Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χα

μολις ηρθε email

Please send your letter of intent to the admission service by snail mail,

because then it will enter the system in a proper way 

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το ξέχασα

Αν ειναι να δώσετε midterms στο dalarna, καβατζωθειτε κανά τρίποδο για την κάμερα.

#justsaying

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι εννοείς με το τρίποδο ? Δε το κατάλαβα.

Όσο για το Lund, όπως είχα επισημάνει σε έναν άλλο συμφορουμίτη που φάνηκε να το "σνομπάρει" αρχικά, τουλάχιστον με βάση τα Rankings, είναι το κορυφαίο πανεπιστήμιο στη Σουηδία, πάνω και από τις κλασσικές δυνάμεις, SU & UU.

Μέχρι τώρα και η δικιά μου μικρή εμπειρία λέει ότι η ποιότητα των DL μαθημάτων (τόσο σε περιεχόμενο αλλά και από τεχνικής πλευράς) αντιστοιχεί στο γενικότερο "status" του ιδρύματος.

Σήμερα πάτησα YES για 2 μαθήματα στο Linnaeus από σεπτέμβρη οπότε θα έχω μεγαύτερο "δείγμα",

αα... έχω και ένα Qualified Late Application στο Lund οπότε πιθανόν θα έχω άμεση άποψη.

Δημοσ.

για να δωσεις εξετασεις [DL] στο Dalarna θα πρεπεις να εχεις καμερα που να ειναι καταγραφει οχι μονο οτι εχεις μπροστα σου αλλα και τι παιζει στην οθονη/οθονες σου. 

Και φυσικα ολα ειναι public. Το τι ειδαν τα ματια μου...

Δημοσ.

για να δωσεις εξετασεις [DL] στο Dalarna θα πρεπεις να εχεις καμερα που να ειναι καταγραφει οχι μονο οτι εχεις μπροστα σου αλλα και τι παιζει στην οθονη/οθονες σου. 

Και φυσικα ολα ειναι public. Το τι ειδαν τα ματια μου...

Λες ε,

Εχω και εγώ να δώσω κάποια στιγμή εξετάσεις στο ΚΤΗ (τις εργασίες τις τελείωσα) που λέει ότι γίνονται στο campus ή μέσω Skype ...

και με παραξένευε πως θα γίνουν εξετάσεις μέσω Skype και μάλιστα όχι προφορικές αλλά γραπτές ... και σε excel.

Δηλαδή κάθεται κάποιος επί κάποιες ώρε και σε κοιτάει τι κάνεις ?

Δημοσ.

Λες ε,

Εχω και εγώ να δώσω κάποια στιγμή εξετάσεις στο ΚΤΗ (τις εργασίες τις τελείωσα) που λέει ότι γίνονται στο campus ή μέσω Skype ...

και με παραξένευε πως θα γίνουν εξετάσεις μέσω Skype και μάλιστα όχι προφορικές αλλά γραπτές ... και σε excel.

Δηλαδή κάθεται κάποιος επί κάποιες ώρε και σε κοιτάει τι κάνεις ?

Και σε καταγραφει [αναβοσβηνε το record πανω δεξια].

Βασικα πρεπει να το σκεφτεις σαν ενα τεραστιο videomeeting  οπου οι καμερες καταγραφουν τους κατοχους τους και την πραγματικοτητα τους [πεντακαθαρα σαλονια, μικρα δωματια, χονδρες με gstring να τρωνε πατατακια και να ξυνουν τα οπισθια τους και αλλα πολλα]. Φυσικα και καταλαβαινες ποιος ηταν ο ελληνας [εγω] εκει μεσα.

fpc.jpg  

#Ohwell

Δημοσ.

Τι εννοείς με το τρίποδο ? Δε το κατάλαβα.

Όσο για το Lund, όπως είχα επισημάνει σε έναν άλλο συμφορουμίτη που φάνηκε να το "σνομπάρει" αρχικά, τουλάχιστον με βάση τα Rankings, είναι το κορυφαίο πανεπιστήμιο στη Σουηδία, πάνω και από τις κλασσικές δυνάμεις, SU & UU.

Μέχρι τώρα και η δικιά μου μικρή εμπειρία λέει ότι η ποιότητα των DL μαθημάτων (τόσο σε περιεχόμενο αλλά και από τεχνικής πλευράς) αντιστοιχεί στο γενικότερο "status" του ιδρύματος.

Σήμερα πάτησα YES για 2 μαθήματα στο Linnaeus από σεπτέμβρη οπότε θα έχω μεγαύτερο "δείγμα",

αα... έχω και ένα Qualified Late Application στο Lund οπότε πιθανόν θα έχω άμεση άποψη.

Link.png Site: ARWU Sweden

Συμφωνώ με DrLo. Βέβαια η εμπειρία μου είναι από Malmo και Lulea, αλλά από Σεπτέμβρη θα δω και το SU και σαν πρόγραμμα.

Meanwhile in Universityadmissions.se 

YOUR APPLICATION IS LOCKED AS SELECTION IS CURRENTLY BEING RUN

Δημοσ.

ρε σεις, τι προυποθεσεις παιζουνε για αυτα τα ονλαιν κορσιζ; και ποιο το αντικρυσμα τους εκτος απο τη γνωση που αποκομιζεις;

Δημοσ.

ρε σεις, τι προυποθεσεις παιζουνε για αυτα τα ονλαιν κορσιζ; και ποιο το αντικρυσμα τους εκτος απο τη γνωση που αποκομιζεις;

Έχεις δει κατι συγκεκριμένο;

Δημοσ.

Τα admission Criteria (αν αυτό εννοείες) φαίνονται στη σελίδα κάθε μαθήματος ή προγράμματος.

πχ στο Financial Mathematics του ΚΤΗ είναι

Eligibility

• •60 credits that consist of 7,5 academic credits in Mathematics and

•6 credits in Mathematical Statistics or 7,5 credits in Statistics and

•documented proficiency in Swedish B/ Swedish 3 and English A/English 6 (for courses given in Swedish). 

For courses given in English requires English B/ English 6 or equivalent.

Prerequisites

Basic knowledge of probability theory is recommended.

Αντίκρυσμα, αν εννοείς "χαρτί" τότε φαντάζομαι είναι διαφορετικά αν κάνεις ένα πληρες πρόγραμμα ή ένα μεμονωμένο μάθημα.

Στο πλήρες πρόγραμμα πέρνεις το πτυχίο ... το αντίκρυσμα αυτού του πυχίου είναι η αξία που δείνει ή δε δείνει ο καθένας. Αν εννοείς αν αναγνωρίζεται από Ελληνικό Δημόσιο τότε από όσο έχουν πει παραπάνω φαίνεται πως όχι εκτός αν υπάρχουν γραπτές εξετάσεις με φυσική παρουσία.

Μεμονωμένα μαθήματα δίνουν ECTS που καταγράφονται στον "λογαριασμό σου". Το που μπορεί να σου χρειαστούν αυτές δε ξέρω με  σιγουριά αλλά θα υπέθετα πχ

- Σαν υποστηρικτικό για την αίτησή σου σε ένα άλλο μεταπτυχιακό

- Πιθανόν να "μεταφέρονται" σε άλλα προγράμματα (πχ βλέπω ότι στο Financial Mathematics" υπάρχουν φοιτητές από άλλα Σουηδικά πανεπιστήμια ... υποθέτω ότι μεταφέρουν τις μονάδες στους στο πράγραμμά τους σαν μάθημα επιλογής

edit:

Σε κάποια μεμονομένα μαθήματα αναφέρεται σαφώς στη σελίδα τους ότι δίνεται πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης του μαθήματος μετά από αίτηση του φοιτητή.

πχ στο KTH αναφέρεται 

KTH Diploma

Once you have passed the course you will receive a KTH Diploma in Financial Mathematics of 5 Credit (7,5 ECTS credits).

όπου με το "Diploma" καταλαβαίνω ότι εννωούν κάποιο γραπτό certificate πέρα από καταχώρησή στο σύστημα της χώρας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...