Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρομαι πολύ που βρήκα αυτό το forum! Αναζητώ κι εγώ αντίστοιχο μεταπτυχιακό (ανθρωπιστικές) και κοιτάζω κι εγώ το ΕΑΠ, αν και θα προτιμούσα κάτι άλλο... Αυτό το μεταπτυχιακό του Ιονίου μήπως σε ενδιαφέρει; https://www.eduguide.gr/grad/program/ionio-istoriki-ereuna-didaktiki-kai-nees-tehnologies,816, Είναι εξ αποστάσεως, αλλά έχει βέβαια τα δίδακτρα και τις εισαγωγικές εξετάσεις. Αν ξέρεις γαλλικά, μπορείς να κάνεις στην γαλλία εξ αποστάσεως με λίγα δίδακτρα, σε πανεπιστήμια που να δέχονται να ανοίξουν εξεταστικό κέντρο στο εξωτερικό (νομίζω ότι γίνονται με συνεννόηση στο γαλλικό ινστιτούτο). Εδώ η σελίδα για τα γαλλικά πανεπιστήμια  δεν ξέρω κάτι για αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ, αλλά αφού υπάρχουν εξετάσεις να υποθέσω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αναγνώρισης (υπόθεση μόνο). Επίσης αν γνωρίζεις γερμανικά υπάρχει το ανοιχτό πανεπιστήμιο της Γερμανίας, που έχει κάποια δίδακτρα και οι εξετάσεις μπορούν να γίνουν στο ινστιτούτο Γκαίτε. Έχει ένα πρόγραμμα για τον ευρωπαϊκό μοντερνισμό (Ιστορία και Λογοτεχνία), όπου μπορείς να επιλέξεις μαθήματα μόνο ιστορίας πχ. Επίσης το ΕΑΠ θα ανοίξει στη συνέχεια και για τα καινούργια του προγράμματα που θα αρχίζουν δυο φορές τον χρόνο, την επόμενη δηλ. τον Μάρτιο εδώ η ανακοίνωση. Αν βρεις κάτι άλλο, πες και σε μας! Εγώ δεν αντέχω εισαγωγικές εξετάσεις στην ηλικία μου με τον κίνδυνο να διαβάζω έναν χρόνο και να μην με πάρουν...

(Θα ήμουν ευγνώμων αν υπήρχε κάποιος να μας έλεγε πως οργανώνονται οι εξετάσεις εδώ στην ελλάδα για την περίπτωση των ανοιχτών σπουδών στη Γαλλία και τη Γερμανία που ανέφερα!)

Και τώρα πίσω στην Σουηδία, για την οποία έμαθα πολλά διαβάζοντας το forum αυτό. Έκανα αίτηση για διάφορα προπτυχιακά μαθήματα που με ενδιαφέρουν και τώρα είδα ότι με έκριναν qualified με 20,25 βαθμούς/στους 22.5. Ένα μάθημα είναι στο Malmo και τα άλλα στο Dalarna. Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως ξέρετε, αν τυχόν μου προσφερθεί θέση, πως μπορώ να δω το πρόγραμμα, έτσι ώστε να αποφασίσω αν μπορώ να παρακολουθήσω το κάθε μάθημα... Φαντάζομαι ότι όταν λένε ότι υπάρχουν υποχρεωτικές online συναντήσεις πρέπει κάποια συγκεκριμένη ώρα να βρίσκομαι στον υπολογιστή. Πως μπορώ να δω πότε, ώστε να δω αν το πρόγραμμά μου (ανυπόφορα φορτωμένο) μου επιτρέπει να παρακολουθήσω το μάθημα; Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

ευχαριστω για την μακροσκελη απαντηση, γαλλικα και γερμανικα δεν ξερω, δυστυχως,  τα μεταπτυχιακα του ιονιου τα ειχε παρει το αυτι μου αλλα δεν εδωσα βαση, κυριως γιατι δεν θα εχει και σοβαρη επαγγελματικη αποκατασταση... εχω κανει ηδη ομως αιτηση στο εαπ για μεταπτυχιακο στην διοικηση τουριστικων επιχειρησεων, που και τωρα δουλευω φαντασου πανω στον τουρισμο... ελπιζω να με παρουν, αν και θεωρω πολυ κακο το να μην παιζει ρολο ο βαθμος πτυχιου αλλα ολα να γινονται με κληρωση... αποτελεσματα βγαινουν 15 μαρτιου, αν με παρουν τελεια, αν χτυπα ξυλο δεν, θα δω πως θα κινηθω... θελω παντως να ειναι αναγνωρισμενο το πτυχιο μου, γιαυτο ψιλο φοβαμαι σουηδιες, γερμανιες κλπ :devil:

οποια παρατηρηση δεκτη, καλημερα!

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχεις δίκιο ως προς το πρακτικό αντίκρυσμα των μεταπτυχιακών στις ανθρωπιστικές σπουδές, δεν είχα καταλάβει ότι ήθελες να αλλάξεις κατεύθυνση. Εγώ θα ήθελα να κάνω κάτι στα δικά μας, δεν σκέφτομαι την αναγνώριση. Στη σουηδία θέλω να κάνω προπτυχιακά μαθήματα για το κέφι μου, δημιουργική γραφή, λογοτεχνία. Επειδή ίσως στον δικό μας τομέα, αν δεν γίνεις ακαδημαϊκός στο τέλος δεν έχει κανένα αντίκρυσμα το μεταπτυχιακό.

Αν το κοίταζα πρακτικά Αγγλία θα προτιμούσα, αλλά τα δίδακτρα είναι φοβερά υψηλά.. Αν μπορούσα να αλλάξω λίγο κατεύθυνση θα έκανα βιβλιοθηκονομία, αλλά με 8000 λίρες δίδακτρα δεν υπάρχει περίπτωση... Έχεις κάποια γνώμη για τη διοίκηση πολτισμικών μονάδων; Α, στα καινούργια προγράμματα του ΕΑΠ δεν γίνεται κλήρωση, νομίζω ότι παίρνουν όλους όσους κάνουν αίτηση, αλλά έλεγξε το κι εσύ αν θέλεις.

Και... καλή επιτυχία!

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο ως προς το πρακτικό αντίκρυσμα των μεταπτυχιακών στις ανθρωπιστικές σπουδές, δεν είχα καταλάβει ότι ήθελες να αλλάξεις κατεύθυνση. Εγώ θα ήθελα να κάνω κάτι στα δικά μας, δεν σκέφτομαι την αναγνώριση. Στη σουηδία θέλω να κάνω προπτυχιακά μαθήματα για το κέφι μου, δημιουργική γραφή, λογοτεχνία. Επειδή ίσως στον δικό μας τομέα, αν δεν γίνεις ακαδημαϊκός στο τέλος δεν έχει κανένα αντίκρυσμα το μεταπτυχιακό. Αν το κοίταζα πρακτικά Αγγλία θα προτιμούσα, αλλά τα δίδακτρα είναι φοβερά υψηλά.. Αν μπορούσα να αλλάξω λίγο κατεύθυνση θα έκανα βιβλιοθηκονομία, αλλά με 8000 λίρες δίδακτρα δεν υπάρχει περίπτωση... Έχεις κάποια γνώμη για τη διοίκηση πολτισμικών μονάδων; Και... καλή επιτυχία! Α, στα καινούργια προγράμματα του ΕΑΠ δεν γίνεται κλήρωση, νομίζω ότι παίρνουν όλους όσους κάνουν αίτηση, αλλά έλεγξε το κι εσύ αν θέλεις.

καλημερα! Γενικα το μεταπτυχιακο ειναι "βαρυ" χαρτι γιατι και μορια παντου δινει, και ειναι μια παραπανω εξειδικευση, ανεξαιρετως τομεα ή περιεχομενου.. το θεμα ειναι οτι υπαρχει ''τουριστικο'' παρελθον σε εμενα οποτε γιαυτο πηγαινω προς τα εκει... θεωρω το εαπ μια καλη επιλογη, ειναι πιο οργανωμενοι απο το πανεπιστημιο που ειμουνα ας πουμε... και τα διδακτρα σε οκ επιπεδα.... κοιτα ας πουμε προς κυπρο να φρηξεις, σχεδον τα διπλασια χρηματα... για διοικηση πολιτισμικων μοναδων δεν ξερω, σιγουρα ομως σε παραπεμπω στην πρωτη μου προταση... το εαπ οπως το λες ειναι αλλα αυτο ισχυει παντα, απλως επειδη σχεδον καθε φορα οι υποψηφιοι ειναι πολλοι παραπανω απο τις προσφερομενες θεσεις, κανουν κληρωση.. φετος βεβαια αυξησαν αρκετα τον αριθμο ατομων σε ολα τα προγραμματα σπουδων, οποτε εχω μια παραπανω πιθανοτητα...

Ειδωμεν λοιπον!

• Like 1
Δημοσ.

Πάλι για το ΕΑΠ παιδιά... Υπάρχει λόγος να κάνει κανείς αίτηση με 10ετή προϋπηρεσία; Τι κερδίζει κανείς; Και επίσης, μετράει οποιαδήποτε προϋπηρεσία που αποδεικνύεται ή μόνο η σχετική με το αντικείμενο σπουδών για το οποίο ενδιαφερόμαστε; Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Πάλι για το ΕΑΠ παιδιά... Υπάρχει λόγος να κάνει κανείς αίτηση με 10ετή προϋπηρεσία; Τι κερδίζει κανείς; Και επίσης, μετράει οποιαδήποτε προϋπηρεσία που αποδεικνύεται ή μόνο η σχετική με το αντικείμενο σπουδών για το οποίο ενδιαφερόμαστε; Ευχαριστώ!

η προυπηρεσια νομιζω μετραει στο προγραμμα του δοε μονο και εχει αναλυτικα τροπους που αποδεικνυεται η εργασια

Κερδιζει πιο ευκολη προσβαση μιας και δε δινει μαζι με ολον τον κοσμο και υπαρχουν ξεχωριστες θεσεις.

Δημοσ.

η προυπηρεσια νομιζω μετραει στο προγραμμα του δοε μονο και εχει αναλυτικα τροπους που αποδεικνυεται η εργασια

Κερδιζει πιο ευκολη προσβαση μιας και δε δινει μαζι με ολον τον κοσμο και υπαρχουν ξεχωριστες θεσεις.

Στο μεταπτυχιακό για τη διοίκηση πολιτισμικών μονάδων βλέπω 96 θέσεις με δεκαετή προϋπηρεσία και 444 χωρίς προϋπηρεσία...  Αν ξέραμε και πόσοι κάνουν συνήθως αίτηση από κάθε κατηγορία ίσως να καταλαβαίναμε τι γίνεται... Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, μπρορώ να έχω τις βεβαιώσεις που ζητούν, αλλά δεν λένε αν πρέπει να είναι συναφές το αντικείμενο... 'Αραγε συμφέρει και στην περίπτωση αυτή η κατηγορία με την προϋπηρεσία; 

• Like 1
Δημοσ.

παιδια αν γραφτω εαπ θα συνεχισει να ισχυει η αναβολη απ το στρατο?

λογικα ναι, κανονικο πανεπιστημιο ειναι...

να πας στρατο να ξεμπερδευεις παντως

Στο μεταπτυχιακό για τη διοίκηση πολιτισμικών μονάδων βλέπω 96 θέσεις με δεκαετή προϋπηρεσία και 444 χωρίς προϋπηρεσία...  Αν ξέραμε και πόσοι κάνουν συνήθως αίτηση από κάθε κατηγορία ίσως να καταλαβαίναμε τι γίνεται... Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, μπρορώ να έχω τις βεβαιώσεις που ζητούν, αλλά δεν λένε αν πρέπει να είναι συναφές το αντικείμενο... 'Αραγε συμφέρει και στην περίπτωση αυτή η κατηγορία με την προϋπηρεσία; 

ενα τηλεφωνο στην αντιστοιχη γραμματεια θα σε εξυπηρετουσε...

οντως πολυ κακο το να μην ξερεις ποσοι εχουν δηλωσει στο προγραμμα που σε ενδιαφερει... παντως κρινω καλυτερο το να πανε οι κατηγοριοποιηση αναλογα τον βαθμο σου, αλλα φευ...

Δημοσ.

λογικα ναι, κανονικο πανεπιστημιο ειναι...

να πας στρατο να ξεμπερδευεις παντως

ενα τηλεφωνο στην αντιστοιχη γραμματεια θα σε εξυπηρετουσε...

οντως πολυ κακο το να μην ξερεις ποσοι εχουν δηλωσει στο προγραμμα που σε ενδιαφερει... παντως κρινω καλυτερο το να πανε οι κατηγοριοποιηση αναλογα τον βαθμο σου, αλλα φευ...

δε θελω να παω στρατο και το αναβαλλω οσο γινεται γιατι ακομα και η διαδικασια απαλλαγης μου φαινεται φουλ σκληρη διαδικασια

δε μου φαινεται ξεμπερδεμα, εχω απειρες ενστασεις και δεν ξερω καν πως να το διαχειριστω ολο αυτο. μονο δυσφορια σε σημειο αυτοκτονιας με το ζητημα.

Δημοσ.

Πήρα στην Αθήνα τηλ. στην Πάτρα ήταν κατειλημμένο συνέχεια, δεν σημαίνει ότι έχω πιο πολλές δυνατότητες με την προϋπηρεσία, είναι ανάλογα με το πόσοι κάνουν αίτηση (παραπέρα δεν ξέρουν κάτι). Ρώτησα για την αναβολή, δεν ήξερε σίγουρα η κυρία να πει, υποθέτει πως παίρνεις αναβολή, αλλά να πάρεις στο τμήμα εκπαίδευσης (ό,τι και αν σημαίνει αυτό...).

Ενημέρωση: πήρα και στην Πάτρα, τα ίδια, μόνο ότι για τον στρατό παίρνεις βεβαίωση από αυτούς και είναι θέμα της στρατολογίας αν θα την δεχτεί (είμαι σίγουρη ότι όσα τηλ. και να κάνουμε τόσες απαντήσεις διαφορετικές θα πάρουμε...)

• Like 1
Δημοσ.

δε θελω να παω στρατο και το αναβαλλω οσο γινεται γιατι ακομα και η διαδικασια απαλλαγης μου φαινεται φουλ σκληρη διαδικασια

δε μου φαινεται ξεμπερδεμα, εχω απειρες ενστασεις και δεν ξερω καν πως να το διαχειριστω ολο αυτο. μονο δυσφορια σε σημειο αυτοκτονιας με το ζητημα.

καλα θα σου περασει

, να πας να πηξεις οπως ολοι μας, ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε... υποχρεωση μας ειναι εν Ελλαδι

εχουμε και απο αυτες

οχι μονο δικαιωματα... δυστυχως ή ευτυχως

Πήρα στην Αθήνα τηλ. στην Πάτρα ήταν κατειλημμένο συνέχεια, δεν σημαίνει ότι έχω πιο πολλές δυνατότητες με την προϋπηρεσία, είναι ανάλογα με το πόσοι κάνουν αίτηση (παραπέρα δεν ξέρουν κάτι). Ρώτησα για την αναβολή, δεν ήξερε σίγουρα η κυρία να πει, υποθέτει πως παίρνεις αναβολή, αλλά να πάρεις στο τμήμα εκπαίδευσης (ό,τι και αν σημαίνει αυτό...)

μπραβο για την ταχυτητα και προθημια! σιγουρα δινουν αναβολη, εδω και πασο κανονικο δινουν σαν του πανεπιστημιου που ημουν... παντως τους βγαζω το καπελο αναφορικα με οργανωση του site, ανταποκριση σε τηλεφωνα και μαιλ και γενικοτερα κλασεις ανωτερο απο το κανονικο πανεπιστημιο σε θεμα οργανωσης....

μια ματια στο ποσο καλοφτιαγμενη ειναι η φορμα δηλωσης ενδιαφεροντος για προγραμμα σπουδων να ριξει κανεις θα καταλαβει..

• Like 1
Δημοσ.

Πήρα στην Αθήνα τηλ. στην Πάτρα ήταν κατειλημμένο συνέχεια, δεν σημαίνει ότι έχω πιο πολλές δυνατότητες με την προϋπηρεσία, είναι ανάλογα με το πόσοι κάνουν αίτηση (παραπέρα δεν ξέρουν κάτι). Ρώτησα για την αναβολή, δεν ήξερε σίγουρα η κυρία να πει, υποθέτει πως παίρνεις αναβολή, αλλά να πάρεις στο τμήμα εκπαίδευσης (ό,τι και αν σημαίνει αυτό...).

Ενημέρωση: πήρα και στην Πάτρα, τα ίδια, μόνο ότι για τον στρατό παίρνεις βεβαίωση από αυτούς και είναι θέμα της στρατολογίας αν θα την δεχτεί (είμαι σίγουρη ότι όσα τηλ. και να κάνουμε τόσες απαντήσεις διαφορετικές θα πάρουμε...)

οκ, με καλυπτει. πριν να ληξει η τωρινη αναβολη που εχω μεχρι το 20 δεν παιζει να με ενοχλησουν

ως τοτε μπορει να εχω διαγραφει απο το μητρωο αρρενων

• Like 1
Δημοσ.

οκ, με καλυπτει. πριν να ληξει η τωρινη αναβολη που εχω μεχρι το 20 δεν παιζει να με ενοχλησουν

ως τοτε μπορει να εχω διαγραφει απο το μητρωο αρρενων

αδιαφορουμε, εδω μιλαμε για σπουδες εξ αποστασεως

Δημοσ.

αδιαφορουμε, εδω μιλαμε για σπουδες εξ αποστασεως

η απαντηση ηταν στ@ laspezia ως προς την ενημερωση της. μην ξινιζεις τοσο. οσο για την αδιαφορια, μια χαρα αποψη ειχες πριν λιγο για το τι οφειλει @ καθεν@ να κανει με το στρατο. αντι για μεταπτυχιακο ισως να το κοιταξεις για καποια συνεδρια για τη διαχειριση θεματων σεξισμου σου?

Δημοσ.

η απαντηση ηταν στ@ laspezia ως προς την ενημερωση της. μην ξινιζεις τοσο. οσο για την αδιαφορια, μια χαρα αποψη ειχες πριν λιγο για το τι οφειλει @ καθεν@ να κανει με το στρατο. αντι για μεταπτυχιακο ισως να το κοιταξεις για καποια συνεδρια για τη διαχειριση θεματων σεξισμου σου?

απαξιω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...