giorgarello Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Προσωπικά θα πάω και ταυτοχρόνως θα κοιτάζω για κάτι άλλο και 12ωρο να είναι δεν έχω πρόβλημα ΑΛΛΑ δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ!!!! Αυτός είναι κανόνας για όλες τις δουλειές. Τώρα ό,τι και να λένε οι άλλοι..
panos2171 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Μια πρόχειρη στατιστική σχετικά με το πόσες "πρώτες επιλογές" είχαν στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές στα μηχανογραφικά τα τελευταία 10 χρόνια είναι αρκετή για να σε διαψεύσει! Όσον αφορά τις στρατιωτικές σχολές αυτοί που δεν τις είχαν σαν 1η επιλογή στην περίοδο προσαρμογής την κάναν. Στο στρατό μένουν όσοι τον γουστάρουν πραγματικά. Αστυνομία ντάξει είναι πολύ πιο χαλαρά τα πράγματα και αρκετοί πάνε για το μισθό. Άλλωστε οι μεταθέσεις τους δεν είναι πολλές και συνήθως τους πάνε γύρω από την Αθήνα. Επαρχία πάνε τα βύσματα, όσοι από επιλογή τους υπηρέτησαν σε νησί και ζευγάρια αστυνομικών και μένουν εκεί.
CROM271 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Θετω ενα ερωτημα και οποιος θελει απαντα. Ειναι καποιος ανεργος. Ζει απο τους γονεις του. Οι μονες δουλειες που βρισκει ειναι 500 ευρω ανασφαλιστα οχι πανω στο αντικειμενο του. Τι κανει? 1. Θα παει στη δουλεια? 2. Δεν θα παει στην δουλεια αλλα θα ψαξει να βρει κατι καλυτερο σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα και μετα εφοσον δεν βρει θα παει στην παραπανω δουλεια. (Εδω να αναφερετε το χρ. διαστημα. Δηλαδη 1 χρονο π.χ.) 3. Δεν προκειται να παει στη συγκεκριμενη δουλεια ακομα και να περασουν 10 χρονια και ειναι ακομα ανεργος. Θελω να μου απαντησει ο Baslir και ο triapoulakiakathontan
John323 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Για να μην χανουμε εντελως τον δρομο του νηματος θεωρω οτι τον επομενο 1 χρονο καποιες νεες χαζο-ευκαιριες θα ανοιχτουν κυριως με το νεο προγραμμα για απασχοληση 40.000 ατομων με 5μηνες συμβασεις και καποια αλλα προγραμματα παρομοια. Εχετε το νου σας και καλη τυχη...
Baslir Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Θελω να μου απαντησει ο Baslir και ο triapoulakiakathontan Διαλέγω το 1. θα πάει στη Δουλεία
CROM271 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Διαλέγω το 1. θα πάει στη Δουλεία Μα δεν θα του μειωσει την προσωπικοτητα? Δεν ειναι καλυτερα να τον ταιζουν οι γονεις του και να περπατα με ψηλα το κεφαλι?
Kenny McCormick Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Πλέον τίθεται και το θέμα αν θα πάρεις τα λεφτά τα οποία δούλεψες γιατί πας σε μια δουλειά δουλεύεις 1-2 μήνες και μετά σου λέει "συγγνώμη δεν βγαίνω" και μένεις με τον ιδρώτα στο χέρι.Επίσης τα 500 ευρώ που αναφέρονται σαν κατακριτέο ποσό παραπάνω στην σημερινή πραγματικότητα είναι ένας σχετικά "καλός" μισθός. 1
Baslir Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Μα δεν θα του μειωσει την προσωπικοτητα? Δεν ειναι καλυτερα να τον ταιζουν οι γονεις του και να περπατα με ψηλα το κεφαλι? Αν είχες μάθει να βάζεις τόνους, θα διάβαζες πιο σωστά την απάντηση μου.
CROM271 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Βρε απαντησε σοβαρα και ασε τις υπεκφυγες. Τι θα εκανες εσυ αν ησουν στη θεση του παραδειγματος. Εγραψα αυτο Όποιος θεωρεί πως το να δουλεύει με 500 ευρώ ανασφάλιστος του μειώνει την προσωπικοτητα να τον πληροφορήσω πως το να ζητάει λεφτά από την μαμά και τον μπαμπά του την μειώνει ακομα περισσότερο... και μου την μπηκες. Για πες μας τελικα τι ειναι αυτο που σου μειωνει πιο πολυ την προσωπικοτητα. Ποια ειναι η μεγαλυτερη ρομπα και ξεφτιλα ρε αδερφε! Επίσης τα 500 ευρώ που αναφέρονται σαν κατακριτέο ποσό παραπάνω στην σημερινή πραγματικότητα είναι ένας σχετικά "καλός" μισθός. Αυτα πες τα σε κατι τυπακια που δεν πρεπει να εχουν δουλεψει ποτε στη ζωη τους και νομιζουν πως ζουμε ακομα στην εποχη των παχιων αγελαδων... Ειμαστε χωρα πτωχευμενη παρτε το χαμπαρι...
panos2171 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Για πες μας τελικα τι ειναι αυτο που σου μειωνει πιο πολυ την προσωπικοτητα. Ποια ειναι η μεγαλυτερη ρομπα και ξεφτιλα ρε αδερφε! To πιο τρανταχτό είναι να δουλεύεις και να μην σε πληρώνουν από κει και πέρα θα σου πω δικιά μου εμπειρία. Σε εστιατόριο με είχαν για 20€ (αφού μου κάναν δοκιμαστικο μιας βδομάδας αμισθί), χωρίς τα tips και παιδί για όλες τις δουλειές. Φυσικά το 8ωρο δεν ήταν στάνταρ, υπήρχε περίπτωση να με κρατήσει παραπάνω εφόσον στο 8ωρο δεν είχε δουλειά οπότε έπρεπε ντε και καλά εγώ να δουλέψω χωρίς να ευθύνομαι για το αν δεν είχε πελατεία στο ωράριό μου. Στη μιάμιση βδομάδα έφυγα, ήταν καθαρή εκμετάλλευση.
Baslir Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Βρε απαντησε σοβαρα και ασε τις υπεκφυγες. Τι θα εκανες εσυ αν ησουν στη θεση του παραδειγματος. Φίλε μου, η απάντηση μου είναι πέρα για πέρα σοβαρή. Στο υποθετικό σου σενάριο με τις περιορισμένες επιλογές, δεν θα απαντήσω, κι αφού έχεις περιορισμένη εργασιακή νοοτροπία δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσω με κανένα λογικό επιχείρημα. Πιστεύεις ότι φθάσαμε, έτος 2013, στο σημείο που ένας νέος Έλληνας εργαζόμενος έχει τις εξής επιλογές α. Εργασιακός μεσαίωνας, με ανασφάλιστη εργασία, μισθό εξαθλίωσης, απάνθρωπο ωράριο, πληρωμές όταν του απαυτώσει του αφεντικού β. Παρασιτική ζωή στους γονείς του σε αυτή την περίπτωση η αυτοκτονία είναι ίσως μία λύση.... Προλαβαίνω την ατάκα "οι παππούδες/πατεράδες μας δούλεψαν υπό σκληρές συνθήκες, πολέμους κτλ...". Οι παππούδες/πατεράδες μας, δούλεψαν σκληρά σε μία Ελλάδα που από την φτώχεια/εξαντλημένοι από κατοχή/εμφύλιο, πέρασε μέσα σε 2 δεκαετίες στην Ανάπτυξη. Η Ελλάδα στη δεκαετία του 70 και μετέπειτα αναζητούσε, εξειδικευμένους/σπουδαγμένους εργαζόμενους (δεν μιλάω μόνο για πανεπιστημιακή εκπαίδευση, κάθε είδους ειδίκευση), για να μπορέσει η χώρα να σταθεί, σαν μία σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία. Στις μέρες μας ζούμε το ακριβώς ανάποδο. Περνάμε από την σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία, σε τριτοκοσμικές καταστάσεις. Ζούμε την απαξίωση της εργασίας, την απαξίωση της γνώσης, και την πλήρη ισοπέδωση της εργασιακής αμοιβής. Εν κατακλείδι, αν κάποιοι θεωρείτε πως είναι μαγκιά, να δουλέψετε υπό συνθήκες εκμετάλλευσης, γιατί πιστεύετε πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή, βάλτε κι ένα χαλινάρι στο λαιμό και ορμάτε στο εργασιακό σας όνειρο. 1
ChimairaX Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Εγώ το λέω και το ξαναλέω, και έτσι βρήκα δουλειά κι εγώ. Ρωτήστε τους πάντες γνωστούς, φίλους, συγγενείς σας (ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΟΜΩΣ, εμένα από εκεί που δε το περίμενα μου έκατσε) αν ψάχνει γνωστός, φίλος, συγγενής τους για άτομο.
giorgarello Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Baslir, ωραία τα λες αλλά φαντάζομαι έχεις και την οικονομική άνεση να λες όσα λες σωστά; Στην ανάγκη όμως τι θα κάνεις; 1
CROM271 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Φίλε μου, η απάντηση μου είναι πέρα για πέρα σοβαρή. Στο υποθετικό σου σενάριο με τις περιορισμένες επιλογές, δεν θα απαντήσω, κι αφού έχεις περιορισμένη εργασιακή νοοτροπία δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσω με κανένα λογικό επιχείρημα. Στο υποθετικο σεναριο μου συμπληρωσε οσες αλλες επιλογες θελεις και απαντησε το. Πιστεύεις ότι φθάσαμε, έτος 2013, στο σημείο που ένας νέος Έλληνας εργαζόμενος έχει τις εξής επιλογές α. Εργασιακός μεσαίωνας, με ανασφάλιστη εργασία, μισθό εξαθλίωσης, απάνθρωπο ωράριο, πληρωμές όταν του απαυτώσει του αφεντικού β. Παρασιτική ζωή στους γονείς του σε αυτή την περίπτωση η αυτοκτονία είναι ίσως μία λύση.... Αν θες βαλε και την αυτοκτονια στις επιλογες στο υποθετικο ερωτημα μου και αν θες επελεξε την κιολας. Προλαβαίνω την ατάκα "οι παππούδες/πατεράδες μας δούλεψαν υπό σκληρές συνθήκες, πολέμους κτλ...". Οι παππούδες/πατεράδες μας, δούλεψαν σκληρά σε μία Ελλάδα που από την φτώχεια/εξαντλημένοι από κατοχή/εμφύλιο, πέρασε μέσα σε 2 δεκαετίες στην Ανάπτυξη. Η Ελλάδα στη δεκαετία του 70 και μετέπειτα αναζητούσε, εξειδικευμένους/σπουδαγμένους εργαζόμενους (δεν μιλάω μόνο για πανεπιστημιακή εκπαίδευση, κάθε είδους ειδίκευση), για να μπορέσει η χώρα να σταθεί, σαν μία σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία. Δεν ειχα σκοπο να αναφερω τιποτα τετοιο. Δεν με ενδιαφερει τι εκαναν οι παππουδες .Το τωρα κοιταω. Στις μέρες μας ζούμε το ακριβώς ανάποδο. Περνάμε από την σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία, σε τριτοκοσμικές καταστάσεις. Ζούμε την απαξίωση της εργασίας, την απαξίωση της γνώσης, και την πλήρη ισοπέδωση της εργασιακής αμοιβής. Εν κατακλείδι, αν κάποιοι θεωρείτε πως είναι μαγκιά, να δουλέψετε υπό συνθήκες εκμετάλλευσης, γιατί πιστεύετε πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή, βάλτε κι ένα χαλινάρι στο λαιμό και ορμάτε στο εργασιακό σας όνειρο. Ποια ειναι η αλλη επιλογη. Πες την μας και μας ρε ανθρωπε!!! Μην το κρατας μυστικο!!! Εχεις καμια κοτα να γενναει χρυσα αυγα? 1
Baslir Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Baslir, ωραία τα λες αλλά φαντάζομαι έχεις και την οικονομική άνεση να λες όσα λες σωστά; Στην ανάγκη όμως τι θα κάνεις; Αν όντως συμφωνείς ότι τα λέω ωραία, το καταλαβαίνεις ότι η ανάγκη που αναφέρεις, δημιουργείται από το ότι αποδεχόμαστε την εργασιακή εκμετάλλευση. Όσο θα υπάρχει ο κακομοίρης εργαζόμενος που θα δεχτεί να δουλέψει για ένα κομμάτι ψωμί, τόσο θα διαιωνίζονται οι εργασιακές θέσεις που αμείβουν με ένα κομμάτι ψωμί. By the way, αν είχα οικονομική άνεση, σιγά μην καθόμουν να γράφω στο insomnia.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα