mixalis1202 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 τι να σου πω,δεν ειμαι ο πλεον ειδικος μιας και δεν ασχολουμαι αλλα εγω βλεπω τις αγγελιες και ζητανε συνεχεια πληροφορικης ειδικοτητες.φανταζομαι ομως οτι δεν εχουν ολοι οι αποφοιτοι απο ολες τις σχολες τις ιδιες πιθανοτητες να βρουν εργασια.πανεπιστημιο,τει και κολλεγια εξωτερικου εχουν προτεραιοτητα.παντως εγω δεν ξερω κανεναν απο το περιβαλλον μου που να μην εχει δουλεια,δεν μιλω συγκεκριμενα για προγραμματιστες αλλα γενικα της πληροφορικης.
Moderators stormrain Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Eρώτηση και απαντούν όσοι θέλουν : 1) Απασχολείστε σήμερα ; (ΝΑΙ/ΟΧΙ) 2) Πόσο καιρό σας πήρε για να βρείτε δουλειά ; (*από τη στιγμή που αρχίσατε να ψάχνετε μέχρι τη στιγμή που προσληφθήκατε) 3) Στο αντικείμενο σας ; (ΝΑΙ/ΟΧΙ) 4) Είστε ικανοποιημένοι από το μισθό σας ; (ΝΑΙ/ΟΧΙ) 5) Είστε ικανοποιημένοι με τις συνθήκες εργασίας ; (ΝΑΙ/ΟΧΙ) 1) Nαι 2) Γυρω στο 6μηνο 3) Ναι 4) Ρεαλιστικα Ναι. Deep inside Οχι τρελα 5) Ναι
CarbonFibre Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Είπα να μην ανοίξω διαφορετικό νήμα για μία ερώτηση. Για όποιον γνωρίζει 36 χιλ. λίρες το χρόνο καθαρά στο Λονδίνο ζεις άνετα;
FilipposMD Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Είπα να μην ανοίξω διαφορετικό νήμα για μία ερώτηση. Για όποιον γνωρίζει 36 χιλ. λίρες το χρόνο καθαρά στο Λονδίνο ζεις άνετα; Σίγουρα είναι καθαρά; Αυτά θα παίρνεις στο χέρι; Γιατί γενικά σου λένε τον μικτό μισθό, οπότε πρέπει να αφαιρέσεις φόρο και εισφορές. Αν είναι καθαρά, ζεις πολύ άνετα. Για να μένεις μόνος σου σε σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο, υπολόγισε 1000-1300 λίρες το μήνα. Μετακινήσεις, λογαριασμοί κτλ βάλε κανά 300-400άρι ακόμα, οπότε σου μένουν 1300+ λίρες για να τρως, να διασκεδάζεις και να αποταμιεύεις. Αν είναι τα μικτά, πας στο http://www.listentotaxman.com/ και υπολογίζεις τι σου μένει καθαρά. Φυσικά το "άνετα" είναι σχετικό για τον καθένα, οπότε ό,τι και να σου πω, θα είναι υποκειμενική άποψη.
CarbonFibre Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Ευχαριστώ Φίλιππε. 36Κ καθαρά είναι. Τα μεικτά είναι περίπου 50Κ. Οταν λέω άνετα εννοώ τα τρώω, να ντύνομαι, να διασκεδάζω χωρίς να υπερβολές αλλά να είμαι χαλαρός.Σαν να ζεις Αθήνα πχ με 2000-2500 ευρώ είναι σχετική αναλογία; Αυτοκίνητο αξίζει να πάρω μαζί μου λονδίνο;
jpaokx Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Είπα να μην ανοίξω διαφορετικό νήμα για μία ερώτηση. Για όποιον γνωρίζει 36 χιλ. λίρες το χρόνο καθαρά στο Λονδίνο ζεις άνετα; Με συγκατοίκηση ζεις πολύ άνετα. Συνήθως, για να βγάλεις πέρα οριακά θες περίπου 27-28,000 λίρες. Βέβαια, εξαρτάται και από το τρόπο ζωής σου.
FilipposMD Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Εγώ πρόσφατα ήρθα Λονδίνο και εκτός από τα ενοίκια που είναι τραγικά υψηλότερα από τα ελληνικά, δεν έχω σοκαριστεί από το κόστος ζωής. Εστιατόρια, θέατρα κτλ είναι βέβαια ακριβότερα! Τα σπίτια γενικά είναι παλιά, οπότε εκεί πρέπει να κάνεις ένα σκόντο στις απαιτήσεις σου. Αυτοκίνητο δεν είμαι ο κατάλληλος να σου πω, γιατί δεν είχα ούτε στην Αθήνα. Αν δουλεύεις στο κέντρο, λογικά με μετρό θα πηγαίνεις έτσι κι αλλιώς. Αν είσαι πιο έξω, μπορεί και να σε βολέψει. Τα 2000 ευρώ είναι πιθανώς καλή αναλογία, αλλά δεν είμαια ρκετό καιρό εδώ για να εκτιμήσω σωστά. Βέβαια στην Αγγλία ξέρεις ότι τα 36 χιλιάρικά είναι όντως καθαρά. Στην Ελλάδα, αν παίρνεις 2000 στο χέρι, στο τέλος της χρονιάς θα πληρώσεις έξτρα φόρο, χαράτσια, έκτακτες εισφορές, οπότε χάνεται λίγο η μπάλα. Αν θες μπορείς να πας στο site του Sainsbury's και να κάνεις εικονικά ψώνια στο σούπερ μάρκετ για να δεις τι λογαριασμό θα κάνεις και να πάρεις μια ιδέα. Κινητό-ίντερνετ είναι πιο φθηνά από Ελλάδα, ενέργεια πιο φθηνή, αλλά και περισσότερο κρύο, συγκοινωνίες πανάκριβες. Χμ, αυτά. αν το πάρεις απόφαση, ρώτα λεπτομέρειες, τα έχω πρόσφατα από τη μετακόμιση. 1
Star_Light Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Καταρχην ουσιαστικα δεν κατηγορω τους Δ.Υ. αλλα το κρατος. Γιατι και εγω το παραδεχομαι αν ημουν Δ.Υ. θα εψαχνα τσουγκρανα για να τα ξυνω καλυτερα... Ολα αυτα βεβαια με την υπαρχων κατασταση και το μπ@@ρδελο κρατος που εχουμε.. Οσο για το γεγονος οτι κλεινουν ολοκληρες υπηρεσιες (ακομα και αν σε αυτες δουλευουν και σωστοι υπαλληλοι) ειμαι 100% υπερ εφοσον οι υπηρεσιες αυτες δεν εχουν λογω υπαρξης ουσιαστικα και υπαρχουν για να υπαρχουν. Με λιγα λογια πιστευω πως οι δημοσιες υπηρεσιες πρεπει να λειτουργουν σαν μια ιδιωτικη επιχειρηση. Ποσα ατομα ειστε σε αυτη την υπηρεσια? 10 ατομα π.χ. Ποσα χρειαζονται? 3 π.χ. Οι 7 τον μπουλο! Αμεση απολυση. Οσον αφορα τους μισθους. Δουλευεις ουσιαστικα σε χρεωκοπημενη επιχειρηση (χρεωκοπημενο κρατος). Τωρα πως γινεται ολοι οι Δ.Υ. να παιρνουν περισσοτερα απο ενα υπαλληλο που δουλευει σε μια υγιη ιδιωτικη επιχειριση ενας θεος ξερει... Υπεραριθμο προσωπικο δεν υπήρχε μονο στο δημοσιο υπήρχε και στις ιδιωτικες επιχειρησεις. Γιατι ποιος σου ειπε εσενα οτι στις ιδιωτικες επιχειρησεις δεν τα ξύνανε? και δεν τα ξύνουνε? Ενας υπαλληλος που δουλευει σε μια υγιη ιδιωτικη επιχειρηση ΔΕΝ παιρνει λιγοτερα απο εναν δημοσιο υπαλληλο πχ ενας υπαλληλος στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ παιρνει κοντα στο 1000αρικο και στο δημοσιο το ιδιο παιρνει πχ ενας αξιωματικος που βγηκε τωρα. Και στην τελικη οι συνθηκες σε μια δημοσια δουλεια μπορει να ειναι καλυτερες οχι επειδη θα παει να τα ξυσει κάποιος αλλα επειδη πληρωνουν : -την εκπαιδευση σου -σε πληρωνουν στην ωρα που πρεπει -σε σεβονται και σε υπολογιζουν περισσοτερο πχ δεν θα πας πτυχιουχος και ο αλλος θα κοιταξει να σε μειωσει επειδη εχει κομπλεξ λογω του οτι αυτος ειναι αμορφωτος απλα εχει περισσοτερα χρονια πρακτικης εμπειριας. Αν ο αλλος κανονικα ειναι σωστος ανθρωπος και καλλιεργημενος θα αντιμετωπισει τουλαχιστον με εναν σχετικο σεβασμο καποιον που σπουδασε εκτος και αμα μιλαμε για άξεστους εργοδοτες ή οπως εκεινος που ηταν καλεσμενος στον Χατζηνικολαου και ελεγε στον πρωθυπουργο της χωρας οτι δεν του κανει το βιογραφικο του τι αλλο θα δουμε. - έχεις ελευθερο χρονο να ασχοληθεις και με τιποτα αλλο ρε αδερφε δεν ειναι μονο δουλεια η ζωη να περάσεις λιγο χρονο με δικους σου ανθρωπους να κανεις αθλητισμο να πας να δεις καμια ταινια κτλπ παντως γενικα απο αυτα που ειδα εξω ψαχνουν δουλους χωρις να μιλάνε. Εκμεταλευονται το γεγονος οτι η ανεργια εφτασε το 30% ειναι σαν να σε εβαλαν μεσα στο σταδιο και να ανοιξαν ολες τις πορτες και να εχεις να αντιμετωπισεις ενα καρο θηρια. Εγω τουλαχιστον αμα ημουν εργοδοτης και εδινα τον αθλιο μισθο των 400 ευρω στον υπαλληλο θα κοιταζα να του φερομαι τουλαχιστον καλά και να μην τον βασανιζω.Ο μισθος ειναι άθλιος διοτι αν δεν ζεις με τους δικους σου ή εχεις οικογενεια δεν μπορεις να ζησεις καθολου.
revolver1990 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 http://www.numbeo.com/cost-of-living/comparison.jsp Χώσε Λονδίνο και αθήνα και δες τα indices. http://www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=United+Kingdom&city=London Επίσης,αναλυτικά τα κόστη στο Λονδίνο....Και ναι όπως είπαν και οι υπόλοιποι αν ζεις νορμάλ χωρίς να βγαίνεις κάθε μέρα και χωρίς να κάνεις τρελές αγορές βγαίνεις άνετα. 1
forgotten Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 τελειωσα φιλολογος ,εκανα ενα διπλωμα στη λογιστικη,δουλεψα σποραδικα σε λογιστηριο ,υπευθυνος καταστηματος κλπ αλλα στον ιδιωτικο τομεα η εργασια δεν εκτιμαται τοσο αλλα κοιτανε πως να εξοικονομησουν χρηματα καταληξα να δουλευω 48 ωρες για 900 ευρω 4το απογευμα μεχρι την μια το βραδυ ως manager cinema με ολες τις ευθυνες της θεσης. τωρα δεν εργαζομαι καθοτι ειμαι υπο εκπαιδευση σε ενα εντελως διαφορετικο κλαδο σπουδων απο τις δικες μου ως προυποθεση για την μετεπειτα εργασια μου μια και εκπαιδευομαι με υποτροφια και συμβολαιο μετεπειτα εργασιας
gigisoni Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 http://www.numbeo.com/cost-of-living/comparison.jsp Χώσε Λονδίνο και αθήνα και δες τα indices. http://www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=United+Kingdom&city=London Επίσης,αναλυτικά τα κόστη στο Λονδίνο....Και ναι όπως είπαν και οι υπόλοιποι αν ζεις νορμάλ χωρίς να βγαίνεις κάθε μέρα και χωρίς να κάνεις τρελές αγορές βγαίνεις άνετα. Καλά, το πρώτο σάιτ που δίνεις μην το παίρνετε τοις μετρητοίς, κάνει πολλά λάθη. Παράδειγμα φέρνω, σύγκρινα Βρυξέλλες και λέει ότι το εισιτήριο για τραμ κτλ είναι 2 ευρώ και η μηνιαία κάρτα στα 45 ευρώ, σαφώς ακριβότερα από Ελλάδα. Ο άνεργος/φοιτητής/σπουδαστής όμως θα πάρει την ετήσια που θα του κοστίσει 80 ευρώ, ενώ ο εργαζόμενος θα τα πάρει πίσω από την δουλειά του. Όπως θα τα πάρει πίσω (ο εργαζόμενος) αν χρησιμοποιεί αυτοκίνητο (μένει μακρυά) παίρνει επιστροφή για τις βενζίνες. Έχει και άλλα λάθη, βαριέμαι να γράφω. Αυτό το σάιτ βασικά κάνει σύγκριση της ζωής που ξέρεις σε μια χώρα με μία άλλη που θα πας και δεν έχεις μάθει ακόμα τα κόλπα, πού βρίσκεις φθηνότερα, κτλ
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Συγνώμη που μπαίνω και εγώ σφήνα. Επειδή φεύγει ένας γνωστός μου για Λονδίνο φέτος. Ξέρετε κάποιο σάιτ στην Αγγλία με το αντίστοιχο το δικό μας τη χρυσή ευκαιρία; όπου βρίσκεις ενοικιαζόμενα δωμάτια,δουλειές,κτλ. Κάποια εφημερίδα του Λονδίνου ίσως που να βρίσκει ενοικιαζόμενα δωμάτια,δουλειές,κτλ.;
revolver1990 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Καλά, το πρώτο σάιτ που δίνεις μην το παίρνετε τοις μετρητοίς, κάνει πολλά λάθη. Παράδειγμα φέρνω, σύγκρινα Βρυξέλλες και λέει ότι το εισιτήριο για τραμ κτλ είναι 2 ευρώ και η μηνιαία κάρτα στα 45 ευρώ, σαφώς ακριβότερα από Ελλάδα. Ο άνεργος/φοιτητής/σπουδαστής όμως θα πάρει την ετήσια που θα του κοστίσει 80 ευρώ, ενώ ο εργαζόμενος θα τα πάρει πίσω από την δουλειά του. Όπως θα τα πάρει πίσω (ο εργαζόμενος) αν χρησιμοποιεί αυτοκίνητο (μένει μακρυά) παίρνει επιστροφή για τις βενζίνες. Έχει και άλλα λάθη, βαριέμαι να γράφω. Αυτό το σάιτ βασικά κάνει σύγκριση της ζωής που ξέρεις σε μια χώρα με μία άλλη που θα πας και δεν έχεις μάθει ακόμα τα κόλπα, πού βρίσκεις φθηνότερα, κτλ Μα αναφέρεται στον μέσο πολίτη.....όχι σε αυτόν που είναι φοιτητής,ανάπηρος,πολύτεκνος και έχει πέσει και μετεωρίτης σπίτι του.Οι τιμές που έχει είναι μέσες και αλλάζουν πολύ συχνά ανάλογα με τις διακυμάνσεις της αγοράς
gigisoni Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Μα αναφέρεται στον μέσο πολίτη.....όχι σε αυτόν που είναι φοιτητής,ανάπηρος,πολύτεκνος και έχει πέσει και μετεωρίτης σπίτι του.Οι τιμές που έχει είναι μέσες και αλλάζουν πολύ συχνά ανάλογα με τις διακυμάνσεις της αγοράς Όπως ήδη έγραψα αλλά δεν το κατάλαβες, ο εργαζόμενος θα πληρώσει την μηνιαία κάρτα των 45 ευρώ τα οποία θα τα πάρει επιστροφή από την δουλειά του. Να το ξαναγράψω; Επίσης έγραψα ότι έχει και άλλα πολλά λάθη που βαριέμαι να αναλύω. Πχ δίνει τις τιμές σούπερ μάρκετ του GB και του Delhaize, αν πας στα μεγάλα Carrefour είναι φθηνότερα και αν θέλεις πιο φθηνά πας LiDL/ALDI, που οι τιμές του Lidl της Ελλάδας είναι συγκριτικά απαράδεκτα υψηλότερες σε σχέση με του Βελγίου, ή πας και Colryt που σε πολλά πράγματα είναι πιο φθηνό του Lidl και καλύτερη ποιότητα. Όπως το σύγκρινα εγώ, το σάιτ δίνει σύγκριση ανάμεσα σε έναν έλληνα που μόλις θα έρθει να ζήσει στις Βρυξέλλες, όχι πχ σε εμένα που ζω εδώ 8 χρόνια τώρα και είμαι μέσα στα κόλπα.
FilipposMD Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Συγνώμη που μπαίνω και εγώ σφήνα. Επειδή φεύγει ένας γνωστός μου για Λονδίνο φέτος. Ξέρετε κάποιο σάιτ στην Αγγλία με το αντίστοιχο το δικό μας τη χρυσή ευκαιρία; όπου βρίσκεις ενοικιαζόμενα δωμάτια,δουλειές,κτλ. Κάποια εφημερίδα του Λονδίνου ίσως που να βρίσκει ενοικιαζόμενα δωμάτια,δουλειές,κτλ.; www.gumtree.com Όπως το σύγκρινα εγώ, το σάιτ δίνει σύγκριση ανάμεσα σε έναν έλληνα που μόλις θα έρθει να ζήσει στις Βρυξέλλες, όχι πχ σε εμένα που ζω εδώ 8 χρόνια τώρα και είμαι μέσα στα κόλπα. Ναι, αλλά με την ίδια λογική, και για την Αθήνα δίνει τις τιμές για κάποιον που δεν ξέρει τα κόλπα. Ο φοιτητής θα βγάλει φοιτητικό, τράπεζες και νοσοκομεία κάνουν συμφωνίες και σου δίνουν ετήσιες κάρτες σε καλύτερη τιμή, οι κινηματογράφοι έχουν μέρες που κάνουν προσφορές κτλ. Έτσι κι αλλιώς ενδεικτικά είναι όλα αυτά, κάθε άτομο έχει άλλα έξοδα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα