silverado Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Αυτό εδώ είναι καλό? Η τιμή του? http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/overclocking/182203-deepcool-ice-blade-pro-v20/ Καλη ειναι ,χωραει στο κουτι σου ομως? Εχει υψος 161mm. Αφου θα αρχισεις τις μετρησεις στο κουτι σου, δες και για τον μπροστινο ανεμιστηρα ποσο απεχουν μεταξυ τους οι τρυπες για την στερεωση του ανεμιστηρα, μηπως μπορεις να κανεις δουλεια σου και με 140mm ανεμιστηρα. Πρεπει γιατι να βαλεις μπροστινο ανεμιστηρα για καλυτερο airflow.
nikS Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 ok. θα μετρήσω. Κι επειδή δεν έχω ξαναβάλει ψύκτρα στο cpu, εκτός της original, πόσο εύκολο είναι. Δε μου φαίνεται και τόσο.. Το cpu πρέπει να βγει΄?
Zapee995 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Πλεον ειναι αρκετα ευκολο! Η cpu δε χρειαζεται να βγει απο το σοκετ, το μονο που χρειαζεται ειναι καθαρισμα.
nikS Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Αγόρασα αυτήν εδώ http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806901 τελικά. Για midi tower που είναι το κουτί μου και λίγα λεφτά, δεν είχα και πολλές επιλογές. Τώρα πρέπει να την τοποθετήσω. Πάντως, πολύ φοβάμαι ότι κάτι άλλο συμβαίνει κι ότι η ψύκτρα θα κάνει κάτι αλλά δε θα λύσει το πρόβλημα. Και εξηγούμαι: Με τη μαμίσια ψύκτρα/fan, του βάζω να κάνει ένα βίντεο convertion. Με το που ξεκινάει αρχίζει ο cpu-fan και δουλεύει στο full. Κοιτάω τη θερμοκρασία. Ανεβαίνει συνέχεια. Μετά από 2-3 min φτάνει κοντά στους 70 °C και μετά stop τα πάντα. Σα να κλείνεις το τροφοδοτικό. Ούτε shutdown ούτε τίποτα. Είναι φυσιολογική συμπεριφορά αυτή? Με όσους είχα συζητήσει μου είπαν ότι με την original ψύκτρα, το μόνο θέμα που είχαν ήταν ο πολύς θόρυβος εάν δεν κάνουν o/c. Και με τον τεχνικό στο e-shop που συζητήσαμε λίγο μου είπε ότι δε θα έπρεπε να το κάνει και μπορεί να έχει πρόβλημα η cpu. Μα στους 70 °C να κλείνει??? Να ρωτήσω και κάτι ακόμη: Εάν βάλεις περισσότερη θερμοαγώγιμη πάστα απ' όσο πρέπει τι μπορεί να συμβεί?
silverado Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Αγόρασα αυτήν εδώ http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806901 τελικά. Για midi tower που είναι το κουτί μου και λίγα λεφτά, δεν είχα και πολλές επιλογές. Τώρα πρέπει να την τοποθετήσω. Πάντως, πολύ φοβάμαι ότι κάτι άλλο συμβαίνει κι ότι η ψύκτρα θα κάνει κάτι αλλά δε θα λύσει το πρόβλημα. Και εξηγούμαι: Με τη μαμίσια ψύκτρα/fan, του βάζω να κάνει ένα βίντεο convertion. Με το που ξεκινάει αρχίζει ο cpu-fan και δουλεύει στο full. Κοιτάω τη θερμοκρασία. Ανεβαίνει συνέχεια. Μετά από 2-3 min φτάνει κοντά στους 70 °C και μετά stop τα πάντα. Σα να κλείνεις το τροφοδοτικό. Ούτε shutdown ούτε τίποτα. Είναι φυσιολογική συμπεριφορά αυτή? Με όσους είχα συζητήσει μου είπαν ότι με την original ψύκτρα, το μόνο θέμα που είχαν ήταν ο πολύς θόρυβος εάν δεν κάνουν o/c. Και με τον τεχνικό στο e-shop που συζητήσαμε λίγο μου είπε ότι δε θα έπρεπε να το κάνει και μπορεί να έχει πρόβλημα η cpu. Μα στους 70 °C να κλείνει??? Να ρωτήσω και κάτι ακόμη: Εάν βάλεις περισσότερη θερμοαγώγιμη πάστα απ' όσο πρέπει τι μπορεί να συμβεί? Δεν κανει σωστη δουλεια η περισσοτερη . Θα βαλεις ισα με μια φακη στη μεση και θα την απλωσεις με μια καρτουλα προσεκτικα. Φυσικα πρωτα θα εχεις καθαρισει προσεκτικα τις επιφανειες επαφης με καθαρο οινοπνευμα με ενα πανακι.
maik42 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Θα βαλεις ισα με μια φακη στη μεση και θα την απλωσεις με μια καρτουλα προσεκτικα. καλα, και αν καταφερει να την απλωσει σε ολη την επιφανεια του επεξεργαστη, σφυρα μου κλεφτικα. καλο ειναι να βαλει ισα με ενα ρεβηθι.
silverado Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 καλα, και αν καταφερει να την απλωσει σε ολη την επιφανεια του επεξεργαστη, σφυρα μου κλεφτικα. καλο ειναι να βαλει ισα με ενα ρεβηθι. Ισα με ενα ρεβυθι ειναι μεγαλη ποσοτητα. Θελουμε πολυ λεπτη στρωση για σωστη εφαρμογη.
nikS Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Όλα πάνε κατά διαόλου. Έβγαλα την ψύκτρα να την καθαρίσω και να καθαρίσω και την πάστα και να βάλω καινούργια (έβαλα 2 φακές ). Βγάζοντάς την, βγήκε κι ο επεξεργαστής μαζί (που σημαίνει ότι μπορεί να μην είχε πατήσει πολύ καλά). Τον ξανατοποθετώ, το ξεκινάω αλλά τίποτα. Δούλευαν ανεμιστηράκια, αλλά δεν ξεκινούσε. Το ξαναβγάζω, το κοιτάω και βλέπω κάποια pins από τη cpu να έχουν ψιλοστραβώσει. Τα ψιλοίσιωσα αλλά μετά βλέπω ότι έλειπε ένα pin!!! Η ουσία είναι ότι όσες φορές και να το δοκίμασα δε δουλεύει (του έκανα και clear cmos). Παρένθεση: Τη cpu την αγόρασα από κάποιον από το insomnia, μεταχειρισμένη. Όταν την τοποθέτησα, είχα κάποια προβλήματα (μια δούλευε μια όχι κλπ). Επειδή ήταν εντός εγγύησης την πήγα στο e-shop απ' όπου είχε αγοραστεί να την ελέγξουν. Την κοιτάνε και μου λένε ότι δουλεύει, είχε όμως κάποια pins στραβά τα οποία και ίσιωσαν. Μου την τοποθέτησαν κιόλας πάνω στη μητρική και όλα καλά υποτίθεται. Το θέμα είναι τώρα τι κάνω? Να τον ξαναπάω στο e-shop και να τους πω τι? Σκέφτομαι μήπως γίνω ρεζίλι με το pin που λείπει. Μήπως υπάρχει κανένας εθελοντής από εδώ να τον τοποθετήσουμε πάνω στη μητρική του για να δούμε αν δουλεύει?
adtakhs Δημοσ. 25 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2013 Αγόρασα αυτήν εδώ http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806901 τελικά. Για midi tower που είναι το κουτί μου και λίγα λεφτά, δεν είχα και πολλές επιλογές. Τώρα πρέπει να την τοποθετήσω. Πάντως, πολύ φοβάμαι ότι κάτι άλλο συμβαίνει κι ότι η ψύκτρα θα κάνει κάτι αλλά δε θα λύσει το πρόβλημα. Και εξηγούμαι: Με τη μαμίσια ψύκτρα/fan, του βάζω να κάνει ένα βίντεο convertion. Με το που ξεκινάει αρχίζει ο cpu-fan και δουλεύει στο full. Κοιτάω τη θερμοκρασία. Ανεβαίνει συνέχεια. Μετά από 2-3 min φτάνει κοντά στους 70 °C και μετά stop τα πάντα. Σα να κλείνεις το τροφοδοτικό. Ούτε shutdown ούτε τίποτα. Είναι φυσιολογική συμπεριφορά αυτή? Με όσους είχα συζητήσει μου είπαν ότι με την original ψύκτρα, το μόνο θέμα που είχαν ήταν ο πολύς θόρυβος εάν δεν κάνουν o/c. Και με τον τεχνικό στο e-shop που συζητήσαμε λίγο μου είπε ότι δε θα έπρεπε να το κάνει και μπορεί να έχει πρόβλημα η cpu. Μα στους 70 °C να κλείνει??? Να ρωτήσω και κάτι ακόμη: Εάν βάλεις περισσότερη θερμοαγώγιμη πάστα απ' όσο πρέπει τι μπορεί να συμβεί? Δεν κάνει αυτή η ψύκτρα για τον επεξεργαστή.... σου ... Αυτός που σου την πούλησε είναι άσχετος ... Όλα πάνε κατά διαόλου. Έβγαλα την ψύκτρα να την καθαρίσω και να καθαρίσω και την πάστα και να βάλω καινούργια (έβαλα 2 φακές ). Βγάζοντάς την, βγήκε κι ο επεξεργαστής μαζί (που σημαίνει ότι μπορεί να μην είχε πατήσει πολύ καλά). Τον ξανατοποθετώ, το ξεκινάω αλλά τίποτα. Δούλευαν ανεμιστηράκια, αλλά δεν ξεκινούσε. Το ξαναβγάζω, το κοιτάω και βλέπω κάποια pins από τη cpu να έχουν ψιλοστραβώσει. Τα ψιλοίσιωσα αλλά μετά βλέπω ότι έλειπε ένα pin!!! Η ουσία είναι ότι όσες φορές και να το δοκίμασα δε δουλεύει (του έκανα και clear cmos). Παρένθεση: Τη cpu την αγόρασα από κάποιον από το insomnia, μεταχειρισμένη. Όταν την τοποθέτησα, είχα κάποια προβλήματα (μια δούλευε μια όχι κλπ). Επειδή ήταν εντός εγγύησης την πήγα στο e-shop απ' όπου είχε αγοραστεί να την ελέγξουν. Την κοιτάνε και μου λένε ότι δουλεύει, είχε όμως κάποια pins στραβά τα οποία και ίσιωσαν. Μου την τοποθέτησαν κιόλας πάνω στη μητρική και όλα καλά υποτίθεται. Το θέμα είναι τώρα τι κάνω? Να τον ξαναπάω στο e-shop και να τους πω τι? Σκέφτομαι μήπως γίνω ρεζίλι με το pin που λείπει. Μήπως υπάρχει κανένας εθελοντής από εδώ να τον τοποθετήσουμε πάνω στη μητρική του για να δούμε αν δουλεύει? Πρέπει να φτιάξεις το πινάκι του CPU και να ισιώσεις με μια πιστοτική κάρτα τα υπόλοιπα ! Θέλει πολύ πολύ προσοχή !!! Να πως φτιάχνεις το pin που λείπει 1
nikS Δημοσ. 25 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2013 Δεν κάνει αυτή η ψύκτρα για τον επεξεργαστή.... σου ... Γιατί? Να πως φτιάχνεις το pin που λείπει Νομίζω ότι στο βιντεο λέει απλά ότι παίρνουμε το pin και το κολάμε και μετά το βάζει στο fast forward και μας λέει ότι "ok. το κόλησα". Κάνω λάθος? Διάβασα κάποιους άλλους που το έχουν κολήσει με κόλλα στιγμής λέει κι έπαιξε!!! Πάντως εμένα μου φαίνεται αδύνατο να το κολλήσω. Είναι τόσο μικρό που ούτε καν το βλέπω καλά-καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα