Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ιουλίο και Αύγουστο συνήθως έχεις διακοπές, εκτός εαν χρωστάς κάποιο μάθημα ή κάτι παρόμοιο. Τώρα απλά εαν σου τύχει η μετακόμιση τον Οκτώβριο ε δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Γενικά είναι αρκετά ελαστικοί θα έλεγα, οτι εφόσον έγινες δεκτός σε 2 χρόνια πρέπει να τελειώσεις οπωσδήποτε. Γνωστός μου που έκανε onsite, λόγω δουλειάς τελείωσε το MSc του σε 5 χρόνια. 2-3 μαθήματα το 1ο έτος, 1 το 2ο, 2 το 3ο, κτλ.

Οπότε μην αγχώνεσαι ούτε για την μετακόμιση, ούτε για τις διακοπές. Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι οτι εαν δεν παραδίδεις στην ώρα σου υπάρχει ένα penalty στη βαθμολογία, οτι ο μέγιστος βαθμός που μπορείς να πάρεις είναι η βάση ή κάτι παρόμοιο, δεν είμαι όμως 100% σίγουρος.

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πειτε ρε παιδια οσοι εχετε ηδη παρακολουθησει και τελειωσει καποιο σουηδικο dl master!

Θα ειναι απιστευτη εμπλοκη να ξερω οτι θα μπω σε μια διετη διαδικασια, διχως ανασα, οταν εχω να δρομολογησω κι αλλες δουλειες που θελουν τον δικο τους χρονο και τροπο.

οπως εχουμε ξαναπει τα πραγματα ειναι χαλαρα. Εκτος εαν εχεις προγραμματισμενες vive voice εξετασεις οπου εκει μπορει να ζοριστεις...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ερώτηση προς αυτούς που κάνουν μεταπτυχιακα στην Σουηδία DL:

Εχει στείλει κανεις το ερωτηματολόγιο του ΔΟΑΤΑΠ

http://www.doatap.gr/gr/distant.php

στον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του;

Προσωπικά δε το ήξερα ότι υπάρχει αυτή η διαδικασία ούτε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να "αναγνωριστεί" ...

+ ότι ευελπιστώ το μεταπτυχιακό μου να είναι κάτι καλύτερο από αυτά που προσφέρει κατά κανόνα το ΕΑΠ, άρα δε με ενδιαφέρει να αναγωριστεί ως ισότιμό του ... συχνά (όχι πάντα) , μάλλον το ΕΑΠ θα έπρεπε να ενδιαφέρεται να αναγνωριστεί ώς ισότιμο κάποιον ξένων πανεπιστημίων που προσφέρουν DL παρά το αντίθετο.

bonus :

----------- ομολογώ ότι θα ντρεπόμουν να παρουσιάσω το .doc αυτό σε κάποια πανεπιστήμια στο εξωτρικό, όχι για τίποτα άλλο αλλά για το ότι θα περίμενα ο επίσημος οργανισμός αναγώρισης πτυχίων της χώρας να μπορεί να χειρίζεται τη μορφοποίηση στο MS-Word καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Απο οτι εχω ακουσει κατα καιρους και μπορω να φανταστω μαλλον θα υπαρχει προβλημα οταν συγκρινουν τη μεθοδο εξετασεων σε σχεση με αυτην του ΕΑΠ.

Δηλαδη στο ερωτηματολογιο η σχολη θα γραψει οτι δεν ειχε δια ζωσης εξετασεις (λογικο μιας και  μιλαμε για DL) ή κατι τετοιο και παιζει να πουνε τα αδερφια του ΔΟΑΤΑΠ μετα οτι , ξερεις εμεις δινουμε ισοτιμια ή/και αντιστοιχια με βαση το συστημα του ΕΑΠ οπου οι εξετασεις ειναι δια ζωσης οποτε sorry αλλα δεν......

Βεβαια το κατα ποσο σημασια εχει αν τα  DL courses και programmes των σουηδων φιλων μας (που τους ευχαριστω που προσφερουν αυτη τη δυνατοτητα δωρεαν) αναγνωριζονται απο το ΔΟΑΤΑΠ ....για μενα μηδενικη εως σχεδον μηδενικη.

Δημοσ.

Προσωπικά δε το ήξερα ότι υπάρχει αυτή η διαδικασία ούτε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να "αναγνωριστεί" ...

+ ότι ευελπιστώ το μεταπτυχιακό μου να είναι κάτι καλύτερο από αυτά που προσφέρει κατά κανόνα το ΕΑΠ, άρα δε με ενδιαφέρει να αναγωριστεί ως ισότιμό του ... συχνά (όχι πάντα) , μάλλον το ΕΑΠ θα έπρεπε να ενδιαφέρεται να αναγνωριστεί ώς ισότιμο κάποιον ξένων πανεπιστημίων που προσφέρουν DL παρά το αντίθετο.

bonus :

----------- ομολογώ ότι θα ντρεπόμουν να παρουσιάσω το .doc αυτό σε κάποια πανεπιστήμια στο εξωτρικό, όχι για τίποτα άλλο αλλά για το ότι θα περίμενα ο επίσημος οργανισμός αναγώρισης πτυχίων της χώρας να μπορεί να χειρίζεται τη μορφοποίηση στο MS-Word καλύτερα.

Είμαστε peasants από την περιφέρεια και τα σχετικά.

=]

So, απο οτι καταλαβαίνω κανεις δεν εχει προχωρησει σε αυτη την ενέργεια...

Απο οτι εχω ακουσει κατα καιρους και μπορω να φανταστω μαλλον θα υπαρχει προβλημα οταν συγκρινουν τη μεθοδο εξετασεων σε σχεση με αυτην του ΕΑΠ.

Δηλαδη στο ερωτηματολογιο η σχολη θα γραψει οτι δεν ειχε δια ζωσης εξετασεις (λογικο μιας και  μιλαμε για DL) ή κατι τετοιο και παιζει να πουνε τα αδερφια του ΔΟΑΤΑΠ μετα οτι , ξερεις εμεις δινουμε ισοτιμια ή/και αντιστοιχια με βαση το συστημα του ΕΑΠ οπου οι εξετασεις ειναι δια ζωσης οποτε sorry αλλα δεν......

Βεβαια το κατα ποσο σημασια εχει αν τα  DL courses και programmes των σουηδων φιλων μας (που τους ευχαριστω που προσφερουν αυτη τη δυνατοτητα δωρεαν) αναγνωριζονται απο το ΔΟΑΤΑΠ ....για μενα μηδενικη εως σχεδον μηδενικη.

True αλλα στο malmo ειχα και γραπτές αλλα και προφορικές εξετασεις...

Δημοσ.

True αλλα στο malmo ειχα και γραπτές αλλα και προφορικές εξετασεις...

Ενδιαφερον αυτο. Βεβαια οπως ειπα προσωπικη εμπειρια δεν εχω , Απο Σεπτεμβρη ξεκιναω  :D

Δημοσ.

Ενδιαφερον αυτο. Βεβαια οπως ειπα προσωπικη εμπειρια δεν εχω , Απο Σεπτεμβρη ξεκιναω  :D

Σε ποιο ρε θηρίο;

Δημοσ.

Όπως αναφέρθηκε, χρειάζεται τουλάχιστον 1 δια ζώσης εξέταση, σύμφωνα με το ΔΟΑΤΑΠ.

Οπότε όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να υπολογίσει και ένα ταξίδι μέχρι τη Σουηδία.

Προσωπικά όπως είπε και ο DrLo δεν με ενδιαφέρει να αναγνωριστεί οπότε εύχομαι καλή επιτυχία σε όποιον το προσπαθήσει

Δημοσ.

Univ of Stockholm Decision support and risk analysis το μονοετες DL

Προσφερονταν και φετος;;;;

Δεν το θυμαμαι καθολου σαν τιτλο, βεβαια δηλωσα να μου δειχνει μονο τα εντελως εξ'αποστασεως, 'without any required meetings'.

Και δεν μετανιωσα, γιατι εστω και για καποια πηγαινε ελα/διαμονες, αν και γουσταρω τη φαση, δεν ειχα χιλιαδες ευρω για ξοδεμα για τα ταξιδακια αυτα. Αν και οπως λετε, ισως αυτα να ηταν και το 'εισητηριο' για τον δοαταπ.

Δημοσ.

ποσο ειναι τα διδακτρα περιπου για master?

0 οπως σε ολα τα σουηδικα.

Προσφερονταν και φετος;;;;

Δεν το θυμαμαι καθολου σαν τιτλο, βεβαια δηλωσα να μου δειχνει μονο τα εντελως εξ'αποστασεως, 'without any required meetings'.

Και δεν μετανιωσα, γιατι εστω και για καποια πηγαινε ελα/διαμονες, αν και γουσταρω τη φαση, δεν ειχα χιλιαδες ευρω για ξοδεμα για τα ταξιδακια αυτα. Αν και οπως λετε, ισως αυτα να ηταν και το 'εισητηριο' για τον δοαταπ.

Ναι (τωρα μιλαμε για αρχη το Σεπτεμβρη του 15) και σε μονοετες 60 ECTS και σε διετες 120 ECTS

DL without any required meeting ειναι

Ισως ο βαιπερ2005 μπορει να μας διαφωτισει πως παρουσιαζεις την διπλωματικη στα DL κλπ. Δεν θα με χαλουσε και κανα ταξιδακι στο τελος

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...