Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ελέγξω τις μνήμες (4x1GB), σε ένα σταθερό υπολογιστή, με το Memtest. Τι είναι καλύτερα, να ελέγξω τις μνήμες μία μία ή μπορώ να τις αφήσω κουμπωμένες και τις τέσσερις και να τρέξω το Memtest? Επίσης πόσα Pass αρκούν για να θεωρηθεί ότι έχουμε ένα έγκυρο και ακριβές test?

Δημοσ.

Πρώτα θα τρέξεις ένα test με όλες της μνήμες επάνω για να δεις εάν όντως έτσι όπως είναι το σύστημα σου έχει κάποιο πρόβλημα ,μετά εαν δεις οτι βγάζει errors τρέχεις το διαγνωστικό και με μια μια της μνήμες για να δεις ποια έχει πρόβλημα .

Εγώ προσωπικά το test το αφήνω ενα 24αρω το λιγότερο εκτός βέβαια και εάν βγάλει πρόβλημα με το καλημέρα .

Δημοσ.

Δηλ. εννοείς πως τεστάροντας με όλες τις μνήμες μαζί, αν βγάλει error, δε θα φαίνεται σε ποια μνήμη αντιστοιχεί, οπότε μετά πρέπει να τις τεστάρω μία μία ξεχωριστά. Σου έτυχε να περάσει με επιτυχία τα πρώτα 3 με 4 Pass και να σου βγάλει errors στα επόμενα?  ή ό,τι είναι να βγάλει το βγάζει στα 3-4 πρώτα Pass?

Δημοσ.

Ναι ακριβώς εάν έχεις όλες της ram επάνω και σου βγάλει error δεν ξέρεις απο ποια μνήμη προέρχεται και έτσι τρέχεις το διαγνωστικό για κάθε μια μνήμη .Σε μένα μου έχει τύχει ακόμη και μετά από μια ολόκληρη μέρα να βγάλει error γενικά δεν μπορείς να πεις ότι στα 3-4 πρώτα Pass θα σου βγάλει πρόβλημα σίγουρα

Δημοσ.

Εφόσον θα δουλέυεις τις μνήμες όλες μαζί, θα τις τεστάρεις ΟΛΕΣ μαζί.

Είναι πιθανό, ενώ οι μνήμες να είναι οκ, όταν είναι σε συνδυασμό να βγάζουν πρόβλημα (πιθανή αιτία ασυμβατότητα μεταξύ τους).

Οπότε τις βάζεις όλες μαζί, κάνεις το τεστ. ένα το περάσει καλώς. Εάν όχι, τότε τις ελέγχεις μία - μία.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το memtest (τουλάχιστον η έκδοση MemTestx86 4.20) σου λέει ποια ram έχει το πρόβλημα.

Εκτός αυτού σου βγάζει ένα μήνυμα κάποια στιγμή κάτω κάτω για το ότι δε χρειάζεται περισσότερη ώρα test.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...