Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως τα λες... Καμια μειωση προσωπικοτητας, 30 χρονων γομαρι να χαρτζηλικωνεται απο τους γονεις του.  Λογω κληρονομιας ολα αυτα...

Τι αλλο θα ακουσουμε!!!

Φαντασου σκηνικο τωρα. 30αρης φιλοσοφημενος αεργος παει στην συνταξιουχο μανα του και της λεει. Ρε μανα δωσε 3 ευρω να παω να πιω κανενα καφε. Καμια μειωση προσωπικοτητας. Τι να λεμε τωρα... Κληρονομια ειναι αυτη...

Ε ναι δεν λεω μεχρι να πεθανουν οι δικοι σου για ενα ευλογο διαστημα 1-2 χρονια.

Και φυσικα δεν λεω για καφε λεω για τα βασικα ενα πιατο φαι και ενα σπιτι

Για να μην χανουμε εντελως τον δρομο του νηματος θεωρω οτι τον επομενο 1 χρονο καποιες νεες χαζο-ευκαιριες θα

ανοιχτουν κυριως με το νεο προγραμμα για απασχοληση 40.000 ατομων με 5μηνες συμβασεις και καποια αλλα

προγραμματα παρομοια. Εχετε το νου σας και καλη τυχη...

Ναι οπως με το προγραμμα για νεους πριν λιγο καιρο με 70 μορια στα 90 ουτε στους επιλαχοντες, στην ουσια οαοι δεν ειχαν μεταπτυχιακο η βαθμο γαματο στο πτυχιο δεν ειχαν καμια ελπιδα

• Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν όντως συμφωνείς ότι τα λέω ωραία, το καταλαβαίνεις ότι η ανάγκη που αναφέρεις, δημιουργείται από το ότι αποδεχόμαστε την εργασιακή εκμετάλλευση. Όσο θα υπάρχει ο κακομοίρης εργαζόμενος που θα δεχτεί να δουλέψει για ένα κομμάτι ψωμί, τόσο θα διαιωνίζονται οι εργασιακές θέσεις που αμείβουν με ένα κομμάτι ψωμί.

By the way, αν είχα οικονομική άνεση, σιγά μην καθόμουν να γράφω στο insomnia. 

Ωραια τα λες. Σαν πολιτικος ενα πραγμα...

Στην ταμπακιερα ομως και στην καθημερινη ζωη που δεν εχει ωραια λογια.

Συμπληρωσε τις επιλογες στην υποθετικη ερωτηση και απαντησε...

Αν θες μας λες και ποσο χρονων εισαι και αν δουλευεις ή εχεις δουλεψει ποτε.

• Like 1
Δημοσ.

Αν όντως συμφωνείς ότι τα λέω ωραία, το καταλαβαίνεις ότι η ανάγκη που αναφέρεις, δημιουργείται από το ότι αποδεχόμαστε την εργασιακή εκμετάλλευση

Εγώ νομίζω πως δεν θέλεις ακόμα να παραδεχτείς πώς είναι η πραγματικότητα. Επίσης θα προτιμούσα να είχες τις απόψεις σου αν τουλάχιστον έβγαζες ένα μεροκάματο, γιατί ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι με την αντίδραση σου.  Κάποτε έλεγα τα ίδια ακριβώς με εσένα και αμοιβόμουν με 800 ευρώ. Τώρα θα παίρνω τα μισά. Η διαφορά μας είναι οτι εγώ μπορεί να δουλεύω και να μη φωνάζω μόνο για τα εργασιακά μου δικαιώματα. Η γνώμη σου για τον κόσμο θα αλλάζει όσο περνάνε τα χρόνια και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα για να τον αλλάξεις. Θα το δεις.

• Like 1
Δημοσ.

@Crom στο προηγούμενο μήνυμα, το μόνο που θα διόρθωνα είναι: Οι μονες δουλειες που βρισκει ειναι 500 ευρω ανασφαλιστα οχι πανω στο αντικειμενο του.

@garello: Το ίδιο πιστεύω κι εγώ για σένα, δεν θες να παραδεχθείς την πραγματικότητα. Σε αυτό συμφωνούμε. Εκεί που διαφωνώ, ότι εσύ δεν θα αλλάξεις τη γνώμη σου για τον κόσμο. Εκεί, θα πιστεύεις ότι πρέπει να σε εκμεταλεύονται όσο δεν πάει άλλο, διότι C'est la vie

Μεροκάματο βγάζω, και μάλιστα το μισό πηγαίνει στον πατέρα μου, ο οποίος δούλεψε μια ζωή ανασφάλιστος και τώρα στα 67 σύνταξη γιοκ. Αλλά οικονομική άνεση, δε με λες ότι έχω.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν είναι ευκολα και ίσως να χειροτερέψουν για άλλη μια χρονιά τα πράματα.Απλά υπομονή.Δυστυχώς ζούμε στη μεγαλύτερη κρίση.Αλλά η ανάκαμψη θα έρθει.

Αλλωστε μην ξεχνάμε  η κρίση πάντα είναι μια δημιουργική ....καταστροφή.Και δυστυχώς σε τέτοια ύφεση λίγοι επιβιώνουν.Οι πιο ικανοί ή όσοι στην άνθηση ζούσαν σαν ....Σπαρτιάτες.

Δεν είναι και ευκολο η απόφαση να ζήσει κάποιος έξω.Το έχω βιώσει.Αλλά αν δεν έχει κανείς άλλη λύση και ξέρει τη γλώσσα ας πάει να ζήσει έξω,

Αλλη λύση παίδες είναι να μην εξαρτάστε απο άλλους.Δηλαδή να φτιάξετε/να δημιουργήσετε κάποια δικιά σας επιχείρηση.Δυστυχώς μεγάλο το ρίσκο και δαπανηρό.

Δυστυχώς παρατηρώ οτι χρησιμοποιώ πολλές φορές τη λέξη ...δυστυχώς. :cry:

• Like 1
Δημοσ.

@Crom στο προηγούμενο μήνυμα, το μόνο που θα διόρθωνα είναι: Οι μονες δουλειες που βρισκει ειναι 500 ευρω ανασφαλιστα οχι πανω στο αντικειμενο του.

@garello: Το ίδιο πιστεύω κι εγώ για σένα, δεν θες να παραδεχθείς την πραγματικότητα. Σε αυτό συμφωνούμε. Εκεί που διαφωνώ, ότι εσύ δεν θα αλλάξεις τη γνώμη σου για τον κόσμο. Εκεί, θα πιστεύεις ότι πρέπει να σε εκμεταλεύονται όσο δεν πάει άλλο, διότι C'est la vie

Μεροκάματο βγάζω, και μάλιστα το μισό πηγαίνει στον πατέρα μου, ο οποίος δούλεψε μια ζωή ανασφάλιστος και τώρα στα 67 σύνταξη γιοκ. Αλλά οικονομική άνεση, δε με λες ότι έχω.

Συνεχιζεις να μην απαντας ομως. Τι θα διαλεγες αν ησουν σε αυτη την υποθετικη περιπτωση (η οποια φυσικα ειναι υποθετικη να ειχαμε να λεγαμε. Πραγματικοτατη ειναι εκτος απο το γεγονος οτι ουτε με 500 ευρω ανασφαλιστα δεν βρισκεις ευκολα δουλεια πλεον)

Για πες μας κιολας. Τι μισθο εχεις και σε τι δουλεια? Ανωνυμο φορουμ ειμαστε...

• Like 1
Δημοσ.

Συνεχιζεις να μην απαντας ομως. Τι θα διαλεγες αν ησουν σε αυτη την υποθετικη περιπτωση (η οποια φυσικα ειναι υποθετικη να ειχαμε να λεγαμε. Πραγματικοτατη ειναι εκτος απο το γεγονος οτι ουτε με 500 ευρω ανασφαλιστα δεν βρισκεις ευκολα δουλεια πλεον)

Για πες μας κιολας. Τι μισθο εχεις και σε τι δουλεια? Ανωνυμο φορουμ ειμαστε...

Με την διόρθωση που έκανα σου έδωσα την απάντηση. Δεν θα επιλέξω καμία από τις επιλογές σου, γιατί το όλο σκεπτικό σου είναι λάθος. Είναι σαν να ρωτάς έναν άνεργο, "που προτιμάς να δουλέψεις στη Herbalife ή στην Amway, αλλά πρόσεχε δεν έχεις άλλες επιλογές". (ελπίζω να ξέρεις περί τίνος πρόκειται)

Μισθό, δουλειά, ασφάλιση και τα ρέστα σε pm αν θες.

Δημοσ.

Με την διόρθωση που έκανα σου έδωσα την απάντηση. Δεν θα επιλέξω καμία από τις επιλογές σου, γιατί το όλο σκεπτικό σου είναι λάθος. Είναι σαν να ρωτάς έναν άνεργο, "που προτιμάς να δουλέψεις στη Herbalife ή στην Amway, αλλά πρόσεχε δεν έχεις άλλες επιλογές". (ελπίζω να ξέρεις περί τίνος πρόκειται)

Μισθό, δουλειά, ασφάλιση και τα ρέστα σε pm αν θες.

Βρε φιλε βλεπεις αλλες επιλογες εσυ? Σε αλλη χωρα ζεις? Η ανεργια ειναι στα υψη. Αν υπηρχαν αλλες επιλογες ετσι θα ηταν?

Ισως εχεις καλη δουλεια, ισως εχεις περιουσια και μπερδευεσαι απο αυτο. Η πραγματικοτητα ομως ειναι αλλη...

Δημοσ.

Βρε φιλε βλεπεις αλλες επιλογες εσυ? Σε αλλη χωρα ζεις? Η ανεργια ειναι στα υψη. Αν υπηρχαν αλλες επιλογες ετσι θα ηταν?

Ισως εχεις καλη δουλεια, ισως εχεις περιουσια και μπερδευεσαι απο αυτο. Η πραγματικοτητα ομως ειναι αλλη...

Με ρωτάς τα ίδια και τα ίδια, κι εγώ απαντώ τα ίδια και τα ίδια, με αποτέλεσμα κι οι δύο να έχουμε γίνει βαρετοί. 

Μία πρόταση και το κλείνω εδώ το θέμα: η αποδοχή ανασφάλιστης/περιστασιακής/απάνθρωπα αμειβόμενης/αμειβόμενης κάθε 6 μήνες/κτλ εργασίας, δεν αποτελεί επιλογή. Αντιθέτως αποτελεί παράγοντας που απλά διαιωνίζει το εργασιακό πρόβλημα της χώρας, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο. Δεν είναι θέμα περιουσίας, δεν είναι θέμα καλής δουλειάς, είναι θέμα ανθρώπινης επιβίωσης κι αξιοπρέπειας.

Δεν συμφωνείς με αυτό, ωραίος, κανένα πρόβλημα (για μένα, για σένα δεν ξέρω...). 

Δημοσ.

Διαβασα και τις 11 σελιδες, κυριως επειδη ειμαι στις διακοπες μου και εχω χρονο. Μετα λυπης μου βλεπω οτι ο μεσος ελληνας ελληνιδα εχει χασει παντελως τη μπαλα. 2 πραγματα θα πω:

1) Προ 4 μηνων εβαλα αγγελια πως ψαχνω για γυναικα υπαλληλο σε πολυ μεγαλη εταιρεια στα αραβικα εμιρατα. Την αγγελια την εβαλα σε αναλογο θρεντ που ειχε ανοιχτει τοτε,οπου ολοι (σχεδον) οσοι εγραφαν κλαιγοντουσαν πως δεν εχουν δουλεια και δεν την παλευουν μια. Πηρα 2 απαντησεις εκ των οποιων η μια αφορουσε αντρα που απλα ηθελε να μαθει περισσοτερα για μια φιλη του. Το θρεντ εκεινο νομιζω ειχε φτασει τις 30 σελιδες. Ισως ειχα ανοιξει και αλλο ξεχωριστο, δεν με βοηθαει η μνημη μου.

2) Χτες με φιλους και γνωστους και καποιες ομολογουμενως ωραιες υπαρξεις, η πεταχτουλα της παρεας που ειχε μαθει για μενα απο τριτους μου πιανει την κουβεντα, αερολογιες τελοσπαντων, μεχρι που μου πεταει την εξης ατακα: Εμενα ο αντρας θελω να με χρυσωνει. Επειδη της πεταξα ενα καλοζυγισμενο-επιτειδευμενο "πωςειπατεπαρακαλωοριστε?" μου το ξαναπε με περισσιο στομφο " Να, εμενα θελω ο αντρας να με πληρωνει".

Για να γλυτωσω τα χειροτερα απλα την ρωτησα με σοβαρο υφος τι εχει να προσφερει σε σχεση με ενα εξισου ομορφο κοριτσι πολυ νεοτερο της που καθοταν ακριβως απεναντι. Και γιατι τελοσπαντων να προτιμησει καποιος να πληρωνει αυτην και οχι μια αλλη (αν θεωρητικα, πρεπει σωνει και καλα να πληρωνει καποιος καποια και τουμπαλιν).

Αυτη ηταν 35 ετων.

Για τη ιστορια δεν μου απαντησε και σημερα ενας απο τους γνωστους μου με πηρε τηλ και με ρωτησε τι ακριβως ειπα στην Κατια και προσεβληθει. Τα ακουσε και αυτος ενα χερακι, ωριμα και διακριτικα χωρις υπεροψια και ειρωνια.

Καλα μυαλα σε οσους το λιβανιζουν ακομη και καλη τυχη σε οσους τολμουν για εξωτερικο ή δουλειες που δεν ειναι της μορφωσης τους κτλ.

• Like 6
Δημοσ.

Ναι οπως με το προγραμμα για νεους πριν λιγο καιρο με 70 μορια στα 90 ουτε στους επιλαχοντες, στην ουσια οαοι δεν ειχαν μεταπτυχιακο η βαθμο γαματο στο πτυχιο δεν ειχαν καμια ελπιδα

Δεν νομίζω πως παίζει κάτι αντίστοιχο τώρα.....μόνο η κλασική ελληνική συνταγή,το μέσο.

Με κάλεσαν από την προηγούμενη εβδομάδα ήδη :lol:

475 αφου είσαι πάνω απο 25, 5-7μηνες σύμβαση, ένσημα και ασφάλιση included.

Δημοσ.

1) Προ 4 μηνων εβαλα αγγελια πως ψαχνω για γυναικα υπαλληλο σε πολυ μεγαλη εταιρεια στα αραβικα εμιρατα. Την αγγελια την εβαλα σε αναλογο θρεντ που ειχε ανοιχτει τοτε,οπου ολοι (σχεδον) οσοι εγραφαν κλαιγοντουσαν πως δεν εχουν δουλεια και δεν την παλευουν μια. Πηρα 2 απαντησεις εκ των οποιων η μια αφορουσε αντρα που απλα ηθελε να μαθει περισσοτερα για μια φιλη του. Το θρεντ εκεινο νομιζω ειχε φτασει τις 30 σελιδες. Ισως ειχα ανοιξει και αλλο ξεχωριστο, δεν με βοηθαει η μνημη μου.

2) Χτες με φιλους και γνωστους και καποιες ομολογουμενως ωραιες υπαρξεις, η πεταχτουλα της παρεας που ειχε μαθει για μενα απο τριτους μου πιανει την κουβεντα, αερολογιες τελοσπαντων, μεχρι που μου πεταει την εξης ατακα: Εμενα ο αντρας θελω να με χρυσωνει. Επειδη της πεταξα ενα καλοζυγισμενο-επιτειδευμενο "πωςειπατεπαρακαλωοριστε?" μου το ξαναπε με περισσιο στομφο " Να, εμενα θελω ο αντρας να με πληρωνει".

Δεν νομίζω πάντως πως το 2ο παράδειγμα αναφέρεται στη μέση ελληνίδα. Τουλάχιστον της νέας γενιάς, από τη γενιά των γονιών μου ξέρω αρκετές που δεν δούλεψαν ποτέ και τις συντηρούσε ο άντρας τους.

Για το πρώτο, τι να πω. Και εγώ εκπλήσομαι που οι γυναίκες δεν είναι πρόθυμες να πάνε σε μια χώρα που όταν σε βιάζουν πας φυλακή :P

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως παίζει κάτι αντίστοιχο τώρα.....μόνο η κλασική ελληνική συνταγή,το μέσο.

Με κάλεσαν από την προηγούμενη εβδομάδα ήδη :lol:

475 αφου είσαι πάνω απο 25, 5-7μηνες σύμβαση, ένσημα και ασφάλιση included.

Καλα το βυσμα το ξερω και εγω :P Αλλα δεν εχω αν ειχα θα του ειχα πρηξει τα αρχιδια  :lol:

Δημοσ.

Οτι εχει περισσοτερο δικαιωμα απο μενα στα λεφτα της οικογενειας του ειναι αυτονοητο και δεν ξερω καν γιατι το αναφερεις.

Αυτο ομως δεν μου αφαιρει το δικαιωμα να τον χαρακτηρισω παρασιτο γιατι αυτο ειναι...

Το είπες και μόνος σου αλλά θα στο πω λαικά μήπως και στροφάρει το ρημάδι για να μην αρχίσουμε τις τούμπες.

Αυτός ΕΧΕΙ δικαίωμα να παίρνει μέρος στη διαχείριση του οικογενειακού του εισοδήματος.

Εσύ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να χαρακτηρίζεις κατά αυτόν τον τρόπο (κοινώς να υποβαθμίζεις) κάποιον άσχετο (που ξαναλέμε ΕΧΕΙ δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει με τα λεφτά των δικών του, κατ'επέκτασην δικά του) επειδή απλά δεν αρέσει ΣΕ ΣΕΝΑ αυτό.

Και πιο σφαιρικά να το δούμε, μεγάλο μέρος των νέων (μέχρι 30) πάντα είχε υποστήριξη (όχι μόνο οικονομική και το τονίζω) από γονείς πριν την κρίση. Το ίδιο ποσοστό ήταν παράσιτα; Τώρα με την κρίση που αυξήθηκαν οι άνεργοι, είναι ακόμα παράσιτα;

Εναλλακτικά, με βάση εσένα ο 30ρης που θα ζητήσει 20 ευρώ 1-2 φορές το 15νθήμερο είναι παράσιτο αλλά η κα-λιαρα καστανομαλλούσα που της κάνουν δώρο/προίκα οι δικοί της ένα διαμέρισμα/σπίτι τι είναι;

ΥΓ. Για να σε προλάβω, βρήκα χρόνο οπότε απαντώ.

Δημοσ.

Καλα το βυσμα το ξερω και εγω :P Αλλα δεν εχω αν ειχα θα του ειχα πρηξει τα αρχιδια   :lol:

Πάντως μιας και σε ενδιαφέρει να εργαστείς με μισθό πείνας, πέρνα από τον Δήμο σου και ενημερώσου, ποτέ δεν ξέρεις. Αν έχεις κάρτα ανεργίας μπορεί να έχεις μια "ευκαιρία" να πάρεις καμιά θέση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...