Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω δει τη νέα λειτουργία.

Μη μπερδεύετε το διαβατήριο με τα άλλα έγγραφα.

Το διαβατήριο ποτέ δεν ήταν ανάγκη να είναι "certified copy" παρά μόνο "attested"

ΥΠΟΘΕΤΩ (θα πρέπει να κάτσω να το δω) ότι τα uploaded θα χρησιμοποιούνται για να γίνει το admission ΑΛΛΑ εφόσον επιλεγεί κάποιος θα πρέπει να στείλει αυτά που σκανάρισε. Αυτό μου κάνει λογικό και είναι ένα βήμα που έτσι κι αλλιώς γίνεται και τώρα, απλά το κάνει η κεντρική υπηρεσία για όλες τις αιτήσεις, τώρα θα το κάνουν οι αιτούντες και οι κεντρική υπηρεσία θα λαμβάνει τα ήδη σκαναρισμένα για τους επιλεχθέντες.

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν εχω καταλαβει, αν πλεον απαιτειται καθολου η ταχυδρομικη αποστολη εγγραφων, μετα απο την νεο-προστεθεισα δυνατοτητα uploading εγγραφων.

Μαλλον, τελος το ταχυδρομειο;

Δημοσ.

Εχει στειλει κανεις, αν το θεωρησε σχετικό, χαρτιά από τυχόν εργασιακή εμπειρία συναφη με το αιτουμενο master, ακομη και αν δεν το ειχαν ως requirement?

Δημοσ.

Εχει στειλει κανεις, αν το θεωρησε σχετικό, χαρτιά από τυχόν εργασιακή εμπειρία συναφη με το αιτουμενο master, ακομη και αν δεν το ειχαν ως requirement?

ειναι μανουρα και το εχω αποφυγει μεχρι στιγμης

Since it requires a labor certification (a signed document that certifies that you have at least three years working experience with information about the employer and contact information) to be eligible for the courses, we have to ask you who didn't send it in connection with the course application to supplement it.

It must be provided at the University Admissions in Sweden no later than the 1st of December

If you already have done that you can overlook this message.

Δημοσ.

ειναι μανουρα και το εχω αποφυγει μεχρι στιγμης

Since it requires a labor certification (a signed document that certifies that you have at least three years working experience with information about the employer and contact information) to be eligible for the courses, we have to ask you who didn't send it in connection with the course application to supplement it.

It must be provided at the University Admissions in Sweden no later than the 1st of December

If you already have done that you can overlook this message.

Ευτυχως που ηξερες για το θεμα και μου το πες.

Απλη βεβαιωση εργοδοτη, μεταφρασμενη, οπως τα λενε, μαλλον θα πηγαινε 'ακλαυτη'...

Δεν καταλαβαινω ακριβως τι θελουν βεβαια, αλλα μαλλον ετσι ειναι.

Δημοσ.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει λιγο το 'συστημα' με τα credits για swedish master?
120 credits σημαινει full time?
Τι διαφορα εχουν στην πραξη 60 και 120 credits?
Σημαινει 'ογκο'-πληθος μαθηματων; Σημαινει κατι αλλο;

Συσχετιζονται τα credits ενος master με την διαρκεια σπουδων;
Εχω δει part time, 60 credits, 2 ετη master.
Υπαρχουν και full time, 120 crεdits, παλι 2 ετη master.
Υπαρχει part time, 6a credits, 1 ετος.
Δεν βλεπω να υπαρχει καποια αλληλουχία.

Εχω μπερδευτει, καθως θελω να εκτιμησω και να κανω και μια προχειρη συγκριση- περα απο τις επισημες πληροφοριες που δινουν, αναμεσα σε 'pace of study' - 'credits' - 'διαρκεια σπουδων'.

Δημοσ.

Το full time εξαμηνο ειναι 30 credits (και αυτο ειναι ο μαξιμουμ φορτος εργασιας σε credits) . 

Απο κει και περα ενα μαστερ διαρκειας 2 ετων με 120 credits ειναι full time

Ενα μαστερ διαρκειας 1 ετους με 60 credits ειναι επισης full time

Απο κει και περα μεγαλυτερη διαρκεια με λιγοτερα credits σημαινει part time 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω μια απορια. Ποσο αξιοπιστες μπορει να ειναι οι σπουδες εξ αποστασεως απ την στιγμη που ο φοιτητης μπορει να βαλει αλλον να κανει τις εργασιες, τα τεστ, τα κουιζ κλπ ; 

Πως γινεται να δινουν πτυχια ενα σωρο πανεπιστημια/κολλεγια/ιδρυματα σε ατομα που μπορει να "προσλαβανε" αλλον να κανει την δουλεια;

Μηπως, στην ουσια, αγοραζεις* το πτυχιο σου ασχετα αν εκανες εσυ ή καποιος αλλος τις εργασιες/τεστ;  (* αναφερομαι στα πτυχια επι πληρωμη)

Δημοσ.

Μα δεν υπάρχει αξιοπιστία...

Αρα ειναι ρισκο για καποιον εργοδοτη να προσλαβει εναν που εχει πτυχιο/μαστερ εξ αποστασεως γιατι μπορει να μην εχει μαθει τιποτα.

Αυτο σημαινει πως οι εργοδοτες ειναι επιφυλακτικοι απεναντι σ αυτα τα πτυχια; 

Αποφευγουν να προσλαβουν ατομα με τετοια πτυχια ή υπερβαλλω;

Δημοσ.

Οι γνώστες ξέρουν ότι ρίσκο έχεις να προσλαβεις κάποιον χωρίς certification γνωστού οργανισμού...

Αν τώρα ρωτας γιατί δεν προσλαμβάνουν οι εργοδότες τότε η απάντηση ειναι: στην Ελλάδα βολευτηκαν με το voucher και στο εξωτερικό με τους academia master race μετανάστες...

Δημοσ.

Αρα ειναι ρισκο για καποιον εργοδοτη να προσλαβει εναν που εχει πτυχιο/μαστερ εξ αποστασεως γιατι μπορει να μην εχει μαθει τιποτα.

Ναι είναι ένα ρίσκο, όπως ρίσκο είναι και η τακτική που ακολουθούσε το Harvard αν δεν κάνω λάθος μέχρι πρόσφατα αλλά και άλλο "ivy league" uni από το οποίο έχω άποψη από 1ο χέρι όπου οι βασικές εξετάσεις τις δίνει ο καθένας μόνος του στο σπίτι του και όλα επαφιονται στη τήρηση του "honor code"

Δημοσ.

Ναι είναι ένα ρίσκο, όπως ρίσκο είναι και η τακτική που ακολουθούσε το Harvard αν δεν κάνω λάθος μέχρι πρόσφατα αλλά και άλλο "ivy league" uni από το οποίο έχω άποψη από 1ο χέρι όπου οι βασικές εξετάσεις τις δίνει ο καθένας μόνος του στο σπίτι του και όλα επαφιονται στη τήρηση του "honor code"

Δεν πέρασε από turnitin?

Δημοσ.

Εχω μια απορια. Ποσο αξιοπιστες μπορει να ειναι οι σπουδες εξ αποστασεως απ την στιγμη που ο φοιτητης μπορει να βαλει αλλον να κανει τις εργασιες, τα τεστ, τα κουιζ κλπ ; 

Πως γινεται να δινουν πτυχια ενα σωρο πανεπιστημια/κολλεγια/ιδρυματα σε ατομα που μπορει να "προσλαβανε" αλλον να κανει την δουλεια;

Μηπως, στην ουσια, αγοραζεις* το πτυχιο σου ασχετα αν εκανες εσυ ή καποιος αλλος τις εργασιες/τεστ;  (* αναφερομαι στα πτυχια επι πληρωμη)

1. Το ίδιο δεν μπορεί να γίνει και με παρακολούθηση δια ζώσης?
  2. Μόλις ακύρωσες ένα μεταπτυχιακό μου.  :cry:  
  3. Το ρίσκο ο εργοδότης το έχει ούτως η άλλως. Για αυτό πολλές εταιρείες κάνουν έλεγχο του βιογραφικού. Επικοινωνούνε με το πανεπιστήμιο, προηγούμενες εταιρείες που δούλευες και για αυτό πολλά certification έχουν και online έλεγχο (validation) ότι το έχεις.
  4. Το οτι κάποιος μπορεί να μην ξέρει άσχετα έαν έχει 2-3 πτυχία και 2-3 μεταπτυχιακά είναι κάτι που δυστυχώς υπάρχει.
  5. Επίσης υπάρχουν και προγράμματα από κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο, Link.png Site: Stanford .

Και ρωτάω μήπως επειδή είναι δωρεάν στη Σουηδία για αυτό σου φαίνεται κάπως περίεργο?

Δημοσ.

Καταλαβα. Θα ηθελα την αποψη σας σε κατι.

Περα απο το 1ο πτυχιο, εχω ενα ΜΒΑ απο το City Uni Seattle. Το εκανα εξ αποστασεως μεσω του ελληνικου City Unity College απ την στιγμη που δεν μενω Αθηνα, αλλα επαρχια. (εργασιες, τεστ τα εκανα μονος μου αλλα δε μπορει να αποδειχτει αυτο)

Στο βιογραφικο μου εχω 5 χρονια προυπηρεσια σε ατομικη επιχ/ση λιανικης. Στα 3 απ' αυτα εκανα το μαστερ εξ αποστασεως.

Δυο επιλογες βιογραφικου σκεφτομαι:

α) Να το αφησω ετσι, δινωντας εμφαση στα 5 χρονια προυπηρεσια. Ετσι ομως, θα φανει οτι εμενα εκτος Αθηνων, οποτε ο εργοδοτης θα καταλαβει οτι το εκανα εξ αποστασεως το μαστερ.

β) Να μειωσω στο βιογραφικο μου την προυηρεσια σε 2 χρονια, και τα υπολοιπα 3 χρονια να "με τοποθετησω" εικονικα στην Αθηνα ετσι ωστε να φαινεται πως το μαστερ το εκανα πηγαινοντας στην ταξη και οχι εξ αποστασεως. Ετσι κερδιζω το να μη φαινεται εξ αποστασεως το μαστερ, αλλα χανω 3 χρονια προυπηρεσιας.

Ποιο απ τα 2 προτεινετε; ή και κατι αλλο που δεν εχω σκεφτει; 

(ξερω πως μπορει να μου πειτε πως δεν εχει και πολυ σημασια λογω της κρισης, δεν προσλαμβανουν κλπ κλπ, αλλα θα ηθελα την αποψη σας υποθετωντας οτι η οικονομια ειναι νορμαλ)

(Υ.Γ. Στο πτυχιο δεν φαινεται οτι εκανα εξ αποστασεως το μαστερ, ουτε καν οτι το εκανα μεσω του ελληνικου παραρτηματος. Μονο το Αμερικανικο πανεπιστημιο φαινεται)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...