CROM271 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δηλαδή μας λέτε πως οι υπάλληλοι του δημοσιου τρεμουν τους προϊσταμένους τους και είναι σουζα σε κάθε τους εντολη-διαταγή. Αν είναι καποιος φιλότιμος μπορεί και να τους ακουσει. Οι πιο πολλοί (ιδίως οι παλιοί) τους έχουν γραμμένους στα παλιοτερα των υποδημάτων. Δεν λέω πως συμφωνω με αυτή την κατασταση. Ίσα ίσα μάλιστα. Στις πιο πολλές υπηρεσίες όμως (για να μην τις τσουβαλιασω όλες) αυτό ισχύει...
LongTom Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δηλαδή μας λέτε πως οι υπάλληλοι του δημοσιου τρεμουν τους προϊσταμένους τους και είναι σουζα σε κάθε τους εντολη-διαταγή. Αν είναι καποιος φιλότιμος μπορεί και να τους ακουσει. Οι πιο πολλοί (ιδίως οι παλιοί) τους έχουν γραμμένους στα παλιοτερα των υποδημάτων. Δεν λέω πως συμφωνω με αυτή την κατασταση. Ίσα ίσα μάλιστα. Στις πιο πολλές υπηρεσίες όμως (για να μην τις τσουβαλιασω όλες) αυτό ισχύει... Ανάλογα ποιος είσαι. Όπως πάντα το πως μπήκες εκεί έχει μεγάλο ρόλο στην συμπεριφορά των προϊσταμένων.
CROM271 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Ρε μάγκες ειλικρινά μερικές φορές συνομιλώντας με κάποιους νομίζω πως ζω σε διαφορετική χωρα από αυτούς. Το δημόσιο (στο μεγαλύτερο ποσοστό για να μην ειμαι απόλυτος) ειναι μπατε σκύλοι αλεστε. Ο καθενας κάνει ότι θελει και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα. Τα παραδείγματα ειναι άπειρα. Να ένα πρόσφατο. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63869908 Φανταστειτε τι γίνετε σε δήμους και νομαρχίες... 3
De@th L0rd Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Ρε μάγκες ειλικρινά μερικές φορές συνομιλώντας με κάποιους νομίζω πως ζω σε διαφορετική χωρα από αυτούς. Το δημόσιο (στο μεγαλύτερο ποσοστό για να μην ειμαι απόλυτος) ειναι μπατε σκύλοι αλεστε. Ο καθενας κάνει ότι θελει και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα. Τα παραδείγματα ειναι άπειρα. Να ένα πρόσφατο. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63869908 Φανταστειτε τι γίνετε σε δήμους και νομαρχίες... Απλά συνομιλείς με άτομα που τρέφονται ή τρεφόντουσαν από το δημόσιο χρήμα. Και τις περισσότερες φορές με πολύ περισσότερα από ότι τους αναλογούσαν σε σχέση με το έργο που προσέφεραν. Η φούσκα έχει σκάσει εδώ και καιρό και οι περισσότεροι είτε προσπαθούν να τη ξαναφουσκώσουν (μάταια) είτε προσπαθούν να βρούν καινούρια. Ούτε λόγος για κάτι δημιουργικό ή οτιδήποτε για το σύστημα εξακολουθεί να φροντίζει πρώτα τα σκυλιά του. Και δεν εννοώ τους μπάτσους. 1
LongTom Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Ρε μάγκες ειλικρινά μερικές φορές συνομιλώντας με κάποιους νομίζω πως ζω σε διαφορετική χωρα από αυτούς. Το δημόσιο (στο μεγαλύτερο ποσοστό για να μην ειμαι απόλυτος) ειναι μπατε σκύλοι αλεστε. Ο καθενας κάνει ότι θελει και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα. Τα παραδείγματα ειναι άπειρα. Να ένα πρόσφατο. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63869908 Φανταστειτε τι γίνετε σε δήμους και νομαρχίες... Όπως είπα είναι ανάλογα ποιος είσαι. Βέβαια τι ξέρω και εγώ; Μόνο μια πρακτική έκανα στο Δημόσιο,δεν πρόλαβα να δω τίποτα σε 6 μήνες... Βέβαια είναι πολύ απλούστερο και πιασάρικο να κατηγορείς τους ΔΥ,είναι της μοδός τελευταία.
REDODIN7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Όπως είπα είναι ανάλογα ποιος είσαι. Βέβαια τι ξέρω και εγώ; Μόνο μια πρακτική έκανα στο Δημόσιο,δεν πρόλαβα να δω τίποτα σε 6 μήνες... Βέβαια είναι πολύ απλούστερο και πιασάρικο να κατηγορείς τους ΔΥ,είναι της μοδός τελευταία. Και εγω εκανα πρακτικη στον ΟΣΕ δυστηχως οι περισσοτεροι προισταμενοι και αυτοι στα γραφεια κωλοβαραγαν αντιθετα οι εργαζομενοι που ηταν εξω δηλαδη καθαριστρις συντηρητες κλπ δουλευαν και με το παραπανω 1
filipN Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Όπως είπα είναι ανάλογα ποιος είσαι. [...] Βέβαια είναι πολύ απλούστερο και πιασάρικο να κατηγορείς τους ΔΥ,είναι τ ης μοδός τελευταία. είναι και ελαφρώς εκτός θέματος… Εκατοντάδες χιλιάδες νέους, τους καίει το θέμα της εύρεσης εργασίας και πως θα μπορέσουν να κάνουν ξανά όνειρα . Γιατί αυτό που ζουν τώρα, είναι εφιάλτης. 1
CROM271 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Όπως είπα είναι ανάλογα ποιος είσαι. Βέβαια τι ξέρω και εγώ; Μόνο μια πρακτική έκανα στο Δημόσιο,δεν πρόλαβα να δω τίποτα σε 6 μήνες... Βέβαια είναι πολύ απλούστερο και πιασάρικο να κατηγορείς τους ΔΥ,είναι της μοδός τελευταία. Βρε φίλε μήπως πηγές νεουδι, αβγαλτο και φιλοτιμο εσύ εκεί πέρα και σε εχωναν και έβγαλες το συμπερασμα αυτο; Δεν ξερω και που ησουν βέβαια. Πες την υπηρεσια αν θές. Μην πεις μόνο καμία νομαρχία και μου πεσουν και τα λιγα μαλλια που μου έχουν μεινει... Κατά τα αλλά άδικα κατηγορούνται κατά την άποψη σου οι Δ.Υ.; 1
παπι Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Βέβαια είναι πολύ απλούστερο και πιασάρικο να κατηγορείς τους ΔΥ,είναι της μοδός τελευταία. Και στους ταριφες τους κατηγορουν, ταχαμου οτι δεν εχουν σωστη οδικη συμπεριφορα.
Bspus Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Κατά τα αλλά άδικα κατηγορούνται κατά την άποψη σου οι Δ.Υ.; Αδικο ειναι το τσουβαλιασμα. Υπαρχουν και δημοσιες υπηρεσιες που το ωραριο τηρειται κανονικα απο ολους εδω και πολλα χρονια. Το οτι υπαρχουν πολλοι αχρηστοι και κοπανατζηδες ειναι δεδομενο και πρεπει να υπαρχουν κυρωσεις. Αλλα οπως εχει δειξει το πραγμα μεχρι τωρα, ο,τι μετρα παιρνουν ειναι λαθος. Οταν κλεινουν ολοκληρες υπηρεσιες αντι να ανταμειψουν το σωστο υπαλληλο και να τιμωρησουν τον αχρηστο τι μηνυμα δινει αυτο? Σαν να λενε οτι οποιος ΔΥ ειχε φιλοτιμο ειναι κοροιδο.
CROM271 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Αδικο ειναι το τσουβαλιασμα. Υπαρχουν και δημοσιες υπηρεσιες που το ωραριο τηρειται κανονικα απο ολους εδω και πολλα χρονια. Το οτι υπαρχουν πολλοι αχρηστοι και κοπανατζηδες ειναι δεδομενο και πρεπει να υπαρχουν κυρωσεις. Αλλα οπως εχει δειξει το πραγμα μεχρι τωρα, ο,τι μετρα παιρνουν ειναι λαθος. Οταν κλεινουν ολοκληρες υπηρεσιες αντι να ανταμειψουν το σωστο υπαλληλο και να τιμωρησουν τον αχρηστο τι μηνυμα δινει αυτο? Σαν να λενε οτι οποιος ΔΥ ειχε φιλοτιμο ειναι κοροιδο. Καταρχην ουσιαστικα δεν κατηγορω τους Δ.Υ. αλλα το κρατος. Γιατι και εγω το παραδεχομαι αν ημουν Δ.Υ. θα εψαχνα τσουγκρανα για να τα ξυνω καλυτερα... Ολα αυτα βεβαια με την υπαρχων κατασταση και το μπ@@ρδελο κρατος που εχουμε.. Οσο για το γεγονος οτι κλεινουν ολοκληρες υπηρεσιες (ακομα και αν σε αυτες δουλευουν και σωστοι υπαλληλοι) ειμαι 100% υπερ εφοσον οι υπηρεσιες αυτες δεν εχουν λογω υπαρξης ουσιαστικα και υπαρχουν για να υπαρχουν. Με λιγα λογια πιστευω πως οι δημοσιες υπηρεσιες πρεπει να λειτουργουν σαν μια ιδιωτικη επιχειρηση. Ποσα ατομα ειστε σε αυτη την υπηρεσια? 10 ατομα π.χ. Ποσα χρειαζονται? 3 π.χ. Οι 7 τον μπουλο! Αμεση απολυση. Οσον αφορα τους μισθους. Δουλευεις ουσιαστικα σε χρεωκοπημενη επιχειρηση (χρεωκοπημενο κρατος). Τωρα πως γινεται ολοι οι Δ.Υ. να παιρνουν περισσοτερα απο ενα υπαλληλο που δουλευει σε μια υγιη ιδιωτικη επιχειριση ενας θεος ξερει... 3
mixalis1202 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 ακριβως...εγω θελω να καταργηθουν ολες οι δημοσιες υπηρεσιες εκτος καποιων λιγων εξαιρεσεων.και οι μισθοι να ειναι ιδιοι με του ιδιωτικου και να μην υπαρχει μονιμοτητα,το κυριοτερο.ασε που σιγα-σιγα καταγειται απο μονο του ελεω τροικας. εχω δει υπαλληλους που πριν ηταν ανετοι ,τωρα να χεζονται πανω τους με τον φοβο της διαθεσιμοτητας η' της κινητικοτητας σε αλλο κλαδο! 1
CROM271 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Εχω δουλεψει με συμβαση ενα 12μηνο σε νομαρχια. Το τι ειδαν τα ματια μου εκεινη την χρονια δεν περιγραφεται. Σε καθε γραφειο πρεπει να υπηρχαν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τριπλασιοι υπαλληλοι απο οτι χρειαζοταν. Επειτα υπηρχαν κατι υπηρεσιες που καθοσουν και αναρωτιοσουν ποιο ειναι το αντικειμενο τους. Ποιος ανθρωπος θα πηγαινε να εξυπηρετηθει σε αυτες. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! Να μην μιλησω για ωραρια. Το πρωι μετα τις 8 αρχιζαν σιγα σιγα να μαζευονται. Στη διαρκεια της ημερας εβγαιναν, εκαναν τα ψωνια τους, πηγαιναν λαικη ή καμια βολτουλα να ξεσκασουν στην τελικη. Κατα τις 12 αρχιζε σιγα σιγα η οριστικη αποχωρηση για τσιπουρα κλπ. Τα κανονιζαν μαλιστα. Καθε μερα αφηναν ενα ατομο να κατσει ως τις 1,30 με 2 το πολυ μπας και βαρεσει κανενα τηλεφωνο. Οι υπολοιποι λουης!!! Μου εχουν πει και κατι σκηνικα πως υπηρχαν ατομα που πηγαιναν το πρωι, αφηναν το σακακι στην καρεκλα και εφευγαν για το σπιτι. Το χειμωνα εφερναν 2 μπουφαν μαλιστα. Το ενα για να το αφησουν στην καρεκλα και το αλλο για να μην κρυωσουν στο δρομο προς το σπιτι!!! Τωρα για τα χρηματα. Περα απο τους μισθους καθε μηνα εμπαιναν στο φουλ υπερωριες, εκτος εδρας και δεν ξερω και εγω τι αλλο... Το γεγονος οτι δεν εκαναν ουτε υπερωριες ουτε εκτος εδρας πιστευω δεν χρειαζεται καν να το αναφερω... 4
Fotis13 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Όπως είπα είναι ανάλογα ποιος είσαι. Βέβαια τι ξέρω και εγώ; Μόνο μια πρακτική έκανα στο Δημόσιο,δεν πρόλαβα να δω τίποτα σε 6 μήνες... Βέβαια είναι πολύ απλούστερο και πιασάρικο να κατηγορείς τους ΔΥ,είναι της μοδός τελευταία. Εγω νομιζα πως ηταν απλουστερο να κατηγορεις τους αυστριακους και τους Ολλανδους ,αυτο να δεις ποσο "της μοδας ηταν". 6
filipN Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 http://www.insomnia.gr/topic/495116-%CE%B5%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%84%CE%B7-2013/page-13?do=findComment&comment=52543639 Γιατί δεν ανοίγετε, νέο θέμα. Για τα αίτια της οικονομικής κατάρρευσης. Την συμμετοχή και την ευθύνη του δημόσιου τομέα και των υπαλλήλων του, σε αυτήν; Εδώ δεν μιλάμε για το τι έγινε, τι έφταιξε, αλλά για το τι συμβαίνει τώρα στην αγορά εργασίας και με τι τρόπο (ους) θα το ξεπεράσουμε. Άλλο η διαφορετική άποψη, που είναι σεβαστή, και άλλο οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού, που εδώ δεν κρύβουν σκοπιμότητες, θέλω να πιστεύω. Όλοι έχουμε προβλήματα. Το θέμα είναι τι ψάχνουμε. Συνομιλητές να κάνουμε διάλογο, να βρούμε λύσεις, ή αντιπάλους να κάνουμε «πόλεμο». Το δεύτερο δεν με αφορά, αν και έχω πολύ καλή στρατιωτική εκπαίδευση (και στον ψυχολογικό πόλεμο). Δεν «έχομεν[εμφύλιο] πόλεμον» ( εμφύλιος μεταξύ των θυμάτων της κρίσης; ) Έλεος! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα