Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλοι συνφορουμίτες γεια σας!!

Τελευταία ένας φίλος αποφάσισε να αναβαθμίσει τον παμπάλαιο υπολογιστή του (δεν ήθελε να αγοράσει καινούργιο) και ρωτώντας με καταλήξαμε σε λύση  kit αναβάθμισης..

Συγκεκριμένα παραγγείλαμε και πήρε αυτό:http://www.e-shop.gr/product?id=PER.912036

To συναρμολόγησα δούλεψε οκ έβγαλε σωστά την εισαγωγική οθόνη του νέου bios αλλά δεν είχαμε προσέξει ότι στο κιτ αυτό η μητρική δεν έχει θύρες για ide συσκευές,σε αντίθεση με λίγο παλιότερο κίτ αναβάθμισης που έδινε άλλο μοντέλο μητρικής Αsrock, όχι  Asus που έχει αυτό, μάλιστα  εκείνο είχε ελεγκτές και για ide πρωτόκολλο..

Το πρόβλημα τώρα  είναι ο παλιός σκληρός δίσκος του φίλου που είναι ide και τα cd rom -dvd rom drives που έχει από τον παλιό υπολογιστή και θέλει οπωσδήποτε να έχει αυτά να αναγνωρισθούν από τη νέα μητρική..

Σκέφτηκα 2 λύσεις η πρώτη ήταν να πάρει έναν καλό καινούργιο sata σκληρό και να περάσει με image από άλλον υπολογιστή ή τον παλιό του το λειτουργικό μαζί με όλα τα άλλα..Και επίσης για τα 2 dvd rom drives να πάρει αντάπτορα από sata σε ide και να συνδεθούν..

Τελικά αυτός παρήγγειλε αυτόν που του υπέδειξα αλλά για ελεγκτή για το dvd rom και πώς να περάσουν όλα τα αρχεία από τον παλιό σκληρό υπάρχει θέμα.Θα μπορεί ο παλιός σκληρός να μπει ως δεύτερος;;;Οι αντἀπτορες που βρήκα στην αγορά δεν υποστηρίζουν πάνω από 2 συσκευές ide και εδώ τώρα έχουμε τρεις..(παλιός σκληρός δίσκος και cd dvd rom)..Τί λύση προτείνετε σε αυτό το στάδιο μεταξύ αυτών των επιλογών;

2ο ερώτημα: Όταν δημιουργώ image file για να το περάσω σε νέο υπολογιστή για να δουλέψει kαι να αποφύγω νέο φορμάτ στον νέο κ.λ.π θα πρέπει ο σκληρός δίσκος από τον οποίο δημιουργήθηκε(στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δικός μου) να έχει το ίδιο μέγεθος(χωρητικὀτητα) με τον καινούργιο για να περάσει στον νέο σκληρό(στην περίπτωσή μας τον νέο sata);Ή δεν παίζει κανένα ρόλο;

Επίσης με ποιο πρόγραμμα θα το περάσω στο νεο αφορμάριστο σκληρό δίσκο..Την συγκεκριμένη διαδικασία την έχω κάνει μόνο μια φορά πριν πολλά χρόνια με '98 και Ghost αλλά τώρα η έκδοση που είχα δεν θα δουλέψει λογικά..

Το image θα το δημιουργήσω αναγκαστικά σε  δικό μου γιατί ο δικός του υπολογιστής μπορεί να έχει και ιούς

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας..Ελπίζω να ήμουν σαφής στη διατύπωση

Επεξ/σία από sakis63
Δημοσ.

http://www.ebay.com/itm/IDE-to-SATA-Serial-ATA-Bilateral-HDD-Adapter-Converterrecovery-transferring-MM-/300913664316?pt=US_Computer_Disk_Controllers_RAID_Cards&hash=item460fda213c

Μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο για κάθε συσκευή και να είσαι κομπλέ.

Το image(γενικά η παλιά εγκατάσταση) πολύ δύσκολα να δουλέψει αφού αλλάχτηκε μητρική και επεξεργαστής,μπορείτε να δοκιμάσετε βέβαια, αλλά χλομό.

Θα δουλέψει και η παλιά έκδοση του ghost,και εγώ δουλεύω ακόμα την 11.5 για dos μέσα από bootable usb,αλλά και από cd μπορείς να το τρέξεις άνετα,εξαρτάτε από το bios.μητρική αν θα βλέπει τους sata δίσκους ή όχι.

Με το ghost δεν έχει σημασία το μέγεθος του δίσκου όταν παίρνεις image,δεν θυμάμαι όμως αν στο disk to disk κάνει sector to sector αντιγραφή,σε αυτήν την περίπτωση ο στόχος (νέος sata)πρέπει να είναι τουλάχιστον στο ίδιο μέγεθος ή μεγαλύτερος από τον παλιό.  

• Like 1
Δημοσ.

http://www.ebay.com/itm/IDE-to-SATA-Serial-ATA-Bilateral-HDD-Adapter-Converterrecovery-transferring-MM-/300913664316?pt=US_Computer_Disk_Controllers_RAID_Cards&hash=item460fda213c

Μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο για κάθε συσκευή και να είσαι κομπλέ.

Το image(γενικά η παλιά εγκατάσταση) πολύ δύσκολα να δουλέψει αφού αλλάχτηκε μητρική και επεξεργαστής,μπορείτε να δοκιμάσετε βέβαια, αλλά χλομό.

Θα δουλέψει και η παλιά έκδοση του ghost,και εγώ δουλεύω ακόμα την 11.5 για dos μέσα από bootable usb,αλλά και από cd μπορείς να το τρέξεις άνετα,εξαρτάτε από το bios.μητρική αν θα βλέπει τους sata δίσκους ή όχι.

Με το ghost δεν έχει σημασία το μέγεθος του δίσκου όταν παίρνεις image,δεν θυμάμαι όμως αν στο disk to disk κάνει sector to sector αντιγραφή,σε αυτήν την περίπτωση ο στόχος (νέος sata)πρέπει να είναι τουλάχιστον στο ίδιο μέγεθος ή μεγαλύτερος από τον παλιό.  

Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις!! Πάντως μου είναι δύσκολο να παραγγείλω από e-bay καθώς ούτε εγώ ούτε ο φίλος εξ'όσον γνωρίζω δεν χρησιμοποιεί καθόλου κάρτες πιστωτικές ή prepaid..Aν ξέρεις κάτι από ελληνικά μαγαζιά θα με διευκόλυνε.Π.χ με αυτό βολεύομαι;

;http://www.e-shop.gr/product?id=PER.611182 ή δεν θέλει να είναι τέτοιος adapter;;

Ή αυτός είναι καλύτερος στην περίπτωσή μου ;; νομίζω ο δεύτερος..Σωστά;;;

Δημοσ.

Υπάρχουν και κάρτες Pci με δυο ide για να μπουν μέχρι και τέσσερις συσκευές,το κακό με της pci είναι ότι δουλεύουν μόνο μέσα στα windows δηλαδή εκκίνηση από αυτά δεν μπορείς να κάνεις.(Υπάρχουν και κάποιες κάρτες pci που το επιτρέπουν αλλά θέλει πολύ ψάξιμο για να βρεις)

Το δεύτερο που ανέβασες πρόσεξε τι λέει:

Η τέλεια λύση για την προσθήκη δίσκων SATA σε μητρικές κάρτες χωρίς διαθέσιμα SATA ports.

Εσείς θέλετε το ακριβώς αντίθετο,πρέπει να λέει να βάλετε ide σε μητρική χωρίς ide θύρες ή όπως αυτό που έδειξα πριν που είναι αμφίδρομο.
Δημοσ.

Υπάρχουν και κάρτες Pci με δυο ide για να μπουν μέχρι και τέσσερις συσκευές,το κακό με της pci είναι ότι δουλεύουν μόνο μέσα στα windows δηλαδή εκκίνηση από αυτά δεν μπορείς να κάνεις.(Υπάρχουν και κάποιες κάρτες pci που το επιτρέπουν αλλά θέλει πολύ ψάξιμο για να βρεις)

Η τέλεια λύση για την προσθήκη δίσκων SATA σε μητρικές κάρτες χωρίς διαθέσιμα SATA ports.

Εσείς θέλετε το ακριβώς αντίθετο,πρέπει να λέει να βάλετε ide σε μητρική χωρίς ide θύρες ή όπως αυτό που έδειξα πριν που είναι αμφίδρομο.

...Ναι έχεις δίκαιο :mellow: ,  άρα το πρώτο από τα δύο  κἀνει;; Ή είναι άσχετο και αυτό;;

Δημοσ.

...Με το ghost δεν έχει σημασία το μέγεθος του δίσκου όταν παίρνεις image,δεν θυμάμαι όμως αν στο disk to disk κάνει sector to sector αντιγραφή,σε αυτήν την περίπτωση ο στόχος (νέος sata)πρέπει να είναι τουλάχιστον στο ίδιο μέγεθος ή μεγαλύτερος από τον παλιό.  

Aυτό εννοούσα στην ερώτηση αν παίζει ρόλο ο σκληρός να είναι ίδιας χωρητικότητας..Στον "target"(νέο sata) αναφερόμουν.. :mellow:

Δημοσ.

Ναι,και εγώ αυτό λέω,αν το πρόγραμμα παίρνει το image με  file copy δεν έχει σημασία το μέγεθος αρκεί να χωράνε τα δεδομένα,αν το παίρνει με sector to sector πρέπει να είναι τουλάχιστον στο ίδιο μέγεθος ο δίσκος ή και μεγαλύτερος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...