suspiria Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Σκεφτομαι να παρω αλλον υπολογιστη για να μονταρω χωρις προβλημα. Αυτη τη στιγμη εχω i5, 8gb RAM, GeForce gt240, 1+2TB sata 3 RΟΜ. Οριο βαζω τα 1000 ευρω χωρις οθονη κ blu-ray writer. Ενα αλλο θεμα που ακομα δεν εχω παρει μια σοβαρη απαντηση απο καποιον ειναι αν τελικα παιζει ρολο σημαντικο η καρτα γραφικων στο μονταζ (προσοχη οχι στην αναπαραγωγη HD VIDEO!).Αλλοι μου λενε κανεναν απολυτως αλλοι το αντιθετο. Δουλευω premiere.
hawkpilot Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Σκεφτομαι να παρω αλλον υπολογιστη για να μονταρω χωρις προβλημα. Αυτη τη στιγμη εχω i5, 8gb RAM, GeForce gt240, 1+2TB sata 3 RΟΜ. Οριο βαζω τα 1000 ευρω χωρις οθονη κ blu-ray writer. Ενα αλλο θεμα που ακομα δεν εχω παρει μια σοβαρη απαντηση απο καποιον ειναι αν τελικα παιζει ρολο σημαντικο η καρτα γραφικων στο μονταζ (προσοχη οχι στην αναπαραγωγη HD VIDEO!).Αλλοι μου λενε κανεναν απολυτως αλλοι το αντιθετο. Δουλευω premiere. Καλημέρα, από την επίσημη ιστοσελίδα της adobe μπορείς να δεις ότι το premiere έχει όφελος αν υπάρχει υποστηριζόμενη vga.
Tommy_GR Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 το πισι μια χαρα φαίνεται..την καρτα γραφικων να αλλαξεις μονο...αα και ποσα GB ραμ εχεις?
Almis Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Η Κάρτα Γραφικών παίζει ρόλο αλλά όχι μια οποιαδήποτε, αν πάρεις Nvidia πρέπει να πάρεις μια που να υποστηρίζει Cuda, για ATI είναι το Stream και για το Intel είναι το MediaSDK. Με λίγα λόγια οι κάρτες αυτές έχουν GPU που προσφέρουν καλύτερο αποτέλεσμα από οτι υπολογιστές που δουλεύουν μόνο με CPU.
suspiria Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Μιλωντας σημερα με υπαλληλο του eshop που πηγα να αγορασω εναν δισκο μου προτεινε αυτην http://www.e-shop.gr/product?id=PER.510466 και αυτην http://www.e-shop.gr/product?id=PER.519316
trek Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Φίλε μου, ένας γνωστός μου που έστησε πρόσφατα pc για επαγγελματικό μοντάζ, αγόρασε pci καρτα οχι κάρτα γραφικών (pcie). Απ'οτι θυμάμαι βέβαια, τα έσκασε ψιλο-χοντρα, αλλά απ'οτι μου έλεγε, τα άξιζε και με το παραπάνω . Μοντέλο, τιμές κλπ δεν θυμάμαι, αλλά αν σε ενδιαφέρει μπορώ να τον ρωτήσω .
suspiria Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Ενταξει εγω δεν ειμαι επαγγελματιας (αν κ εχω δει αγυρτες επαγγελματιες με κατι δυπυρηνους με 4GB RAM!) αλλα φανταζομαι αυτη που λες θα κανει πανω απο 1000 ευρω οποτε...
micos000 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Μην κρίνεις έτσι εύκολο το πόσο επαγγελματίας είναι κάποιος με το τι μηχάνημα έχει. Ένας επαγγελματίας θα πάρει ένα απλό (σχετικά) μηχάνημα και θα βάλει μια pinnacle ή canopus κάρτα video και όλη τη δουλειά θα την κάνει αυτή η κάρτα. Δεν χρειάζεται κάποιο τέρας pc. Επίσης, τα σημερινά pc (όπως και αυτό που έχεις εσύ) είναι υπεραρκετά για επεξεργασία video. Το τελικό render θα επωφεληθεί από έναν i7 αλλά όλη η δουλειά μπορεί να γίνει άνετα και με έναν i5, εκτός αν έχεις τεράστιο φόρτο και θέλεις να πετάς το render σε μικρότερο χρόνο. Πριν από αρκετά (μα αρκετά) χρόνια δούλευα σε τηλεοπτικό σταθμό με έναν Pentium III @ 533Mhz με 64ΜΒ ram οποίος φορούσε μια κάρτα video machine και δύο 4άριδες scsi δίσκους σε raid-0 στο οποίο έκανα real time montage και 3d effects χωρίς κανένα κόλλημα. Το όλο μηχάνημα κόστισε τότε 1 εκ δρχ. Πρόσφατα δούλευα σε p4 στα 1.8Ghz με 1GB ram και μια Canopus storm για SD video χωρίς κανένα κόλλημα. 1
suspiria Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Πηρα τελικα αυτο το τερας απο ebay σε τιμη ευκαιριας 200 λιρες αγγλιας δηλ 230 ευρω. http://www.nvidia.com/object/product-quadro-4000-us.html
micos000 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Μεγειά. Μεταχειρισμένη ή καινούργια την πήρες; Πες μας εντυπώσεις με την πρώτη ευκαιρία και αν μπορείς κάποια στατιστικά σχετικά με τους χρόνους rendering με και χωρίς την κάρτα καθώς και το πως συμπεριφέρεται ο υπολογιστής στο μοντάζ και στο after effects σε βαριά projects (μιλάμε πάντα για full hd). Με ενδιαφέρει και μένα το θέμα και τα 230€ δεν είναι πολλά λεφτά.
suspiria Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Μεταχειρισμενη αλλα απ οτι καταλαβα ο τυπος που την ειχε απλα ηταν φραγκατος κ ηθελε μια ακριβη καρτα κ οχι επαγγελματιας στο μονταζ.Τελικα μου κοστισε 205 λιρες δηλ 248€ (γαμω το € μεσα) κ θα μου ερθει σε καμια βδομαδα μαλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα