Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

έχω πάρει έναν amd 8150 και έχω αποφασίσει να μείνω στη μαμά ψύκτρα/ανεμιστήρα.

Επίσης δεν πάω σε υδρόψυξη γιατί θα χρειαστεί να χώσω βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Με 2 ακόμη ανεμιστήρες για μέσα στο κουτί, έναν 92 mm κι έναν μεγαλύτερο (ας πούμε 180 mm) θα είμαι καλυμμένος?

Αν όχι, τι παραπάνω θέλω κατά τη γνώμη σας?

ΣΗΜ. Δεν κάνω overclocking και δεν παίζω παιχνίδια. Κάνω όμως video processing/convertion.

Δημοσ.

Τι κουτι εχεις με τι ανεμηστηρες πανω? Επισης γραψε ή ανεβασε screenshot με τις θερμοκρασιες σε idle και under load.

Γενικα, απο πλευρας airflow, το στανταρακι ειναι ενας ανεμιστηρας μπροστα να βαζει αερα και εναν πισω να βγαζει.

Δημοσ.

Το κουτί δεν έχει ανεμιστήρες πάνω.

Έχει μια θέση για έναν 92 μμ απ' ότι το μέτρησα και σκέφτομαι να του βάλω αυτόν

Απλά σκέφτομαι να βάλω κι έναν αρκετά μεγαλύτερο για 2ο.

Θερμοκρασίες δεν ξέρω αν ανεβάζει γιατί δεν το έβαλα να δουλέψει πολλή ώρα επειδή το φοβήθηκα χωρίς κανέναν ανεμιστήρα,

Δημοσ.

Οχι ρε συ δεν υπαρχει τιποτα να φοβηθεις. Ανεβασε μια φωτο απο το κουτι και βαλτο να δουλέψει κανονικα. Επιμενω ομως και ξαναρωταω...το κουτι σου ποιο ειναι;

Δημοσ.

Αργοπορημένο αλλά έπρεπε να κάνω εγκατάσταση λ.σ και να το βάλω να δουλέψει.

Λοιπόν, του έβαλα εναν ανεμιστήρα ακόμη στο πίσω μέρος και έναν άλλον που είχα από παλιά στο πλαινό του κουτιού (πέφτει περίπου στο ίδιο ύψος με αυτόν του cpu.

Τώρα το βλέπω σε full load.

Οι θερμοκρασίες είναι 47 στο εσωτερικό και 60 στο cpu αλλά αυτό που δε μ' αρέσει είναι ότι ο ανεμιστήρας του cpu δουλεύει στις 6000 στροφές (έτσι τουλάχιστον αναφέρει το et6 της gigabyte) και κάνει και πολύ θόρυβο,

ΣΗΜ1. Φωτό του κουτιού δεν μπορώ να στείλω γιατί τη φωτογραφική μηχανή την έχει μαζί της η κόρη μου στην κατασκήνωση :-)

ΣΗΜ2. Και τους 3 τους έχω να στέλνουν αέρα στο εσωτερικό.

Δημοσ.

Link.png Site: Αυτόν  τον ανεμιστήρα του έβαλα πίσω.

Δηλαδή να τον γυρίσω να κοιτάζει προς τα έξω το λογότυπο της antec?

Έχει και μια θέση μπροστά για έναν πολύ μεγαλύτερο (γύρω στα 180mm). Σκέφτομαι να του βάλω έναν.

Ψύκτρα δεν αλλάζω γιατί κοστίζει.

Τελικά, πέρα από το θόρυβο που κάνει, έχω κανένα άλλο θέμα αν γυρνάει ο ανεμιστήρας τόσο γρήγορα?

Δημοσ.

Link.png Site: Αυτόν  τον ανεμιστήρα του έβαλα πίσω.

Δηλαδή να τον γυρίσω να κοιτάζει προς τα έξω το λογότυπο της antec?

Έχει και μια θέση μπροστά για έναν πολύ μεγαλύτερο (γύρω στα 180mm). Σκέφτομαι να του βάλω έναν.

Ψύκτρα δεν αλλάζω γιατί κοστίζει.

Τελικά, πέρα από το θόρυβο που κάνει, έχω κανένα άλλο θέμα αν γυρνάει ο ανεμιστήρας τόσο γρήγορα?

Εχει βελακι πανω στο πλαισιο του που σου δειχνει την φορα ττου αερα.

Ουσιαστικα οχι εκτος ισως απο την διαρκεια ζωης του ανεμιστηρα.

Δημοσ.

Τελικά άλλαξα το πίσω ανεμιστηράκι και βγάζει τώρα τον αέρα και τα πράγματα έγιναν καλύτερα.

Νομίζω όμως ότι χρειάζομαι έναν μεγάλο ανεμιστήρα μπροστά.

Τον μέτρησα και είναι 150mm. Το έψαξα και είδα ότι η συγκεκριμένη διάσταση είναι αρκετά δύσκολη.

Ακόμη και στο ebay δεν πουλάνε ούτε έναν.

Κανα δυο είδα σε καποια ιντερνετικά μαγαζιά εδώ κι αυτά όχι ετοιμοπαράδοτα...

Δημοσ.

Τελικά δεν έγινε τίποτα.

Μετά από λίγο το cpu-fan δούλευε στο φουλ και η θερμοκρασία της cpu ανέβαινε μέχρι που σταμάτησε να δουλεύει το pc (για προστασία υποθέτω).

Και η πλάκα είναι ότι έκανε μόνο 2 πράγματα: scan το antivirus και install updates. Πού να του βάλω να κάνει και τίποτα πιο απαιτητικό.

Τελικά μου φαίνεται ότι το μαμίσιο cpu-fan είναι εντελώς ανεπαρκές για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Τι να κάνω? Ακούω προτάσεις χωρίς να ξηλωθώ.

Δημοσ.

Τελικά δεν έγινε τίποτα.

Μετά από λίγο το cpu-fan δούλευε στο φουλ και η θερμοκρασία της cpu ανέβαινε μέχρι που σταμάτησε να δουλεύει το pc (για προστασία υποθέτω).

Και η πλάκα είναι ότι έκανε μόνο 2 πράγματα: scan το antivirus και install updates. Πού να του βάλω να κάνει και τίποτα πιο απαιτητικό.

Τελικά μου φαίνεται ότι το μαμίσιο cpu-fan είναι εντελώς ανεπαρκές για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Τι να κάνω? Ακούω προτάσεις χωρίς να ξηλωθώ.

Στο ειχαν πει απο την αρχη, οπως σε ρωταν και για ποιο ακριβως κουτι εχεις και δεν απαντησες ακομα.

Το χωρις να ξηλωθω μεχρι τι ποσο το εννοεις?

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω ποιο κουτί ρε παιδιά. Ένα φθηνό midi χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο που είχα από παλιά.

Κι εγώ ρώτησα αν του βάλω έναν ανεμιστήρα μπροστά (150 mm μέτρησα) αν θα είμα ok αλλά δε μου απάντησε κανείς.

Χωρίς να ξηλωθώ εννοώ το φθηνότερο δυνατό χωρίς να ανεβάζει θερμοκρασίες και να μην κάνει πολύ φασαρία.

Ο παλιός μου επεξεργαστής Athlon 5600+ με το ανεμιστηράκι της μαμάς του και έναν μόνο επιπλέον ανεμιστήρα πίσω δεν είχε ποτέ του τέτοιο πρόβλημα. Το ίδιο θέλω και γι' αυτόν.

Αν υποθέσουμε ότι πάω σε after market ψύκτρα, θα είμαι καλυμμένος?

Link.png Site: http://www.e-shop.gr/search_main.phtml?table=PER&&category=%D3%D5%D3%D4%C7%CC%C1+%D8%D5%CE%C7%D3+%C5%D0%C5%CE%C5%D1%C3%C1%D3%D4%C7&filter-2387=1">Εδώ βλέπω ότι οι τιμές ξεκινούν από 10€.

Σίγουρα ό,τι πληρώνεις παίρνεις αλλά εσείς ποια θα μου προτείνατε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...