Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ sto www.open.ac.uk βρήκα law studies. Δηλαδή σε βγάζει δικηγόρο ή παίρνεις νομικές γνώσεις σαν να χεις καταπιεί τον ποινικό κώδικα χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι;

Εαν ενδιαφερεσαι για να ασκησεις το επαγγελμα του δικηγορου στην Ελλαδα ειναι αχρηστο καθως δεν αναγνωριζονται οι τιτλοι σπουδων νομικης που αποκτουνται εξ αποστασεως.

Info εδω http://www.doatap.gr/gr/news_extended.php?post_id=501

Και εδω γενικα για τις εξ αποστασεως σπουδες http://www.doatap.gr/gr/distant.php

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

In other news

Σαν έχουν αλλάξει το number στο university admissions? Ρωταω γιατί 2 χρόνια μετά με έχει με T και δεν μπορώ να κάνω απευθείας login στα uni...

Thanks

εννοείς αυτό το ψευτο-personummer ?

όχι δεν μου έχει αλλάξει ποτέ

είναι πάντα κατι σαν

19810522Τ145

αλλά δε το χρησιμοποιώ για να κάνω login κάπου (στο universityadmissions.se κάνω με email).

σε κάποια σημεία που έχει χρειαστεί έχει ποιάσει χωρίς το 19 στην αρχή (810522Τ145)

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πόσο γκαντέμης είμαι ρε γμτ?
Ειμαι πολυ προσεκτικος σε ημερομηνιες, διαδικασιες κλπ.
Απο μέσα Ιούλη λοιπον, εστειλα mail στην υπευθυνη του πανεπιστημιου, οτι δεν εχω λαβει επιστολη με τους κωδικους.
Λοιπον, ο Ιουλιος περασε, τα mail μου 'εφερναν βολτα' απο τον εναν-στον αλλον στο σουηδικο πανεπιστημιο, και ολοι με παρεπεμψαν στην 'υπευθυνη' που θα επεστρεφε απο διακοπες στις 5 Αυγουστου.
Στο μεταξυ, λες και το ξερα, ο Ιουλιος εξεπνευσε, διχως να ερθει ποτε η απαραιτητη επιστολη.
Γιατι δεν ηρθε;
Επισημη απαντηση οτι την εστειλαν οντως, δεν μου εχουν δοσει.
Να χαθηκε; Δοξα το θεο, η ταχυδρομικη μου δ/νση ειναι γνωστη και μη εξαιρετεα στον τοπικο Ελτα.
Ειχα δεχθει μπροσουρα απο το ιδιο το πανεπιστημιο, τον Ιουνιο!
Μεχρι και πριν τα capital controls δε, δεχομουν και μικροπακετακια απο εξωτερικο, παραγγελιες κλπ.
Θελω να πω, οτι δεχομαι κανονικα αλληλογραφια, all over the world που λενε.
Αλλα η εν λογω επιστολη, δεν εφτασε ποτε. Δεν την εστειλαν(απο λαθος;-θα το παραδεχονταν ποτε ομως;), ή ....χάθηκε; Δεν θα υπερασπιστω τα Ελτα, αλλα δεν εχει τυχει παντως μεχρι τωρα, ολα τα χρονια, οσο θυμαμαι, να χασω κατι.

Με αυτα και μ'αυτα τωρα, η 'υπευθυνη' με παρεπεμψε σε εναν admin, και 'να μην αγχωνομαι' λεει γιατι ο τυπος ξερει οτι 17/8 ξεκινουν μαθηματα(κι εγω δεν εχω κωδικους, δεν ξερω την 'τυφλα μου' που να κοιταζω, κλπ)...
Ο τυπος μου στειλε ενα κατεβατο προϋποθεσεων για να μου δωσει 'και καλα' αμεσα κωδικους, που ηταν σαν να κανεις τον αναστεναρη στα καρβουνα. Στειλε μου κεινο, δειξε μου τ'αλλο, μπες στο skype τοτε, μιλαμε το ειδα και φρικαρα. Κι αν δεν συνενοουμασταν καλα λεει με ολο αυτο το συρφετο, bottom line, θα ξαναστελναν παλι ταχυδρομικα τους κωδικους.
Για να μην μπλεξω με τον τυπο(ινδός παρεπιπτοντως, με 'ασχημα' αγγλικα!-αντε βγαλε ακρη μαζι του-δεν καταλαβα τι τον εχουν σε τετοιο ποστο, αλλα ισως να μην τυχαινουν σε πολλους τα δικα μου νταραβερια-οποτε ok γι'αυτον), που ζητουσε διαπιστευσεις και διαδικασιες πιστοποιησης αλα fbi, του ειπα να στειλει παλι αμεσα την επιστολη.
Φυσικα, οι μερες τελειωνουν, η 17/8 ειναι μολις σε 10 μερες, και εδω εχουμε ελληνικο καλοκαιρι, αδειες στα ελτα κλπ

Κυκεωνας, διχως να φταιω.
Εγω εγκαιρως απο μεσα Ιουλη ειχα ειδοποιησει, αλλα εκει στο uni 'αγρον ηγοραζαν', αφου η υπευθυνη εκανε...διακοπες. Τωρα φτασαμε στο παρα πεντε, με παρεπεμψαν στον ινδο που ζητα την μανα και τον πατερα του, και εγω προσπαθω να βγαλω ακρη.

Κι ολα αυτα, διχως να φταιω πουθενα.

Αυτα, ειπα τον πονο μου, κι ελπιζω να ξεμπερδεψω καλα με την περιπετεια...

:(

Δημοσ.

Εαν ενδιαφερεσαι για να ασκησεις το επαγγελμα του δικηγορου στην Ελλαδα ειναι αχρηστο καθως δεν αναγνωριζονται οι τιτλοι σπουδων νομικης που αποκτουνται εξ αποστασεως.

Info εδω http://www.doatap.gr/gr/news_extended.php?post_id=501

Και εδω γενικα για τις εξ αποστασεως σπουδες http://www.doatap.gr/gr/distant.php

ψυχολόγος όμως μπορείς να γίνεις εξ' αποστάσεως.Καρατσεκαρισμένο από δοαταπ

Edit

όσοι πρόλαβαν να γίνουν εξ'αποστάσεως ψυχολόγοι πρόλαβαν.Το άλλαξαν από το εαρινό εξάμηνο του 2015.Εφόσον το ΕΑΠ δε προσφέρει προπτυχιακά ψυχολογίας το καταργούν.Απλά θα δίνουν μια άχρηστη ισοτιμία.Για την άδεια ψυχολόγου χρειάζεσαι κ αντιστοιχία στην Ελλάδα (εφόσον οι σπουδές σου αξιολογούνται αναγκαστικά μόνο από Δοαταπ)

opencq8.png Κρίση εξ αποστάσεως τίτλων σπουδών για την αντιστοιχία τους προς τα πτυχία συγκεκριμένων Σχολών / Τμημάτων των ελληνικών Α.Ε.Ι.

(ΠΡΟΣΟΧΗ τα παρακάτω δεν ισχύουν για τους εγγραφέντες σε εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών από το εαρινό εξάμηνο του 2015 –βλ. απόφαση Δ.Σ. 171Α/9-1-2015) 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η Ολομέλεια του Δ.Σ. στις συνεδρίες της 57/16-10-2009 και 84/14-1-2011, τίτλοι σπουδών που έχουν χορηγηθεί από ομοταγή Ιδρύματα μετά από εξ αποστάσεως σπουδές για τους οποίους έχει ζητηθεί η ισοτιμία και η αντιστοιχία τους προς τα πτυχία τα απονεμόμενα από τα παρακάτω Τμήματα των ελληνικών Α.Ε.Ι. (καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα στο Ε.Α.Π.), αφού κριθούν - μετά από εμπεριστατωμένο έλεγχο – για την ισοτιμία τους προς τα πτυχία που απονέμει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), δύνανται να κριθούν και για την αντιστοιχία τους προς τα πτυχία που απονέμονται από τα εν λόγω Τμήματα των ελληνικών Α.Ε.Ι. : 1. Τμήματα Φιλολογίας (Ελληνικής και Ξένων) 2. Τμήματα Ιστορίας\Αρχαιολογίας (κατεύθυνση Ιστορίας) 3. Τμήματα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας (Τομέας Φιλοσοφίας ή Παιδαγωγικής) 4. Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής ημεδαπής 5. Τμήματα Ψυχολογίας

opencq8.png Τίτλοι σπουδών που έχουν αποκτηθεί με εξ αποστάσεως σπουδές 4-ετούς διάρκειας / Συνεκτίμηση τίτλων σπουδών ένας τουλάχιστον εκ των οποίων έχει αποκτηθεί με εξ αποστάσεως σπουδές.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Α΄ Τμήμα του Δ.Σ. στη συνεδρία του 171Α/9-1-2015 αίρονται οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις συνεδρίες της 57/16-10-2009 και 84/14-1-2011 του Δ.Σ. για τους εγγραφέντες σε εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών από το εαρινό εξάμηνο του 2015 και, πλέον, ισχύουν τα εξής:

(α) Τίτλος 1ου κύκλου σπουδών που έχει χορηγηθεί από ομοταγή Ιδρύματα της αλλοδαπής μετά από εξ αποστάσεως σπουδές τουλάχιστον 4 ετών ή τίτλος 1ου κύκλου σπουδών 3-ετούς διάρκειας συνεκτιμώμενος με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών διάρκειας τουλάχιστον 1 έτους που έχουν χορηγηθεί από ομοταγή Ιδρύματα της αλλοδαπής μετά από εξ αποστάσεως σπουδές δύνανται να κριθούν - μετά από εμπεριστατωμένο έλεγχο και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Ν. 3328/2005 – για την ισοτιμία τους προς τα πτυχία που απονέμει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) και, εφόσον οι σπουδές είναι σε αντικείμενο που προσφέρεται από το Ε.Α.Π., για την αντιστοιχία του προς τα πτυχία τα απονεμόμενα από το συναφές πρόγραμμα του Ε.Α.Π..

(β) Τίτλος 1ου κύκλου σπουδών που έχει χορηγηθεί από ομοταγές Ίδρυμα της αλλοδαπής μετά από εξ αποστάσεως σπουδές 3-ετούς διάρκειας και μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών που έχει χορηγηθεί από ομοταγές Ίδρυμα της αλλοδαπής μετά από συμβατικού τύπου σπουδές διάρκειας τουλάχιστον 1 έτους δύνανται να κριθούν συνεκτιμώμενοι - μετά από εμπεριστατωμένο έλεγχο και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Ν. 3328/2005 – για την ισοτιμία προς τα πτυχία που απονέμει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) και, εφόσον οι σπουδές είναι σε αντικείμενο που προσφέρεται από το Ε.Α.Π., για την αντιστοιχία του προς τα πτυχία τα απονεμόμενα από το συναφές πρόγραμμα του Ε.Α.Π.

(γ) Τίτλος 1ου κύκλου σπουδών που έχει χορηγηθεί από ομοταγές Ίδρυμα της αλλοδαπής μετά από συμβατικού τύπου σπουδές διάρκειας 3-ετών και μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών που έχει χορηγηθεί από ομοταγές Ίδρυμα της αλλοδαπής μετά από εξ αποστάσεως σπουδές διάρκειας τουλάχιστον 1 έτους δύνανται να κριθούν ΜΟΝΟ αυτοτελώς, ο μεν πρώτος για την ισοτιμία του προς τα πτυχία Τ.Ε.Ι. και, εφόσον οι σπουδές είναι σε αντικείμενο που προσφέρεται από τα Τ.Ε.Ι., για την αντιστοιχία του προς τα πτυχία τα απονεμόμενα από το συναφούς αντικειμένου Τμήμα Τ.Ε.Ι., ο δε δεύτερος για την ισοτιμία του προς τα μεταπτυχιακά διπλώματα τα απονεμόμενα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.).

Δημοσ.

Με αυτα και μ'αυτα τωρα, η 'υπευθυνη' με παρεπεμψε σε εναν admin, και 'να μην αγχωνομαι' λεει γιατι ο τυπος ξερει οτι 17/8 ξεκινουν μαθηματα(κι εγω 

Αυτό θα σου έλεγα και εγώ.

Δημοσ.

γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο MBA σε εξ αποστάσεως Σουηδία?

Υπαρχει , τουλαχιστον 1 εχω δει απο το BTH

, μπαινεις universityadmissions.se και βλεπεις αν  υπαρχει κανενα ανοικτο και ποτε ξεκιναει

Δημοσ.

Για μεταπτυχιακά απαιτούνται 120 μονάδες σωστά?

δεν καταλαβαινω τι εννοεις

Μεταπτυχιακα υπαρχουν και με 60 και με 90 και με 120 μοναδες κλπ . Το ελαχιστο ειναι 60 *πχ μονοετες*

Δημοσ.

Για μεταπτυχιακά απαιτούνται 120 μονάδες σωστά?

Στη σουηδία τα περισσότερα είναι 120 ECTS (= 2ετή) αλλά υπάρχουν και αρκετά 60 ECTS (= 1ετή)

90 ECTS έχω δει μεταπτυχιακά στην Ελβετία όπου είναι 1 έτος + 1 εξάμηνο πρακτική

• Like 1
Δημοσ.

γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο MBA σε εξ αποστάσεως Σουηδία?

Υπαρχει αλλα ειναι για μηχανικούς (αν θυμάμαι καλα)

Δημοσ.

Υπαρχει αλλα ειναι για μηχανικούς (αν θυμάμαι καλα)

Αν αναφέρεσε σε αυτό του ΒΤΗ δε νομίζω ότι ήταν μόνο για μηχανικούς , απλά το ίδρυμα που το κάνει (Blekinge Tekniska Högskola) είναι "τεχνολογικής κατεύθυνσης"

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν ας πω τον πόνο μου μπας και με συμβουλεψει κάνεις.
Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχω ασχοληθεί με λίγο από blogging, seo, Magento + copywriting.
Με παρότρυνση του καλού μου, λέω να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω.
Έχω δει τα προγράμματα του εκπα εξ αποστάσεως για το digital marketing όπως και το αντίστοιχο του coursera.
Τα δίδακτρα πάνω κάτω είναι τα ίδια (~400€)
Στο ελληνικό έχω το πλεονέκτημα της γλώσσας αλλά το ξένο είναι πιο αναγνωρισμενο ( ? ) και ενδεχομένως πιο δύσκολο.
Τι θα προτείνατε; έχετε κάποιο άλλο ανάλογο course υπόψιν;

Δημοσ.

Λοιπόν ας πω τον πόνο μου μπας και με συμβουλεψει κάνεις.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχω ασχοληθεί με λίγο από blogging, seo, Magento + copywriting.

Με παρότρυνση του καλού μου, λέω να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω.

Έχω δει τα προγράμματα του εκπα εξ αποστάσεως για το digital marketing όπως και το αντίστοιχο του coursera.

Τα δίδακτρα πάνω κάτω είναι τα ίδια (~400€)

Στο ελληνικό έχω το πλεονέκτημα της γλώσσας αλλά το ξένο είναι πιο αναγνωρισμενο ( ? ) και ενδεχομένως πιο δύσκολο.

Τι θα προτείνατε; έχετε κάποιο άλλο ανάλογο course υπόψιν;

το θεμα ειναι τι θες να κανεις. Αν θελεις digital marketing, τοτε δεν κοιτας καν για ελλαδα μιας και δεν υπαρχει αναγνωρισμενος φορεας γιαυτο το "αθλημα". Πχ στην αγγλια υπαρχει αλλα για να δωσεις εξετασεις θα πρεπει να εχεις καποια χρονια στην δουλεια [δεν θυμαμαι ονομα].

Επισης υπαρχουν και αλλα (που μου ξεφευγουν λογω ωρας) οπως creative writing που ειναι τσαμπα στην Σουηδια.

That said, τα πτυχια του coursera [specialization] δεν ειναι ευκαιρια για τους κατοικους της Ευρωπης. Θα μπορουσες να βρεις μαθηματα που να σου αρεσουν και απλως να δωσεις $50 για να παρεις το certificate [που παλι δεν το προτεινω μιας και δεν εχουν απηχηση εδω] ή απλως να παρεις το απλο certificate (id-less) που παιρνει ολος ο κοσμος οπως πχ εγω.

note: το ξενο δεν ειναι "αναγνωρισμενο" μιας και οι αμερικανοι δεν εχουν τα ιδια κολληματα με εμας εδω στην ελλαδα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...