Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πόσο εύκολο και ποιες είναι οι συνθήκες να βρει κάποιος δουλειά σήμερα στην Ελλάδα που το ποσοστό ανεργίας είναι περίπου 30% ;

Αν ψαχνεις για δουλεια πανω στο αντικειμενο σου, με τον μισθο που σε ικανοποιει κλπ μπορει να μην βρεις και ποτε.

Αν ψαχτεις και αλλου και καταλαβεις πως με τις σημερινες συνθηκες πολυ δυσκολα θα βρεις δουλεια με μισθο προηγουμενων ετων ειναι και παλι δυσκολο αλλα καποια στιγμη θα βρεις...

Αν λες εγω με 600 ευρω δεν παω για δουλεια, για καμια δεκαετια τουλαχιστον το μονο που θα κανεις ειναι να ξυνεις τα @@ σου...

Υπαρχουν και ελαχιστες εξαιρεσεις βεβαια. Γενικα μιλαμε...

Δημοσ.

Γαλλία.

Ο,τι θες να ρωτήσεις από εγκατάσταση μέχρι χαρτιά και προετοιμασία στειλε πμ, έχει λίγο τρέξιμο στην αρχή.

• Like 1
Δημοσ.

Το κυριοτερο προβλημα αυτης της γενιας που οντως ειναι καμενη/χαμενη και πληρωνει λαθη αλλων, ειναι οτι ειναι εξαιρετικα δυσκινητη/δυσκοιλια και οτι αλλο ξεκιναει απο δυσ-.

Καποτε οι παππουδες μας που απο μωρα αγωνιζονταν για την επιβιωση τους, αναγκαζονταν να μαθουν καμια 10ρια δουλειες για να επιβιωσουν. Σημερα ο νεος που μεγαλωσε κατα πλειοψηφια σε ασφαλες και ανετο περιβαλλον διχως προβληματα επιβιωσης, σπουδασε, μορφωθηκε κλπ, βγαινει στην αγορα εργασιας και λεει "εχω την ταδε ειδικοτητα". Ετσι λοιπον ο ενας λεει "ειμαι ηλεκτρολογος μηχανολογος", ο αλλος λεει "ειμαι φιλολογος", ο αλλος λεει "ειμαι πυρηνικος φυσικος". Με αυτο το "ειμαι" διαγραφει σχεδον δια παντος απτο μυαλο του την περιπτωση να παει να δουλεψει ως βοθρατζης/σερβιτορος/λατζα κλπ 10 ωρες την ημερα για 500 ευρω διοτι "ειναι" (πυρηνικος φυσικος). Οι εποχες ομως, απαιτουν απο τον σπουδασμενο να κανει δουλειες ανειδικευτου εργατη.

Εκει εστιαζεται και το προβλημα παλαιων γεννεων με τη νεα. Ο παππους πηγαινει και βοθρατζης, πηγαινε και σερβιτορος, στο ενδιαμεσο πηγαινε κανα πολεμο και αν επεστρεφε ζωντανος συνεχιζε οποια ευκαιριακη δουλεια εβρισκε για να ζησει αυτος και η οικογενεια.

Ο σημερινος νεος αντιθετα, δυσκολευεται αφανταστα να βγει απο τη βολη του. Και ενα αλλο θεμα: Αν τους βρεις δουλεια βοθρατζη με μισθο 1000 το μηνα θα προτιμησουν να πανε σε μια δουλεια γραφειου - πχ γραμματεας, με 600 ευρω και να διαμαρτυρονται για τους μισθους κλπ. Ειναι κι αυτο ενα ζητημα.

So, οποιος ετοιμαζεται ή εχει βγει στην αγορα εργασιας ψαχνοντας επαγγελμα, το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να προσαρμοστει στην πραγματικοτητα κι οχι να λεει στα λογια "εγω και σερβιτορος παω" αλλα στην πραξη να το αποφευγει ελπιζοντας να βρει κατι πιο βολικο και prestige-άτο. Φυσικα οταν τεθουν θεματα επιβιωσης τοτε ο οποιοσδηποτε θα πηγαινει σε οποιαδηποτε δουλεια. Προς το παρον μεγαλη πλειοψηφια ελληνων και νεων, τρωνε απο το λιπος των προηγουμενων ετων και την βγαζουν κουτσα-στραβα και τους παιρνει να "επιλεγουν" δουλειες επειδη "ειναι σπουδασμενοι και θελουν στην ειδικοτητα τους".

Τα παραπανω ακυρωνονται, για οποιον αποφασισει να παει μεταναστης εκτος Ελλαδας, οπουδηποτε (και φυσικα...για οποιαδηποτε δουλεια και παλι).

• Like 1
Δημοσ.

Προς το παρον μεγαλη πλειοψηφια ελληνων και νεων, τρωνε απο το λιπος των προηγουμενων ετων

Σε αυτό συμφωνώ και πιστεύω είναι και ο λόγος όλων των παραπάνω που αναφέρεις. Μόλις βρωμίσει το χνότο τους τα ξανα λέμε.

Δημοσ.

Συμφωνώ εν μέρη μαζί σου αλλά διαφωνώ στο ότι οι παππούδες μας κάναν όλες αυτές τις δουλειές που ανέφερες γιατί ακριβώς δεν ήταν "σπουδαγμένοι" (τρομάρα μας) ,δεν είχαν ξοδέψει 10 χρόνια σε "σπουδές" από το δημοτικό (και αν) στην δουλειά κατευθείαν οπότε κάναν πρακτικές δουλειές ότι "έπιαναν" τα χέρια του καθενός δηλαδή ! Όταν με κόπο σπουδάζεις και στερείσαι άλλα πράγματα για να το κάνεις περιμένεις να ανταμειφθούν οι κόποι σου αλλά στην Ελλάδα τιμωρείσαι αντιθέτως..

• Like 1
Δημοσ.

Σημερα ο νεος που μεγαλωσε κατα πλειοψηφια σε ασφαλες και ανετο περιβαλλον διχως προβληματα επιβιωσης, σπουδασε, μορφωθηκε κλπ, βγαινει στην αγορα εργασιας και λεει "εχω την ταδε ειδικοτητα". Ετσι λοιπον ο ενας λεει "ειμαι ηλεκτρολογος μηχανολογος", ο αλλος λεει "ειμαι φιλολογος", ο αλλος λεει "ειμαι πυρηνικος φυσικος". Με αυτο το "ειμαι" διαγραφει σχεδον δια παντος απτο μυαλο του την περιπτωση να παει να δουλεψει ως βοθρατζης/σερβιτορος/λατζα κλπ 10 ωρες την ημερα για 500 ευρω διοτι "ειναι" (πυρηνικος φυσικος). Οι εποχες ομως, απαιτουν απο τον σπουδασμενο να κανει δουλειες ανειδικευτου εργατη.

Μην γενικευεις φιλε μου, ειναι παρα πολυς κοσμος, νεοτεροι αλλα και πιο μεγαλοι που ψαχνουν μια οποιαδηποτε δουλεια

του ποδαριου για να στηριξουν την οικογενεια τους αλλα και για να μην καθονται ολη μερα και τους πιασει καταθλιψη.

Το προβλημα ειναι οτι χωρις μεσον οι ελαχιστες θεσεις που ανοιγουν ειναι ονειρο απατηλο.

Και για να μην παραμυθιαζομαστε οτι θα ερθει η αναπτυξη και θα ανοιξουν θεσεις εργασιας, το αντιθετο θα γινει. Καποια

στιγμη αν αλλαξουν καπως οι συνθηκες και μια μεγαλη μεριδα του κοσμου πιστεψει οτι τα πραγματα θα πανε καλυτερα

θα βγαλουν απο το σεντουκι και θα επενδυσει ειτε σε καινουργια μαγαζια, αναπτυξη των υπαρχοντων κτλ κτλ. Ετσι θα

αυξηθει η οικονομικη κινηση, θα ανοιξουν θεσεις εργασιας και θα καταγραφει και μια μκρη αναπτυξη της οικονομιας.

• Like 1
Δημοσ.

Το κυριοτερο προβλημα αυτης της γενιας που οντως ειναι καμενη/χαμενη και πληρωνει λαθη αλλων, ειναι οτι ειναι εξαιρετικα δυσκινητη/δυσκοιλια και οτι αλλο ξεκιναει απο δυσ-.

Καποτε οι παππουδες μας που απο μωρα αγωνιζονταν για την επιβιωση τους, αναγκαζονταν να μαθουν καμια 10ρια δουλειες για να επιβιωσουν. Σημερα ο νεος που μεγαλωσε κατα πλειοψηφια σε ασφαλες και ανετο περιβαλλον διχως προβληματα επιβιωσης, σπουδασε, μορφωθηκε κλπ, βγαινει στην αγορα εργασιας και λεει "εχω την ταδε ειδικοτητα". Ετσι λοιπον ο ενας λεει "ειμαι ηλεκτρολογος μηχανολογος", ο αλλος λεει "ειμαι φιλολογος", ο αλλος λεει "ειμαι πυρηνικος φυσικος". Με αυτο το "ειμαι" διαγραφει σχεδον δια παντος απτο μυαλο του την περιπτωση να παει να δουλεψει ως βοθρατζης/σερβιτορος/λατζα κλπ 10 ωρες την ημερα για 500 ευρω διοτι "ειναι" (πυρηνικος φυσικος). Οι εποχες ομως, απαιτουν απο τον σπουδασμενο να κανει δουλειες ανειδικευτου εργατη.

Εκει εστιαζεται και το προβλημα παλαιων γεννεων με τη νεα. Ο παππους πηγαινει και βοθρατζης, πηγαινε και σερβιτορος, στο ενδιαμεσο πηγαινε κανα πολεμο και αν επεστρεφε ζωντανος συνεχιζε οποια ευκαιριακη δουλεια εβρισκε για να ζησει αυτος και η οικογενεια.

Ο σημερινος νεος αντιθετα, δυσκολευεται αφανταστα να βγει απο τη βολη του. Και ενα αλλο θεμα: Αν τους βρεις δουλεια βοθρατζη με μισθο 1000 το μηνα θα προτιμησουν να πανε σε μια δουλεια γραφειου - πχ γραμματεας, με 600 ευρω και να διαμαρτυρονται για τους μισθους κλπ. Ειναι κι αυτο ενα ζητημα.

So, οποιος ετοιμαζεται ή εχει βγει στην αγορα εργασιας ψαχνοντας επαγγελμα, το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να προσαρμοστει στην πραγματικοτητα κι οχι να λεει στα λογια "εγω και σερβιτορος παω" αλλα στην πραξη να το αποφευγει ελπιζοντας να βρει κατι πιο βολικο και prestige-άτο. Φυσικα οταν τεθουν θεματα επιβιωσης τοτε ο οποιοσδηποτε θα πηγαινει σε οποιαδηποτε δουλεια. Προς το παρον μεγαλη πλειοψηφια ελληνων και νεων, τρωνε απο το λιπος των προηγουμενων ετων και την βγαζουν κουτσα-στραβα και τους παιρνει να "επιλεγουν" δουλειες επειδη "ειναι σπουδασμενοι και θελουν στην ειδικοτητα τους".

Τα παραπανω ακυρωνονται, για οποιον αποφασισει να παει μεταναστης εκτος Ελλαδας, οπουδηποτε (και φυσικα...για οποιαδηποτε δουλεια και παλι).

Δεν νομίζω αυτό που λες να ισχύει δηλαδή αν του πουν να πάει με 1000 ευρώ "βοθρατζής" να πει όχι, το κακό είναι ότι πλέον σε θέλουν χαμάλη να είσαι "βοθρατζής" ανασφάλιστος με 500 ευρώ και να λες και ευχαριστώ, φίλος πχ έκανε λίγα μεροκάματα σε οικοδομή για 20 ευρώ από τις 8 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ.

Οι παππούδες μας έμαθαν 10 δουλειές και έχεις ένα δίκιο και εμείς όμως κάναμε πολλές θυσίες από μικρά σχολειό, φροντιστήρια και αγγλικά και άλλοι και γαλλικά και στις πανελλήνιες να σου βγει ο κώλος στο διάβασμα και μετά πανεπιστήμιο και εκεί διάβασμα και να σου μένουν 2 μαθήματα και να σχίζεσαι για να πάρεις το πτυχίο.

Για μένα το θέμα δεν είναι ότι είμαι ηλεκτρολόγος και δεν κάνω αυτή την δουλειά, εγώ κάνω τα πάντα αρκεί να υπάρχει ανθρώπινο περιβάλλον και δυστυχώς αυτό δεν υπάρχει, στην πρακτική μου ήμουν χαμάλης κουβάλαγα εργαλεία και πήγαινα και έπαιρνα καφέδες και σάντουιτς για 440 ευρώ αλλά δεν με πείραζε γιατί πέρναγα καλά είχα ωραίο περιβάλλον.  
  • Like 1
Δημοσ.

να τολμήσετε το εξωτερικό και να μην κωλόσετε πουθενά. Πριν φύγω το 2011 όλο για το πόσο όμορφα είναι στην Ελλάδα, και που πας, και θα γυρίσεις πίσω με σκυμμένο το κεφάλι άκουγα. Τώρα η μόνη φράση είναι "πότε θα έρθεις να κεράσεις καμια μπύρα". Τρατζίκ

Δεν μασάς και προχωράς μπροστά. Η ζωή είναι για τους τολμηρούς, αλλά και συναιτούς ;-) 

ΥΓ έχω την εντύπωση ότι έχω άπειρα ορθογραφικά αλλά δεν μπορώ να φορτώσω πρόσθετο στον υπολογιστή της δουλειάς :( Συγγνώμη

• Like 1
Δημοσ.

Το κλειδί για την πραγματική ανάπτυξη είναι να δημιουργηθούν πολλοί υγιείς  συνεταιρισμοί - εταιρείες οι οποίοι θα προωθούν στο εξωτερικό τα γνήσια, με υψηλή ποιότητα Ελληνικά μας προϊόντα. Και όχι τα σκουπίδια που έρχονται οι πολυεθνικές να μας πασάρουν τύπου kfc, macdonalds κτλ.

Εδώ υπάρχουν εταιρείες στην Αμερική που λανσάρουν το προιόν σαν Ελληνικό ενώ δεν είναι πχ Athenos.

Με Έλληνες ηθοποιούς και Ελληνικό όνομα μόνο που δεν είναι Ελληνική εταιρεία, αλλά ούτε και η φέτα πραγματική ΦΕΤΑ, αυτά.

Τώρα για το αν η νέα γενιά είναι τεμπέληδες, όχι δεν συμφωνώ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας αντιμετωπίζουν σαν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και ΟΧΙ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΔΕΣ Η ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΩΝ 200,400 ΕΥΡΩ γκέγκε

Και κάτι τελευταίο, η κοροϊδία που παίχτηκε εις βάρος της δικής μου γενιάς αλλά και ποιο νεώτερων, είναι ότι μας κορόιδεψαν με τα πτυχία πανεπιστημίων τα MBA και τα PHD που πήραμε ορισμένοι και τα έχουμε στους τοίχους και τα κοιτάμε. Ενώ ξέρανε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας για να δουλέψουμε και αυτό γιατί δεν υπάρχουν αρκετές βιοτεχνίες ή βιομηχανίες στην Ελλάδα.

Αλλά τους βόλευε αυτό γιατί πολλές περιοχές της Ελλάδος ζούσανε απο το φοιτοιτοκοσμο που οι ίδιοι δημιούργησαν.

• Like 3
Δημοσ.

Τώρα για το αν η νέα γενιά είναι τεμπέληδες, όχι δεν συμφωνώ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας αντιμετωπίζουν σαν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και ΟΧΙ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΔΕΣ Η ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΩΝ 200,400 ΕΥΡΩ γκέγκε

Άσε μας ρε φίλε που θες να σε αντιμετωπίζουμε και σαν επιστήμονα. Και τι να λέει που έφαγες 5-6 χρόνια για να σπουδάσεις π.χ. Μηχανικός, ώστε να υπάρχουν τηλε/κοινωνίες στην Ελλάδα και να μπορεί να γράφει ο καθένας την π@π@ριά του σε διάφορα fora.

Εδώ έχουμε ουρανοκατέβατη οικονομική κρίση, και πρέπει να προσαρμοστείς στα δεδομένα. Έχω μάθει ότι υπάρχουν εργασιακοί κλάδοι στην Ελλάδα που πάσχουν από τεράστια έλλειψη προσωπικού, όπως αυτός του βοθρατζή. Και δεν μιλάμε για μαύρη εργασία. Με ασφάλιση, συντάξιμα ένσημα και το καλύτερο, 500 ευρώ μισθό κάθε μήνα χωρίς καθυστέρηση (μπορεί και χίλια, η πηγή ενημέρωσης είναι λίγο ασαφής σε αυτό).

Αλλά πλήρης άρνηση οι 1.5 εκ. (και βάλε) άνεργοι, που σίγουρα έχουν 2-3 πτυχία, να καλύψουν τέτοιες θέσεις. Έλληνες τώρα, τι περιμένεις, θέλουν κι εργασιακά δικαιώματα τρομάρα τους...
  • Like 3
Δημοσ.

να τολμήσετε το εξωτερικό και να μην κωλόσετε πουθενά. Πριν φύγω το 2011 όλο για το πόσο όμορφα είναι στην Ελλάδα, και που πας, και θα γυρίσεις πίσω με σκυμμένο το κεφάλι άκουγα. Τώρα η μόνη φράση είναι "πότε θα έρθεις να κεράσεις καμια μπύρα". Τρατζίκ

Δεν μασάς και προχωράς μπροστά. Η ζωή είναι για τους τολμηρούς, αλλά και συναιτούς ;-) 

ΥΓ έχω την εντύπωση ότι έχω άπειρα ορθογραφικά αλλά δεν μπορώ να φορτώσω πρόσθετο στον υπολογιστή της δουλειάς :( Συγγνώμη

Πήγες σε δουλειά σε σχέση με το αντικείμενο που σπούδασες?

Δημοσ.

Και κάτι τελευταίο, η κοροϊδία που παίχτηκε εις βάρος της δικής μου γενιάς αλλά και ποιο νεώτερων, είναι ότι μας κορόιδεψαν με τα πτυχία πανεπιστημίων τα MBA και τα PHD που πήραμε ορισμένοι και τα έχουμε στους τοίχους και τα κοιτάμε. Ενώ ξέρανε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας για να δουλέψουμε και αυτό γιατί δεν υπάρχουν αρκετές βιοτεχνίες ή βιομηχανίες στην Ελλάδα.

Για την τεμπελια θα συμφωνησω. Σε καμια περιπτωση δεν θεωρω οτι τη βγαλαμε ευκολα. Μπορει να μην πεινουσαμε αλλα ο ανταγωνισμος για να ξεχωρισει ο καθενας παρεμενε υψηλος. Απλως οι πιεσεις και δυσκολιες αλλαξανε μορφη.

Εγγυησεις ομως δεν εδωσε ποτε κανεις (η τουλαχιστον θα επρεπε ολοι να ξερουμε οτι εγγυησεις δεν υπαρχουν). Δεν μπορεις να απαιτεις τιποτα.

Τα πτυχια και διδακτορικα σε μεγαλο βαθμο τα αποκτησαμε για να καλυψουμε τα ψυχολογικα κενα των γονιων μας που προσπαθουσαν να προβληθουν μεσω των παιδιων τους. Ποτε κανενας δεν σκεφτηκε σοβαρα την ανταποκριση με την αγορα εργασιας. Χωρια του οτι τα πραγματα αλλαζουν και τοσο γρηγορα που αυτο απο μονο του ειναι δυσκολο.

Ο σκουπιδιαρης και ο βοθρατζης καλα κανουν και πληρωνονται 1000 ευρω η και παραπανω γιατι τα αξιζουν. Κανουν κατι που κανεις δεν αμφισβητει τη χρησιμοτητα του

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...