Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eρώτηση και απαντούν όσοι θέλουν  :

1) Απασχολείστε σήμερα ; (ΝΑΙ/ΟΧΙ)

2) Πόσο καιρό σας πήρε για να βρείτε δουλειά ; (*από τη στιγμή που αρχίσατε να ψάχνετε μέχρι τη στιγμή που προσληφθήκατε)

3) Στο αντικείμενο σας ; (ΝΑΙ/ΟΧΙ)

4) Είστε ικανοποιημένοι από το μισθό σας ; (ΝΑΙ/ΟΧΙ)

5) Είστε ικανοποιημένοι με τις συνθήκες εργασίας ; (ΝΑΙ/ΟΧΙ)

• Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

2) Πόσο καιρό σας πήρε για να βρείτε δουλειά ; (*από τη στιγμή που αρχίσατε να ψάχνετε μέχρι τη στιγμή που προσληφθήκατε)

1) ΝΑΙ

2) 5 μήνες

3) ΝΑΙ

4) Απολύτως

5) ΝΑΙ

Εργάζομαι ως προγραμματιστής στην Στοκχόλμη. Είμαι 24 χρονών και ειναι ουσιαστικά η πρώτη μου δουλειά αν εξαιρέσουμε την 6μηνη πρακτική.

Δημοσ.

Εγω νομιζα πως ηταν απλουστερο να κατηγορεις τους αυστριακους και τους Ολλανδους ,αυτο να δεις ποσο "της μοδας ηταν".

Ε ναι πάντα οι άλλοι φταίνε,ποτέ εμείς.Είτε είναι αλλοδαποί,είτε ημεδαποί.Απλά το να κατηγορείς για όλα τα δεινά του τόπου τους Δ.Υ είναι η μόδα που έγινε λατρεία.

Γενικότερα τώρα.

Όπως είπα δεν είναι όλα τα ίδια,προσωπικά είχα συναδέλφους που έβγαζαν για 2 άτομα δουλειά ο καθένας και πήγαιναν και καμία Κυριακή στην δουλειά γιατί το κράτος δεν τους έστελνε όσα άτομα χρειαζόταν η υπηρεσία.

Το τοπικό Νοσοκομείο είναι τα τελευταία 15 χρόνια με 30% λιγότερο προσωπικό.Οι γιατροί πήζουν στις υπερωρίες και το παραϊατρικό προσωπικό τρέχει σαν τον Βέγγο.

Εγώ αυτά είδα στην πρακτική μου.

Σε μεγάλες πόλεις και ιδιαίτερα στην Αθήνα γίνεται της πουτάνας,όλοι το ξέρουν αυτό.

Αλλά από το να πεις υπάρχει σαπίλα στο Δημόσιο έως όλα φταίνε ο τεμπελχανάδες οι Δ.Υ. υπάρχει διαφορά και είναι τρομερό τσουβάλιασμα.

Αυτά για το θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

<p>Πρώτα από όλα συγχαρητήρια. Βρισκόσουν στην Ελλάδα και έψαχνες δουλειά ή ήσουν κάτοικος εξωτερικού ;</p>

Να'σαι καλά, ξεκίνησα να ψάχνω παράλληλα με την θητεία μου χωρίς αποτέλεσμα και με το που απολύθηκα ήρθα.. Έμενα σε συγκενείς μου όσο έψαχνα και κυρίως μάθαινα την γλώσσα..

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

οταν το συνταγμα εδωσε την μονιμοτητα στους δημοσιους ηταν αλλες εποχες.συντηρηθηκε ομως ο νομος για ψηφοθηρικους και αλλους σκοπους.ομως οι εποχες εδω και χρονια εχουν αλλαξει και επρεπε εδω και χρονια να καταργηθει αυτο το δικαιωμα.

επιμενω σε αυτο γιατι πιστευω οτι ολα γινονται εξαιτιας αυτου του προνομιου.αν καταργηθει η μονιμοτητα τοτε θα μπορουν να απολυθουν ολοι,οποτε θα μπορουν να προσληφθουν και με νορμαλ μισθους και θα υπαρχει αξιοκρατια.οποιος δουλευει θα μενει και θα αμοιβεται,οπως γινεται στον ιδιωτικο τομεα.δειτε τι εγινε στον οτε απο τοτε που εγινε ιδιωτικος.τερμα οι κοπανες,τερμα τα ηλιθια επιδοματα,νορμαλ μισθους και δουλεια,τα κεφαλια μεσα.αφηστε που η νομιμοτητα ειναι νομιμη αλλα ταυτοχρονα οχι και ισοτιμη η' ρατσιστικη για την συγχρονη κοινωνια μας.δεν μπορουν να υπαρχουν ανθρωποι με διαφορετικα δικαιωματα απεναντι στο κρατος και την επιβιωση.δεν μπορει να ειναι ολοι ισοι ,αλλα καποιοι πιο ισοι απο τους αλλους.γιατι οι δημοσιοι να μην μπορουν να απολυθουν ενω οι ιδιωτικοι ναι?

πρωτος απο ολους θα ηθελα να υπαρχει δημοσιο σε ορισμενους τομεις και να μην ιδιωτικοποιηθουν.οτε,δεη και τωρα νερο.ομως δυστυχως στην ελλαδα η κακη μας ανατροφη και νοοτροπια,υποκουλτουρα κ.λπ. εδειξε οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι αντι να εκτιμησουν το γεγονος οτι ειναι πιο προνομιουχοι σε ολους τους τομεις απο την πλειοψηφια των αλλων που δεν ειχαν το γλυψιμο για να μπουν και να φερονται ταπεινα ,με σεβασμο στον πολιτη που τους πληρωνει για να τους προσφερει τις υπηρεσιες τους,αυτοι εδειξαν αλλαζονεια,αγενεια,τεμπελια.βαλτε και το μεγα σιχαμα τους συνδικαλιστες που μετα γινονταν βουλευτες και μετα υπουργοι και βυθιζαν  με τις κινητοποιησεις τους την χωρα στον μεσαιωνα,τοτε ναι φταινε και παραφταινε και οι δημοσιοι υπαλληλοι για εδω που φτασαμε.οχι ολοι αλλα δυστυχως η πλειοψηφια ετσι ηταν.οποτε ναι οι πολλοι περνουν μαζι τους και τους συνεπεις.

φταινε μαζι με τους φοροφυγαδες απο τον ιδιωτικο τομεα,τους πολιτικους,τους ιατρους,τους δικηγορους και ολους που τα αρπαξανε και κανανε περιουσιες.αρα φταινε και οι δημοσιοι.και ο λογος που τα εχουμε τοσο πολυ μαζι τους ειναι γιατι αυτοι σε σχεση με τους αλλους τοσα χρονια μας φερονταν σαν αυτοκρατορες και κυβερνουσαν την χωρα,με υφακι.τωρα ηρθε η ωρα της καθαρσης,ηρθε η ωρα του εκχσυχρονισμου,της αλλαγης νοοτροπιας.εστω και ετσι βιαια,αφου τοσο καιρο δεν καναμε την προσπαθεια απο μονοι μας.

οποτε ναι να πουληθουν ολα,γιατι μπροστα στο ξεπουλημα και το υφακι της αυτοκρατοριας ,της ελιτ που μας πουλουσε μουρη και διαφθορα εγω διαλεγω το ξεπουλημα.το μονο που δεν θελω να αγγιξουν ειναι το νερο,κιαυτο γιατι οσοι γνωριζουν πιο βαθια καποια πραγματα ξερουν οτι ειναι το αγαθο που θα ειναι πιο περιζητητο σε λιγα χρονια ακομα και απο τις ενεργειακες πηγες.ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!!

• Like 2
Δημοσ.

Οσον αφορα τους μισθους. Δουλευεις ουσιαστικα σε χρεωκοπημενη επιχειρηση (χρεωκοπημενο κρατος). Τωρα πως γινεται ολοι οι Δ.Υ. να παιρνουν περισσοτερα απο ενα υπαλληλο που δουλευει σε μια υγιη ιδιωτικη επιχειριση ενας θεος ξερει...

Εδώ και δεκαετίες το Ελληνικό κράτος έχει δείξει εμφανώς πως υπολογίζει τους "Δ.Υ." ως πολίτες Α' κατηγορίας και τους "Ι.Υ." ως πολίτες Β'-Γ' κατηγορίας,δε νομίζω να το αμφισβητεί κανείς αυτό...

Γι'αυτό και οι πρώτοι που χτυπήθηκαν από τα μνημόνια ήταν του Ιδιωτικού τομέα,στους οποίους έδωσαν να καταλάβουν και με τη βούλα ότι "κορόιδα εσείς από εδώ και πέρα θα δουλεύετε για να ταΐζετε τους Δ.Υ. που διορίσαμε"!Έλα όμως που αυτές οι δουλειές έχουν "κοντά ποδάρια" και οι Δ.Υ. την "έφαγαν",έστω και καθυστερημένα...

Κι ακόμη δεν έχουν δει τίποτα...ο Ιδιωτικός τομέας έχει αρχίσει σιγά-σιγά να διακρίνει τον πάτο του βαρελιού,ο Δημόσιος είναι ακόμα στην αρχή! ;)

1)ΝΑΙ

2)1 Ιουλίου έδωσα το τελευταίο μάθημα,2 γύρισα Θεσσαλονίκη,3 είχα συνεννοηθεί να είμαι από Δευτέρα στη δουλειά! :P

3)ΝΑΙ

4)ΝΑΙ...χωρίς καθόλου "τυχούσες" αυξήσεις/προαγωγές είναι αντικειμενικά πολύ καλός για μέχρι τα 30 και τέλειος σε σχέση με το τι παίζει γενικά στην Ψωροκώσταινα πλέον...

5)ΝΑΙ

1) ΝΑΙ

2) 5 μήνες

3) ΝΑΙ

4) Απολύτως

5) ΝΑΙ

Εργάζομαι ως προγραμματιστής στην Στοκχόλμη. Είμαι 24 χρονών και ειναι ουσιαστικά η πρώτη μου δουλειά αν εξαιρέσουμε την 6μηνη πρακτική.

Και συνομήλικος!Σε ποιο Τ.Ε.Ι. ήσουν; :D

Αλήθεια τι φόρους/κρατήσεις έχεις στο μισθό σου εκεί;Π.χ. Γερμανία πρέπει να είναι γύρω στο 35%-40% εκεί πόσο πάει το μαλλί;

• Like 1
Δημοσ.

Ε ναι πάντα οι άλλοι φταίνε,ποτέ εμείς.Είτε είναι αλλοδαποί,είτε ημεδαποί.Απλά το να κατηγορείς για όλα τα δεινά του τόπου τους Δ.Υ είναι η μόδα που έγινε λατρεία.

Γενικότερα τώρα.

Όπως είπα δεν είναι όλα τα ίδια,προσωπικά είχα συναδέλφους που έβγαζαν για 2 άτομα δουλειά ο καθένας και πήγαιναν και καμία Κυριακή στην δουλειά γιατί το κράτος δεν τους έστελνε όσα άτομα χρειαζόταν η υπηρεσία.

Το τοπικό Νοσοκομείο είναι τα τελευταία 15 χρόνια με 30% λιγότερο προσωπικό.Οι γιατροί πήζουν στις υπερωρίες και το παραϊατρικό προσωπικό τρέχει σαν τον Βέγγο.

Εγώ αυτά είδα στην πρακτική μου.

Σε μεγάλες πόλεις και ιδιαίτερα στην Αθήνα γίνεται της πουτάνας,όλοι το ξέρουν αυτό.

Αλλά από το να πεις υπάρχει σαπίλα στο Δημόσιο έως όλα φταίνε ο τεμπελχανάδες οι Δ.Υ. υπάρχει διαφορά και είναι τρομερό τσουβάλιασμα.

Αυτά για το θέμα.

Ειχα την μαμα μου στο αττικο καθε λιγο και λιγακι στο παθολογικο και στο ογκολογικο τα παιδια ετρεχαν και με το παραπανω μεχρι νοσοκομες που ξεσκατιζαν καθε τρεις και λιγο ειδα κατι το οποιο ειναι πολυ σπανιο.

Σε αλλους οροφους πχ δερματολογικο που μας βαλαν μια φορα επειδη δεν ειχε αλλου κρεββατι μπορω να πω οτι κωλοβαραγαν ευτηχως στην εισοδο του νοσοκομειου μπορεις να κανεις παραπονα και εχει αμεσα αποτελεσματα.

Περιτο να πω οτι στις εφημερειες γινοταν της πουτανας!!!!!! Απορω πως την παλευαν οι γιατροι και οι νοσοκομοι

Οχι ψαχνω για δουλεια 1 μιση χρονο τους τελευταιους 6 μηνες αρκετα εντονα εχω στειλει πανω απο 100 cv μια φορα πηγα σε interview και δυστηχως δεν με πειραν και αλλη μια φορα που ειπαν οτι θα με ενημερωσουν ακομα περιμενω....

Δημοσ.

1. Ναι.

2. Παρατησα την προηγουμενη απατη και βρηκα την σημερινη μου μεσα σε περιπου 1 μηνα.

3. Οχι.

4. Οχι.

5. Και ναι και οχι.

Το ευτυχημα για εμενα ειναι οτι μπορω να παω παντου και να κανω το οτιδηποτε που σημαινει οτι παντα θα βρισκω δουλεια. Κακη, καλη, στραβη, ισια, δουλεια θα εχω παντα. Το κακο ομως ειναι οτι τα ποιο παραγωγικα μου χρονια σπαταλουνται για την επιβιωση και μονο συνεπως ειμαι ηδη "καμμενος" καθως δεν υπαρχει κανενα φως στο τουνελ. Τα προβατακια στο χωριο σιγα σιγα μου κανουν σαν πολυ καλη ιδεα στο κεφαλι μου. 

Δημοσ.
1)ΝΑΙ

2)1 Ιουλίου έδωσα το τελευταίο μάθημα,2 γύρισα Θεσσαλονίκη,3 είχα συνεννοηθεί να είμαι από Δευτέρα στη δουλειά! :P

3)ΝΑΙ

4)ΝΑΙ...χωρίς καθόλου "τυχούσες" αυξήσεις/προαγωγές είναι αντικειμενικά πολύ καλός για μέχρι τα 30 και τέλειος σε σχέση με το τι παίζει γενικά στην Ψωροκώσταινα πλέον...

5)ΝΑΙ

Και συνομήλικος!Σε ποιο Τ.Ε.Ι. ήσουν; :D

Αλήθεια τι φόρους/κρατήσεις έχεις στο μισθό σου εκεί;Π.χ. Γερμανία πρέπει να είναι γύρω στο 35%-40% εκεί πόσο πάει το μαλλί;

Στο ΤΕΙ Σερρών! Οι κρατήσεις είναι πολύ υψηλές αλλά διαφέρουν αρκετά ανάλογα με τον δήμο στον οποίο ζεις. Στην περιοχή Enskede που ζω εγώ πχ, έχουμε

Δημοτικό φόρο 17,48%

Κρατικό φόρο 12,10%

Φόρο για την εκκλησία 0,79% (δεν τον πληρώνω, δεν είμαι μέλος της)

Φόρο ταφής 0,07% (ναι, πληρώνω το μνήμα μου!)

Σύνολο χωρίς την εκκλησία: 29,65%

Η περιοχή μου έχει έναν απ'τους χαμηλότερος φορολογικούς συντελεστές σε όλη τη Σουηδία, θα μπορούσε άνετα να είναι στο 36%

Τον φόρο μου τον κρατάει απ'τον μισθό ο εργοδότης και τον αποδίδει στο κράτος.

Οχι ψαχνω για δουλεια 1 μιση χρονο τους τελευταιους 6 μηνες αρκετα εντονα εχω στειλει πανω απο 100 cv μια φορα πηγα σε interview και δυστηχως δεν με πειραν και αλλη μια φορα που ειπαν οτι θα με ενημερωσουν ακομα περιμενω....

Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο και χωρίς να είμαι σίγουρος ότι η πρακτική αυτή πιάνει στην Ελλάδα, η πρακτική της μαζικής αποστολής βιογραφικών δεν νομίζω πως θα σε βοηθήσει πολύ.

Η τακτική που απέδωσε καρπούς για μένα:

1) Ασχολείσαι με αγγελίες στις οποίες πληροίς τις προϋποθέσεις, No qualifications = No interview

2) Παίρνεις τηλ: "Καλημέρα σας, λέγομαι Νίκος Τάδε, είμαι προγραμματιστής και ενδιαφέρομαι για την θέση εργασίας που δημοσιεύσατε, θα μπορούσα να μιλήσω με τον υπεύθυνο προσλήψεων ;

3) Μιλάς με τον υπεύθυνο: "Καλημέρα σας, λέγομαι Νίκος Τάδε, είμαι προγραμ........., θα μπορούσα να περάσω να σας αφήσω το βιογραφικό μου ; Υπάρχει η πιθανότητα να σου πει ότι δέχονται μόνο μέσω email, μαλακία, αλλά συνήθως δεν έχουν πρόβλημα να πας να τους το αφήσεις. Έτσι κερδίζεις πλεονέκτημα απ'τους άλλους που έστειλαν απλώς email, γιατί ήδη σε είδαν μια φορά, πιθανότητα σε ρώτησε 2 πράγματα, σου έκανε ένα pre-interview, εν πάσει περιπτώσει, του έδειξες ότι είσαι σοβαρός και ενδιαφέρεσαι σοβαρά για την θέση!

4) Είτε έστειλες mail, είτε πήγες ο ίδιος, παίρνεις τηλέφωνο μετά από 4-5 εργάσιμες και ρωτάς αν υπήρξαν εξελίξεις, αν χρειάζονται κάποιο επιπλέον έγραφο (συστατική επιστολή πχ) κλπ

Επίσης, εγώ μαζί με το βιογραφικό μου, έδινα μεταφρασμένη αναλυτική βαθμολογία, και ένα cd με τα project που είχα κάνει, όλα σε ένα φάκελο στον οποίο είχα γράψει απ'έξω το όνομά μου, την εταιρία στην οποία απευθύνομαι και την θέση που ζητούσα.

Ακολουθόντας την παραπάνω τακτική, και έχοντας ως δεδομένο ότι οι προγραμματιστές εδώ έχουν μεγάλη ζήτηση, μου πήρε λιγότερο από μήνα να βρω δουλειά (τους προηγούμενους 4, έστελνα βιογραφικό μέσω email)

Δημοσ.

1)οχι

2)εχω να εργαστω εδω και 5 χρονια...

3)οχι

4)οχι

5)οχι

Στο ΤΕΙ Σερρών! Οι κρατήσεις είναι πολύ υψηλές αλλά διαφέρουν αρκετά ανάλογα με τον δήμο στον οποίο ζεις. Στην περιοχή Enskede που ζω εγώ πχ, έχουμε

Δημοτικό φόρο 17,48%

Κρατικό φόρο 12,10%

Η περιοχή μου έχει έναν απ'τους χαμηλότερος φορολογικούς συντελεστές σε όλη τη Σουηδία, θα μπορούσε άνετα να είναι στο 36%

Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο και χωρίς να είμαι σίγουρος ότι η πρακτική αυτή πιάνει στην Ελλάδα, η πρακτική της μαζικής αποστολής βιογραφικών δεν νομίζω πως θα σε βοηθήσει πολύ.

Η τακτική που απέδωσε καρπούς για μένα:

1) Ασχολείσαι με αγγελίες στις οποίες πληροίς τις προϋποθέσεις, No qualifications = No interview

2) Παίρνεις τηλ: "Καλημέρα σας, λέγομαι Νίκος Τάδε, είμαι προγραμματιστής και ενδιαφέρομαι για την θέση εργασίας που δημοσιεύσατε, θα μπορούσα να μιλήσω με τον υπεύθυνο προσλήψεων ;

3) Μιλάς με τον υπεύθυνο: "Καλημέρα σας, λέγομαι Νίκος Τάδε, είμαι προγραμ........., θα μπορούσα να περάσω να σας αφήσω το βιογραφικό μου ; Υπάρχει η πιθανότητα να σου πει ότι δέχονται μόνο μέσω email, μαλακία, αλλά συνήθως δεν έχουν πρόβλημα να πας να τους το αφήσεις. Έτσι κερδίζεις πλεονέκτημα απ'τους άλλους που έστειλαν απλώς email, γιατί ήδη σε είδαν μια φορά, πιθανότητα σε ρώτησε 2 πράγματα, σου έκανε ένα pre-interview, εν πάσει περιπτώσει, του έδειξες ότι είσαι σοβαρός και ενδιαφέρεσαι σοβαρά για την θέση!

4) Είτε έστειλες mail, είτε πήγες ο ίδιος, παίρνεις τηλέφωνο μετά από 4-5 εργάσιμες και ρωτάς αν υπήρξαν εξελίξεις, αν χρειάζονται κάποιο επιπλέον έγραφο (συστατική επιστολή πχ) κλπ

Επίσης, εγώ μαζί με το βιογραφικό μου, έδινα μεταφρασμένη αναλυτική βαθμολογία, και ένα cd με τα project που είχα κάνει, όλα σε ένα φάκελο στον οποίο είχα γράψει απ'έξω το όνομά μου, την εταιρία στην οποία απευθύνομαι και την θέση που ζητούσα.

Ακολουθόντας την παραπάνω τακτική, και έχοντας ως δεδομένο ότι οι προγραμματιστές εδώ έχουν μεγάλη ζήτηση, μου πήρε λιγότερο από μήνα να βρω δουλειά (τους προηγούμενους 4, έστελνα βιογραφικό μέσω email)

εχειςδικιο για την τακτικη που εφαρμοζεις,καποτε εκανα το ιδιο....βεβαια εσυ εχεις και μια εξειδικευμενη επιστημη που στην ελλαδα ειναι και περιζητητη,ακορεστη για την αγορα...

ομως πλεον αυτη η τακτικη σπανια πιανει και εισαι εξαιρεση.αν δεις τις αγγελιες πολλες εταιρειες επειδη εχουν μπουχτησει απο αυτη την τακτικη γραφουν ''παρακαλω μην τηλεφωνειτε για να επιβεβαιωσετε την αποστολη του βιογραφικου σας''..για να συστηθεις και να μιλησεις με τον υπευθυνο ,εχει ριξει πορτα πριν τον παρεις...μονο το 4) που εγραψες επιτρεπουν ολοι...

Δημοσ.

1) ΝΑΙ

2) Καθόλου (συνέχισα μετά τη πρακτική)

3) ΝΑΙ

4) ΝΑΙ

5) ΝΑΙ

Είμαι σε μια εταιρεία πληροφορικής και δουλεύω σαν web developer (23 χρονών στην Αθήνα), όπου έγινε κανονική πρόσληψη μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής. Αλλά πριν τη πρακτική, δούλευα σε μια άλλη εταιρεία σε παρόμοιο πόστο και χρειάστηκα γύρω στους 2 μήνες να βρω τη δουλειά. Μόλις βρήκα τη πρακτική, έφυγα από την πρώτη εταιρεία.

Δημοσ.

Δημοτικό φόρο 17,48%

Κρατικό φόρο 12,10%

Κι εγώ Σέρρες φίλε! :D

Σε ρωτάω γιατί έχω αρκετούς συναδέλφους μηχανολόγους μηχανικούς που δουλεύουν Γερμανία (οι περισσότεροι νέοι σε ηλικία 26-30 κυρίως) κι όταν έρχονται Ελλάδα μας λένε ότι ζούνε άνετα και έχουν "καθαρούς" μισθούς 3500€-4000€ πράγμα το οποίο είναι παπάς καθ'ότι αν παίζουν τέτοια ποσά 99% επιβαρύνονται οι ίδιοι φορολογικά! ;)

Εσύ σε ποια οικονομική "κλίμακα" είσαι μετά φόρων και κρατήσεων αν επιτρέπεται (σε p.m. αν θες);Παίρνεις ένα ποσό απ'την εταιρία δηλαδή και μπορείς να το κάνεις ότι θες;

εχειςδικιο για την τακτικη που εφαρμοζεις,καποτε εκανα το ιδιο....βεβαια εσυ εχεις και μια εξειδικευμενη επιστημη που στην ελλαδα ειναι και περιζητητη,ακορεστη για την αγορα...

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω...πως γίνεται να έχουν τόση ζήτηση οι προγραμματιστές σε μια χώρα που και η κουτσή Μαρία (από ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. και Ι.Ε.Κ. μέχρι πανεπιστήμια/Τ.Ε.Ι./κολέγια σε Ελλάδα και Εξωτερικό) μπορεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πληροφορική χωρίς κανένα περιορισμό και να μάθει τις γλώσσες εύκολα και γρήγορα;

Χαρά στο πράγμα...

Δημοσ.

Σε ρωτάω γιατί έχω αρκετούς συναδέλφους μηχανολόγους μηχανικούς που δουλεύουν Γερμανία (οι περισσότεροι νέοι σε ηλικία 26-30 κυρίως) κι όταν έρχονται Ελλάδα μας λένε ότι ζούνε άνετα και έχουν "καθαρούς" μισθούς 3500€-4000€ πράγμα το οποίο είναι παπάς καθ'ότι αν παίζουν τέτοια ποσά 99% επιβαρύνονται οι ίδιοι φορολογικά! ;)

Τέτοια είναι τα ποσά,αλλά προ φόρων.

Ανάλογα τι είσαι μπορεί να πέσει κανένα χιλιάρικο χαλαρά.

Πάντως μηχανικοί με προϋπηρεσία βγάζουν εδώ πολύ καλά λεφτά.

• Like 1
Δημοσ.

Εσύ σε ποια οικονομική "κλίμακα" είσαι μετά φόρων και κρατήσεων αν επιτρέπεται (σε p.m. αν θες);Παίρνεις ένα ποσό απ'την εταιρία δηλαδή και μπορείς να το κάνεις ότι θες;

Πολλά λένε νομίζω... Κανα 1000άρικο παρακάτω ναι, παίζει...

Για τα δικά μου έχεις pm

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...