Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω νοικιάσει 2 ορόφους σε μια σχετικά καινούρια πολυκατοικία και έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω τα διαμερίσματα τους ως αυτόνομους  επαγγελματικούς χώρους. Τα διαμερίσματα έχουν πρίζα τηλεφώνου αλλά όχι ιντερνετ. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βάλω ιντερνετ σε μια τηλεφωνική γραμμή και μετά να το διαμοιράσω στο κάθε διαμέρισμα… Δηλαδή θα μπει ένα modem στον πίνακα με τις γραμμές τηλεφώνου της πολυκατοικίας και από εκεί θα ξεκινάνε τα καλώδια ιντερνετ και θα καταλήγουν στο κάθε διαμέρισμα μέσω του καναλιού που υπάρχει ήδη για την γραμμή τηλεφώνου.

Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι:  Αν σε κάποιο από τα διαμερίσματα θελήσω να κάνω το ιντερνετ ασύρματο υπάρχει κάποια συσκευή που να μου δώσει αυτή την δυνατότητα???

Δεν γνωρίζω πολλά από δίκτυα και όπως καταλαβαίνετε αυτό που επιχειρώ να κάνω είναι μια ιδιαίτερα απλή  δικτύωση…  Ένα απλό modem-router του παρόχου από το οποίο θα φεύγουν 4 καλώδια Ethernet και θα καταλήγουν στο κάθε διαμέρισμα… Το θέμα είναι θα μπορεί κάποιο από αυτά κατ’ επιλογή να μετατραπεί από ενσύρματο σε ασύρματο???

Σας Ευχαριστώ πολύ...

Δημοσ.

Στον κατανεμητή δεν μπορείς να βάλεις το modem-router σου και να στείλεις το Internet με rj11 καλώδιο θα χρειαστείς rj45 αυτό βέβαια προϋποθέτει εγκατάσταση που δεν υπάρχει όποτε το ξεχνάς .

Τα διαμερίσματα έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους ; ,όσον αναφορά για το ασύρματο που λες μπορείς να το κανείς με ενα access point ή repeater/extender.

Δημοσ.
Δεν γίνετε αυτό που λες για να περάσει το internet από την τηλεφωνική γραμμή πρέπει να την κανεις wiring σαν ethernet χωρίς διακλαδώσεις και έτσι δεν θα έχουν τηλ και επειδή το καλώδιο δεν θα είναι ethernet και οι απόστασεις μεγαλες η ταχύτητα δεν θα είναι όπως πρέπει.

Αναγκαστικά θα πας σε wireless.

Δημοσ.

Εχεις διαφορες λυσεις. Η πιο απλη λυση που θα επελεγε ενας επιχειρηματιας ειναι ειτε να περασει 4 καλωδια οπως ειπες και αν θελουν ασυρματο απλα βαζεις ενα access point 20-30 ευρω.

Η αλλη λυση που θα επελεγε ενας επιχειρηματιας ειναι αν ηθελε να δωσει λεφτα να πληρωνε καποιον να το κανει αρκει να ηξερε πως ειναι καλος τουλαχιστον.

Η πιο προχωρημενη λυση ειναι να επερνες ενα καλο router να εκοβες vlan και να ειχες διαφορετικα subnet. Απο το router η το switch μετα καλωδιακι για καθε οροφο σε μπριζα .Στο router ρυθμισεις για qos και πυρινο τειχος και να ειχες ελευθερη θεση για δευτερο modem αν χρειαστει.Αυτο θα ειχε πλεονεκτημα οτι αν ανοιγε το pc καποιος η οτιδηποτε να μην εβλεπε υπολογιστες στα windows απο αλλου. BarbaGiorgosPC , BarbaMitsosPrinter. Και αλλα πλεονεκτηματα οπως αν νοικιαζε καποιος δυο διαμερισματα να τους εχωνες στο ιδιο vlan . 

Ενας επιχειρηματιας απλα θα ηθελε να δινει internet οπως εσυ χωρις πολλα πολλα .Γιατι αν καθοταννα κανει τα παραπανω θα ηταν χαμενος χρονος για αυτον εκτος αν ειχε λεφτα να δωσει σε καποιον να τα κανει ή αν ειχε πολυ ελευθερο χρονο να τα κανει μονος του  που ελαχιστοι το κανουν.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω νοικιάσει 2 ορόφους σε μια σχετικά καινούρια πολυκατοικία και έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω τα διαμερίσματα τους ως αυτόνομους  επαγγελματικούς χώρους. Τα διαμερίσματα έχουν πρίζα τηλεφώνου αλλά όχι ιντερνετ. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βάλω ιντερνετ σε μια τηλεφωνική γραμμή και μετά να το διαμοιράσω στο κάθε διαμέρισμα… Δηλαδή θα μπει ένα modem στον πίνακα με τις γραμμές τηλεφώνου της πολυκατοικίας και από εκεί θα ξεκινάνε τα καλώδια ιντερνετ και θα καταλήγουν στο κάθε διαμέρισμα μέσω του καναλιού που υπάρχει ήδη για την γραμμή τηλεφώνου.

Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι:  Αν σε κάποιο από τα διαμερίσματα θελήσω να κάνω το ιντερνετ ασύρματο υπάρχει κάποια συσκευή που να μου δώσει αυτή την δυνατότητα???

Δεν γνωρίζω πολλά από δίκτυα και όπως καταλαβαίνετε αυτό που επιχειρώ να κάνω είναι μια ιδιαίτερα απλή  δικτύωση…  Ένα απλό modem-router του παρόχου από το οποίο θα φεύγουν 4 καλώδια Ethernet και θα καταλήγουν στο κάθε διαμέρισμα… Το θέμα είναι θα μπορεί κάποιο από αυτά κατ’ επιλογή να μετατραπεί από ενσύρματο σε ασύρματο???

Σας Ευχαριστώ πολύ...

Θες cat6 καλωδιο απο τον κεντρικο κατανεμητη προς τα σημεια που αναφερεις οτι θες να εχουν internet. Συν patch panel σωστα τερματισμενο για τη δουλεια που θες να κανεις. Στα σημεια που αναφερεις (διαμερισματα/γραφεια) μπορεις να βαλεις access point για να παρεχεις wifi. Η ρουτερ για να παρεχει και wifi και rj45 εξοδους.

Τα παραπανω φυσικα ειναι απο την σκοπια hardware. Γιατι θεωρω οτι πρεπει σε ενα τετοιο δικτυο να γινει και optimized setup ιδιαιτερα σε οτι αφορα τις ρυθμισεις ασφαλειας/sharing κλπ. Οπως καταλαβαινω στο LAN θα εχει προσβαση καθε λογης χρηστης, απο επαγγελματιες και επιχειρησεις εως τον 12χρονο γιο καποιου ενοικου ή εναν φοιτητη, so ενα τυπου "isolation" μεταξυ των ειναι απαραιτητο εαν θες να αποφυγεις τα μπλεξιματα. Και για αυτη τη δουλεια, χρειαζεσαι καπως εμπειρο IT, για να γινει σωστα.

Δημοσ.

αν το ρουτερ μπει στον κατανεμητη και σε καθε οροφο ανεβαινει cat5e θα παιξει μια χαρα.οι αποστασεις δεν ειναι μεγαλες μεχρι τα διαμερισματα εκτος αν εχει πολυκατοικια 20 οροφων και στο cat5e μπορει να περασει και τηλεφωνο και ιντερνετ.πανω σε καθε διαμερισμα βαζει καποιο παλιο adsl router η καποιο access point.ουτε utp cat6 χρειαζεται ουτε καινουρια καλωδια αν εχει ηδη cat5e.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...