Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει δίκιο ο Mirlogria. Αυτό που ζητάνε είναι προυπηρεσία. Αν πάει ένας μηχανικός το πολύ με ένα μεταπτυχιακό και μπόλικη προϋπηρεσία θα φάει λάχανο κάποιον που έχει φτάσει μέχρι διδακτορικό με μηδέν προϋπηρεσία. Προσωπικά έχω καταλάβει ότι οι σπουδές είναι χάσιμο χρόνου. Αν έχεις τη δυνατότητα να σπουδάζεις και ταυτοχρόνως να δουλεύεις πάνω σε αυτό που σπουδάζεις (και όχι σε δουλειές του ποδαριού για χαρτζιλίκι)  τότε σίγουρα θα έχεις μια πολύ καλή καριέρα, αν σπουδάζεις για να γεμίσεις απλά ένα βιογραφικό θα φας τα μούτρα σου καθώς θα είσαι ένας από τους πολλούς και όχι ο περιζήτητος.

Στην εταιρία που είμαι τώρα πήγαινα ως φοιτητής τα καλοκαίρια...ε λοιπόν κάθε καλοκαίρι που πήγαινα ήταν σα να δουλεύω στην εταιρία για 1η φορά!

Νέα έργα προέκυπταν,νέοι κώδικες,νέα ποιοτικά/κατασκευαστικά πρότυπα και προδιαγραφές,νέο λογισμικό κ.λπ. κ.λπ.!

Δεν είχα λοιπόν ροή,δεν είχα "συνέχεια" ούτε την καθημερινή αυτή ενασχόληση που θα με έφτανε σε ένα επίπεδο να μου εμπιστευτούν το οτιδήποτε σοβαρό κι ήταν εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και να "δείχνω" κάθε καλοκαίρι ότι το προηγούμενο 2μηνο δεν έκανα τουρισμό κι αποκόμισα κάτι!

Κι άντε εγώ ήμουν μαθητευόμενος,δεν έτρεχε και τίποτα...έλα όμως που οι εταιρίες στο 90% των περιπτώσεων δεν θέλουν "μαθητευόμενους" πρωτάρηδες που θα έρθουν και θα χρειάζονται τουλάχιστον ένα 6μηνο μέχρι να προσαρμοστούν πλήρως και ν'αρχίσουν να αποδίδουν,μαθαίνοντας μέχρι τότε στου Κασίδη το κεφάλι!

Απορείτε ύστερα που όλοι ζητούν προϋπηρεσίες τουλάχιστον 2-3 ετών και μάλιστα σε συναφή εργασία;

Έστω λοιπόν ότι ανακοινώνεται μια θέση για μηχανικό...φανταστείτε πόσο "στα χαμένα" θα είναι κάποιος ηλικίας 26-30 ετών με πολλά πολλά πτυχία αλλά καθόλου προϋπηρεσία,αν και εφόσον γκρεμιστεί κάνας φούρνος και πάρει τη δουλειά!Πως θα αντεπεξέλθει;

Υ.Γ. Χάσιμο χρόνου είναι όταν "μπαίνουν στη μέση" και σε αποσπούν από σημαντικότερα πράγματα της ζωής όπως είναι η εργασία,η οικογένεια κ.λπ. κατά τ'άλλα είναι καλό πράγμα όσο μεγάλος κι αν είσαι ηλικιακά...

• Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1) Για να θέλει κάποιος να αφιερώσει 4-5 χρόνια από τη ζωή του να διαβάζει για PhD, σημαίνει ότι τον ενδιαφέρει να εμβαθύνει στο αντικείμενο του και να πάει την ανθρώπινη γνώση μπροστά (αν δεν μπει σε καμια σχολή της πλάκας), κι όχι να κάνει τα 500 ευρώ 550. Κι ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι δηλαδή, αλλιώς όλοι οι υπόλοιπο θα γράφαμε τις κοσμοθεωρίες στην πέτρα και θα χτίζαμε σπίτια στο περίπου με το μάτι.

2) Υπάρχουν θέσεις στις οποίες χωρίς τυπικά προσόντα δεν πας πουθενά. Δεν μιλάμε τώρα για εργοδηγός ή για υπεύθυνος παραγωγής, ούτε μιλάμε για 2001 καταστάσεις. Τώρα υπάρχουν κυρίως στο εξωτερικό αλλά σε καμιά 10αριά χρόνια (όταν η πλειοψηφία των παιδιών εδώ δηλαδή θα πηγαίνει για άλλες θέσεις) που θα έρθουν οι μόδες κι Ελλάδα, δεν πα να 'σαι "το καλύτερο παιδί στην πιάτσα", ή θα πάρεις χαρτιά ή θα φτάσεις ταβάνι πρόωρα.

• Like 4
Δημοσ.

...αλλά σε καμιά 10αριά χρόνια (όταν η πλειοψηφία της ηλικίας εδώ δηλαδή θα πηγαίνει για άλλες θέσεις) που θα έρθουν οι μόδες κι Ελλάδα, δεν πα να 'σαι "το καλύτερο παιδί στην πιάτσα", ή θα πάρεις χαρτιά ή θα φτάσεις ταβάνι πρόωρα.

Κάπου εδώ σ'έχασα,το κάνεις πιο λιανά;

Το ανεφερα και παραπανω και θα το ξαναπω,

η υπαρξη μαστερ ισως ειναι και τροχοπεδη γιατι σου λεει ο αλλος εγω δινω 500 το μηνα, αυτος που θα εχει και μαστερ

θα ειναι λιγοτερο ικανοποιημενος σε σχεση με εναν που εχει μονο ενα πτυχιο

Μην πας την κουβέντα εκεί,δίνοντας έτσι δικαίωμα στον κάθε κακομαθημένο χλυδάνεργο να σου πει "εεε σιγά τώρα για 500€ θα δουλέψω επιστήμων άνθρωπος"...για όσους δεν έχουν δουλέψει ούτε μισή μέρα στη ζωή τους εξήγησα χονδρικά πως έχει το πράγμα,ο νοών νοείτω!

Δημοσ.

Κάπου εδώ σ'έχασα,το κάνεις πιο λιανά;

Μην πας την κουβέντα εκεί,δίνοντας έτσι δικαίωμα στον κάθε κακομαθημένο χλυδάνεργο να σου πει "εεε σιγά τώρα για 500€ θα δουλέψω επιστήμων άνθρωπος"...για όσους δεν έχουν δουλέψει ούτε μισή μέρα στη ζωή τους εξήγησα χονδρικά πως έχει το πράγμα,ο νοών νοείτω!

Ευχαρίστως. Η πλειοψηφία εδώ είμαστε 20-35 (τουλάχιστον αυτοί που συμμετέχουν ενεργά), που σημαίνει ότι σε 10 χρόνια από τώρα λογικά θα πηγαίνουμε/πάμε/στο δρόμο είμαστε για διευθυντικές/υπεύθυνες θέσεις. Όπως λοιπόν στο εξωτερικό έχουν ήδη σιγά σιγά αρχίσει να φεύγουν από τα ΔΣ "τα παιδιά της πιάτσας" κι αντικαθίστανται από τύπους με μεταπτυχιακά/διδακτορικά (εκτός κι αν είναι δικιά τους εταιρία, μην ποστάρει κανεις κανα facebook και καραφλιάσουμε), έτσι θα γίνει κι εδώ.

Για την ακρίβεια σε μεγάλες εταιρίες στα graduate προγράμματα έχουν σταματήσει να παίρνουν καν άτομα χωρίς πτυχίο και σε πολλές άλλες πριν σου δώσουν "υπεύθυνη" θέση σε στέλνουν για MBA/MSc. Πολλοί το κάνουν και για λόγους prestige βέβαια, αλλά η ουσία παραμένει.

Δεν θα μπορείς να πας πχ προεδρος στο τάδε τμήμα με πτυχίο και να έχεις από κάτω σου μεταπτυχιακοδιδακτορικούς. Εξαρτάται κι από τον κλάδο βέβαια αλλά φαντάζομαι ότι γίνεται αντιληπτό, αναφέρομαι σε τράπεζες/βιομηχανίες/πολυεθνικές/μεγάλους οργανισμούς/ελεγκτικές/συμβουλευτικές etc.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια τι συζηταμε τωρα? Ο,τι εχεις για καλο ειναι , οσο περισσοτερα τοσο καλυτερα. Και στην τελικη αν εχει Master και ξερεις και καμια γλωσσα την κανεις για εξω (οχι οτι θα βρεις δρομο στρωμενο με ροδοπεταλα , αλλα εχεις καλυτερες πιθανοτητες).

Έχω εδώ στο συρτάρι μου ξεχασμένα κάτι πιστοποιητικά ποιοτικού ελέγχου ISO κι ένα δίπλωμα ιστιοπλοΐας,τα θες; :D

Κλασικός πτυχιόλαγνος Νεοέλλην,τι να πεις...

Δημοσ.

Παιδια καλες οι προσδοκιες καλα τα ονειρα αλλα να ακουτε και μερικους που ειναι στην αγορα εργασιας και ξερουν τι παιζει. Ας πουμε ο Mirlogria βαραει απο χιλιομετρα πως ξερει τι του γινεται! Γινομαστε κυνικοι αλλα αυτην ειναι η πραγματικοτητα.

Πολλα απο τα χαρτια που μαζευεται και εχετε οταν βγειτε στην αγορα εργασιας θα ειναι χειροτερα απο κωλοχαρτα. Θα πας σε συνεντευξεις για δουλεια εχοντας πτυχια, μεταπτυχιακα, διδακτορικα, ξενες γλωσσες και δεν ξερω και εγω τι αλλο και θα σου τρωει την δουλεια ο αλλος που εχει ενα απλο πτυχιο.

Στην αγορα εργασιας απο τα προσοντα που γραφονται στο βιογραφικο μετραει ουσιαστικα ενα πραγμα. ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Δημοσ.

Όπως λοιπόν στο εξωτερικό έχουν ήδη σιγά σιγά αρχίσει να φεύγουν από τα ΔΣ "τα παιδιά της πιάτσας" κι αντικαθίστανται από τύπους με μεταπτυχιακά/διδακτορικά (εκτός κι αν είναι δικιά τους εταιρία, μην ποστάρει κανεις κανα facebook και καραφλιάσουμε), έτσι θα γίνει κι εδώ.

Για την ακρίβεια σε μεγάλες εταιρίες στα graduate προγράμματα έχουν σταματήσει να παίρνουν καν άτομα χωρίς πτυχίο και σε πολλές άλλες πριν σου δώσουν "υπεύθυνη" θέση σε στέλνουν για MBA/MSc. Πολλοί το κάνουν και για λόγους prestige βέβαια, αλλά η ουσία παραμένει.

Δεν θα μπορείς να πας πχ προεδρος στο τάδε τμήμα με πτυχίο και να έχεις από κάτω σου μεταπτυχιακοδιδακτορικούς. Εξαρτάται κι από τον κλάδο βέβαια αλλά φαντάζομαι ότι γίνεται αντιληπτό, αναφέρομαι σε τράπεζες/βιομηχανίες/πολυεθνικές/μεγάλους οργανισμούς/ελεγκτικές/συμβουλευτικές etc.

Έστω ότι το προσαρμόζουμε αυτό στην περίπτωση μου (για άλλους δε μπορώ να μιλήσω χωρίς να γνωρίζω):

Εγώ έχω δύο προϊστάμενους...έστω ότι ο μεγαλύτερος εξ'αυτών συνταξιοδοτείται π.χ. σε 5-6 χρόνια κι εγώ είμαι στην ίδια εταιρία μέχρι τότε...θες να μου πεις ότι αντί να πάει ο "μεσαίος" στο διευθυντιλίκι κι εγώ "στη μέση" και η παλιά μου θέση να αναπληρωθεί από κάποιον καινούργιο,θα αφήσουν εμάς τους δυο στο ίδιο πόστο και θα φέρουν έναν άσχετο για διευθυντή τμήματος,απλά και μόνο επειδή θα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού/διδακτορικού;!

Πως γίνεται οι "διευθυντικές" θέσεις (που απαιτούν πολυετή εμπειρία,γνώση της εταιρίας και των ιδιαιτεροτήτων της,της αγοράς που δραστηριοποιείται κ.λπ.) να καλύπτονται από "outsiders";

Το λες και μόνος σου,"σε στέλνουν"...και του κερατά δηλαδή κάποια στιγμή από μόνοι μας προχωράμε σε μετεκπαίδευση,δε καθόμαστε σ'ένα χαρτί που πήραμε κάτι αιώνες πριν!Σιγά το πράγμα άλλωστε,από MSc courses έχει εκεί έξω να φάνε κι οι κότες...

Δημοσ.

O καθενας κανει τις επιλογες του. Μονο ο χρονος θα δειξει. Στην εγχωρια εργασια αυτο που λες ισχυει γιατι στην πλειονοτητα των θεσεων δεν χρειαζωντε εξειδικευμενο προσωπικο και εχεις δικιο , σιγα μην τα σκασει καποιος σε τιτλους σπουδων οταν δεν τον χρειαζεται.

Απο εκει και περα στο εξωτερικο παιζουν αλλα πραγματα και πιστευω θα αρχισει να αλλαζει κι εδω η κατασταση αργα αργα.

Εχει μια εκθεση ο ΣΕΒ για τα επαγγελματα που θα εχουν "ζητηση" στην Ελλαδα μεχρι το 2020. Ειναι ενδιαφερον να την διαβασει κανεις μονο και μονο για το φιλολογικο του θεματος.

• Like 2
Δημοσ.

Πολύ τσουβάλιασμα γενικότερα.

Και τα πτυχία χρειάζονται και η προϋπηρεσία. 

Αναλόγως τι είσαι και που θέλεις να μπεις.

Δεν γίνεται να βγάζει ο άλλος την προϋπηρεσία σκάρτη ή το μεταπτυχιακό/διδακτορικό σκάρτο εάν δεν μιλάμε συγκεκριμένα για κάποια θέση-εργασία.

Γενικότερα οι προσωπικές σας εμπειρίες αφορούν μόνο μέρος(μικρότερο ή μεγαλύτερο)του τι ισχύει καθολικά.

Το είπαμε και σε άλλα ανάλογα θέματα.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ τσουβάλιασμα γενικότερα.

Και τα πτυχία χρειάζονται και η προϋπηρεσία. 

Δεν γίνεται να βγάζει ο άλλος την προϋπηρεσία σκάρτη ή το μεταπτυχιακό/διδακτορικό σκάρτο εάν δεν μιλάμε συγκεκριμένα για κάποια θέση-εργασία.

Γενικότερα η προσωπικές σας εμπειρίες αφορούν μόνο μέρος(μικρότερο ή μεγαλύτερο)του τι ισχύει καθολικά.

Το είπαμε και σε άλλα ανάλογα θέματα.

Eιναι μεγα χαρακτηριστικο της φυλης μας.

• Like 1
Δημοσ.

Πολλα απο τα χαρτια που μαζευεται και εχετε οταν βγειτε στην αγορα εργασιας θα ειναι χειροτερα απο κωλοχαρτα. Θα πας σε συνεντευξεις για δουλεια εχοντας πτυχια, μεταπτυχιακα, διδακτορικα, ξενες γλωσσες και δεν ξερω και εγω τι αλλο και θα σου τρωει την δουλεια ο αλλος που εχει ενα απλο πτυχιο.

Τι πράγμα κι αυτό πάλι που γεμίζουν σεντόνια ολόκληρα με τα "προσόντα" τους! :P

Αντί να παρουσιάσουν μέσα σε μια (δύο το πολύ) σελιδούλες περιληπτικά οργανωμένα και γρήγορα το εργασιακό τους profile γράφουν για κάτι άκυρα σεμινάρια που παρακολούθησαν στη σχολή τους όταν ήταν φοιτητές,από που πήραν/πότε/με τι βαθμό το πιστοποιητικό ξένης γλώσσας (λες κι απ'αυτό θα καταλάβει ο εργοδότης αν τη μιλά άπταιστα ή σαν το Γκμοχ) κ.α. τέτοιες φλυαρίες που όχι απλά δε βοηθούν το βιογραφικό αλλά συνήθως προτρέπουν τον αναγνώστη να προχωρήσει στο επόμενο!

Δημοσ.

Απλα εξηγησα γιατι ειναι πιθανον να βλεπει ο εργοδοτης τον μεστερ-ουχο με καχυποψια.

Το κακο ειναι οτι στην Ελλαδα εχουμε λιγες δεκαδες μεγαλες εταιριες οπως περιγραφεις, η συντριπτικη πλειοψηφια των

"εταιριων" ειναι μικρομεσαιες οπου το μεσον υπηρχε, υπαρχει και μαλλον θα υπαρχει για πολυ καιρο ακομα. Μακαρι να

ειναι ετσι οπως το λες αλλα μαλλον σε ενα πολυ μικρο βαθμο...

Δεν βγαινει καθολου σκαρτο απλα οπως ολοι ξερουμε οι σπουδες απεχουν αρκετα απο την πιατσα. Ε ο εργοδοτης θελει

να του βγαλεις τη δουλεια, δεν τον νοιαζει αν ξερεις το επιστημονικο υποβαθρο κτλ κτλ.

Δημοσ.

Παιδια καλες οι προσδοκιες καλα τα ονειρα αλλα να ακουτε και μερικους που ειναι στην αγορα εργασιας και ξερουν τι παιζει. Ας πουμε ο Mirlogria βαραει απο χιλιομετρα πως ξερει τι του γινεται! Γινομαστε κυνικοι αλλα αυτην ειναι η πραγματικοτητα.

Πολλα απο τα χαρτια που μαζευεται και εχετε οταν βγειτε στην αγορα εργασιας θα ειναι χειροτερα απο κωλοχαρτα.

Συμφωνώ, κι εγώ εκεί ανήκω. Απλά δεν έχω καταθέσει CV και απόδειξη μηνιάτικου στο Insomnia γιατί δεν νομίζω ότι δίνει περισσότερο βάρος στην άποψη μου. Ο Mirlogria παρουσιάζει τη δική του προσωπική εικόνα κι εγώ μια άλλη, γενικά όσο πιο πολλά μαθαίνεις/ακούς, τόσο το καλύτερο.

Πάντως δεν ξέρω τι είναι τα χαρτιά που μαζεύετε, υπάρχουν και διαμάντια εκεί έξω που μετράνε και απλά θέλουν κώλο.

Έστω ότι το προσαρμόζουμε αυτό στην περίπτωση μου (για άλλους δε μπορώ να μιλήσω χωρίς να γνωρίζω):

Εγώ έχω δύο προϊστάμενους...έστω ότι ο μεγαλύτερος εξ'αυτών συνταξιοδοτείται π.χ. σε 5-6 χρόνια κι εγώ είμαι στην ίδια εταιρία μέχρι τότε...θες να μου πεις ότι αντί να πάει ο "μεσαίος" στο διευθυντιλίκι κι εγώ "στη μέση" και η παλιά μου θέση να αναπληρωθεί από κάποιον καινούργιο,θα αφήσουν εμάς τους δυο στο ίδιο πόστο και θα φέρουν έναν άσχετο για διευθυντή τμήματος,απλά και μόνο επειδή θα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού/διδακτορικού;!

Πως γίνεται οι "διευθυντικές" θέσεις (που απαιτούν πολυετή εμπειρία,γνώση της εταιρίας και των ιδιαιτεροτήτων της,της αγοράς που δραστηριοποιείται κ.λπ.) να καλύπτονται από "outsiders";

Για το bolded, η απάντηση είναι ναι και υπάρχουν ένα κάρο εταιρίες που η θέση πήγε σε outsiders και έμειναν οι μέσα ξεκρέμαστοι. Αλλά έστω ότι δεν πάει έτσι. Πάνω στη θεωρία σου, αν έρθει του χρόνου ένας μεταπτυχιακός για πρακτική και τον κρατήσουν και είστε ας πούμε ίδιο επίπεδο μετά από 10 χρόνια, νομίζεις ότι θα του φας τη θέση με 6μήνες/1 χρόνο παραπάνω προϋπηρεσία?

Τέλος πάντων, δεν θέλω να συγκρίνουμε σενάρια επί σεναρίων και ποιος θα φάει τη θέση ποιανού, μια άποψη κατέθεσα γιατί βλέπω ότι έχετε βγάλει τα μεταπτυχιακά/διδακτορικά κωλόχαρτα και είναι κρίμα.

Το κακο ειναι οτι στην Ελλαδα εχουμε λιγες δεκαδες μεγαλες εταιριες οπως περιγραφεις, η συντριπτικη πλειοψηφια των

"εταιριων" ειναι μικρομεσαιες οπου το μεσον υπηρχε, υπαρχει και μαλλον θα υπαρχει για πολυ καιρο ακομα. Μακαρι να

ειναι ετσι οπως το λες αλλα μαλλον σε ενα πολυ μικρο βαθμο...

Το μέσο είναι Υπερατού, κερδίζει τα πάντα και υπάρχει παντού, είτε μιλάμε για πλακατζής στην Κω, είτε μιλάμε για Regional Director στη JP Morgan της New York. Αλλά αναφερόμουν στα μεταπτυχιακά περισσότερα και στα τυπικά προσόντα.

Δημοσ.

Δεν βγαινει καθολου σκαρτο απλα οπως ολοι ξερουμε οι σπουδες απεχουν αρκετα απο την πιατσα. Ε ο εργοδοτης θελει

να του βγαλεις τη δουλεια, δεν τον νοιαζει αν ξερεις το επιστημονικο υποβαθρο κτλ κτλ.

Όπως είπα δεν μιλάμε συγκεκριμένα για τις δικές σου εμπειρίες.

Π.χ. θα μπορούσα να πω το αντίθετο διότι η αδελφή μου δεν πήρε δουλειά,αν και είχε 9 χρόνια προϋπηρεσία σε παρόμοια θέση και καλή εταιρία,σε ένα κολέγιο επειδή δεν είχε συγκεκριμένο μεταπτυχιακό/πιστοποίηση.

Τώρα εγώ τι να γράψω εδώ;

Είναι σκατά η εμπειρία και πρέπει να έχεις τα χαρτιά;

Από την άλλη πήραν φίλο μου που είχε προύπηρεσία σε συγκεκριμένο αντικείμενο και δεν πήραν μεταπτυχιακό.

Τώρα θα αλλάξω την γνώμη μου και θα γράψω τα χαρτιά είναι για την χέστρα;

Ότι έγραψα εδώ ισχύει:

Γενικότερα η προσωπικές σας εμπειρίες αφορούν μόνο μέρος(μικρότερο ή μεγαλύτερο)του τι ισχύει καθολικά

Η περαιτέρω ανακύκλωση δεν έχει νόημα,απλά είπα ότι μην κρίνετε εξ' ιδίων τα αλλότρια.

Αυτά από εμένα.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είπα δεν μιλάμε συγκεκριμένα για τις δικές σου εμπειρίες.

Φιλε μου δεν ειναι προσωπικη εμπειρια, ειναι εμπειριες απο πολυ κοσμο με τον οποιο συναναστρεφομαι.

Π.χ. θα μπορούσα να πω το αντίθετο διότι η αδελφή μου δεν πήρε δουλειά,αν και είχε 9 χρόνια προϋπηρεσία σε παρόμοια θέση και καλή εταιρία,σε ένα κολέγιο επειδή δεν είχε συγκεκριμένο μεταπτυχιακό/πιστοποίηση.

Τώρα εγώ τι να γράψω εδώ;

Είναι σκατά η εμπειρία και πρέπει να έχεις τα χαρτιά;

Από την άλλη πήραν φίλο μου που είχε προύπηρεσία σε συγκεκριμένο αντικείμενο και δεν πήραν μεταπτυχιακό.

Τώρα θα αλλάξω την γνώμη μου και θα γράψω τα χαρτιά είναι για την χέστρα;

Ενταξει σε αυτο διαφωνουμε, η συντριπτικη πλειοψηφια των εργοδοτων ιδιαιτρα στην Ελλαδα εκτιμουνε ιδιαιτερως την προυπηρεσια. Και βαση εμπειριων δικων μου και αλλως ανθρωπων που ξερω η προυπηρεσια τρωει στις περισσοτερες φορες τα πτυχια.

Δεν λεω οτι τα πτυχια ειναι αχρηστα καθε αλλο! Ο αλλος ομως δεν νοιαζεται αν εχεις υποβαθρο αν εισαι

σωστος επιστημων, για το αφεντικο ενα κομματι κρεας εισαι που τον νοιαζει να εχεις την εμπειρια να αρχισεις

να προσφερεις ΑΜΕΣΑ!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...