισα ισα τα λεφτα αυτοι ειχαν παρει αυτοκινητα, ειχαν δικος τους σπιτη και δουλευαν΄. Γιατι Α δεν γουσταρω το στρατο και την αστυνομια Β εχεις δει πολλους ι5 παθολογικο να μπορουν να μπουν σε στρατιωτικες σχολες Eσεις ομως κατα την διαρκεια των σπουδων κανετε/κανατε ζωαρα αυτοι κατα την διαρκεια των σπουδων "τρεχουν"/"ετρεχαν" μεχρι την ημερα που θα γινουν δευτεροετεις ή τεταρτοετεις, με μονη ημερα εξοδου μια τεταρτη και ενα Σ/Κ, εσεις σαν φοιτητες ειχατε την επιλογη φοιτητικη εστια ή σπιτι εξω αυτοι την μονη επιλογη που εχουν ειναι ενα δωματιο μεσα σε εναν θαλαμο στην καλυτερη με αλλους τρεις μαζι στην χειροτερη με αλλους 7 ή 9..... Ολα λοιπον οπως καταλαβαινεις ειναι θεμα επιλογων...ζωαρα κατα την διαρκεια και συνεχες τρεξιμο μετα για να βρεις δουλεια και να "εδραιωθεις" ή "τρεξιμο" πρωτα και μετα σταθερη (?) δουλεια με μεταθεσεις και παρα πολυ ανοχη για τους ενα σωρο κομπλεξικους που πρεπει να συναναστραφεις, (ειτε αυτοι ειναι μονιμοι ειτε στρατευσιμοι....) Διαλεγεις και παιρνεις με την οποια "τυχη" θα εχει και φυσικα οτι συνεπαγεται η επιλογη σου....... 1
CROM271 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Ρε ξυπνάτε μερικοί και αφήστε τις ιδεολογίες και τα μεγάλα λόγια. Σπουδάσαμε λέει ο άλλος και απαιτούμε να μας φερονται σαν επιστήμονες. Ακου επιχειρημα!!! Ελεος!!! Και στη Συρία και στην Αλβανία υπήρχαν επιστήμονες αλλά ήρθαν στην Ελλάδα και δουλεύουν απο οικοδομή μέχρι χωράφια και ότι άλλο θελεις. Εχεις καταλάβει την κατασταση που βρισκεται η χωρα; Μαλλον όχι γιατί ίσως εχεις λίπος να κάψεις από τους γονείς και το παίζεις ιδεολόγος. Πρέπει να προσαρμοστεις στις συνθήκες φιλαράκι. ΞΕΧΝΑ τα τα 1000 ευρώ μηνιατικο και την δουλεια των ονείρων σου. Έχει γεμίσει ο τόπος από επιστήμονες. Οποία πέτρα και να σηκώσεις επιστήμονα θα βρεις. Αν θές να δουλέψεις πάνω στο αντικειμενο σου άνοιξε κάτι δικό σου και άσε την κλάψα. Έχει παραγίνει η κατασταση με τα καλομαθημενα νιάτα μας. Α και εγώ επιστήμονας είμαι για να μην παρεξηγηθώ....
pavlinara Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Έχω μάθει ότι υπάρχουν εργασιακοί κλάδοι στην Ελλάδα που πάσχουν από τεράστια έλλειψη προσωπικού, όπως αυτός του βοθρατζή. Και δεν μιλάμε για μαύρη εργασία. Με ασφάλιση, συντάξιμα ένσημα και το καλύτερο, 500 ευρώ μισθό κάθε μήνα χωρίς καθυστέρηση (μπορεί και χίλια, η πηγή ενημέρωσης είναι λίγο ασαφής σε αυτό). Ο βοθρατζής τι είναι;Δημόσιος υπάλληλος;Αν ναι τότε σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη.Αν είναι ιδιωτικός στείλε λινκ από την εταιρεία. Ο ξάδερφος μου είναι στρατιωτικός , είναι γεννημένος το 1969 και είναι στην σύνταξη εδώ και μερικά χρόνια. 1969! Δηλαδή 44. Και βγήκε στην σύνταξη κάπου στα 40.Δηλαδή wtf. Αρχικά έπαιρνε 1800 ευρώ σύνταξη, τώρα παίρνει 800. 1
spinemm Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Συγνωμη για το αδιακριτο αλλα τι ειδικοτητα ηταν και βγηκε με τοσα λιγα χρονια (απο 18 εως 24 στην καλυτερη) υπηρεσιας με συνταξη 1800Ε? 1
Baslir Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Ο βοθρατζής τι είναι;Δημόσιος υπάλληλος;Αν ναι τότε σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη.Αν είναι ιδιωτικός στείλε λινκ από την εταιρεία. Το link να το δώσει ο φίλτατος συμφορουμίτης, ο οποίος ισχυρίζεται πως στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν εργασιακές ευκαιρίες που απλά μένουν ανεκμετάλευτες από τους 1.5 εκ. ακατάδεχτους άνεργους "επιστήμονες". Ειρωνικό ήταν το post, γιατί σε αστήριχτες απόλυτες αντιλήψεις Ελληναράδων του στυλ "τράβα δούλεψε ρε τεμπέλη ανασφάλιστος με 300 ευρώ, που θες και κανονικό εισόδημα, έχουμε κρίση λέμε", μόνο ειρωνεία ταιριάζει. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα