Monkey D. Luffy Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 in other news, είπα να δοκιμάσω να δω τι παίζει με τα σουηδικά online masters, μιας και φαινόταν ενδιαφέρον. Έτσι, για να γεμίσω τον μηδαμινό ελευθερο χρόνο μου... οπότε τον Σεπτέμβρη μπήκα, στο IT Project Management της Στοκχόλμης (αν και κατάφερα να ασχοληθώ στα μέσα Δεκέμβρη)... η αλήθεια είναι οτι ψιλοαπογοητεύτηκα. Ενω το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και απαιτητικό, η πλατφόρμα έχει τα μάυρα της τα χάλια, και σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία με τους καθηγητές είναι προβληματική, εαν οχι ανυπαρκτη... Πιστέυω οτι θέλει ιδιαίτερη πειθαρχία και πολύ προσωπικό ψάξιμο/ διάβασμα εαν κάποιος θέλει να βγάλει το συγκεκριμενο πρόγραμμα. όποια απορία σχετικά με την εμπειρία μου, ευπρόσδεκτη. Επειδή έχω γίνει δεκτός στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορείς να πείς κάτι παραπάνω επί του θέματος. Ποιά πλατφόρμα έχουν, γιατί εγώ έχω δουλέψει το It's Learning και το Fronter. Όταν λες η επικοινωνία, δεν απαντάνε ή απαντάνε αλά "σουηδικά". Βαθμός δυσκολίας σε εξετάσεις και εργασίες?
rg550 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Λοιπόν, αν και έχω ασχοληθεί λίγο με το πρόγραμμα... οτι έχει να κάνει με τα μαθήματα του προγράμματος ανεβαίνουν σε μια πλατφόρμα που λέγεται iLearn (δεν την είχα ξαναδεί μέχρι τώρα, μόνο το fronter ήξερα), ενω παράλληλα, όρισμένοι καθηγητές, ανεβάζουν διάφορα assignments στο moodle. Το iLearn ως πλατφόμα είναι νορμάλ, πολύ απλό θα έλεγα. Το πρόβλημα έγκειται στη κακοδιαχείριση εκ μέρους του πανεπιστημίου. Το θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν outdated μηνύματα σε διάφορα topics, τα οποία το μόνο που καταφέρνουν είναι να σε μπερδέψουν, και είναι επίσης απαράδεκτο το να μην υπάρχει ενα σύστημα που να σε ειδοποιεί οτι έχει ανέβει καινούργιο υλικό, εργασίες κτλ. (Το τελευταίο έιπαν οτι θα το διορθωσουν βέβαια). Η επικοινωνια είναι αυτό που είπα, ανυπαρκτη. Ιδίως απο την μεριά ορισμένων καθηγητών. Μόνο ενας απο τους καθηγητές μου απαντουσε αμέσως (κάνει το μαθημα research methodology), και αυτό γιατί ζητούσα απαλλαγή απο το μάθημα του και φρόντισε να με βοηθήσει, καθώς ο υπέυθυνος του προγράμματος με είχε γράψει κανονικότατα. Οταν με το καλό σου απαντησουν όμως, θα σε βοηθήσουν. Το helpdesk πάντως είναι άψογο, τις περισσότερες φορές απαντά στο 10λεπτο! Ενα άλλο πρόβλημα που εντόπισα, είναι οτι αρκετά βίντεο που είναι ανεβασμένα στη πλατφόρμα είναι στα σουηδικα...! και οκ, εγω είμαι ενας στους 100 ξένους που ξέρουν τη γλώσσα, οι υπόλοιποι; να πνιγούν; Και αυτό πάντως είναι κάτι που υποσχέθηκαν να διορθώσουν... απο πλευρά δυσκολίας μαθημάτων τώρα, δε θα έλεγα οτι είναι και πάρα πολύ δύσκολα (του Α΄εξαμήνου τουλάχιστον), απλά είναι απαιτητικά σε χρόνο και οτι κάνεις το κάνεις μόνος σου. Δε ξέρω πως έχεις μάθει να διαβάζεις, αλλά προσωπικά θέλω να μαθαίνω κάθε πιθανή "πλευρά" αυτού που διαβάζω, και αυτό δε γίνεται μόνο με το ανεβασμένο υλικο... Α, θα πρέπει να αγοράσεις και συγκεκριμενα βιβλία, τα οποία είναι λίγο ακριβά... Το καλό της υπόθεσης τωρα: επειδή ο χρόνος μου λόγω διδακτορικού ειναι εξαιρετικά περιορισμένος, επικοινώνησα με τον υπεύθυνο του προγραμματος και ρώτησα πόσο χρόνο έχω να το τελειώσω και πότε διαγράφομαι. Η απάντηση ήταν οτι μπόρώ να το τελειώσω σε ορίζοντα 10ετίας και διαγράφομαι μόνο αν υποπέσω σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα (κοινως λογοκλοπές κτλ..) Σε γενικές γραμμές, και επειδή έχω εμπειρία απο κανονικό master του ίδιου πανεπιστημίου, εχω να πω οτι έχει τεράστια διαφορά. Το distance έχει προς το παρόν μια εικόνα "εγκατάλειψης" κάτι του στύλ : "κανε οτι κάνεις μόνος σου, δε μας πολυνοιάζει το πότε και το πως, εμείς είμαστε εδω μόνο για να σε αξιολογήσουμε". Ελπίζω να βελτιωθεί στη πορεία... Οτιδήποτε νέο ή αξιοσημείωτο για το πρόγραμμα θα το ποστάρω.
LogokrisiaGR Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Ρε παίδες κάποιο καλό bachelor σε software development υπάρχει; είναι λίγο χαοτικό το όλο θέμα και έχω χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.. Ερωτήσεις: 1) Με απολυτήριο λυκείου σε δέχονται; 2) Το lower καλύπτει τις απαιτήσεις για τα αγγλικά; 3) Οι μεταφράσεις πρέπει να γίνουν στην μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ; 4) Φωτοτυπία ταυτότητας επικυρωμένο στο ΚΕΠ κάνει ή χρειάζεται διαβατήριο; Ευχαριστώ!
rg550 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 αν αναφερεσαι στη Σουηδία, τότε όχι, εξ'αποστάσεως bachelor στα αγγλικά δεν πολυ-παιζει, εκτος απο ενα που έχει το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, δεν είναι software development παντώς, 100%. Γενικά τα bachelors, είναι στην πλειονότητα τους στα Σουηδικά. 1. Ναι, αρκεί να πληρέις προυποθέσεις εισαγωγής (κοινώς βαθμούς..) 2. Οχι. Χρειάζεσαι IELTS ή TOEFL ή CPE ή advanced σε κάποιες περιπτώσεις. Με IELTS καλύπτεσαι πάντως 3. Και ναι και όχι. Αλλά κάνεις που κάνεις μετάφραση, κάνε τη στο μεταφραστικό του ΥΠΕΞ για να έχει και επίσημη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας πάνω... Εαν πάλι έχεις κανενα γνωστό δικηγόρο και στην κάνει τζάμπα...go for it. 4. Οτι και απο τα δυο στείλεις είσαι κομπλέ, αρκεί βέβαια η ταυτότητα σου να έχει λατινικούς χαρακτήρες.
DrLo Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Ρε παίδες κάποιο καλό bachelor σε software development υπάρχει; είναι λίγο χαοτικό το όλο θέμα και έχω χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.. Ερωτήσεις: 1) Με απολυτήριο λυκείου σε δέχονται; Τι άλλο θα μπορούσε να έχει κάποιος που κάνει αίτηση σε προπτυχιακό ? 2) Το lower καλύπτει τις απαιτήσεις για τα αγγλικά; Εξαρτάται το πρόγραμμα. Συνήθως ζητάνε επίπεδο C1 (=Advanced, ή lower με "Α") 3) Οι μεταφράσεις πρέπει να γίνουν στην μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ; Όπου έχει χρειαστεί η μετάφραση από δικηγόρο έχει γίνει δεκτή. 4) Φωτοτυπία ταυτότητας επικυρωμένο στο ΚΕΠ κάνει ή χρειάζεται διαβατήριο; Και πάλι φαντάζομαι εξαρτάται από το πράγραμμα. Θα υπέθετα πως ναι. Στα σουηδικά uni δεν χρειάζεται "επικυρωμένο" διαβατήριο. Απλά υπογεγραμμένο από τρίτο, από τον οποιοδήποτε (ακόμα και τη μάνα σου που λέει ο λόγος) φτάνει να γράψει όνομα και τηλέφωνο. Ευχαριστώ! 2. Οχι. Χρειάζεσαι IELTS ή TOEFL ή CPE. Με IELTS καλύπτεσαι πάντως Δεν είναι θέμα κάνει το ένα και όχι το άλλο. εξαρτάται τον βαθμό. Πχ στο iTOEFL συνήθως ζητάνε βαθμό 90/120 που είναι το όριο για το C1. ίσως πέρα από το ελάχιστον όριο να μετρά και σαν πόσο πάνω από αυτό έχεις για περισσότερα "μόρια". κάποια προγράμματα έχουν αυστηρότερα όρια (πχ νομικής κλπ)
Monkey D. Luffy Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Λοιπόν, αν και έχω ασχοληθεί λίγο με το πρόγραμμα... οτι έχει να κάνει με τα μαθήματα του προγράμματος ανεβαίνουν σε μια πλατφόρμα που λέγεται iLearn (δεν την είχα ξαναδεί μέχρι τώρα, μόνο το fronter ήξερα), ενω παράλληλα, όρισμένοι καθηγητές, ανεβάζουν διάφορα assignments στο moodle. Το iLearn ως πλατφόμα είναι νορμάλ, πολύ απλό θα έλεγα. Καλό αυτό γιατί και το it's learning και το fronter είναι κάπως περίεργα. Το πρόβλημα έγκειται στη κακοδιαχείριση εκ μέρους του πανεπιστημίου. (ωχ,ωχ) Το θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν outdated μηνύματα σε διάφορα topics, τα οποία το μόνο που καταφέρνουν είναι να σε μπερδέψουν, και είναι επίσης απαράδεκτο το να μην υπάρχει ενα σύστημα που να σε ειδοποιεί οτι έχει ανέβει καινούργιο υλικό, εργασίες κτλ. (Το τελευταίο έιπαν οτι θα το διορθωσουν βέβαια). Αυτό ναι καλό θα ήταν να υπάρχει για να μην χρειάζεται να μπένεις κάθε μέρα και να ελέγχεις. Η επικοινωνια είναι αυτό που είπα, ανυπαρκτη. Ιδίως απο την μεριά ορισμένων καθηγητών. Μόνο ενας απο τους καθηγητές μου απαντουσε αμέσως (κάνει το μαθημα research methodology), και αυτό γιατί ζητούσα απαλλαγή απο το μάθημα του και φρόντισε να με βοηθήσει, καθώς ο υπέυθυνος του προγράμματος με είχε γράψει κανονικότατα. Οταν με το καλό σου απαντησουν όμως, θα σε βοηθήσουν. Χμμμ, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Εαν δεν απαντάνε τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Το helpdesk πάντως είναι άψογο, τις περισσότερες φορές απαντά στο 10λεπτο! Και εγώ μέχρι τώρα από το helpdesk και σε Malmo και σε Lulea είναι σούπερ. Ενα άλλο πρόβλημα που εντόπισα, είναι οτι αρκετά βίντεο που είναι ανεβασμένα στη πλατφόρμα είναι στα σουηδικα...! και οκ, εγω είμαι ενας στους 100 ξένους που ξέρουν τη γλώσσα, οι υπόλοιποι; να πνιγούν; Και αυτό πάντως είναι κάτι που υποσχέθηκαν να διορθώσουν... OMG Σουδηκά!!!! Τότε τι να παρακολουθήσει κάποιος, που δεν ξέρει την γλώσσα.Τότε απλά αγόρασε το βιβλία, γράψε την εργασία, δώσε τις εξετάσεις και ότι γίνει έγινε. απο πλευρά δυσκολίας μαθημάτων τώρα, δε θα έλεγα οτι είναι και πάρα πολύ δύσκολα (του Α΄εξαμήνου τουλάχιστον), απλά είναι απαιτητικά σε χρόνο και οτι κάνεις το κάνεις μόνος σου. Δε ξέρω πως έχεις μάθει να διαβάζεις, αλλά προσωπικά θέλω να μαθαίνω κάθε πιθανή "πλευρά" αυτού που διαβάζω, και αυτό δε γίνεται μόνο με το ανεβασμένο υλικο... Να διαβάσω μόνος μου το κάνω, οργανώνομαι, ειδικά όταν έχει deadlines. Το πρόβλημα είναι τα deadlines πόσο σύντομα είναι μεταξύ τους. Α, θα πρέπει να αγοράσεις και συγκεκριμενα βιβλία, τα οποία είναι λίγο ακριβά... Όταν λέμε λίγο ακριβά, της τάξης των 80+ € το καθένα?? Το καλό της υπόθεσης τωρα: επειδή ο χρόνος μου λόγω διδακτορικού ειναι εξαιρετικά περιορισμένος, επικοινώνησα με τον υπεύθυνο του προγραμματος και ρώτησα πόσο χρόνο έχω να το τελειώσω και πότε διαγράφομαι. Η απάντηση ήταν οτι μπόρώ να το τελειώσω σε ορίζοντα 10ετίας και διαγράφομαι μόνο αν υποπέσω σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα (κοινως λογοκλοπές κτλ..) Επειδή και εγώ λόγω εργασίας και οικογένειας δεν έχω πολύ χρόνο, καλό είναι να υπάρχει μια "ελαστικότητα". Σε γενικές γραμμές, και επειδή έχω εμπειρία απο κανονικό master του ίδιου πανεπιστημίου, εχω να πω οτι έχει τεράστια διαφορά. Το distance έχει προς το παρόν μια εικόνα "εγκατάλειψης" κάτι του στύλ : "κανε οτι κάνεις μόνος σου, δε μας πολυνοιάζει το πότε και το πως, εμείς είμαστε εδω μόνο για να σε αξιολογήσουμε". Ελπίζω να βελτιωθεί στη πορεία... Χμμ οκ κατάλαβα κάποια πράγματα. Σε ευχαριστώ πολύ. Οτιδήποτε νέο ή αξιοσημείωτο για το πρόγραμμα θα το ποστάρω.
mentoras99 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Να ρωτησω αντιστροφα: (οποιος ξερει) υπάρχει καποιο master distance learning, δωρεαν, που να καλυπτει την απαιτηση για γνωση αγγλικων (και) με το Proficiency?
viper2005 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Οσα υπαρχουν στην σουηδια; https://www.universityadmissions.se/intl/search?period=HT_2014&courseProgram=programs&level=advanced&distance=on Αν βρεις τπτ αλλο, πες μας
mentoras99 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Οσα υπαρχουν στην σουηδια; https://www.universityadmissions.se/intl/search?period=HT_2014&courseProgram=programs&level=advanced&distance=on Αν βρεις τπτ αλλο, πες μας Καλυπτονται με το Proficiency για την γνωση αγγλικων; Ως κατοχος Proficiency δεν χρειαζεται να ασχοληθω με ielts, toefl κλπ;
viper2005 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εγω μόνο Michigan prof εχω και με δεκτηκανε κανονικά.
DrLo Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 WTF ?? Καλυπτονται με το Proficiency για την γνωση αγγλικων; Ως κατοχος Proficiency δεν χρειαζεται να ασχοληθω με ielts, toefl κλπ; Γιατί επιμένεις να μη διαβάζεις (ή αν τα διαβάζεις να μη τα πιστεύεις) όσα γράφονται στο universityadmissions.se ?
mentoras99 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Γιατί επιμένεις να μη διαβάζεις (ή αν τα διαβάζεις να μη τα πιστεύεις) όσα γράφονται στο universityadmissions.se ? Γιατι οπως θα ειδες στο προηγουμενο post του viper2005, μας λεει οτι τον δεχτηκανε με Proficiency, που δεν το λεει η σελιδα του universityadmissions.se. Τωρα τελικα τι ισχυει ομως;
viper2005 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 WTF ?? Γιατί επιμένεις να μη διαβάζεις (ή αν τα διαβάζεις να μη τα πιστεύεις) όσα γράφονται στο universityadmissions.se ? Does not compute? XD Επίσης Που ειναι το πρόβλημα ρε παιδιά με τα αγγλικά;
DrLo Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Γιατι οπως θα ειδες στο προηγουμενο post του viper2005, μας λεει οτι τον δεχτηκανε με Proficiency, που δεν το λεει η σελιδα του universityadmissions.se. Τωρα τελικα τι ισχυει ομως; https://www.universityadmissions.se/en/All-you-need-to-know1/Applying-for-studies/English-requirements/Internationally-recognized-English-test/ Cambridge Michigan Language Assessments Michigan English Language Assesment Battery (MELAB), for English 6, minimum score of 90 Univ University of Michigan, Examination for the Certificate of Proficiency in English (ECPE) Submitting your Michigan test results A copy of your test results should be sent to University Admissions. The copy must be certified. This means that another person must sign their name, print their name and provide their telephone number on each document copy you submit. This person, by signing, is certifying that the copy you submit is an exact copy of the original. A friend, relative or government official can provide this certification for you.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα